X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    no piękny :) tylko ty masz na niebiesko napisane Synuś i ja też bym tak chciała a nie wiem jak to zrobić ;)

A Ty masz w tym miejscy ,,Czekamy na Ciebie nasz Syneczku Kochany'' na niebiesko. Jak robiłam suwaczek to było ,,wpisz tekst nad suwaczkiem'' :)
    A na niebiesko samo się zrobiło ;)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek :) Ale mialam sen - bylismy w domu u rodzicow i czekalismy z mezem az moj tata przyniesie nasza corke. Mielismy ja zobaczyc pierwszy raz. Ojciec przyniosl ja w okropnym nosidelku, a mala rozgladala sie dookola, ale byla tak duza jak kilkumiesieczny bobas. Staralismy sie z mezem z nia zapoznac i oswoic, a ona na widok meza strasznie sie krzywila i plakala, a ja mu mowilam, ze to dlatego, ze tak malo mowil do brzucha jak bylam w ciazy :D

Milej soboty! ;)

mamasia, Pati Belgia, magda sz, 0na88, Martucha86, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :-)

Dzisiaj sobota. :-)
    Wieczorem idziemy z mężem do znajomych, kameralne grono będzie.

Wczoraj z mężem odwiedziliśmy ciucholand polecany przez kuzyna i wyobraźcie sobie, że wyszukaliśmy tyle ślicznych ubranek, że ponad 100 zł nie nasze. Ale ubranka nowe, z metkami. I to firmowe typu disney, mothercare, newborn, next. Szok. Nawet kurtkę zimowa udało mi się dla maluszka kupić. Taka śliczna, choć nie wiem czy ja wykorzystam, bo myślę, że na zime będzie wygodniejszy kombinezon. Ale nie mogłam się oprzeć. :-)

No i teraz mam pytanie do dziewczyn, które kupują ciuszki dla dzieci w ciucholandzie. Jak mam je prac? Czy kupujecie faktycznie specjalny płyn do prania dla dzieci? Raz, dwa a może trzy razy pierzecie?

Raczej nie kupuje na ciuchach ubrań, a jak już kupie to wypiore raz i jest ok, ale dla dziecka nie wiem wlasnie.

Dlatego proszę o radę. :-)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sa raz wyprane w nornalnym proszku,a poren gdzies w lipcu bede prala w dzieciecym i prasowala :)
    Narazie tylko wypralam i spakowalam:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy kupione w ciuchu bede prala 2 razy, raz w normalnym proszku, a drugi raz kolo lipca w jakims proszku dla dzieci i potem prasowanko :)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, no to już wszystko wiem. :-)

W takim razie wypiore dzisiaj raz w zwyklym płynie do prania, a potem będę prala w płynie dla dzieci. :-)

Tak się wczoraj wkrecilam, że zastanawiam się czy dzisiaj tez nie pojechać. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie milego weekendu w trojmiescie zimno i pochmurno :-( a maz mial okna myć.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)

Piękna pogoda za oknem wiec na ogrodzie trzebaby spędzić cały dzien a tu muszę do sklepu po jakies krótkie spodenki ciążowe sie wybrać i jakies ze dwie sukienki kupić bo juz tak u nas ciepło, ze w długich jeansach to sie gotuje :-) no i biustonosz muszę kupić bo mi piersi wypływają :-)

Przedwczoraj zauważyłam, ze i mi siara juz leci :-) Marcelem jakoś pózniej mi sie zaczęło, pod koniec ciąży. Widać, ze jedna ciaza od drugiej sie różnią ;-)

Ja wczoraj posadziłam sałatę, seler, pietruszkę, pomidory i truskawki. Do tego Lilie, dalie, irysy, stokrotki i bratki. Oczywiście mama przyjechała i mi pomogła bo ten brzuszek to juz duży sie zrobił i ciężej mi sie ogarnąć w ogrodzie :-)

Miłego dnia sierpnioweczki :-)

aaaaga, magda sz, Martucha86, Paula_071, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale jestem ciekwa tego Twojego ogrodu:)wstaw jakies foto jak podrosna sadzonki:) marzy mi sie taki wlasny duuzy ogrod, choc przyznam sie ze nie mam reki do kwiatow, zasadzilam rok temu nasionka, mialy byc ladne kwiaty a wyrosla tylko zielenina ktora szamala mszyca. Moze s
    kiedys sie naucze:)
    My dzis ciag dalszy misja kacik dla dziecka, sporo sprzatania i ukladania. No i po jade po bikini na pocieszenie po ciezkim dniu.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski :)

U mnie maz w pracy do 15,Julcia jeszcze spi, ja juz nastawilam rosolek, potem udusze mloda kapustke z koperkiem i do tego kasza i sos z kurcxzaka. Wieczorem przygotuje na jutrzejszy obiad bitki plus ziemniaczki, bo raniutko wyjezdzamy z Julcia na turniej i wrocimy ok.14.
    W czwartek i wczoraj bylam na pol dnia w pracy, pozgrywalam bazy,nad ktorymi pracowalam i w zasadzie do konca przyszlego tyg.juz sie kompletnie od pracy uwolnie :D
    W srode kurier przywiozl wozek :) jestem zadowolona z zakupu :D

Ide ooczytac was bo od poniedzialku mam zaleglosci :/

Pati Belgia, Martucha86, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U nas dzisiaj ma byc chłodno, ale widzę słoneczko za oknem, to moze nie będzie tak źle.
    Dzisiaj w planach głównie pranie i sprzątanie, bo w tygodniu miałam lenia.
    miłego dnia :-)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnień to jakbym miala leżące to otwierać tez nie muszę. Ja mam chodzące i np na dluzszy wyjazd nie zdecydowalabym się, bo na poczatku mialam juz wezwanie na kontrole do nich. W poniedziałek dostalam polecony a termin na wtorek... wiec ewntualnie jakiś weekend no chyba ze wlasnie przerwac zwolnienie i niech sie bujają.
    Żabka, moja córa też w niedziele ma jakieś występy. Turniej chyba w maju dopiero, ostatnio juz nie ogarniam terminów. Moja tanczy w formacji tanca nowoczesnego, uwielbiam ich oglądać :-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pati ale jestem ciekwa tego Twojego ogrodu:)wstaw jakies foto jak podrosna sadzonki:) marzy mi sie taki wlasny duuzy ogrod, choc przyznam sie ze nie mam reki do kwiatow, zasadzilam rok temu nasionka, mialy byc ladne kwiaty a wyrosla tylko zielenina ktora szamala mszyca. Moze s
    kiedys sie naucze:)
    My dzis ciag dalszy misja kacik dla dziecka, sporo sprzatania i ukladania. No i po jade po bikini na pocieszenie po ciezkim dniu.
    Madziu wstawie zdjęcia dzis juz tego co mam, co juz urosło. Ja tez jestem początkowym ogrodnikiem. Mama mi pomaga i mówi co i jak i gdzie posadzić :-) tez sie jeszcze wszystkiego uczę :-) kwiatów jeszcze nie ma bo dopiero co cebule wczoraj wsadzilam ale warzywka pokaże :-)

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-) u nas raz slonce raz chmury zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzeba sie zwlec z lozka i zaczac ogarniac mieszkanie bo lenia mialam ostatnio. Wczoraj wieczorem moj luby poinformowal mnie ze odwolal wakacje. Rozmawial z kolega i kumpel uswiadomil mu ze w sierpniu rodze :-D a sie usmialam! Ten moj facet zachowuje sie jakby dysk mu przestal dzialac , wszystko trzeba tlumaczyc i powtarzac. Ale nic chcialam sie pochwalic, ze wyniki glukozy w normie i toxo negatywne. W morfologii erytrocyty,hemoglobina w dol i mocz zbyt duzy ciezar a tak duzo pije. We wtorek ide z wynikami na kontrol to sie dowiemy co i jak:-) jestem dobrej mysli.:-)

Pati Belgia, Pulpecja, magda sz, Martucha86, Paula_071, Cassie, Amberla, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i my
    pogoda sie popsuła, ale w koncu sie dziś wyspałam:)
    ide nastawic na rosołek, posprzatam troche , pożniej na obiadek do tesciów i w odwiedziny do siostry:)

http://allegro.pl/cornette-pizama-pizamka-damska-koszula-nocna-l-i5233175295.html mi sie podoba taka, chciałabym jedna taka zbey mi potem została do chodzenia po domu, a jakies 2 kupie inne , jedna typowo ciazowa a jedna do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 09:54

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej brzuchatki :-)

Piękna pogoda za oknem wiec na ogrodzie trzebaby spędzić cały dzien a tu muszę do sklepu po jakies krótkie spodenki ciążowe sie wybrać i jakies ze dwie sukienki kupić bo juz tak u nas ciepło, ze w długich jeansach to sie gotuje :-) no i biustonosz muszę kupić bo mi piersi wypływają :-)

Przedwczoraj zauważyłam, ze i mi siara juz leci :-) Marcelem jakoś pózniej mi sie zaczęło, pod koniec ciąży. Widać, ze jedna ciaza od drugiej sie różnią ;-)

Ja wczoraj posadziłam sałatę, seler, pietruszkę, pomidory i truskawki. Do tego Lilie, dalie, irysy, stokrotki i bratki. Oczywiście mama przyjechała i mi pomogła bo ten brzuszek to juz duży sie zrobił i ciężej mi sie ogarnąć w ogrodzie :-)

Miłego dnia sierpnioweczki :-)

Pati, ale Ci zazdroszcze takiej pogody, u nas dzis 5 stopni!! Nos mi zmarzl na zakupach, a tak mi sie juz marzy prawdziwa, ciepla wiosna...

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A ta z tuńczykiem to z czym dokładnie :)?

Tak tak, na słodko moja mama ma zrobic 2 ciasta :)

Ja biorę ok. 6 jajek na twardo

1. białka starte na tarce - mogą być grube oczka
    2. cebula pokrojona w drobną kostkę - posypać przyprawami: papryka, sól, pieprz,
    3. sos majonezowy - ja mieszam majonez z jogurtem i musztardą i znów trochę przypraw
    4. kukurydza
    5. rozkruszony tuńczyk w sosie własnym
    6. ser żółty starty na cienkich oczkach,
    7. warstwa sosu majonezowego, j.w.
    8. żółtka starte na tarce albo rozgniecione widelcem - łatwiej ;)- posypać papryką, pieprzem, solą, można posypać pietruszką

łatwe i smaczne:)

kasiuleek, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki piekne Paula :)) Zrobie tą sałatke :)
    Co do żółtek to mam taką kratke do białek i żółtek, jakies grosze za to płaciłaam a super sie sprawdza :)

Jutro też mamy gości i karkówka juz sie marynuje, Boze dziewczyny mam taki przepis na karkówke ze ojeju jeju ! :P
    Dzisiaj zrobie 3bita-jak go nie zeżreć do jutra :o ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://allegro.pl/krajacz-do-gotowanych-warzyw-owocow-duzy-tanio-i5248387446.html
    Czyms takim traktuje białka i żółtka :P Białka przeciskam a żółtka tre o nią prosto nad miską z sałatką:)
    Rewelacyjnie sprawdza sie przy sałątce jarzynowej do ziemniaków,marchewki,selera no i jajek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:34

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak sloneczko wyszlo i maz myje okna co za widok wspanialy heheh :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ