X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kazdy facet jest wylewny i nie pokazuje tak zainteresowania ale w glebi duszy na pewno ciesza sie z dzidzi :) tak jak ogladam Porodowke na tlc i pokazuja tych facetow ktorzy sie nudza czy graja w gry na komorce podczas gdy kobieta sie meczy z bolu a potem jak sie dzidzia rodzi to placza :) moj czasem brzuszek pogladzi ale tez raczej zyjemy"normalnie" :) ale w telefonie na tapecie ka zdjecie z usg :D
    Ja kalafior juz pochlonelam i niestety zaczyna mnie mdlic :(

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy zaraz wchodzi na wizytę, nie mogę się doczekać aż zobaczę jej maleństwo, naprawdę! Czuję się jakbym sama wchodziła do gabinetu :D
    Camille87, też to zauważyłam, są strasznie zniecierpliwieni i ZMĘCZENI tym oczekiwaniem, a jak pojawi się na świecie maluszek, to pędzą pierwsi, żeby go zobaczyć. Oj, nie rób ochoty na kalafiora z bułką tartą. Niech Ci pójdzie w brzuszek ;)

To już 100 stron Sierpnióweczek <3
    Co to będzie z naszym wątkiem w dniu porodu...

Camille87, MILA, Madzikovy lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawa jak jej dzidzia wyglada :) miedzy mna a wami jeat tylko kilka dni roznicy :)

Oj byl kalafiorek z bulka byl :D

W dniu porodu pewnie z 1000 stron hehe ale widze ze niektore dziewczyny juz nie zagladaj tu :(

Lanusia93, MILA, Madzikovy lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, właśnie dlatego jestem tak bardzo ciekawa, oglądam tylko filmiki na youtube i to mi zastępuje widok z USG. Jakoś trzeba wytrwać do 17 stycznia. A Ty to już w ogóle pognałaś z tym 11 tygodniem :)
    Nie ma co narzekać na to forum, według mnie jest świetne. Jestem zarejestrowana na jeszcze jedynym, ale dodałam tam z 5 postów, bo jest lipne, jest kilka sierpniówek, każda o sobie, zajęta własnymi sprawami, jak już napisze to coś w stylu: "A u nas dziś to i to... A dziś miałam mdłości. A byłam dziś u lekarza. A zajrzę później.". Zero reakcji na posty innych, nawet nie kojarzę tych kobiet, nie wiem która z nich u lekarza już była, niczego szczególnego tam nie ma. W wiadomościach widnieją jedynie suche informacje- terminy porodu, objawy, opis USG. Tutaj jest jakaś integracja :)
    Na początku lutego zrobimy ponownie listę, z datami porodu wyznaczonymi przez USG, bo sporo kobietek faktycznie zrezygnowało. A może już będzie można dopisać płeć... Tak sobie po cichutku marzę. Ja się stąd nigdzie nie wybieram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:07

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to fakt ze ogolnie na wsparcie na tym forum nie ma co narzekac :) ja szczegolnie doceniam fakt ze (niestety) wiele z nas jest po poronieniu przez co wzajemnie sie rozumiemy ten caly strach o Malenstwo.. czasem jak sobie cos wkrece to tu na forum pocieszam sie ze nie jestem sama a jak jeszcze ktos napisze dobre wiesci po usg to juz w ogole jestem spokojna :) to forum laczy nas szczegolnie przez to ze wczesniej laczyly nas starania o dzidzie :)

Ja tez ogladam filmiki z usg na youtubie hehe :D jakos musze sobie wyobrazic jak rosnie moja dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:19

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, chyba to ma największy wpływ na takie zżycie- większość z Nas jest po przejściach, każdego dnia przeżywa jakiegoś rodzaju obawy, wątpliwości. Dotykają Nas podobne zmartwienia, jak ostatnio udało się zauważyć, te związane z kwestią finansową. Bardzo pomaga mi myśl, że zajrzę tutaj w ciągu dnia i poczytam, że taki a taki ból jest najzupełniej normalny ;)
    Wpadnę później, jak już nasza forumowa koleżanka wróci z wizyty, poczytam teraz "Pierwszy rok życia dziecka" i wcisnę w siebie płatki z mlekiem, bo przez święta zaniedbałam się z wapniem <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chce 2 styczen chce byc juz spokojna ze serce bije..

Macca lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada spokojnie na pewno bije :) ja tez sie tak stresowalam przed grudniowa wizyta i zupelnie niepotrzebnie :) poza tym do 2.01 juz niedaleko !!

Lanusia ja tez mleka w ogole nie pije :( ale dzis kupilam tone activii moze tak wapn jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:36

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz tylko 3 dni he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Macca Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada24, już niedługo, serduszko bije na pewno, a już podczas USG to pewnie jeszcze przyspieszy, żeby mamusi pokazać jak maleństwo pięknie się rozwija :-).
    Ja muszę czekać jeszcze dwa tygodnie do tej chwili... :(

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że podjęłyście temat podejścia Waszych mężczyzn do tematu ciąży. Przyznam Wam się, że mój zachowuje się tak jak gdyby ta ciąża była dla niego największym zaskoczeniem w życiu. Staraliśmy się o dzidzię od 11 miesięcy a on mi mówi, że tak "jakoś szybko" ta ciąża i że się nie spodziewał... Mam wrażenie że do tej pory to do niego nie dotarło... Ehhhhh, facet 34-letni, brak słów :/.

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam różne strony związane z żywieniem w czasie ciąży i kreuję dla siebie tygodniowy jadłospis na przyszły rok. Zamierzam znaleźć jeden tydzień, w którym będę idealnie stosować się do spisanego planu. Jeśli nie wypali, to odpuszczę takie układanie menu z wyprzedzeniem :D Ale przynajmniej przez 1 tydzień będę miała pewność, że dostarczyłam organizmowi wszystkie niezbędne witaminki :)
    Znalazłam taką wypowiedź, na pozór normalną: "Trzeci miesiąc ciąży to podobno najgorszy okres dla kobiety. Niedomaga twój układ pokarmowy, czujesz się śpiąca i ociężała (to za sprawą ubytków żelaza i anemią spowodowaną ubytkiem czerwonych krwinek w organizmie). Zaczynasz powoli wątpić w słuszność prokreacji."
    Jednak zaskoczyło mnie ostatnie zdanie. Zaczynam wątpić w słuszność prokreacji? A co to ma niby do cholery oznaczać? Z powodu osłabienia odechciało mi się dziecka, które noszę w brzuchu? :O
    Kolejna wypowiedź z tej samej strony: "W dodatku być może dokuczają ci nudności lub zaparcia. Takie samopoczucie powoduje, że nawet nie masz nastroju, żeby cieszyć się dzieckiem, które rozwija się w twoim ciele"
    Ale niektórzy ludzie machną czasem głupotę. No ciekawe skąd wiedzą czy ja MAM NASTRÓJ się cieszyć dzieckiem. Śmieszna strona.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca, miałam dokładnie to samo, wiek podobny. Brak słów na tych mężczyzn. Najpierw sami chcą, namawiają, a jak przyjdzie co do czego: "Eeee, no jakoś damy sobie radę, ale mogliśmy jeszcze zaczekać" :O
    Są takie chwile, że mam wrażenie jakbym zrobiła sobie to dziecko sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 18:10

Macca lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Macca Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, podrzucisz jakieś pomysły co do tej diety, którą planujesz stosować? Niby wiem co powinniśmy teraz jeść a czego unikać, ale taki tygodniowy jadłospis to chyba jednak skomplikowana sprawa, tak sobie myślę przynajmniej.

Tak, mam tak jak ty z tą produkcją dzidzi. Też mam wrażenie, że mój sobie myśli, że go przy tym nie było i teraz wielce zaskoczonego udaje, ehhh...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca, jak go tylko skonstruuję to wrzucę tutaj, właśnie nad tym siedzę, bo to nie jest takie proste :D Nie mam nic lepszego do roboty, więc wybieram potrawy ostrożnie i tak, żebym była pewna, że na pewno znajdę takie produkty w markecie (+ nie będą w jakichś wygórowanych cenach) i je zjem. Znam swój organizm i wpisanie do mojego jadłospisu "Zapiekanka ryżowa z kurkami" albo "Bułka orkiszowa z masłem, wędliną i listkami cykorii" to przecież żaden problem, ale wiem, że gorzej będzie z realizacją. Wstawię jutro rano jak będzie gotowy, może komuś o równie wybrednym guście jak mój się spodoba :)

Macca lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Macca Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry dziękuję, Lanusia :). Na twoim przykładzie i ja coś postaram się "skonstruować", pod swój gust ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 18:39

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Przeglądam różne strony związane z żywieniem w czasie ciąży i kreuję dla siebie tygodniowy jadłospis na przyszły rok. Zamierzam znaleźć jeden tydzień, w którym będę idealnie stosować się do spisanego planu. Jeśli nie wypali, to odpuszczę takie układanie menu z wyprzedzeniem :D Ale przynajmniej przez 1 tydzień będę miała pewność, że dostarczyłam organizmowi wszystkie niezbędne witaminki :)
    Znalazłam taką wypowiedź, na pozór normalną: "Trzeci miesiąc ciąży to podobno najgorszy okres dla kobiety. Niedomaga twój układ pokarmowy, czujesz się śpiąca i ociężała (to za sprawą ubytków żelaza i anemią spowodowaną ubytkiem czerwonych krwinek w organizmie). Zaczynasz powoli wątpić w słuszność prokreacji."
    Jednak zaskoczyło mnie ostatnie zdanie. Zaczynam wątpić w słuszność prokreacji? A co to ma niby do cholery oznaczać? Z powodu osłabienia odechciało mi się dziecka, które noszę w brzuchu? :O
    Kolejna wypowiedź z tej samej strony: "W dodatku być może dokuczają ci nudności lub zaparcia. Takie samopoczucie powoduje, że nawet nie masz nastroju, żeby cieszyć się dzieckiem, które rozwija się w twoim ciele"
    Ale niektórzy ludzie machną czasem głupotę. No ciekawe skąd wiedzą czy ja MAM NASTRÓJ się cieszyć dzieckiem. Śmieszna strona.

Hahaha no faktycznie ujeli to dosc "wprost" :P wiadomo ze hormony powoduja hustawki nastroju i pewne watpliwosci czy podolamy itp ale na tej stronce ewidentnie autor niezbyt inteligentie to ubral w slowa ;)

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naskrobałyście tego tyle :-O

Lanusia nie bądź taka krytyczna :-P wiesz to nie jest tak że może ktoś olewa na forum, ale ja np. mam mało czasu na neta i nie mogę się rozpisywać. To nie znaczy że nie czytam co się dzieje :-P takze kochana spoko majonez he he
    no i teraz co ja mam napisać żeby nie było że za mało he he...

czekam na na relacje Madzikovy i zdjęcie z USG :-D ja wizyta dopiero 7 stycznia !!! ludzie jak to długo :-P

co do trzymania diety :-P to się tak nie da, wiem po sobie jak było :-P
    dzisiaj w pracy naszła mnie ochota na cheeseburgera z Mcdonalda lub kubełek skrzydełek z KFC . I myślę sobie kurde muszę po pracy sobie kupić.Z drugiej strony obiecałam sobie że nie bede jadła takich rzeczy bo znowu urosnę do rozmiarów wieloryba :-P Ale dzwonie do mojego K i pytam czy zje kubełek KFC a on na to ze juz przyotował mi obiad, łosoś ze szpinakiem ,marchewką i ziemniaczkiem :-P no i nie miałam sumienia jechac do fastfooda ale ochota mi nie przeszła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 19:18

Madzikovy lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla forumowiczek, które nie mają pomysłu na jutrzejsze sylwestrowe, wystrzałowe kanapki:
    http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/kanapki/kanapki.html

Aniołek (*) 12.03.2013

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny włączcie szybko TVN style jest program zawody - położne !! ale jaja odchodzą !!! :-D

Lanusia93, Lanusia93, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ