WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa pewnie że nie ma co się denerwować tylko lepiej sprawdzić. A jak ten detektor? Może sprawdzaj wtedy tętno jak nie czujesz ruchów. Ja dziś przegadałam kilka godzin z siostrą położną i wypytywałam o ruchy itp. nawet pokazała mi gdzie dzidzia dokładnie siedziała :) mówiła że do 28 tyg ruchy będę nieregularne że czasem będzie cisza, wszystko zależy od ułożenia dziecka, czasem dziecko też więcej śpi. Moja szalała kilka dni bardzo często ale ostatnio rzadziej i dziś rano np. cisza a zawsze fundowała mi pobudkę ruchami. Jak myślę że dopiero 22 tydzień to jeszcze prawie 6tyg zanim ruchy będą co do zegarka punktualnie...zwariuje. Trochę mnie sis uspokoiła, mówiła że też że lewatywę to się robi jak pacjentka bardzo chce :) nie ma tego w schemacie porodu, kiedyś było ale jest wycofane, także spokojnie. Ruchy mamy liczyć od 32 tyg i jak wtedy będzie ich mniej to jechać na ktg a tak to możemy w domu zjeść coś słodkiego, szklanka zimnej wody i dać dzidzi szansę na pokaz kopniaczków.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Powiem Ci, ze pierwszy raz bylam w szpitalu w Pyskowicach i troche mnie ten oddzial przerazil, a na dodatek jak wrocilam z ciekawosci wygooglowalam lekarza, ktory mnie badal i co mi wyskoczylo, ze pan dr ma podpisana deklaracje wiary, a jak to mowi moj maz taki lekarz nawet zwierzat leczyc nie powinien

Nie rozumiem. Skoro lekarz odmawia wykonania pewnych zabiegów medycznych należy przyjąć to do wiadomości i tyle, nie ma co kogo zmuszać. Jakbym chciała usunąć kamienie na woreczku, a chirurg by mi powiedział, że on może podjąć się tylko cięcia i odmówi mi laparoskopii to nie będę go do zmuszać do zabiegu na którymi się nie zna, tylko poszukam innego lekarza, jeśli mi zależy na tego typu zabiegu. Nie ma lekarzy, którzy wykonują wszystkie badania i operacje, należy to zaakceptować i nie ma co dorabiać do tego ideologii dlaczego odmawia. A swoją drogą najwybitniejszy chirurg w Polsce z dziedzinie przeszczepów ma podpisaną taką deklarację wiary, naprawdę miałoby dla Ciebie znaczenie, że odmówiłby kobiecie aborcji, gdybyś czekała na przeczep ręki u niego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 21:39

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho, wesołej reszty świąt!

Życie przed ciążą? Moje się właściwie nie zmieniło, bo czuję się dobrze i pracuję i robię właściwie to samo, co przed ciążą. Nie braku licząc używek, ale tych używam mało, zwłaszcza, że przed ciążą się postanowiłam zdetoksykować i przeszłam niemal na abstynencję. Czasem mam ochotę na wino jedynie. Miałabym może jeszcze ochotę na steka, ale ostatnio prawie nie jem mięsa, więc jakoś o stekach nie myślę. Nadal czasem piję kawę, colę, zdarza mi się zjeść ser pleśniowy czy sushi. Nawet rajstopy noszę normalne, bo widzę, że pojawił się temat rajstop ciążowych. Zawsze lubiłam takie niskie, bo nie lubię, jak mnie rajty gniotą w brzuch i dziś miałam też zwykłe rajstopy, założyłam pod brzuch i było spoko. Zmianę pewnie poczuję jak porządnie utyję, zawsze byłam szczupła i sprawna, więc jak nie będę mogła np. szybko chodzić to pewnie będzie dziwnie. No a prawdziwa zmiana od sierpnia - tego nawet sobie nie potrafię wyobrazić.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A co to za lekarz ?
    Kandzia

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie rozumiem. Skoro lekarz odmawia wykonania pewnych zabiegów medycznych należy przyjąć to do wiadomości i tyle, nie ma co kogo zmuszać. Jakbym chciała usunąć kamienie na woreczku, a chirurg by mi powiedział, że on może podjąć się tylko cięcia i odmówi mi laparoskopii to nie będę go do zmuszać do zabiegu na którymi się nie zna, tylko poszukam innego lekarza, jeśli mi zależy na tego typu zabiegu. Nie ma lekarzy, którzy wykonują wszystkie badania i operacje, należy to zaakceptować i nie ma co dorabiać do tego ideologii dlaczego odmawia. A swoją drogą najwybitniejszy chirurg w Polsce z dziedzinie przeszczepów ma podpisaną taką deklarację wiary, naprawdę miałoby dla Ciebie znaczenie, że odmówiłby kobiecie aborcji, gdybyś czekała na przeczep ręki u niego?

Nie, ale na ginekologow jestem wyczulona zapewne dlatego, ze mam za soba dwie procedury ivf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 21:49

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos deklaracji wiary, to okazało się, że mój lekarz prowadzący, którego wybrałam, bo uważam go za najlepszego lekarza, jakiego spotkałam w życiu (nie tylko gina) ma podpisaną. To mnie trochę zmartwiło, bo to sprzeczne z moimi zasadami, ale z drugiej strony - nie przeszkadza w prowadzeniu ciąży. Poza tym jest niekonsekwentny w swojej wierze (a przynajmniej był), bo przez lata chodziłam do niego po recepty na antykoncepcję i nawet nie mrugnął, traktował mnie jak trzeba. Raz tylko odmówił mi przepisania Postinoru, ale zaproponował metodę Yuzupe, co przecież na jedno wychodzi.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa pewnie że nie ma co się denerwować tylko lepiej sprawdzić. A jak ten detektor? Może sprawdzaj wtedy tętno jak nie czujesz ruchów. Ja dziś przegadałam kilka godzin z siostrą położną i wypytywałam o ruchy itp. nawet pokazała mi gdzie dzidzia dokładnie siedziała :) mówiła że do 28 tyg ruchy będę nieregularne że czasem będzie cisza, wszystko zależy od ułożenia dziecka, czasem dziecko też więcej śpi. Moja szalała kilka dni bardzo często ale ostatnio rzadziej i dziś rano np. cisza a zawsze fundowała mi pobudkę ruchami. Jak myślę że dopiero 22 tydzień to jeszcze prawie 6tyg zanim ruchy będą co do zegarka punktualnie...zwariuje. Trochę mnie sis uspokoiła, mówiła że też że lewatywę to się robi jak pacjentka bardzo chce :) nie ma tego w schemacie porodu, kiedyś było ale jest wycofane, także spokojnie. Ruchy mamy liczyć od 32 tyg i jak wtedy będzie ich mniej to jechać na ktg a tak to możemy w domu zjeść coś słodkiego, szklanka zimnej wody i dać dzidzi szansę na pokaz kopniaczków.

Bylam u rodzicow na swieta i nie wzielam detektora, ale juz teraz to bedzie moj nieodlaczny element naszych wyjazdow

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty się boisz wejść na wagę? Ja po całym dniu wyżerki weszłam i prawie zeszłam hahaha hahaha hahaha
    1,8 kg na plus z tym, że jeszcze nie przetrawiłam, mam nadzieję że jutro rano zejdzie to ze mnie i będę mogła oddychać he he he

Już się wykąpałam i grubo nasmarowałam palmersem, bo mam wrażenie, że pękłam w szwach hi hi hi hi

Spokojnego poniedziałku...

Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheh no ja żałowałam że stetoskopu nie zabrałam :)

Ja się nigdy nie zastanawiałam nad tą deklaracją wiary, zawsze można zmienić lekarza, jakby miał coś zrobić wbrew sobie to a ja bym miała inne zdanie to poleciałabym do innego lekarza. Z resztą nie mam pojęcia do kogo trafię na porodówkę jak zacznie się akcja. Mam nadzieję że epidural nie będzie wtedy kolidował z czyimś wyznaniem :)

Zwiozłam wszystkie ciuchy do domu i podzieliłam na kupki wg rozmiarów 56,62,68 reszty większych na razie mi się nie chce. Jutro policzę ile śpiochów, pajacyków, bodów itp. żebym wiedziała co dokupić. Mam bardzo mało rozmiaru 56- są to w większości body z krótkim rękawem, pół śpiochy ale żadnego pajacyka i śpiochów :D no nie mam pojęcia w co dziecko ubrać, jaka będzie pogoda..62 i 68 mam chyba na każdy dzień inny strój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 21:59

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy na to żeby jutro wrzucić zdjęcia brzuchów :D haha ale będą wielkie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak moge wkleić tu zdjęcie?
    EDIT. Magda ja właśnie chciałam wrzucić dzisiaj :)
    nie zauważyłam twojej wiadomości zanim tą napisałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 22:13

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe hehe hehe jak do jutra nie pęknę to wrzucę fotę

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny jak moge wkleić tu zdjęcie?
    EDIT. Magda ja właśnie chciałam wrzucić dzisiaj :)
    nie zauważyłam twojej wiadomości zanim tą napisałam ;)

http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1
    Dziękuję lys :)

Mój brzusio z dzisiaj :D
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66523c2676b7c23c.html

lys, bosa, Paula_071, małaMyszka, psioszka11, magda sz, chcebycmama, gosia.b lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ładny brzuszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 22:27

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Laura ładny brzuszek :D
    Dziękuję :D
    Starałam się nie objadać zbytnio ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziękuję :D
    Starałam się nie objadać zbytnio ;)

Heheheh ja tam głodna jestem. Na wieczór włącza mi się ssanie :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie przejmuj się. Jest tam jeszcze inny lekarz który swoim zachowaniem doprowadza do histerii każda ciężarna. Ale pocieszające jest to ze oni są tylko w weekendy na dyżurach a w ty godnie jak juz są to jako asysta. Nie prowadzą ciąży w szpitalu i nie podejmują decyzji. Głową do góry :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Heheheh ja tam głodna jestem. Na wieczór włącza mi się ssanie :P
    A ja wstaje prawie co noc około 3 i pałaszuję lodówkę ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A ja wstaje prawie co noc około 3 i pałaszuję lodówkę ;)

:D no to też nieźle, ja mam napady głodu koło północy i muszę zjeść bo inaczej nie zasnę, zauważyłam dzisiaj jak zmieniła mi się twarz jest jakaś taka pulchniejsza hehehe, ale sama nie wiem ile przytyłam, bo nie mam wagi.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ