X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

kehlana_miyu: gratuluję!

Ja właśnie wróciłam z wizyty u gina na NFZ, dużo się nie dowiedziałam, bez USG to ciężko, tylko tyle, że macica lekko rozpulchniona.
    Dostałam skierowanie na betę i planuję zrobić jutro, ale tylko raz (powtórka i tak niemożliwa bo Święta).
    Wizytę prywatną mam w ok. połowy stycznia, mam nadzieję zobaczyć już wtedy serduszko. Wtedy chyba dopiero uwierzę na dobre, że jestem w ciąży.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,bylam na wizycie i wychodzi na usg ze to 6 tydzien dopiero,pozno doszlo do zagniezdzenia:-( martwie sie strasznie. Czy ktoras z wss ma tez taka rozvieznac miedzy usg a om??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej,bylam na wizycie i wychodzi na usg ze to 6 tydzien dopiero,pozno doszlo do zagniezdzenia:-( martwie sie strasznie. Czy ktoras z wss ma tez taka rozvieznac miedzy usg a om??

Nie martw sie ! Kazda kobieta jest inna, kazde dziecko jest inne, twój bobasek potrzebował wiecej czasu na zakwaterowanie sie :) !

Skoro lekarz nie powiedział nic niepokojącego to nie denerwuj sie kochana!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Madzik ja tak mialam tydzien roznicy. Za dwa tygodnie kolejna wizyta zobacze ile urosla kruszynka

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chlopcami mialam co do dnia. Wszystko sie zgadzalo a dzis tak sie zdenerwowalam ze cisnienie u guna mialam 152/87/99.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik nie denerwuj sie z powodu kilku dni roznicy ktore rownie dobrze za kilka tygodni moga sie wyrownac. Kazdy maluszek rozwija sie w swoim tempie i ani Ty ani USG tego w 100% sprawdzic.

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu gratulacje, super że już widać serduszko:)

Cassie szczęśliwej podróży.

U mnie wczoraj cały dzień z mężulkiem mieszkanie sprzątaliśmy, bo w sobotę byłam nie do życia. Ale już świątecznie i czekamy do środy.

Ja to jak zrobiłam test ciążowy to od razu pojechałam do mamy i jej powiedziałam. A teraz wie jeszcze tato, moje siostry i dwie najlepsze koleżanki. Na święta mamy zamiar powiedzieć teściom. Trochę się obawiam, że powiem przed wizytą a coś później będzie nie tak, ale mój mężulek pewnie będzie się chciał pochwalić;)

Cassie lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam na nic ochoty..mam baardzo słaby apetyt, a jak juz jesc to tylko cos rybnego, miesa nie przełknę i odrzuca mnie od słodyczy (co mnie akurat bardzo cieszy :D) przynajmniej w święta nie bede przejedzona ;p

Aska87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja dzis mam 8 tydz 0 dni i wg belly zaczynam 3 miesiac .
    Jedyne o czym myslalam caly dzien w pracy to kanapka drwala w mcdonaldzie ...
    w efekcie po przyjsciu do domu rozpoczelam smazenie frytek ( mam straszna ochote na cos niezdrowego ). W ogole moje smaki powariowaly , zawsze bylam przeciwniczka sniadan na slodko , a od 3 tygodni jedyne co moge zjesc na sniadanie i na co mam ochote to albo nutella , albo miod lub dzem o wedlinie , warzywach juz zapomnialam. Zaczynam sie martwic bo przypomnialam sobie ze moja mama ze mna w ciazy przytyla 30 kg ... a ja jak mi to opowiada kazalam jej sie puknac w glowe ;-) teraz ona bedzie mi pukac :))

Cassie lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona moje kubki smakowe tez powariowaly ;) ukochane kiszone ogorki i kiszona kapusta sa bez smaku, wszystko dla mnie jest bez soli, slodkie jest za slodkie, nie pamietam smaku wedliny. Mieso zjem ale w ilosci dziecka 2letniego.
    Cola smakuje wstretnie a zapach piwa czuje na kilomete jesli ktos je wypil. Oczywiscie smierdzi mi to strasznie.

0na88 lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A ja nie mam na nic ochoty..mam baardzo słaby apetyt, a jak juz jesc to tylko cos rybnego, miesa nie przełknę i odrzuca mnie od słodyczy (co mnie akurat bardzo cieszy :D) przynajmniej w święta nie bede przejedzona ;p

hehe mnie też od słodyczy odrzuca za to słone mogę na tony jeść :) co jest dziwne bo wcześniej potrafiłam czekolade zajadac na śniadanie obiad i kolacje :) a teraz najlepsze to kanapki z sałatą i serem i pomidorem cały dzień moge jeść :)

Cassie lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • M.M.K Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak moge dopisac sie do listy sierpnioweczek???

Cassie lubi tę wiadomość

http://pg22.radom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=48
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj odebrałam moja bete z czwartku był to wtedy 4tydzień + 1, moja beta wynosi 224
    Normy:
    0,2-1 tydzień: 5-50ml
    1-2 tydzień: 5-500ml
    2-3 tydzień: 100-5000ml

Wiec beta jest ok ? Nie znam sie na tym..zreszta te normy są dla mnie niejasne;p
    Rozumiem ze to chodzi o tygodnie płodu a nie ciaży prawda ?
    jeśli chodzi o tygodnie płodu to wszystko jest ok :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.M.K wrote:
    Kochane jak moge dopisac sie do listy sierpnioweczek???

Zapraszam do pierwszego posta, tam jest link do tabelki.

My z mężem zaprosiliśmy rodziców i teściów w drugi dzień świąt na obiad, i wtedy mamy im zamiar powiedzieć. Ja mam teściów wymarzonych, nie mam co narzekać. A Wam dziewczyny współczuję, że nie dość, że nie powiedzą nic miłego, to musicie się przez nich jeszcze denerwować...

A z tą tokso chyba nie jest najlepiej, p. ginekolog zaprosiła mnie do siebie na środę...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 , mi toksoplazmowa wyszla w porzadku - a lekarka mi powiedziala wyglada na to ze nie ma Pani , i nie miala . W takim razie w ciazy trzeba bedzie co jakis czas powtarzac to badanie czy jej nadal nie zlapalam. Wspominala jeszcze ze jak ja zlapie to nie ma problemu - wszystko sie ladnie wyleczy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:15

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    jeśli chodzi o tygodnie płodu to wszystko jest ok :)

No tak mysle ze tygodnie płodu, bo w sumie w 1 tygodniu ciaży beta przeciez nie wyjdzie dodatnia ;p

Uff lżej mi :)

Ja na teściów tez nie moge narzekac :) Jak w środe dowiedza sie o ciąży to chyba zwariuja z radosci;p Moi rodzice juz wiedza, bo kgo mam sie radzic jak nie mamy ?:) My powiemy w wigilie podczas prezentów-przytłumimy wszystkie :D

Cassie lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki kochane nie wiem czy jestem sierpniówką czy wrześniówką:p okres ostatni miałam 22.11, pomożecie mi to rozgryźć? Kalkulatory bardzo różnie pokazują...

Cassie lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nancy87 :) zakladajac z cykle masz 28 dniowe wychodzi mi koncowka sierpnia. :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy koncowka sierpnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kurczaki kochane nie wiem czy jestem sierpniówką czy wrześniówką:p okres ostatni miałam 22.11, pomożecie mi to rozgryźć? Kalkulatory bardzo różnie pokazują...

Przy cyklach 28dniowych 29.08 ;)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ