X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka miłego romansu :) oby udało się za 1 razem :)

Chcebycmama ja na tym etapie miałam czasami 2-3 dni ciszy w ruchach. Od 2 tyg było bardzo regularnie, codziennie a dziś cisza :/ też się martwię choć jak dzwoniłam do mojej siostry położnej to powiedziała że to normalne i mam się uspokoić. Łatwo powiedzieć :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ah dziewczyny wyżalilam się Wam, zamknęłam belly no i otrzymałam kopniaczek :-)

Chcebycmama- hahah ja właśnie jak tylko kliknęłam - wyślij to tak samo hehe :D uff troszkę mi lepiej

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie.
    mam mieszane uczucia. Dostałam skierowanie do szpitala ze względu na skracanie się szyjki.
    dr pomierzyla macie i...okazało się ze jest na wysokości 27-28 tydzień. Powiedziała ze mały urodzi się 3-4 tyg wcześniej. Od 10.07 mamy na niego czekać.
    Coś mu się spieszy strasznie.

mamasia, magda sz, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza w piekarniku, wyglądała ładnie, jak na pierwsze miksowanie:) Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru - ale dostałaś skierowanie do szpitala żeby założyli Ci szew, czy mas sztam leżeć?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie żeby podjęli decyzję czy zakładać krążek.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Psioszka miłego romansu :) oby udało się za 1 razem :)

Chcebycmama ja na tym etapie miałam czasami 2-3 dni ciszy w ruchach. Od 2 tyg było bardzo regularnie, codziennie a dziś cisza :/ też się martwię choć jak dzwoniłam do mojej siostry położnej to powiedziała że to normalne i mam się uspokoić. Łatwo powiedzieć :(
    No właśnie ciężko tak się uspokoić :-( no nic przeziębienie to nic strasznego, wiec z dzieckiem musi być wszystko ok. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Dominiś też dzisiaj cisza a zawsze już kopał, też się martwię tym strasznym kaszlem :(

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru jak założą szew itp. to powinno być w terminie, koleżanka miała zakładany w dzień terminu pojechała na zdjęcie, dostała oksytocynkę i urodziła tego samego dnia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tym etapie kopniaki nie są regularne, więc nie ma czym się martwic :) U mnie wczoraj cały dzień cisza, wieczorem chwilkę, dziś znowu na razie cisza :) spokojnie, grunt to się nie denerwowac bo maluszki to czują :)

A ja staram się wyprzec beze z myśli :D mam 7kg na plusie więc piekę dietetyczne ciasteczka owsiane zamiast bezy :D

Laura, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedzę, że nie tylko mi ostatnio waga podskoczyła. nie zmieniełam nawyków żywieniowych, jem tak jak wczesniej, a waga 2,5 kg do przodu w 4 tyg! ok może pozwoliłam sobie trochę w święta, ale nie aż tak! jako, iz mam nadwagę to już się boję wizyty u gin, bo to dopiero za 2 tyg i jak tak dalej pójdzie to będę miała 4 kg między wizytami. Ale będę z mężem to pewnie nic nie powie :)
    Jak Was czytam to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kiedy poczuje kopniaczki, bo dalej tylko bąbelki czuje :(
    co do wychowania to ja uważam, że wychowywanie bezstesowe, to nie jest metoda wychowawcza, ale to oczywiście tylko moje zdanie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 2-3 dni czuje mojego Leona, cudowne uczucie, zważywszy na to,że to już 25tc a do tej pory cisza.

Magda krem robiłaś przed podaniem czy wcześniej i stał w lodówce?

Laura, magda sz, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka odwołała wizytę u mnie, więc wzięłam się za fasolkę!!!! już ją czuję w brzuszku.

Jeśli chodzi o ruchy, to nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca i moją się gdzieś skulić i nie dawać znaku. Ja to ma mega stres - który nie pomaga - jak jestem na zajęciach... przypomina mi się ta nieszczęsna sobota na sorze... już nigdy więcej nie będę tak ryzykować.

Też czasem się denerwuję ich brakiem, ale biorę stetoskop i sobie słucham jak wody się przelewają, zazwyczaj jest tak, że jak przyłożę stetoskop to dostaję kopa od razu. Mały nie lubi jak się go ogląda czy słucha. Co prawda nie szukam serduszka, bo wiem, że bym się stresowała, z resztą nie wiem jak i gdzie...

Idę po chlebek, bo mi wykupią. Fasolka się gotuje, wyskoczę na 3 min. to może nie spalę chaty...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety nie wiem ile ważę... Wysiadłą bateria w wadze... musimy naprawić. Powiem tylko tyle, że na początku zatrważająco tyłam. Potem na miesiąc zatrzymałam się w miejscu..... A teraz jak znów ruszyło... Aż się boję wymiany baterii. Chcę utyć do 67 maksymalnie 69-70 kg. Zaczynałam od wagi ok 56,5-57 kg. Z córką zaczynałam od wagi 60 i utyłam do 69,7 kg. Zrzuciłam w najlepszym momencie do 55-54 czyli prawie 15-16 kg. ;P W kwietniu 2014 na chrzciny córki czyli rok temu miałam rozmiar 34 ( córka miała ok 8 msc). Teraz modlę się, żeby w dwa miesiące na 3 października mieć wymiar maks 38- żeby wejść w sukienke do ślubu ;P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka zrobiłam krem jak pierwsza porcja bez była w piekarniku ale to był błąd bo nie wyszły, drugie też nie i dopiero trzecie które piekłam od 20 do 23.. no i krem stał w lodówce od niedzieli 13:00 do rana w poniedziałek. Więc proponuje zrobić krem jak już bezy ostygną, jak dotkniesz to powinny pękać gdzie nie gdzie -to znak że są kruche i będą rozpływać się w ustach.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też waga poszybowała, ale to dobry znak, mały rośnie :D ja może częściej pozwolę sobie na cukierka albo batonika, ale nie żebym się obżerała codziennie... za tydzień idę na krzywą, to pewnie odpuszczę sobie słodyczy, choć to i tak nic nie zmieni.

Mi się marzy 9 kg max bo miałam wysoką wagę wyjściową, ale co tam kg!!! Ważne, żeby mały był zdrowy i rósł jak na drożdżach...

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za równy miesiąc wkroczę w III trymestr!!! Kiedy to zleciało?

Dziewczyny, chyba podjęłam decyzję dotyczącą chrzestnego. Teraz pozostaje pytanie, czy dostanie zgodę ze swojej parafii... bo jest po rozwodzie - żeby było śmiesznie - z moją siostrą. Pogadam dzisiaj na ten temat z mężem. Zapytam co o tym myśli. Jest to jedyna osoba z całej mojej rodziny z którą utrzymuję kontakt, odwiedzamy się jeśli czas pozwala, bo oboje pracują, nie wiem może źle myślę, ale to będzie dobry wybór. Przynajmniej dla mnie.
    W końcu kiedyś byliśmy rodziną, więc nie będzie to zupełnie obcy człowiek...

Tym bardziej, że moich rodziców nie mam zamiaru informować o chrzcie. Nie chcę robić mini wesela, tylko dlatego, że tak wypada...

Hermiona lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co 2 tyg wchodzę na wagę, ale nie mogę odmówić słodyczy, mam takie parcie na cukier że masakra, większe niż przed ciąża. Wyniki cukru miałam zawsze bardzo dobre więc myślę że organizm sam sie go domaga.
    Waga wyjściowa to jakoś 68-69 kg więc mam nadzieje że zamknę się w 85 max. Bardziej martwi mnie stan skóry- mam taki cellulit że zastanawiam się na zakupem pianki do nurkowania xxl zamiast bikini na wakacje :)
    Po porodzie biorę się za siebie, będę sexi mama, poza tym widzę po filmikach na yt że taki fitness z niemowlakiem to niezła frajda i dla mamy i dla dziecka :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh.... pamiętam jak ja postanowiłam się zabrać za siebie po porodzie jakieś 2 msc po ( bo była cesarka) postanowiłam zacząć pilates sama i z małą... o masakra... skończyło się tak, że ległam na ziemi i nie byłam w stanie brzuszka zrobić... z ręką na sercu :/ Całe szczęście później zrobiłam kolejne próby po miesiącu-dwóch i udało się ładnie wymodelować z Ewką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo szybko wrocilam do kaloryfera na brzuszku ale zaczelam ostro trenowac 3 tyg po porodzie.

Boli mnie kosc miednicy na wysokosci wzgorka lonowego. Ledwo dzisiaj chodze.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ