WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    my już całe szeście w domku..
    to były cieżkie dni. już nie dusi ale co mnie martwi ze dalej gra mi na płucach i nie moge tego wykaszleć. wkurzyła, sie że bedac tamtyle czasy tylko dwa razy mnie osłuchali pierwszy dzień i w drugi nawet na wyjscie nikt nie osłuchał.
    jejkuś jaka tam znieczulica panuje szok.. tyle co się na patrzałam na cierpienie matek, dzieci, rodzin to koszmar.

z przyejmniejszych rzeczy to mały cały bardzo często i mocno fika potrafi z godzine dawać czadu ;) i wiecie co kocham to uczucie ;):)

aaaaga, Martucha86, magda sz, Pulpecja, niecierpliwa, lys, Paula_071, gosia.b, mamasia, kasiuleek, Laura, małaMyszka, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak chodze po kuchni i chaps po michaszku co chwila, myśle sobie nie bede jesc wiecej, przyszłam tu a te o tej bezie, zlitujcie się bo będę musiała lecieć do cukiernii, coś senna jestem od wczoraj, nie wiem czy to pogoda czy co...

olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa co do ciast znacie jakoms fajną stronke z przepisami ??

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka po obiedzie...

KasiaeN., olinka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witam:)
    Ostatnio śnią mi się same głupie rzeczy, że nie mam ubrania do wyjścia ze szpitala, że nie miaŁAm małego w czym ochrzcić, że chciało mu się pic a nie miałam butelki, masakraaa...

Lys dobrze, że pojechałaś, mój lekarz mówił, że jeżeli są zmiany w nerce to po nospie nie przejdzie

Wczoraj zamówiłam sobie szafe do sypialni, będzie w połowie maja, powiem WAm, że to już bliżej jak dalej z naszymi maluszkami:)

Też się zdziwiłam, że zalecili tylko no-spę, wydaje mi się, że to tylko ma łagodzić ból. Wczoraj jak wróciłam, napisałam Wam wiadomość poszłam spać, z nadmiaru wrażeń nie spałam prawie do 5 rano i niestety pomimo zastrzyku i 2 no-sp nadal czułam ból w prawym boku i do tego hehehehe cały lewy pośladek bolał od tego zastrzyku domięśniowego. Rano wstałam bez bólu, ale teraz znów zaczyna boleć. Łykam tą no-spę i na razie i tak nic innego nie poradzę. Jutro idę zrobić badanie moczu i myślę, że umówię się do urologa.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też drzemka była, teraz idę po bułkę francuską, pieczarki, ser i robię zapiekanki do barszczu czerwonego.

Olinka jak super że już w domku :) przepisy sprawdzone z ciastami i innymi kwestiasmaku.com

olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi grypa nie jest jakimś dużym ryzykiem dla dziecka, hmm?
    Przez weekend leżałam w łóżku z grypa, leczyłam się domowymi sposobami. Miałam straszny kaszel. Tylko w sobotę miałam 38 st. Leczyłam się czosnkiem. Dzisiaj jestem zdrowa. Ale martwię się ruchami dziecka, a raczej ich brakiem. W weekend podczas choroby Franciszek bardzo się ruszał, teraz jakoś mało go czuję. :-( jeżeli dzisiaj go nie poczuje to jutro jadę do lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko ok.

Coś chyba słyszałam, że gorączka mamy jest groźna dla dziecka i jak najszybciej trzeba zbić temperaturę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Lys, odezwij się, jak się czujesz?

Nadrabiam Was :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie waga +4 więc myślę, że ok. Byłam w sklepie po większy stanik i jak zobaczyłam swoje odbicie w przymierzalni doznalam szoku! Mój brzuch jest już naprawdę spory! W domu mam chyba jakieś wyszczuplające lustro ;-) niesamowite, że z dnia na dzień robi się większy w tak widoczny sposób! W sumie się nie dziwie bo czytając forum narażam się na wiele pokus np. przez tą bezę wczoraj upiekłam murzynka ;-) pół blachy zanioslam do rodziców inaczej całego bym zjadła taką mam ochotę na słodkie..

Ja ostatnio miałam takie samo wrażenie, też kupowałam większy stanik i się nie mogłam nadziwić, jaki mam duży brzuch, a w domu wydaje mi się, że wcale nie nie taki duży.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, Iys trzymajcie się dzielnie i zdrowiejcie!Mam nadzieję, ze Wasze dolegliwości szybko miną.

Ja teraz zrobiłam herbatkę z miodem, cytryną i imbirem-taką najbardziej uwielbiam :)i zaraz idę się wyłożyć w wannie :) Wczoraj przed zaśnięciem miałam ogromną ochotę na popcorn, taki z kina.Nawet dziś miałam po niego jechać ale już mi się odechciało ;)

lys, magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze ja dalej nosze staniki sprzed ciąży ? NIC A NIC piersi mi sie nie zmieniły, kompletnie, ani obwod ani miseczka, jedynie brodawki są ciemniejsze i wieksze, ciesze sie bo i tak mam miseczke E...

Dziewczyny..potrzebuje wlasnie przepisu na jakies ciasto. W niedziele przyjezdza do nas kuzyn męża Tomek z żoną Martą i synkiem Hubertem (9miesiecy:) ) To właśnie tą Marte bedziemy prosic na chrzestną bo bardzo się z nimi lubimy,a pamietam jak ona mówiła ze nie ma chrzesniaka żadnego i ze chciałaby miec- no to bedzie miała :) Ale jeszcze jej o tym nie bedziemy mówić raczej? Kiedy wy macie zamaiar to zrobić??

No i chce zrobic jakies ciasto..ale nie wiem jakie..te z bezą spróbuje kiedy indziej bo boje sie ze mi nie wyjdzie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechała do mnie dziś znajoma fryzjerka i mam piękną nową fryzurkę bardzo krótką :) i wyglądam super (nareszcie jak człowiek :P). Potem byłam na sushi, na które miałam ochotę od chyba 3 tygodni, było tak pyszne, że już dawno się tak niczym nie zachwyciłam ;)
    Dziecko ładnie mnie kopie, ogólnie taki miły dziś dzień, nawet pomimo tego że jednak nerka pobolewa, chce mi się uśmiechać :D

EDIT:
    zapomniałam Wam wczoraj napisać, że wczoraj najpierw podłączyli mnie pod KTG, żeby sprawdzić czy nie ma skurczy, ładnie sobie słuchałam przelewania się wód i dziecka, ale muszę przyznać, że po 10 minutach już mnie całe plecy koszmarnie bolały, kość ogonowa mocno nawalała, ta nerka tak bolała, że myślałam że jajko tam zniosę i tak sobie pomyślałam, że nie wyobrażam sobie tak leżeć pod tym KTG w 9mcu z wielkim brzuchem, skurczami macicy i np. bólami krzyżowymi. Wydaje się to wielką katorgą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:25

KasiaeN., magda sz, Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli chodzi o chrzestnych to będzie moja siostra i kuzyn Adama. O ile Z Justyną sprawa jest raczej jasna, ja jestem chrzestną jej córek a ona z automatu będzie chrzestną mojej, innej opcji nie przyjmuję ;) o tyle z chrzestnym mieliśmy problem bo Adam nie ma dużo bliskich kuzynów. Pomyśleliśmy o Kubie bo jest najnormalniejszy z nich wszystkich. Widzieliśmy sie z nim w święta ale prosić będziemy go dopiero jak Marta się urodzi.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Poszlam dzis do biedronki i tak lazilam bez przekonania, i nagle je zobaczylam...pyzy z miesem...mmm przypomnialo mi sie moje ulubione danie studenckie, z zasmazana kapustka mniaaam...i teraz tylko je widze przed oczyma, nie wiem czy sie opre.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie karte lifestyle w superpharmie? Właśnie dostałam miłą przesyłkę, próbki preparatów na rozstępy, kremy do pięt, kupony zniżkowe- Bio Oil za 21 zł z 37zł i inne. Jedyne co kupiłam związanego z ciążą i z kartą to pampersy- skąd oni wiedzieli :D

Jak któraś nosi soczewki to jest promocja przy zakupie jednodniowych lub miesięcznych soczewek Soflens drugie opakowanie za 1gr. do 30.04

Ja nie mam pojęcia z chrzestnymi...ja mam brata i mąż ma brata więc chrzestny to któryś z nich, mam dwie cioteczne siostry ale mały mam z nimi kontakt (tylko na święta) i głupio mi je prosić, więc chyba wezmę moją przyjaciółkę.. byleby się ktoś podpisał na papierze

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero temat chrzestnych poruszę jak się mały urodzi. Chociaż już mamy postanowione, że chrzestnym będzie mój brat a chrzestną szwagierka:) I nawet wiemy, że będziemy chrzcić w pierwszy weekend września, bo wtedy przylatuje bliska rodzina ze Stanów.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czekam na wywiadowke u syna. strasznie mi się nie chciało isc, ale juz ostatnio odpuscilam bo mialam leżeć, to wypadało się teraz pokazać.

201508091565.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki ja dziś byłam na echo serca malutki pokazywał się jak mały model :D Badanie i serduszko jak naj bardziej ok maluch już ponad 20 cm a waży 532 g :D ,Mój kochany Adrianek rośnie jak na drożdżach :D

Pulpecja, lys, psioszka11, kasiuleek, Paula_071, aaaaga, gosia.b, Martucha86, rybka1988, Maniuś, Laura, małaMyszka, Migotkaa lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzestny już dawno zaklepany i wie o tym :-) nad chrzestna się zastanawiamy, chyba wezme siostrę. U starszych dzieci niestety nie trafilismy dobrze. Rodzice chrzestni syna np.w ogóle nie utrzymują kontaktu. Moze teraz będzie lepiej.

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam pokazać wam moja Julcie w nowej sukni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:54

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ