SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Iys. Najważniejsze ze z dzieckiem wszystko dobrze. Bardzo dobrze, że to sprawdziłaś. Mam nadzieje, ze zastrzyk pomógł i teraz smacznie sobie śpicie
Ja spać nie mogę i czekam na męża, który powinien zaraz wrócić z pracy. Śniło mi się, że źle się poczułam i pojechałam do szpitala. Tam zrobili mi cesarke w 29 tc i mały miał tylko 600g.. W środę mam wizytę i chyba już to tez przeżywam. Do tego wyjazd IYS do szpitala, cesarka szwagierki i taka kumulacja w śnie się pojawiła.
Miłego dnia!małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny
Ja juz na nogach. Syn do szkoly wyszedl zaraz budze drugiego do przedszkola.
Lys dobrze ze pojechalas. Odpoczywaj!
Hermiona gratuluje!
Wlasnie tez wczoraj czytalam ten watek o ktorym wspomnialas. W czwartek mam polowkowe i sie dlatego denerwuje.
Ale wszystko bylo jest i bedzie ok.
Zycze Wam milego dniaLaura, małaMyszka, Paula_071, lys lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
Lys, jak dobrze,że pojechałaś! Wracaj szybko do zdrowia!
Ja wcz bezę odpuściłam, ale za chwilę biorę się do roboty.
Poza tym mam ciche dni z mężem, ale spoko-pewnie wróci z pracy to przejdzie. No i dzisiaj idziemy do szkoły rodzenia-chodziliśmy w pt ale trochę nas to blokowało,więc przepisaliśmy się na wtorki.
Tyle z planów.
Miłego wtorku!Laura, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Karolina plukanka woda z sola a potem zjedz pomalu lyzke miodu i nie popijaj i nie jedz przez kilkanascie min mi pomoglo jak mnie cos po swietach bralo
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja tez od 7 nie spie. Krece sie w nocy, mam koszmary masakra. I jeszcze dzisiaj wizytA Polowkowa. Stres mega przed spotkaniem z lekarzem gdzie rozmowa przez telefon byla nie taka jakbym chciala. Zobaczymy,
magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ja mam straszny kaszel az mnie dusi co polecacie? kupiłam syrop prenalen ale nie pomaga wogóle
Piłam syrop z cebuli i też nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:09
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim,
Ja się dziś budziłam do godzinę, jakaś niespokojna jestem, Maja dawała czadu do 18 i od 18 ani jednego kopniaczka! denerwuje sięjutro mam o 14 położną to mi detektorem sprawdzi tętno, ale nie wiem czy tyle wytrzymam. Zjem śniadanko kaloryczne i mam nadzieje że się obudzi, kopnie kilak razy to się uspokoję. Za miesiąc ruchy powinny być bardziej regularne ale to jeszcze cała wieczność.
Lys dobrze że nie zagraża nic dzidzi, dbaj o siebie i odpoczywaj
Rybka trzymam kciuki za wizytę- dobre wieści i dobry humor lekarzamałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Ostatnio śnią mi się same głupie rzeczy, że nie mam ubrania do wyjścia ze szpitala, że nie miaŁAm małego w czym ochrzcić, że chciało mu się pic a nie miałam butelki, masakraaa...
Lys dobrze, że pojechałaś, mój lekarz mówił, że jeżeli są zmiany w nerce to po nospie nie przejdzie
Wczoraj zamówiłam sobie szafe do sypialni, będzie w połowie maja, powiem WAm, że to już bliżej jak dalej z naszymi maluszkami:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam mamuśki!
Od 3 nie śpię, tylko czuwałam. M. dzisiaj musiał jechać szybciej do pracy, więc od razu poszłam z małą za potrzebą, odkurzyłam i umyłam podłogi, wysprzątałam łazienkę, ogarnęłam nasz mały bajzelek, poszłam się wykąpać, bo tak zasuwałam, że aż strach było się nie wykąpać heheheeheh
Teraz czekam na koleżankę, która będzie moją położną środowiskową, podpiszemy deklarację, pewnie pogadamy co i jak, umówimy się na następną wizytę, pewnie po porodzie dopiero, bo nie widzę potrzeby, żeby mnie teraz odwiedzała, no i koniec planów na poranek...
Jeśli pogoda będzie jakaś w miarę, to pójdę z małą na dłuższy spacerek. M. ma być wcześniej, to pewnie do parku pójdziemy razem.
Na obiad mam przygotowanego jaśka na fasolkę po bretońsku, ale od wczoraj myślę jak ją się robiło... Macie jakiś prosty przepis, z którego zrobię pyszną fasolkę?
Miłego dnia...
lys to dobrze, że wszystko się wyjaśniło...
trzymam kciuki za wizytylys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myszka
Ja robię tak:
Fasolkę zalewam wodą, dodaje liścia laurowego, ziele angielskie
Na patelni podsmażam kiełbaskę z boczkiem, pod koniec dodaje jedna cebulę w piórka
Jak fasolka będzie miękka dodaje to co podsmażyłam, dodaje przyprawę do fasoli z prymata i trochę koncentratu pomidorowego do koloru
Na patelni robię zasmażkę, ok 1/3 kostki masła rozpuszczam i jak się rozpuści i zaczną sie robić bąbelki dodaje 3 łyżki mąki i energicznie mieszam żeby się rozpuściło
Zasmażkę powoli dodaję do gotującej fasoli, przyprawiam pieprzem solą i gotowe:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wczoraj odebralam swoje wyniki i wreszcie TSH spadlo, juz jestem na etapie 1,8 a zaczynalam 4,2 uff.. ale niestety w moczu wyszly mi ketony , dosc czeste przy cukrzycy - w poradnikach grzmia ze moge glodzic malucha - wystraszylam sie nie na zarty - choc na szczescie tych cial nie bylo wiele. Na dodatek wczoraj maluch byl bardzo grzeczny raz tylko sie kokosila w brzuchu i ani kopniaczka ani nic az do 2 w nocy plus naczytalam sie o tej pieprzonej cukrzycy znow ze to ciaza wysokiego ryzyka ble ble ble . Miodem na moje serce bylo ze mala kolo 2.00 rozpoczela maraton w brzuchu ,kopala - wiercila sie - wstalam zjadlam kromke ( co by tych ketonow nie miec ! ) ... rano skontrolowalam wszystko paskami i zero ketonow. Uf ! kamien z serca.
Lys - odpoczywajdobrze ze pojechalas .
Milego dnia - matki !
psioszka11, Paula_071, magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie mi grypa nie jest jakimś dużym ryzykiem dla dziecka, hmm?
Przez weekend leżałam w łóżku z grypa, leczyłam się domowymi sposobami. Miałam straszny kaszel. Tylko w sobotę miałam 38 st. Leczyłam się czosnkiem. Dzisiaj jestem zdrowa. Ale martwię się ruchami dziecka, a raczej ich brakiem. W weekend podczas choroby Franciszek bardzo się ruszał, teraz jakoś mało go czuję.jeżeli dzisiaj go nie poczuje to jutro jadę do lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko ok.
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.