SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu: gratuluję!
Ja właśnie wróciłam z wizyty u gina na NFZ, dużo się nie dowiedziałam, bez USG to ciężko, tylko tyle, że macica lekko rozpulchniona.
Dostałam skierowanie na betę i planuję zrobić jutro, ale tylko raz (powtórka i tak niemożliwa bo Święta).
Wizytę prywatną mam w ok. połowy stycznia, mam nadzieję zobaczyć już wtedy serduszko. Wtedy chyba dopiero uwierzę na dobre, że jestem w ciąży.
Córcia 2015 -
maaadzik1207 wrote:Hej,bylam na wizycie i wychodzi na usg ze to 6 tydzien dopiero,pozno doszlo do zagniezdzenia:-( martwie sie strasznie. Czy ktoras z wss ma tez taka rozvieznac miedzy usg a om??
Nie martw sie ! Kazda kobieta jest inna, kazde dziecko jest inne, twój bobasek potrzebował wiecej czasu na zakwaterowanie sie!
Skoro lekarz nie powiedział nic niepokojącego to nie denerwuj sie kochana! -
maaadzik1207 wrote:Hej,bylam na wizycie i wychodzi na usg ze to 6 tydzien dopiero,pozno doszlo do zagniezdzenia:-( martwie sie strasznie. Czy ktoras z wss ma tez taka rozvieznac miedzy usg a om??
-
nick nieaktualny
-
kehlana_miyu gratulacje, super że już widać serduszko:)
Cassie szczęśliwej podróży.
U mnie wczoraj cały dzień z mężulkiem mieszkanie sprzątaliśmy, bo w sobotę byłam nie do życia. Ale już świątecznie i czekamy do środy.
Ja to jak zrobiłam test ciążowy to od razu pojechałam do mamy i jej powiedziałam. A teraz wie jeszcze tato, moje siostry i dwie najlepsze koleżanki. Na święta mamy zamiar powiedzieć teściom. Trochę się obawiam, że powiem przed wizytą a coś później będzie nie tak, ale mój mężulek pewnie będzie się chciał pochwalićCassie lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja dzis mam 8 tydz 0 dni i wg belly zaczynam 3 miesiac .
Jedyne o czym myslalam caly dzien w pracy to kanapka drwala w mcdonaldzie ...
w efekcie po przyjsciu do domu rozpoczelam smazenie frytek ( mam straszna ochote na cos niezdrowego ). W ogole moje smaki powariowaly , zawsze bylam przeciwniczka sniadan na slodko , a od 3 tygodni jedyne co moge zjesc na sniadanie i na co mam ochote to albo nutella , albo miod lub dzem o wedlinie , warzywach juz zapomnialam. Zaczynam sie martwic bo przypomnialam sobie ze moja mama ze mna w ciazy przytyla 30 kg ... a ja jak mi to opowiada kazalam jej sie puknac w gloweteraz ona bedzie mi pukac
)
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOna moje kubki smakowe tez powariowaly
ukochane kiszone ogorki i kiszona kapusta sa bez smaku, wszystko dla mnie jest bez soli, slodkie jest za slodkie, nie pamietam smaku wedliny. Mieso zjem ale w ilosci dziecka 2letniego.
Cola smakuje wstretnie a zapach piwa czuje na kilomete jesli ktos je wypil. Oczywiscie smierdzi mi to strasznie.0na88 lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A ja nie mam na nic ochoty..mam baardzo słaby apetyt, a jak juz jesc to tylko cos rybnego, miesa nie przełknę i odrzuca mnie od słodyczy (co mnie akurat bardzo cieszy
) przynajmniej w święta nie bede przejedzona ;p
hehe mnie też od słodyczy odrzuca za to słone mogę na tony jeśćco jest dziwne bo wcześniej potrafiłam czekolade zajadac na śniadanie obiad i kolacje
a teraz najlepsze to kanapki z sałatą i serem i pomidorem cały dzień moge jeść
Cassie lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, dzisiaj odebrałam moja bete z czwartku był to wtedy 4tydzień + 1, moja beta wynosi 224
Normy:
0,2-1 tydzień: 5-50ml
1-2 tydzień: 5-500ml
2-3 tydzień: 100-5000ml
Wiec beta jest ok ? Nie znam sie na tym..zreszta te normy są dla mnie niejasne;p
Rozumiem ze to chodzi o tygodnie płodu a nie ciaży prawda ?
-
M.M.K wrote:Kochane jak moge dopisac sie do listy sierpnioweczek???
Zapraszam do pierwszego posta, tam jest link do tabelki.
My z mężem zaprosiliśmy rodziców i teściów w drugi dzień świąt na obiad, i wtedy mamy im zamiar powiedzieć. Ja mam teściów wymarzonych, nie mam co narzekać. A Wam dziewczyny współczuję, że nie dość, że nie powiedzą nic miłego, to musicie się przez nich jeszcze denerwować...
A z tą tokso chyba nie jest najlepiej, p. ginekolog zaprosiła mnie do siebie na środę...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 , mi toksoplazmowa wyszla w porzadku - a lekarka mi powiedziala wyglada na to ze nie ma Pani , i nie miala . W takim razie w ciazy trzeba bedzie co jakis czas powtarzac to badanie czy jej nadal nie zlapalam. Wspominala jeszcze ze jak ja zlapie to nie ma problemu - wszystko sie ladnie wyleczy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:15
-
zabka11 wrote:jeśli chodzi o tygodnie płodu to wszystko jest ok
No tak mysle ze tygodnie płodu, bo w sumie w 1 tygodniu ciaży beta przeciez nie wyjdzie dodatnia ;p
Uff lżej mi
Ja na teściów tez nie moge narzekacJak w środe dowiedza sie o ciąży to chyba zwariuja z radosci;p Moi rodzice juz wiedza, bo kgo mam sie radzic jak nie mamy ?
My powiemy w wigilie podczas prezentów-przytłumimy wszystkie
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny