SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i przychodzi taka pani z zusu i nikogo nie zastaje w domu i co dalej?? Ja czesto nawet nie podchodze do domofonu jak sie nikogo nie spodziewam, bo co chwila tylko ulotki, jajka albo inne duperele
bosa, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:No właśnie.. dlatego nie będę się przejmować
Skoro na zwolnieniu mam, że mogę chodzić to mogę w czasie kontroli być w aptece, u lekarza lub leżeć na łączce i się relaksować
Dokladnie, nie popadajmy w paranoje, mozesz byc na zajeciach w szkole rodzenia, mozesz byc gdziekolwiek. To juz nawet na spacer bys sie z domu ruszyc nie mogla bo kontrola z zusu moze wpascbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No i przychodzi taka pani z zusu i nikogo nie zastaje w domu i co dalej?? Ja czesto nawet nie podchodze do domofonu jak sie nikogo nie spodziewam, bo co chwila tylko ulotki, jajka albo inne duperele
Jak nic nie zamówiłam i nie spodziewam się kuriera albo gości to domofon mnie nie wzrusza.. i zastanawiam się co się dzieje dalej z tą kontrolą.. Wiem jedno! ZUS może zgłosić się do lekarza żeby wysłał naszą dokumentację, bo jak mi wypisywała pierwsze zwolnienie to położna kazała wpisać jak najwięcej żeby w razie kontroli nie było problemów..
niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:No właśnie.. dlatego nie będę się przejmować
Skoro na zwolnieniu mam, że mogę chodzić to mogę w czasie kontroli być w aptece, u lekarza lub leżeć na łączce i się relaksować
hehhehe no właśnie chyba na łączce leżeć i się relaksować nie możesz, coś tam było w tych przepisach, że powinnaś przebywać w domu, a chodzenie ograniczyć do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych i wizyt lekarskich czy coś takiegomałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No i przychodzi taka pani z zusu i nikogo nie zastaje w domu i co dalej?? Ja czesto nawet nie podchodze do domofonu jak sie nikogo nie spodziewam, bo co chwila tylko ulotki, jajka albo inne duperele
Jak odbiorę domofon i będzie to moja matka to udam że nic nie słyszę albo pomyłka albo się nie odezwę albo strzelę sobie w łeb od razu...bosa, Cassie lubią tę wiadomość
-
lys wrote:hehhehe no właśnie chyba na łączce leżeć i się relaksować nie możesz, coś tam było w tych przepisach, że powinnaś przebywać w domu, a chodzenie ograniczyć do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych i wizyt lekarskich czy coś takiego
niecierpliwa, 5ylwia, bosa lubią tę wiadomość
-
Przyznam się szczerze, bez bicia, we wtorek siedziałam na kibelku i ani mi się śniło rzucać do domofonu! Hahaahahhahaahha
Laura, 5ylwia, bosa, magda sz lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Przyznam się szczerze, bez bicia, we wtorek siedziałam na kibelku i ani mi się śniło rzucać do domofonu! Hahaahahhahaahha
niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Zaspokajać podstawowe potrzeby to chyba dotyczy właśnie tylko tych leżących zwolnień. Ja jeszcze w weekendy na zajęcia jeżdżę całe szczęście że zus w sobotę i niedzielę nie pracuje hahaahha
No nie, jak jest leżące to masz leżeć i nawet po domu nie powinnaś chodzić... a jak możesz chodzić to wychodzisz tylko żeby zaspokoić te podstawowe potrzeby życiowe i te związane z chorobą
Tu Pan ładnie wszystko wyjaśnia - obejrzyjcie krótki filmik
http://tvn24bis.pl/wiadomosci-gospodarcze,71/co-wolno-robic-a-czego-nie-na-l4,398458.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:36
bosa, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej, wreszcie Was nadrobiłam
Lys konkretny filmik. Gość wyjaśnił wszystko jasno, niestety.
Myszko teraz jak będzie kontrola i każda z nas powie,że siedziała na kibelku to sanepid wprowadzi ogólnopolską epidemię jelitówki
Niecierpliwa gratuluję udanej wizyty
Magda super filmik, aż się popłakałam. Fajny pomysł ale ja raczej nie wytrzymałabym z tajemnicą o bliźniakach
Ainer ale masz zdolną córkę
Ja miałam 3 koszule do porodu: S i L ciążowe i M zwykłą z biedry i powiem Wam,że S była idealna ale w L się najlepiej czułam bo była najdłuższa.
A i muszę Wam się przyznać,że dziś zjadłam aż 12 pierogów z truskawkami mamusinowychByły boskie ale padłam po nich jak mucha
Teraz z Alicją słuchamy całej płyty E.Sheerana bo M. Buble chwilowo nam się znudziłlys, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, ainer85, Cassie lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
L4 chodzone ma kod 2 a leżące 1.
Jeżeli przyjdzie kontrola a Ciebie nie ma- masz powiadomienie. Miałam 4 kontrolę w ciągu 6 m. Poporonieniach .
To co napiszecie w wyjaśnieniu to tez trzeba uważać. Ja miałam pecha i była na chwile u mnie babcia. Ja wyszłam do urzędu miasta i były 2 panie. A ona ( babcua) powiedziała ze jestem w urzędzie pit rozliczyć. Zanotowały. Bylam silniejsza osobiście wyjaśnić i musiałam mieć podpis i pieczątkę pod wyjaśnieniem ze byłam w um. I z kim rozmawiałam.
Jeżeli będziecie pisać że jesteście u lekarza a nie będziecie to uwaga bo zarządzają potwierdzenia.
po wyjaśnieniu nie miałam problemu ale swoje stresy przeszłam
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Myszka hehe mnie tak pare razy listonosz zaskoczyl hehe. Sama jak sie nie spodziewam nikogo to domofon moze sobie dzwonic, czasami nawet kabel wyjmuje jak jest dzien domokrazcow.
Laura a co ile masz przepisywane zwolnienia? Ja co 2-3 tyg. Podobno im krotsze tym zus mniej sie sra ale ile e tym prawdy..małaMyszka, Malagosia lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Myszka hehe mnie tak pare razy listonosz zaskoczyl hehe. Sama jak sie nie spodziewam nikogo to domofon moze sobie dzwonic, czasami nawet kabel wyjmuje jak jest dzien domokrazcow.
Laura a co ile masz przepisywane zwolnienia? Ja co 2-3 tyg. Podobno im krotsze tym zus mniej sie sra ale ile e tym prawdy..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Boże padam na twarz, złożyliśmy meble, jutro wreszcie przeniosę ubranka Mai z kartonów
brakuje tylko łóżeczka
stwierdziliśmy że zamawiamy po majówce łóżeczko i złożymy żeby był kojec na wyprawkę itp. już nie mogę doczekać się tego widoku. Przemyślałam sprawę że jednak będzie bez baldachimu księżniczki bo kurzu jak ta lala w tym małym pokoju. Zamiast tego jakieś naklejki na ścianę nakleję żeby łyso nie było, albo coś zwisające z sufitu- aniołki/motylki itp. coś w tym stylu
http://www.oslubach.pl/wp-content/uploads/2013/04/66.jpg
albo coś takiego za grosze można na allegro kupić gotowe
https://lh6.googleusercontent.com/-8nVQyS7UOKg/U9FiHeSfASI/AAAAAAAACws/w80_j6u26VA/s912/motyle2.JPG
do tego literki
http://allegro.pl/literki-litery-3d-20cm-na-sciane-prezent-i5265430712.html
Wpiszcie w allegro - na ścianę 3d -to wyskoczą cudeńka
Wiecie co mnie kusi?żeby wykorzystać decoupage przy łóżeczku
oczywiście w takich miejscach których mała nie pogryzie
no to już teraz wiem że magisterka znowu się przesunie..
Kolorowych snów :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 23:43
małaMyszka, mamasia, Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość
-
Hehe hehe hehe Bosa ale by była afera... Wszystkie sierpniówki mają jelitowkę... Hahaha hahaha hahaha ciekawe czy by nas filmowali na spotkaniu z prezesem...
W przyszłym tygodniu jak będzie domofon to odbiorę. Jeśli się okaże że to moja matka to powiem, że umówiona jestem i wychodzę... Kontroli zusu się nie boję jak wizyty matki i jej narzekań... Co za wstyd...
Ja mam chodzące L4. Codziennie idę po chleb i pani w piekarni by mnie poznała, bo ma mnie chyba przeklęte... Płacę za chleb drobnymi. 5,10,20 groszy hahaha hahaha hahaha pozbywam się drobnych... Szkoda, że zostały mi już tylko 1,2,5 groszy... Będzie miała liczenia a liczenia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 23:30
magda sz, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość
-
My wzięliśmy na razie dwie siaty ubranek od teściowej. Zostało jeszcze pół szafy do prania... A to co jest do wzięcia, to jeszcze chyba ze 4 siaty będą... Masakra.
Plan na jutro: Opróżnić pawlacze!!!!! Będzie trochę więcej miejsca.
Jeśli mąż tego nie zrobi to ja się za to wezmę i nie będzie miło...