X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też ogromny i ginekolog jak mnie zobaczył zanim wyciągłam kartę ciąży to był pewien, że na połówkowe już za późno :-) obstawił 28 tydz ciąży. Ale u mnie to też druga ciąża i brzuszek taka piłeczka jest :-) a kg 3.6 na plusie

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziekuje :))

Wiecie co, ja jak patrze na brzuch w ubraniu takim luźniejszym (jak ta sukienka na zdjeciu) to jest taki średni, ni to mały-ni to duzy,ale jak patrze na niego w bieliźnie, albo w czymś obcisłym to mam wrażenie że jest ogromny :P
    Ja ogólnie jestem szeroka :P W sensie mam szerokie biodra,spore wcięcie w talii i szeroka w biuscie, typowa klepsydra,a brzuszek rośnie mi nisko-wiec rozkłada sie na biodrach bo talia patrząc przodem mało sie różni od tej sprzed ciąży, żebym miała wąskie biodra to napewno byłby wiekszy :) Zrobie któregoś dnia zdjęcie w czymś obcisłym z przodu i z boku, to zobaczycie o co mi chodzi :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    jaka krolewna...a skad u niej takie hobby?
    Julcia tanczy od 5 lat :) zapisalismy ja na zajecia jak miala 4latka bo widzielismy w niej smykalke i dryg do tanca, dobre poczucie rytmu. Rozwinela sie z tego pasja,teraz ma zajecia 3razy w tyg.'od poltora roku partnera i udzial w kilkudziesieciu turniejach :)
    To moja wielka duma :D

KasiaeN., Laura, Maniuś, magda sz, małaMyszka, kasiuleek, Y, Martucha86, aaaaga, psioszka11, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jej dziekuje :))

Wiecie co, ja jak patrze na brzuch w ubraniu takim luźniejszym (jak ta sukienka na zdjeciu) to jest taki średni, ni to mały-ni to duzy,ale jak patrze na niego w bieliźnie, albo w czymś obcisłym to mam wrażenie że jest ogromny :P
    Ja ogólnie jestem szeroka :P W sensie mam szerokie biodra,spore wcięcie w talii i szeroka w biuscie, typowa klepsydra,a brzuszek rośnie mi nisko-wiec rozkłada sie na biodrach bo talia patrząc przodem mało sie różni od tej sprzed ciąży, żebym miała wąskie biodra to napewno byłby wiekszy :) Zrobie któregoś dnia zdjęcie w czymś obcisłym z przodu i z boku, to zobaczycie o co mi chodzi :)
    Chyba wiem o co chodzi, ale i tak będę czekać na zdjęcia :-) jutro wstawie też mój bębenek

• mamasia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja tez nie wymiotowałam i dziewczynka:)

Mamasia- ale sie zawstydziłam :) do lachona to mi UUUUUUUUUUU tak daleko jak w kosmos :) Ale dziekuje :)
    Skromnisia :P

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lochony maja zgrabne dupki a ja mam szerokie dupsko :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwile, od południa mam dziwne uczucie .. tak jak by mi sie kości w pachwinie rozchodziły, moze sie rozciagają? któras tak miała ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina śliczny burzusio :)
    Kupiłam dziś te bikini, gdyby nie brzuch, ciemniejsze włosy i mniejsze usta to można by mnie pomylić z Pamelą :D hehe ale w życiu takich cyców nie miałam :) Normalnie czuje się w nim sexi a dawno się tak nie czułam...jest piękne. Teraz jeszcze chustę pareo do tego dokupić żeby chronić brzusia.

Chodzę po domu jak nakręcona, dziś chyba z 50 razy otwierałam szuflady i gapie się na poskładane ubranka, zabawki itp. :) co raz coś ulepszam w ułożeniu no nienormalna..

Kasia ale mi narobiłaś ochoty na gry planszowe, często wygrywam w monopol (mój sposób to kupienie paru domków czy hoteli, siedzenie w więzieniu do końca gry i zbieranie pieniędzy od innych haha) uwielbiam jeszcze Cluedo, Kolejka, Osadnicy itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:43

małaMyszka, kasiuleek, KasiaeN., Maniuś, Laura, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja tylko na chwile, od południa mam dziwne uczucie .. tak jak by mi sie kości w pachwinie rozchodziły, moze sie rozciagają? któras tak miała ?

To chyba normalne bo ja też tak mam. Czasami do tego stopnia ze nie mogę iść. To dobry objaw - rozciągamy się i łatwiej będzie rodzic :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina śliczny burzusio :)
    Kupiłam dziś te bikini, gdyby nie brzuch, ciemniejsze włosy i mniejsze usta to można by mnie pomylić z Pamelą :D hehe ale w życiu takich cyców nie miałam :) Normalnie czuje się w nim sexi a dawno się tak nie czułam...jest piękne. Teraz jeszcze chustę pareo do tego dokupić żeby chronić brzusia.

Chodzę po domu jak nakręcona, dziś chyba z 50 razy otwierałam szuflady i gapie się na poskładane ubranka, zabawki itp. :) co raz coś ulepszam w ułożeniu no nienormalna..

Kasia ale mi narobiłaś ochoty na gry planszowe, często wygrywam w monopol (mój sposób to kupienie paru domków czy hoteli, siedzenie w więzieniu do końca gry i zbieranie pieniędzy od innych haha) uwielbiam jeszcze Cluedo, Kolejka, Osadnicy itp.
    dzien dobry!!! Moj maz jedzie na rajd, ja juz od 2 nie spie jak zwykle. Z gier kupilismy iknow i przymierzamy sie do cluedo, cos jeszcze polecacie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek! Ja juz od 5 nie spie, a tak w zasadzie to juz po 1 bylam wyspana, ale co sie dziwic jak zasnelam chwile po 20:P Czekam az maz sie obudzi i ruszamy na bazar odziezowy, bo juz nie mam w czym chodzic, wiec mam nadzieje, ze upoluje pare tunik, a potem ikea bylam tam raz w zyciu i troche ten sklep mnie przeraza :P
    Obiadek dzis u tesciow wiec nie trzeba gotowac ;) Spokojnej niedzieli!

Laura, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gier najbardziej lubię pociągi (Ticket to ride), ale mamy dużo różnych, kiedyś jeszcze jakieś zrecenzuję. Ostatnio fajną grę kupili znajomi (nota bene, mają teraz 3-miesięcznego dzieciaczka i nadal się z nami spotykają na gry i inne rzeczy, co mnie pociesza, że jest jakieś życie towarzyskie po ciąży) - Robinson Kruzoe - trzeba w tej grze przeżyć na wyspie i gra jest kooperacyjna raczej niż rywalizacyjna. Bardzo ładna graficznie i co ciekawe - to polska produkcja. A teraz spadam na zajęcia. Lubię te zajęcia (dziś ja jestem uczona dla odmiany), ale wstawanie w niedzielę o szóstej to gruba przesada :/

Laura, magda sz, małaMyszka, amysia, psioszka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Co raz blizej wtorek! Co raz blizej polowkowe!!

Wczoraj upieklam karkowke i zrobilam ciasto, zrobie jeszcze surowki,jakas salatke i przustawecczki i o 15 ma byc meza kuzyn z zona(przyszla chrzestna Poli).
    Na 11:30 do kosciola;)

Kurde juz nie ogarniam..
    Tak mi rece dretwieja w nocy ze az boli..biore codziennie jedna tabletke magneb6 i nic! :/

małaMyszka, Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dopiero wstałam, a czuję się jakbym miała znów zasnąć. Nie mam ochoty na kolejny dzień ciszy z mężem, ale inaczej nic nie zrozumie. Odkąd zaszłam w ciążę ani razu mnie nie przytulił, nie interesuje sie co jest a co trzeba dokupić, odtrącił nawet synka. Nie rozumiem tego wycofania, ale ile można prosić o to samo. Wyżaliłam się :-(

małaMyszka, olinka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko, a próbowałaś z nim o tym rozmawiać na spokojnie ? Może go cos od środka trapi i temu taki jest ?

małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam wszystkiego, od rozmowy po włażenie w tyłek. Wieczorem mówi, że widzi że mnie źle traktuje, obiecuje poprawę sam bez przymusu a rano znów to samo. Czasem szuka powodów do kłótni to widać. Teraz będę milczeć bo już nowego nie powiem, a nerwy mi nie służa ostatnio.

małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze tak nie moze byc..ja np.teraz jeszcze wiecej uwagi potrzebuje niz przed ciazą, ale mój mąż był i jest bardzo czuły, całusny itp. do brzucha tez codziennie sie tuli i caluje, jakby tak nie robił to nie wiem..zaryczałabym sie chyba..
    Moze pogadaj z kimś kto ma na niego wpływ ?
    Ja pamietam jak kiedys, dawno dawno, jeszcze przed slubem, była sytuacja która mi nie pasowała a ze zawsze mam dobry kontakt z teściami (ale za tesciowa nie przepadam bo jest strasznie tępa i nie mam do niej cierpliwosci;p ale teść jest mega) wiec porozmawiałam z teściem, powiedzialam co mi nie pasuje, on to zrozumiał (teście najczęsciej są za mną, nie ma ze to ich synek to on jest najlepszy) i pogadał z moim mężem i nagle postępowanie jego się zmienilo :)

rybka1988, małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia,a co do cierpnięcia rąk tO Trzeba przetrwać niestety. Też tak mam i zauważyłam, że najbardziej cierpną mi dwa palce lewej ręki, czasem to czucia nie mam :-( nasze macice rosną, uciskają wszystkie nerwy i naczynia krwionośne niestety. Ale czego się nie znosi dla dzieci :-)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nikt nie ma na niego wpływu. Jego tata zginął dawno temu a mama nie kontaktuje sie od 4i pół roku nie zna nawet naszego synka. Nie dzwonia do siebie jakby jej nie było.próbowałam pomóc ale kazali się nie wtrącać. Też mi brakuje czułości, wsparcia zainteresowania, a moje łzy nie działają. Może czas coś naprawi bo ja już nie mam pomysłów

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest facet..nie powie co go dręczy tylko bedzie sie zachowywać jak gbur. Tacy oni są niestety, baba wybuchnie płaczem, wykrzyczy co ma na duszy i po sprawie. Daj mu czas a zobaczysz ze bedzie dobrze, w koncu nosisz wasze dzieciątko :)

Mi ręce drętwieja całe..czuje to nawet w łokciach i obydwie na raz, ciężko mi je rozruszac zeby przestało boleć :/ Nawet nie wpadłam zę to moze byc ucisk na nerw..pierwsze co to ze brak magnezu.. Zagadam jeszcze do mojej gin. moze coś poleci bo to jest ogromnie uciażliwe, budze sie przez to w nocy..

Nie byłabym to ja. Zjadłam sniadanie i musiałam spróbować tego 3bita. Jejć, mega słodki,ale takie lubie :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ