X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys. Najważniejsze ze z dzieckiem wszystko dobrze. Bardzo dobrze, że to sprawdziłaś. Mam nadzieje, ze zastrzyk pomógł i teraz smacznie sobie śpicie :)

Ja spać nie mogę i czekam na męża, który powinien zaraz wrócić z pracy. Śniło mi się, że źle się poczułam i pojechałam do szpitala. Tam zrobili mi cesarke w 29 tc i mały miał tylko 600g.. W środę mam wizytę i chyba już to tez przeżywam. Do tego wyjazd IYS do szpitala, cesarka szwagierki i taka kumulacja w śnie się pojawiła.

Miłego dnia! ;-)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny
    Ja juz na nogach. Syn do szkoly wyszedl zaraz budze drugiego do przedszkola.

Lys dobrze ze pojechalas. Odpoczywaj!

Hermiona gratuluje!
    Wlasnie tez wczoraj czytalam ten watek o ktorym wspomnialas. W czwartek mam polowkowe i sie dlatego denerwuje.
    Ale wszystko bylo jest i bedzie ok.

Zycze Wam milego dnia

Laura, małaMyszka, Paula_071, lys lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ja od 5 nie spie przez moje kochane kotki :-) milego dnia

Laura, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!!

Jasna cholera!! Gardlo mi tak drapie ze az w nocy sie budzilam,co robic zeby to sie nie rozwinelo :( ??

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Lys, jak dobrze,że pojechałaś! Wracaj szybko do zdrowia!
    Ja wcz bezę odpuściłam, ale za chwilę biorę się do roboty.
    Poza tym mam ciche dni z mężem, ale spoko-pewnie wróci z pracy to przejdzie. No i dzisiaj idziemy do szkoły rodzenia-chodziliśmy w pt ale trochę nas to blokowało,więc przepisaliśmy się na wtorki.
    Tyle z planów.
    Miłego wtorku!

Laura, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina plukanka woda z sola a potem zjedz pomalu lyzke miodu i nie popijaj i nie jedz przez kilkanascie min mi pomoglo jak mnie cos po swietach bralo

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez od 7 nie spie. Krece sie w nocy, mam koszmary masakra. I jeszcze dzisiaj wizytA Polowkowa. Stres mega przed spotkaniem z lekarzem gdzie rozmowa przez telefon byla nie taka jakbym chciala. Zobaczymy,

magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja mam straszny kaszel az mnie dusi co polecacie? kupiłam syrop prenalen ale nie pomaga wogóle :(

Piłam syrop z cebuli i też nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:09

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Ja się dziś budziłam do godzinę, jakaś niespokojna jestem, Maja dawała czadu do 18 i od 18 ani jednego kopniaczka! denerwuje się :( jutro mam o 14 położną to mi detektorem sprawdzi tętno, ale nie wiem czy tyle wytrzymam. Zjem śniadanko kaloryczne i mam nadzieje że się obudzi, kopnie kilak razy to się uspokoję. Za miesiąc ruchy powinny być bardziej regularne ale to jeszcze cała wieczność.

Lys dobrze że nie zagraża nic dzidzi, dbaj o siebie i odpoczywaj :)

Rybka trzymam kciuki za wizytę- dobre wieści i dobry humor lekarza :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mi to miód hamował kaszel, łyżkami go jadłam i nie popijałam. Syrop z cebuli to pomógł mi na piekące gardło.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ostatnio śnią mi się same głupie rzeczy, że nie mam ubrania do wyjścia ze szpitala, że nie miaŁAm małego w czym ochrzcić, że chciało mu się pic a nie miałam butelki, masakraaa...

Lys dobrze, że pojechałaś, mój lekarz mówił, że jeżeli są zmiany w nerce to po nospie nie przejdzie

Wczoraj zamówiłam sobie szafe do sypialni, będzie w połowie maja, powiem WAm, że to już bliżej jak dalej z naszymi maluszkami:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki!

Od 3 nie śpię, tylko czuwałam. M. dzisiaj musiał jechać szybciej do pracy, więc od razu poszłam z małą za potrzebą, odkurzyłam i umyłam podłogi, wysprzątałam łazienkę, ogarnęłam nasz mały bajzelek, poszłam się wykąpać, bo tak zasuwałam, że aż strach było się nie wykąpać heheheeheh

Teraz czekam na koleżankę, która będzie moją położną środowiskową, podpiszemy deklarację, pewnie pogadamy co i jak, umówimy się na następną wizytę, pewnie po porodzie dopiero, bo nie widzę potrzeby, żeby mnie teraz odwiedzała, no i koniec planów na poranek...

Jeśli pogoda będzie jakaś w miarę, to pójdę z małą na dłuższy spacerek. M. ma być wcześniej, to pewnie do parku pójdziemy razem.

Na obiad mam przygotowanego jaśka na fasolkę po bretońsku, ale od wczoraj myślę jak ją się robiło... Macie jakiś prosty przepis, z którego zrobię pyszną fasolkę?

Miłego dnia...

lys to dobrze, że wszystko się wyjaśniło...

trzymam kciuki za wizyty :D

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka powodzenia na wizycie!

Ja mam tak debilne sny ze powoli mnie przestaja dziwic...

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka
    Ja robię tak:
    Fasolkę zalewam wodą, dodaje liścia laurowego, ziele angielskie
    Na patelni podsmażam kiełbaskę z boczkiem, pod koniec dodaje jedna cebulę w piórka
    Jak fasolka będzie miękka dodaje to co podsmażyłam, dodaje przyprawę do fasoli z prymata i trochę koncentratu pomidorowego do koloru
    Na patelni robię zasmażkę, ok 1/3 kostki masła rozpuszczam i jak się rozpuści i zaczną sie robić bąbelki dodaje 3 łyżki mąki i energicznie mieszam żeby się rozpuściło
    Zasmażkę powoli dodaję do gotującej fasoli, przyprawiam pieprzem solą i gotowe:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa dziękuję :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojadłą na śniadanko, parówki z sałatka grecką hih:D
    na obiad szykuje dziś sznycelki ziemniaczki i kapustę zasmażaną:) a z reszty mięsa zrobię domowe mięso na hamburgery to będą na kolacje :)

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wczoraj odebralam swoje wyniki i wreszcie TSH spadlo, juz jestem na etapie 1,8 a zaczynalam 4,2 uff.. ale niestety w moczu wyszly mi ketony , dosc czeste przy cukrzycy - w poradnikach grzmia ze moge glodzic malucha - wystraszylam sie nie na zarty - choc na szczescie tych cial nie bylo wiele. Na dodatek wczoraj maluch byl bardzo grzeczny raz tylko sie kokosila w brzuchu i ani kopniaczka ani nic az do 2 w nocy plus naczytalam sie o tej pieprzonej cukrzycy znow ze to ciaza wysokiego ryzyka ble ble ble . Miodem na moje serce bylo ze mala kolo 2.00 rozpoczela maraton w brzuchu ,kopala - wiercila sie - wstalam zjadlam kromke ( co by tych ketonow nie miec ! ) ... rano skontrolowalam wszystko paskami i zero ketonow. Uf ! kamien z serca.

Lys - odpoczywaj :) dobrze ze pojechalas .

Milego dnia - matki ! :)

psioszka11, Paula_071, magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam romans z bezą, startuję do kuchni.

Paula_071, magda sz, Aga89, mamasia, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi grypa nie jest jakimś dużym ryzykiem dla dziecka, hmm?
    Przez weekend leżałam w łóżku z grypa, leczyłam się domowymi sposobami. Miałam straszny kaszel. Tylko w sobotę miałam 38 st. Leczyłam się czosnkiem. Dzisiaj jestem zdrowa. Ale martwię się ruchami dziecka, a raczej ich brakiem. W weekend podczas choroby Franciszek bardzo się ruszał, teraz jakoś mało go czuję. :-( jeżeli dzisiaj go nie poczuje to jutro jadę do lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko ok.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny wyżalilam się Wam, zamknęłam belly no i otrzymałam kopniaczek :-)

Paula_071, mamasia, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Y, Neyla, lys lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ