X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    dzien dobry!!! Moj maz jedzie na rajd, ja juz od 2 nie spie jak zwykle. Z gier kupilismy iknow i przymierzamy sie do cluedo, cos jeszcze polecacie?

Carcassonne jest rewelacyjna:) Generalnie polecam gry, które wygrały w niemieckim rankingu Spiel des Jahres.

Wczoraj skończył mi się progesteron, myślałam że skurcze podbrzusza może się już uspokoiły, a rano się znowu obudziłam z twardniejącą macicą:/ Mąż pojechał do teścia po receptę...

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak to jest niestety z tymi facetami. Dobrze, że nad nerwami próbuje panować chociaż. Zobaczymy... A tego 3bita uwielbiam zawsze robimy na święta itp. My jeszcze ścieramy herbatniki na wierzch :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U musi byc fajne..chrupiące, bede musiała kiedyś spróbowac, bo ja na bitą śmietane ścieram zawsze gorzką czekolade :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina śliczny burzusio :)
    Kupiłam dziś te bikini, gdyby nie brzuch, ciemniejsze włosy i mniejsze usta to można by mnie pomylić z Pamelą :D hehe ale w życiu takich cyców nie miałam :) Normalnie czuje się w nim sexi a dawno się tak nie czułam...jest piękne. Teraz jeszcze chustę pareo do tego dokupić żeby chronić brzusia.

Chodzę po domu jak nakręcona, dziś chyba z 50 razy otwierałam szuflady i gapie się na poskładane ubranka, zabawki itp. :) co raz coś ulepszam w ułożeniu no nienormalna..

Kasia ale mi narobiłaś ochoty na gry planszowe, często wygrywam w monopol (mój sposób to kupienie paru domków czy hoteli, siedzenie w więzieniu do końca gry i zbieranie pieniędzy od innych haha) uwielbiam jeszcze Cluedo, Kolejka, Osadnicy itp.

jaki strój kupiłaś :)?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.... i witamy się w 26 tygodniu ciąży :) dziś już od 6 mały bryka i już tak trzecią godzinę :) to pierwszy raz taka długa sesja :) my też dziś na obiad do teściów :) miłej niedzielki :*

Maniuś, magda sz, małaMyszka, Katarka, Laura, Martucha86, Cassie lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- O ja ! 26tydzień !? Ja dopiero w 22 :P !

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. Ja dzisiaj skonczylam 22 tygodnie. Wczoraj siedzieliśmy nad imionami, jakos nie możemy dojść do porozumienia. Dobrze, że jeszcze hest trochę czasu :-)
    Karolina, mi gin kazal brać 3x2 tabletki magne b6, ja tez bralam wcześniej po jednej i sie dziwilam ze nie pomaga.
    Rybka, trzymam kciuki zeby bylo lepiej. Z facetami juz tak jest, ciezko cos wyciągnąć. Ale z drugiej strony każda z nss zna swojego faceta i wie co na niego podziała. Milego dnia życzę wsxystkim.

małaMyszka, Martucha86, KasiaeN. lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mam wrażenie ze mężczyzn przechodzą depresję przedporodowa :)
    Jak słucham koleżanek to oprócz tych którzy okazują uczucia i się nie zmieniają są jeszcze dwie grupy.
    1. Tych z depresja
    2. Tych którzy ze strachu przed zrobieniem krzywdy dziecku odsuwaja się.
    Nie zbliżają się do kobiety, nie są czułymi mezami, nie rozmawiają z nami... a to dlatego że oni są słabsi. Boją się pokusy. Załóżmy że macie zakaz seksu. Dla niego czułość = seks. A wiadomo boi się żeby nie zrobić krzywdy. Unika pokusy. My też tak mieliśmy przez pierwszy miesiąc.
    Ogólnie dystans.
    po rozmowie przyznał się ze bal się zbliżeń ze coś się stanie a poza tym bal się przyzwyczaić do małego ze może znowu się nie uda. Od niedawna przykłada rękę. Oni też potrzebują czasu. Wbrew pozorom nie są tak silni jak my.
    daj mu czas. A może napisz do niego list- skoro rozmowa nie pomaga. Napisz co Ci boli unikniesz stresu związanego z jego atakiem i obrona. Przeczyta i może coś dotrze. A poza tym będzie to miał na piśmie i nie ucieknie mu to tak jak słowa. ..

małaMyszka, niecierpliwa, Hermiona lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru świetny pomysł z tym listem dziękuję :-)

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka nie ma za co. Znam to. Z resztą sama wiesz ze czasem słowa są ulotne, a to co napisane zawsze zostaje. Może sobie do tego wracać , analizować a i Ciebie nie zdenerwuje swoim zachowaniem i reakcja ;) ich trzeba sposobem bo fochy kłótnie i agresja nic nie dsja- powodzenia :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6301f16950f3.jpg mój synek codziennie rano tłumaczy suostrze, że nie wolno mocno kopać mamusi :-)

Miru, 0na88, Laura, małaMyszka, Pati Belgia, magda sz, mamasia, KasiaeN., Martucha86, 5ylwia, ainer85, kasiuleek, Maniuś, aaaaga, niecierpliwa, Aga89, Y, psioszka11, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam w 26 tc :D

Miru, małaMyszka, Pati Belgia, Laura, 0na88, mamasia, Martucha86, Paula_071, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę!
    My ogarniamy do końca bajzel jako wczoraj zrobiliśmy tzn. Musimy śmieci wyrzucić, bo z pawlaczy tak jak myślałam 90% do wyrzucenia... Dzięki temu mamy miejsce na zimowe ciuchy. A w części przeznaczonej dla małego zostało jeszcze sporo miejsca.

Co do czułości, to codziennie rano mąż wita się ze mną buziakiem, potem odkrywa mi koszulkę całuje brzuch i mówi: Nie wiem, w co cię pocałowałem, to chyba była dupka hejehehehehhe na koniec łapie małą za łapki i pyszczek całuje i głaska. Jak jesteśmy na spacerze to często dotyka i przytula się do małego.
    Cała czwórka jest przeszczęśliwa i nie ma dnia żeby nie było cudownie.
    Czasem wiadomo jak M. wraca z pracy to pozwalam mu się zrelaksować i nie zawracam mu gitary.

Mój mąż szybciej niż ja rozmawiał z brzuchem. Chyba nawet szybciej się zorientował, że będzie dziecko. Wiemy, że to prawdziwy cud. Widząc małego na USG czy obserwując ruszający się brzuch jesteśmy zafascynowani naturą. Coś tak pięknego... Coś niezrozumiałego wręcz... Ale tak oczywistego przecież... Cudownie jest patrzeć jak rośniemy...

Miłego dnia życzę

rybka1988, Pati Belgia, Katarka, 0na88, magda sz, KasiaeN., Martucha86, kasiuleek, Maniuś, niecierpliwa, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj zaczęliśmy 25 tydzień. Dopiero co byłam na pierwszym usg 5w5d i widziałam serduszko a teraz pisze ze przekroczylismy granice przeżywalnosci płodu :)
    Już z górki nam pójdzie. Ciesze ze że dotarliśmy do tego etapu bez większych komplikacji i stresów :) jeszcze kilka tygodni :)

Pati Belgia, Laura, 0na88, mamasia, Martucha86, Paula_071, Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

co do mezow to fakt, z nimi w czasie ciazy cos jest nie halo.
    Ja np zapomnialam co to sex , jest mi ciezko jemu pewnie jeszcze gorzej ale on zdecydowanie nie chce zblizen - tlumaczylam , pokazywalam nawet na internecie artykuly , zdjecia , budowe anatomiczna itd itp. ze dziecku nic nie zagraza , nie zrobi mu tym krzywdy - to zgodzil sie, kuzwa dziewczyny...za taki seks to ja dziekuje ,juz przeczekam , katastrofa.

Odrazu przestalam naciskac ;)

Miru, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ja np zapomnialam co to sex , jest mi ciezko jemu pewnie jeszcze gorzej ale on zdecydowanie nie chce zblizen - tlumaczylam , pokazywalam nawet na internecie artykuly , zdjecia , budowe anatomiczna itd itp. ze dziecku nic nie zagraza , nie zrobi mu tym krzywdy - to zgodzil sie, kuzwa dziewczyny...za taki seks to ja dziekuje ,juz przeczekam , katastrofa.

u mnie podobnie... |dziś chyba jakiegoś doła mam co prawda maż całuje brzuszek mówi że nas kocha itp
    ale mi jakby za mało nie wiem czy to za sprawą że ciało mi się zmienia.. i boje się że mężowi to nie pasuje. chodz jak go pytam mówi że wszystko jest ok.. czy może to brak seksu.. ech :(

a tak a propo witam was dziewczyny..
    wczoraj wybierałam pościel dla małego ta aukcja na allegro mi się spodobała czy może ktoś zamawiał z niej ?
    http://allegro.pl/posciel-disney-4-el-90x120-kubus-z-przescieradlem-i5269393201.html

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

My mieliśmy zakaz seksu ale jeszcze przed ciążą rozmawialiśmy ze nie będziemy ryzykować.
    Wiem ze mu ciężko ale dajemy rade :) na początku jak juz lepiej się czułam to namawialam go na seks ale po jednym razie zaczął brzuch boleć i ten strach w jego oczach. ..
    teraz tłumacze sobie to tak ze mam wspaniałego faceta który mimo tego że potrzebuje dużo seksu dla naszego bezpieczeństwa nie namawia jest odpowiedzialny.to chyba lepiej na psychikę moja działa.
    Ale też mam czasem poczucie ze czegoś za mało jest - to chyba strach. fizycznosc zbliża nie ma co się oszukiwać. No i nasze ciało się zmienia wiec Mamy poczucie ze jesteśmy mniej atrakcyjne...
    babie niedogodzisz :) codziennie sobie to powtarzam -lepiej się żyje :)

0na88, Martucha86, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpnioweczki :-)

Ja znowu nie spałam prawie nic w nocy... Mała znowu gdzieś sie pcha obok nerki, ze spać nie mogę bo boli. I nie ważne jak sie ułożę czy przekręce... Zastanawiam sie czy aby wszystko w porządku z ta nerka czy to faktycznie mała...

Jesli chodzi o temat mężów ja narazie nie mam dużego problemu. To nasza druga ciaza i co najciekawsze uproszona przez meza od 3 lat... Angażuje sie bardzo. Zawsze do gina jeździmy razem, dotyka brzucha, glaska. Przytula mnie i całuje... Największym problemem jest u nas sex. Mój maz od zawsze miał duży temperament ja rowniez ale w trakcie ciąży to ja chyba zamrażarka jestem. Nie czuje tego... Chyba za sprawa psychiki... Widze, ze mężowi tego bardzo brakuje... I oczywiście nie powiem, bo dochodzi miedzy nami do sprzeczkę, kłótni ale jak ochloniemy to zawsze dyskutujemy na dany temat. My juz jesteśmy starym małżeństwem z prawie 10 letnim stażem wiem znamy siebie od podstaw.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa wiele daje nie ważne czy jesteśmy rok czy 15 lat :)

Pati ja też tak miałam w lutym z nerka. Okazało się ze mały uciskal jakiś kanalik prowadzący od nerki do pęcherza ból straszny i to nerki. Ale zmienił upodobania i jest lepiej chociaż czasem wraca do tamtej pozycji . Współczuję bólu :(

Zmieniając temat zobaczyłam ze jedna z czerwcowe się rozpakowala w 29 tc. Szok jak sobie pomyślę ze to jedynie 4 tyg później niż np ja jestem. Szok ;)

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Rozmowa wiele daje nie ważne czy jesteśmy rok czy 15 lat :)

Pati ja też tak miałam w lutym z nerka. Okazało się ze mały uciskal jakiś kanalik prowadzący od nerki do pęcherza ból straszny i to nerki. Ale zmienił upodobania i jest lepiej chociaż czasem wraca do tamtej pozycji . Współczuję bólu :(

Zmieniając temat zobaczyłam ze jedna z czerwcowe się rozpakowala w 29 tc. Szok jak sobie pomyślę ze to jedynie 4 tyg później niż np ja jestem. Szok ;)
    No właśnie ja sie zastanawiam czy nie powinnam tego sprawdzić... 27 kwietnia mam usg 4d i chyba wtedy poproszę, żeby sprawdzili ale zastanawiam sie tez czy nie powinnam zrobic badania moczu?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ