SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura wrote:no piękny
tylko ty masz na niebiesko napisane Synuś i ja też bym tak chciała a nie wiem jak to zrobić
A Ty masz w tym miejscy ,,Czekamy na Ciebie nasz Syneczku Kochany'' na niebiesko. Jak robiłam suwaczek to było ,,wpisz tekst nad suwaczkiem''
A na niebiesko samo się zrobiłoLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam sie w sobotni poranek
Ale mialam sen - bylismy w domu u rodzicow i czekalismy z mezem az moj tata przyniesie nasza corke. Mielismy ja zobaczyc pierwszy raz. Ojciec przyniosl ja w okropnym nosidelku, a mala rozgladala sie dookola, ale byla tak duza jak kilkumiesieczny bobas. Staralismy sie z mezem z nia zapoznac i oswoic, a ona na widok meza strasznie sie krzywila i plakala, a ja mu mowilam, ze to dlatego, ze tak malo mowil do brzucha jak bylam w ciazy
Milej soboty!mamasia, Pati Belgia, magda sz, 0na88, Martucha86, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Dzisiaj sobota.
Wieczorem idziemy z mężem do znajomych, kameralne grono będzie.
Wczoraj z mężem odwiedziliśmy ciucholand polecany przez kuzyna i wyobraźcie sobie, że wyszukaliśmy tyle ślicznych ubranek, że ponad 100 zł nie nasze. Ale ubranka nowe, z metkami. I to firmowe typu disney, mothercare, newborn, next. Szok. Nawet kurtkę zimowa udało mi się dla maluszka kupić. Taka śliczna, choć nie wiem czy ja wykorzystam, bo myślę, że na zime będzie wygodniejszy kombinezon. Ale nie mogłam się oprzeć.
No i teraz mam pytanie do dziewczyn, które kupują ciuszki dla dzieci w ciucholandzie. Jak mam je prac? Czy kupujecie faktycznie specjalny płyn do prania dla dzieci? Raz, dwa a może trzy razy pierzecie?
Raczej nie kupuje na ciuchach ubrań, a jak już kupie to wypiore raz i jest ok, ale dla dziecka nie wiem wlasnie.
Dlatego proszę o radę.Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ok, no to już wszystko wiem.
W takim razie wypiore dzisiaj raz w zwyklym płynie do prania, a potem będę prala w płynie dla dzieci.
Tak się wczoraj wkrecilam, że zastanawiam się czy dzisiaj tez nie pojechać.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hej brzuchatki
Piękna pogoda za oknem wiec na ogrodzie trzebaby spędzić cały dzien a tu muszę do sklepu po jakies krótkie spodenki ciążowe sie wybrać i jakies ze dwie sukienki kupić bo juz tak u nas ciepło, ze w długich jeansach to sie gotujeno i biustonosz muszę kupić bo mi piersi wypływają
Przedwczoraj zauważyłam, ze i mi siara juz leciMarcelem jakoś pózniej mi sie zaczęło, pod koniec ciąży. Widać, ze jedna ciaza od drugiej sie różnią
Ja wczoraj posadziłam sałatę, seler, pietruszkę, pomidory i truskawki. Do tego Lilie, dalie, irysy, stokrotki i bratki. Oczywiście mama przyjechała i mi pomogła bo ten brzuszek to juz duży sie zrobił i ciężej mi sie ogarnąć w ogrodzie
Miłego dnia sierpnioweczkiaaaaga, magda sz, Martucha86, Paula_071, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati ale jestem ciekwa tego Twojego ogrodu:)wstaw jakies foto jak podrosna sadzonki:) marzy mi sie taki wlasny duuzy ogrod, choc przyznam sie ze nie mam reki do kwiatow, zasadzilam rok temu nasionka, mialy byc ladne kwiaty a wyrosla tylko zielenina ktora szamala mszyca. Moze s
kiedys sie naucze:)
My dzis ciag dalszy misja kacik dla dziecka, sporo sprzatania i ukladania. No i po jade po bikini na pocieszenie po ciezkim dniu.Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamuski
U mnie maz w pracy do 15,Julcia jeszcze spi, ja juz nastawilam rosolek, potem udusze mloda kapustke z koperkiem i do tego kasza i sos z kurcxzaka. Wieczorem przygotuje na jutrzejszy obiad bitki plus ziemniaczki, bo raniutko wyjezdzamy z Julcia na turniej i wrocimy ok.14.
W czwartek i wczoraj bylam na pol dnia w pracy, pozgrywalam bazy,nad ktorymi pracowalam i w zasadzie do konca przyszlego tyg.juz sie kompletnie od pracy uwolnie
W srode kurier przywiozl wozekjestem zadowolona z zakupu
Ide ooczytac was bo od poniedzialku mam zaleglosciPati Belgia, Martucha86, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do zwolnień to jakbym miala leżące to otwierać tez nie muszę. Ja mam chodzące i np na dluzszy wyjazd nie zdecydowalabym się, bo na poczatku mialam juz wezwanie na kontrole do nich. W poniedziałek dostalam polecony a termin na wtorek... wiec ewntualnie jakiś weekend no chyba ze wlasnie przerwac zwolnienie i niech sie bujają.
Żabka, moja córa też w niedziele ma jakieś występy. Turniej chyba w maju dopiero, ostatnio juz nie ogarniam terminów. Moja tanczy w formacji tanca nowoczesnego, uwielbiam ich oglądaćmałaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Pati ale jestem ciekwa tego Twojego ogrodu:)wstaw jakies foto jak podrosna sadzonki:) marzy mi sie taki wlasny duuzy ogrod, choc przyznam sie ze nie mam reki do kwiatow, zasadzilam rok temu nasionka, mialy byc ladne kwiaty a wyrosla tylko zielenina ktora szamala mszyca. Moze s
kiedys sie naucze:)
My dzis ciag dalszy misja kacik dla dziecka, sporo sprzatania i ukladania. No i po jade po bikini na pocieszenie po ciezkim dniu.tez sie jeszcze wszystkiego uczę
kwiatów jeszcze nie ma bo dopiero co cebule wczoraj wsadzilam ale warzywka pokaże
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki:-) u nas raz slonce raz chmury zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzeba sie zwlec z lozka i zaczac ogarniac mieszkanie bo lenia mialam ostatnio. Wczoraj wieczorem moj luby poinformowal mnie ze odwolal wakacje. Rozmawial z kolega i kumpel uswiadomil mu ze w sierpniu rodze
a sie usmialam! Ten moj facet zachowuje sie jakby dysk mu przestal dzialac , wszystko trzeba tlumaczyc i powtarzac. Ale nic chcialam sie pochwalic, ze wyniki glukozy w normie i toxo negatywne. W morfologii erytrocyty,hemoglobina w dol i mocz zbyt duzy ciezar a tak duzo pije. We wtorek ide z wynikami na kontrol to sie dowiemy co i jak:-) jestem dobrej mysli.
Pati Belgia, Pulpecja, magda sz, Martucha86, Paula_071, Cassie, Amberla, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witamy i my
pogoda sie popsuła, ale w koncu sie dziś wyspałam:)
ide nastawic na rosołek, posprzatam troche , pożniej na obiadek do tesciów i w odwiedziny do siostry:)
http://allegro.pl/cornette-pizama-pizamka-damska-koszula-nocna-l-i5233175295.html mi sie podoba taka, chciałabym jedna taka zbey mi potem została do chodzenia po domu, a jakies 2 kupie inne , jedna typowo ciazowa a jedna do karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 09:54
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Hej brzuchatki
Piękna pogoda za oknem wiec na ogrodzie trzebaby spędzić cały dzien a tu muszę do sklepu po jakies krótkie spodenki ciążowe sie wybrać i jakies ze dwie sukienki kupić bo juz tak u nas ciepło, ze w długich jeansach to sie gotujeno i biustonosz muszę kupić bo mi piersi wypływają
Przedwczoraj zauważyłam, ze i mi siara juz leciMarcelem jakoś pózniej mi sie zaczęło, pod koniec ciąży. Widać, ze jedna ciaza od drugiej sie różnią
Ja wczoraj posadziłam sałatę, seler, pietruszkę, pomidory i truskawki. Do tego Lilie, dalie, irysy, stokrotki i bratki. Oczywiście mama przyjechała i mi pomogła bo ten brzuszek to juz duży sie zrobił i ciężej mi sie ogarnąć w ogrodzie
Miłego dnia sierpnioweczki
Pati, ale Ci zazdroszcze takiej pogody, u nas dzis 5 stopni!! Nos mi zmarzl na zakupach, a tak mi sie juz marzy prawdziwa, ciepla wiosna...
małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A ta z tuńczykiem to z czym dokładnie
?
Tak tak, na słodko moja mama ma zrobic 2 ciasta
Ja biorę ok. 6 jajek na twardo
1. białka starte na tarce - mogą być grube oczka
2. cebula pokrojona w drobną kostkę - posypać przyprawami: papryka, sól, pieprz,
3. sos majonezowy - ja mieszam majonez z jogurtem i musztardą i znów trochę przypraw
4. kukurydza
5. rozkruszony tuńczyk w sosie własnym
6. ser żółty starty na cienkich oczkach,
7. warstwa sosu majonezowego, j.w.
8. żółtka starte na tarce albo rozgniecione widelcem - łatwiej- posypać papryką, pieprzem, solą, można posypać pietruszką
łatwe i smaczne:)kasiuleek, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzieki piekne Paula
) Zrobie tą sałatke
Co do żółtek to mam taką kratke do białek i żółtek, jakies grosze za to płaciłaam a super sie sprawdza
Jutro też mamy gości i karkówka juz sie marynuje, Boze dziewczyny mam taki przepis na karkówke ze ojeju jeju !
Dzisiaj zrobie 3bita-jak go nie zeżreć do jutra :o ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://allegro.pl/krajacz-do-gotowanych-warzyw-owocow-duzy-tanio-i5248387446.html
Czyms takim traktuje białka i żółtkaBiałka przeciskam a żółtka tre o nią prosto nad miską z sałatką
Rewelacyjnie sprawdza sie przy sałątce jarzynowej do ziemniaków,marchewki,selera no i jajek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:34
małaMyszka lubi tę wiadomość