X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przychodzi taka pani z zusu i nikogo nie zastaje w domu i co dalej?? Ja czesto nawet nie podchodze do domofonu jak sie nikogo nie spodziewam, bo co chwila tylko ulotki, jajka albo inne duperele

bosa, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    No właśnie.. dlatego nie będę się przejmować :) Skoro na zwolnieniu mam, że mogę chodzić to mogę w czasie kontroli być w aptece, u lekarza lub leżeć na łączce i się relaksować ;-)

Dokladnie, nie popadajmy w paranoje, mozesz byc na zajeciach w szkole rodzenia, mozesz byc gdziekolwiek. To juz nawet na spacer bys sie z domu ruszyc nie mogla bo kontrola z zusu moze wpasc

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny jak to jest, ale powiem Wam 5 maja jakie mam ja zwolnienie okej? być może właśnie ja mam leżące.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i przychodzi taka pani z zusu i nikogo nie zastaje w domu i co dalej?? Ja czesto nawet nie podchodze do domofonu jak sie nikogo nie spodziewam, bo co chwila tylko ulotki, jajka albo inne duperele
    o właśnie, właśnie :) Jak nic nie zamówiłam i nie spodziewam się kuriera albo gości to domofon mnie nie wzrusza.. i zastanawiam się co się dzieje dalej z tą kontrolą.. Wiem jedno! ZUS może zgłosić się do lekarza żeby wysłał naszą dokumentację, bo jak mi wypisywała pierwsze zwolnienie to położna kazała wpisać jak najwięcej żeby w razie kontroli nie było problemów..

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.polki.pl/panidomu_dopoczytania_artykul,10015983.html

• lys Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    No właśnie.. dlatego nie będę się przejmować :) Skoro na zwolnieniu mam, że mogę chodzić to mogę w czasie kontroli być w aptece, u lekarza lub leżeć na łączce i się relaksować ;-)

hehhehe no właśnie chyba na łączce leżeć i się relaksować nie możesz, coś tam było w tych przepisach, że powinnaś przebywać w domu, a chodzenie ograniczyć do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych i wizyt lekarskich czy coś takiego

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie co... Tak Was czytam... Od jakichś dwóch dni tzn. we wtorek i dzisiaj ktoś przychodzi i drynda mi na domofon. Od razu mam stracha, że to moja matka znowu odwala manianę!!! I nie odebrałam... Ale teraz chyba zacznę, bo tak sobie myślę, że mam dosyć długie L4. Gin dała mi od 6 marca do 7 maja ... Może ktoś chce to zweryfikować...
    Jak odbiorę domofon i będzie to moja matka to udam że nic nie słyszę albo pomyłka albo się nie odezwę albo strzelę sobie w łeb od razu...

bosa, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hehhehe no właśnie chyba na łączce leżeć i się relaksować nie możesz, coś tam było w tych przepisach, że powinnaś przebywać w domu, a chodzenie ograniczyć do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych i wizyt lekarskich czy coś takiego
    Zaspokajać podstawowe potrzeby to chyba dotyczy właśnie tylko tych leżących zwolnień. Ja jeszcze w weekendy na zajęcia jeżdżę całe szczęście że zus w sobotę i niedzielę nie pracuje hahaahha

niecierpliwa, 5ylwia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się szczerze, bez bicia, we wtorek siedziałam na kibelku i ani mi się śniło rzucać do domofonu! Hahaahahhahaahha

Laura, 5ylwia, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Przyznam się szczerze, bez bicia, we wtorek siedziałam na kibelku i ani mi się śniło rzucać do domofonu! Hahaahahhahaahha
    Hahahahahaha Myszka widzę minę pracownika z ZUSu jak oznajmiasz dlaczego nie otworzyłaś! Po tym wpisie nie boję się kontroli! A niech przychodzą :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Zaspokajać podstawowe potrzeby to chyba dotyczy właśnie tylko tych leżących zwolnień. Ja jeszcze w weekendy na zajęcia jeżdżę całe szczęście że zus w sobotę i niedzielę nie pracuje hahaahha

No nie, jak jest leżące to masz leżeć i nawet po domu nie powinnaś chodzić... a jak możesz chodzić to wychodzisz tylko żeby zaspokoić te podstawowe potrzeby życiowe i te związane z chorobą

Tu Pan ładnie wszystko wyjaśnia - obejrzyjcie krótki filmik

http://tvn24bis.pl/wiadomosci-gospodarcze,71/co-wolno-robic-a-czego-nie-na-l4,398458.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:36

bosa, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wreszcie Was nadrobiłam ;)

Lys konkretny filmik. Gość wyjaśnił wszystko jasno, niestety.

Myszko teraz jak będzie kontrola i każda z nas powie,że siedziała na kibelku to sanepid wprowadzi ogólnopolską epidemię jelitówki :)

Niecierpliwa gratuluję udanej wizyty :)

Magda super filmik, aż się popłakałam. Fajny pomysł ale ja raczej nie wytrzymałabym z tajemnicą o bliźniakach :)

Ainer ale masz zdolną córkę :)

Ja miałam 3 koszule do porodu: S i L ciążowe i M zwykłą z biedry i powiem Wam,że S była idealna ale w L się najlepiej czułam bo była najdłuższa.

A i muszę Wam się przyznać,że dziś zjadłam aż 12 pierogów z truskawkami mamusinowych ;) Były boskie ale padłam po nich jak mucha ;)
    Teraz z Alicją słuchamy całej płyty E.Sheerana bo M. Buble chwilowo nam się znudził ;)

lys, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, ainer85, Cassie lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Miru Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 chodzone ma kod 2 a leżące 1.
    Jeżeli przyjdzie kontrola a Ciebie nie ma- masz powiadomienie. Miałam 4 kontrolę w ciągu 6 m. Poporonieniach .
    To co napiszecie w wyjaśnieniu to tez trzeba uważać. Ja miałam pecha i była na chwile u mnie babcia. Ja wyszłam do urzędu miasta i były 2 panie. A ona ( babcua) powiedziała ze jestem w urzędzie pit rozliczyć. Zanotowały. Bylam silniejsza osobiście wyjaśnić i musiałam mieć podpis i pieczątkę pod wyjaśnieniem ze byłam w um. I z kim rozmawiałam.
    Jeżeli będziecie pisać że jesteście u lekarza a nie będziecie to uwaga bo zarządzają potwierdzenia.
    po wyjaśnieniu nie miałam problemu ale swoje stresy przeszłam :)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka hehe mnie tak pare razy listonosz zaskoczyl hehe. Sama jak sie nie spodziewam nikogo to domofon moze sobie dzwonic, czasami nawet kabel wyjmuje jak jest dzien domokrazcow.
    Laura a co ile masz przepisywane zwolnienia? Ja co 2-3 tyg. Podobno im krotsze tym zus mniej sie sra ale ile e tym prawdy..

małaMyszka, Malagosia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatum verde tabletki do ssania mozna ??

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka hehe mnie tak pare razy listonosz zaskoczyl hehe. Sama jak sie nie spodziewam nikogo to domofon moze sobie dzwonic, czasami nawet kabel wyjmuje jak jest dzien domokrazcow.
    Laura a co ile masz przepisywane zwolnienia? Ja co 2-3 tyg. Podobno im krotsze tym zus mniej sie sra ale ile e tym prawdy..
    ja mam co miesiąc od wizyty do wizyty

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 3 tygodnie. Podobno lepiej właśnie brać krótsze niż miesiąc, takich mniej kontrolują.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże padam na twarz, złożyliśmy meble, jutro wreszcie przeniosę ubranka Mai z kartonów :) brakuje tylko łóżeczka :) stwierdziliśmy że zamawiamy po majówce łóżeczko i złożymy żeby był kojec na wyprawkę itp. już nie mogę doczekać się tego widoku. Przemyślałam sprawę że jednak będzie bez baldachimu księżniczki bo kurzu jak ta lala w tym małym pokoju. Zamiast tego jakieś naklejki na ścianę nakleję żeby łyso nie było, albo coś zwisające z sufitu- aniołki/motylki itp. coś w tym stylu
    http://www.oslubach.pl/wp-content/uploads/2013/04/66.jpg

albo coś takiego za grosze można na allegro kupić gotowe :)
    https://lh6.googleusercontent.com/-8nVQyS7UOKg/U9FiHeSfASI/AAAAAAAACws/w80_j6u26VA/s912/motyle2.JPG

do tego literki
    http://allegro.pl/literki-litery-3d-20cm-na-sciane-prezent-i5265430712.html

Wpiszcie w allegro - na ścianę 3d -to wyskoczą cudeńka :)

Wiecie co mnie kusi? :D żeby wykorzystać decoupage przy łóżeczku :) oczywiście w takich miejscach których mała nie pogryzie :) no to już teraz wiem że magisterka znowu się przesunie.. :D

Kolorowych snów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 23:43

małaMyszka, mamasia, Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe hehe hehe Bosa ale by była afera... Wszystkie sierpniówki mają jelitowkę... Hahaha hahaha hahaha ciekawe czy by nas filmowali na spotkaniu z prezesem...

W przyszłym tygodniu jak będzie domofon to odbiorę. Jeśli się okaże że to moja matka to powiem, że umówiona jestem i wychodzę... Kontroli zusu się nie boję jak wizyty matki i jej narzekań... Co za wstyd...

Ja mam chodzące L4. Codziennie idę po chleb i pani w piekarni by mnie poznała, bo ma mnie chyba przeklęte... Płacę za chleb drobnymi. 5,10,20 groszy hahaha hahaha hahaha pozbywam się drobnych... Szkoda, że zostały mi już tylko 1,2,5 groszy... Będzie miała liczenia a liczenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 23:30

magda sz, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy na razie dwie siaty ubranek od teściowej. Zostało jeszcze pół szafy do prania... A to co jest do wzięcia, to jeszcze chyba ze 4 siaty będą... Masakra.
    Plan na jutro: Opróżnić pawlacze!!!!! Będzie trochę więcej miejsca.
    Jeśli mąż tego nie zrobi to ja się za to wezmę i nie będzie miło...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ