X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja od wczoraj mam takiego nerwa że masakra :/ wieczorem teściowa zadzwoniła i mój mężuś kochany powiedział że sprząta! a ona z tekstem że jak to w niedziele, czemu Aśka w sobotę nie posprzątała itp itd a ten głupek sprzątał tylko swoje akwarium którego mi nie wolno dotykać:/ a ja całą sobote spędziłam przy garach żeby wielce królowa miała co żreć jak na święta przyjedzie (pierwszy raz do nas) :/ nie ma to jak się jedzie na gotowe i się nawet palcem nie kiwnie żeby głupią sałatkę zrobić a innych tak łatwo krytykować :/ wrrrrrr w ogóle jak to słyszałam to tak mnie brzuch zaczął boleć że aż się popłakałam z bólu :/ ona o fasolce jeszcze nie wie ale wątpię żeby jej stosunek do mnie zmienił się po tej wiadomości :/

a tak z innej beczki.... będziecie jadły wszystko na święta? ja uwielbiam i kapustę i krokiety z grzybami itd ... a właśnie nie wiem czy wolno :(
    Ja uwielbiam tez krokiety mniam:) mam mega apetyt, co godzinę burczy mi w brzuchu, tak aż bulgocze:) zaraz jem mielone ziemniaki i ulubione buraczki:) to niezła masz teściowa, ale chyba wszystkie są takie matki synów,ja swoją dobrze poznałam jak musieliśmy zamieszkać na czas naszego remontu, już 1,5 msc jesteśmy u teściów, w styczniu się wprowadzimy na szczęście,moja tez ma ciężki charakter, sporo komentuje ale to chyba każda taka, najlepiej schodzić jej z drogi i unikać kontaktu,ja do teściów nie jadę na święta bo nawet nie zapraszala heh dobra jest a dla mnie jeszcze lepiej:) wie widzisz każda prawie tak ma:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wspolczuje tesciowej, myslalam ze moja to diabelek...

Mangusia lez lez i jeszcze raz lez!!! Odpoczywaj

Odnosnie jedzenia nie mam zamiaru sie hamowac, zjem to na co bede miala ochote ;)

Wrocilam wlasnie od dentysty, czuje ze najblizszy tydzien bede umierac... wiercenie przy nerwie to za soba :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak plamienie z grudkami to infekcja, w ciazy czasem jej nawet nie czuc bo zmienia sie ph i nie daje o sobie tak znac jak normalnie. mykaj do ginekologa po globulki zeby sie nie rozwijala.

Widze ze kazda z nas ma super tesciowe...moja sie przechwala ze pracowala do ostatnieg dnia ciazy a ja juz ide na l4 nie ogarnia ze moja praca to mega ryzyko i ma mnie za leniwa krolewne.. ale mam ja gdzies, liczy sie tylko fasola a jak dalej bedzie komentowac to ogranicze jej kontat z dzieckim do minimum. Kurcze zjadlam pizze i mdli mnie:( a juz myslalam ze jestem szczesciara bez mdlosci

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Ja uwielbiam tez krokiety mniam:) mam mega apetyt, co godzinę burczy mi w brzuchu, tak aż bulgocze:) zaraz jem mielone ziemniaki i ulubione buraczki:) to niezła masz teściowa, ale chyba wszystkie są takie matki synów,ja swoją dobrze poznałam jak musieliśmy zamieszkać na czas naszego remontu, już 1,5 msc jesteśmy u teściów, w styczniu się wprowadzimy na szczęście,moja tez ma ciężki charakter, sporo komentuje ale to chyba każda taka, najlepiej schodzić jej z drogi i unikać kontaktu,ja do teściów nie jadę na święta bo nawet nie zapraszala heh dobra jest a dla mnie jeszcze lepiej:) wie widzisz każda prawie tak ma:)

hehe to moja mama jest chyba wyjątkiem bo uwielbia dziewczynę mojego brata :)
    a moja teściowa tak mnie nie lubi chyba temu bo miała już upatrzoną dla siebie synową i nie omieszka opowiadać o niej na każdym naszym spotkaniu że basienka to basienka tamto, basia by tego nie zrobiła itp itd
    szkoda tylko że jej syn nie chciał z nią być co za pech :)

no to ja też będe jadła co najwyżej mniejsze ilości ale wszystkiego a co :)
    u nas jest tradycyjne 12 dań hehe plus desery :) więc naprawde małe porcje muszę brać tym razem ( a na wielkanoc jak byłam u teściów to na śniadanie było po pół jajka i kawałek kiełbasy a na obiad rosół :)tam to bym się nie przejadła )

a Wy kiedy powiedziałyście/macie zamiar powiedzieć bliskim o maleństwie? ja mam plan dopiero na dzien babci/dziadka teściom kartki wysłać :) jak już będzie serduszko i wszystko będzie dobrze :) (moja mama już wie i zapewne tacie też się wygadała tylko on udaje że nie wie:) )

kate851 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Mangusia Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane leżę plackiem, ale stres jest:( Po wstaniu z łóżka dosyć sporo ze mnie wyleciało tej starej krwi, a teraz to jak idę siusiu to przy podcieraniu jest tego na szczęście bardzo malutko i co najważniejsze brzuch mnie praktycznie w ogóle nie boli. Dziękuję za wsparcie:*

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jak plamienie z grudkami to infekcja, w ciazy czasem jej nawet nie czuc bo zmienia sie ph i nie daje o sobie tak znac jak normalnie. mykaj do ginekologa po globulki zeby sie nie rozwijala.

Widze ze kazda z nas ma super tesciowe...moja sie przechwala ze pracowala do ostatnieg dnia ciazy a ja juz ide na l4 nie ogarnia ze moja praca to mega ryzyko i ma mnie za leniwa krolewne.. ale mam ja gdzies, liczy sie tylko fasola a jak dalej bedzie komentowac to ogranicze jej kontat z dzieckim do minimum. Kurcze zjadlam pizze i mdli mnie:( a juz myslalam ze jestem szczesciara bez mdlosci

dokładnie lepiej dmuchać na zimne niż później żałować że się coś źle zrobiło :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Dziewczyny dzisiaj wystąpiło u mnie dosyć spore brazowe plamienie:/ dzwonilam do gin - powiedział że nadal mam przyjmować luteine (100 2x1, lekarz przepisał mi ją na moje lekkie bóle brzucha) i obserwować, jak sie pogorszy to do szpitala. Moje cykle są bardzo nieregularne i wczoraj byl dzien w ktorym dostalabym okres w moim najdłuższym cyklu. Dodam że brzuch mnie nie boli.

Mam pytanie do dziewczyn ktorym się przydarzyło plamienie - czy miałyście też plamienie z grudkami?
    Mangusia ja miałam od początku duphaston profilaktycznie po poronieniu i po tygodniu brania ( 3 razy dziennie) dostałam plamienia taki jasny brąz jakby wyblakly, ale nie dużo, kilka plamek dziennie, Codziennie miałam po kilka plamek, tak do 2 tygodni, ale to chyba przez duphaston.

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja od wczoraj mam takiego nerwa że masakra :/ wieczorem teściowa zadzwoniła i mój mężuś kochany powiedział że sprząta! a ona z tekstem że jak to w niedziele, czemu Aśka w sobotę nie posprzątała itp itd a ten głupek sprzątał tylko swoje akwarium którego mi nie wolno dotykać:/ a ja całą sobote spędziłam przy garach żeby wielce królowa miała co żreć jak na święta przyjedzie (pierwszy raz do nas) :/ nie ma to jak się jedzie na gotowe i się nawet palcem nie kiwnie żeby głupią sałatkę zrobić a innych tak łatwo krytykować :/ wrrrrrr w ogóle jak to słyszałam to tak mnie brzuch zaczął boleć że aż się popłakałam z bólu :/ ona o fasolce jeszcze nie wie ale wątpię żeby jej stosunek do mnie zmienił się po tej wiadomości :/

a tak z innej beczki.... będziecie jadły wszystko na święta? ja uwielbiam i kapustę i krokiety z grzybami itd ... a właśnie nie wiem czy wolno :(

Witam w klubie "kochanych teściowych"... Mój mąż raz ugotował obiad bo ja byłam na basenie i to dopiero był komentarz, że ja sobie na basen jadę, a synuś obiad dla siebie gotuje! Katastrofa, takich historii mam jeszcze "cały worek", ale nie ma co się denerwować i nakręcać, teraz mogą nas bodnąć. My nosimy w brzuszkach takie skarby, że cała reszta mało ważna :)

Co do jedzenia, to ja właśnie nie wiem jak z tą np. kapustą z grochem, jest bardzo rozdymająca, więc może coś takiego pominę, ale cała reszta mmmmm. A już najbardziej nastawiam się na ciasta, uwielbiam :)

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny to ja moja chyba muszę bardziej doceniać bo skarb normalnie :D
    Jedyna wada - za dobra (zagłaskałaby i wszystko zrobiła jakbym tylko jej dała) i się rozczula za bardzo czasem :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co o jedzeniu nie mysle, chce najpierw dojechac szczesliwie. Na jedzenie przyjdzie jeszcze czas ;)

Na temat moich tesciow moglabym ksiazke napisac i przypusczam ze bylaby grubsza niz trylogia Mickiewicza :p
    No ale nic trzeba zacisnac zeby... jak je polamie to do dentysty mam blisko :p

• kate851 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Magda moja teściowa tez komentowala ze na l4 jestem. .ze ona cała ciążę pracowała. .ze jej córka tez pracowała do 7 mac a wie ze pracuje w mega stresie w kilku firmach ale takie są juz wredne, otworzyły mi się oczy jak z nią pomieszkalam

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Witam w klubie "kochanych teściowych"... Mój mąż raz ugotował obiad bo ja byłam na basenie i to dopiero był komentarz, że ja sobie na basen jadę, a synuś obiad dla siebie gotuje! Katastrofa, takich historii mam jeszcze "cały worek", ale nie ma co się denerwować i nakręcać, teraz mogą nas bodnąć. My nosimy w brzuszkach takie skarby, że cała reszta mało ważna :)

Co do jedzenia, to ja właśnie nie wiem jak z tą np. kapustą z grochem, jest bardzo rozdymająca, więc może coś takiego pominę, ale cała reszta mmmmm. A już najbardziej nastawiam się na ciasta, uwielbiam :)

co do ciast gdzieś wczoraj czytałam żeby nie przesadzać z makiem w ciąży i żeby sobie kutię podarować a z makowca tylko kawałeczek... tylko nie pamiętam za bardzo dlaczego tego maku nie jeść :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja poki co o jedzeniu nie mysle, chce najpierw dojechac szczesliwie. Na jedzenie przyjdzie jeszcze czas ;)

Na temat moich tesciow moglabym ksiazke napisac i przypusczam ze bylaby grubsza niz trylogia Mickiewicza :p
    No ale nic trzeba zacisnac zeby... jak je polamie to do dentysty mam blisko :p

szerokiej i bezproblemowej drogi życzę :) niech maleństwo się dobrze trzyma i nie da się wytrząść za bardzo :)

Cassie lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hehe to moja mama jest chyba wyjątkiem bo uwielbia dziewczynę mojego brata :)
    a moja teściowa tak mnie nie lubi chyba temu bo miała już upatrzoną dla siebie synową i nie omieszka opowiadać o niej na każdym naszym spotkaniu że basienka to basienka tamto, basia by tego nie zrobiła itp itd
    szkoda tylko że jej syn nie chciał z nią być co za pech :)

no to ja też będe jadła co najwyżej mniejsze ilości ale wszystkiego a co :)
    u nas jest tradycyjne 12 dań hehe plus desery :) więc naprawde małe porcje muszę brać tym razem ( a na wielkanoc jak byłam u teściów to na śniadanie było po pół jajka i kawałek kiełbasy a na obiad rosół :)tam to bym się nie przejadła )

a Wy kiedy powiedziałyście/macie zamiar powiedzieć bliskim o maleństwie? ja mam plan dopiero na dzien babci/dziadka teściom kartki wysłać :) jak już będzie serduszko i wszystko będzie dobrze :) (moja mama już wie i zapewne tacie też się wygadała tylko on udaje że nie wie:) )
    U nas wie najbliższa rodzina i znajomi, na święta pewnie więcej rodziny się dowie:)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam dziewczyny ciaz :) Ja rodzilam dokladnie 8 sierpnia a Swieta w zeszlym roku byly jednymi z najwspanialszych bo nosilam pod serduszkiem moja kruszynke. W tym roku spedzamy je juz w trojeczke <3

Pozdrawiam-Sierpniowka 2014 :D

Aska87, futuremama, Cassie, lys, gagat82, zabka11, gosia.b, magda sz lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    U nas wie najbliższa rodzina i znajomi, na święta pewnie więcej rodziny się dowie:)
    U nas tylko moje dwie przyjaciółki póki co. Rodzicom chcemy powiedzieć na dzień dziadka i babci... choć nie wiem czy wytrzymam :D
    Ale wśród młodzieży że tak powiem na pewno się wyda trochę w między czasie bo święta, sylwek i moje ur a ja bez alko :)
    Co do potraw to taki artykuł jest http://parenting.pl/portal/ciezarna-przy-wigilijnym-stole i generalnie, doszłam do wniosku że dzidzi sama wie co mogę co nie, właśnie przez to źe mnie odrzuca od wielu potraw. A zachcianki bo widocznie czegoś brakuje i tego się bęę też przez święta trzymać :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj odebrałam moja bete z czwartku był to wtedy 4tydzień + 1, moja beta wynosi 224
    Normy:
    0,2-1 tydzień: 5-50ml
    1-2 tydzień: 5-500ml
    2-3 tydzień: 100-5000ml

Wiec beta jest ok ? Nie znam sie na tym..zreszta te normy są dla mnie niejasne;p
    Rozumiem ze to chodzi o tygodnie płodu a nie ciaży prawda ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj odebrałam moja bete z czwartku był to wtedy 4tydzień + 1, moja beta wynosi 224
    Normy:
    0,2-1 tydzień: 5-50ml
    1-2 tydzień: 5-500ml
    2-3 tydzień: 100-5000ml

Wiec beta jest ok ? Nie znam sie na tym..zreszta te normy są dla mnie niejasne;p
    Rozumiem ze to chodzi o tygodnie płodu a nie ciaży prawda ?

Najlepiej powtórzyć bete za dwa dni. Ale na moje oko masz bdb :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z pierwszego USG i cała się szczerzę:) Kruszynka jest na swoim miejscu, ma 6mm co wskazuje podobno na 6t3d, co z kolei zgadza mi się idealnie z datą owulacji, więc widać, że się maleństwo rozwija w prawidłowym tempie:) I widziałam bijące serduszko!!!

Kkarolinaaaa, Cassie, Aska87, lys, Meggi31, zabka11, gosia.b, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z pierwszego USG i cała się szczerzę:) Kruszynka jest na swoim miejscu, ma 6mm co wskazuje podobno na 6t3d, co z kolei zgadza mi się idealnie z datą owulacji, więc widać, że się maleństwo rozwija w prawidłowym tempie:) I widziałam bijące serduszko!!!

Gratuluje :)!
    Nie moge sie doczekac swojego USG :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ