Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Kochane ja dzis sie w koncu lepiej czuje mdlosci delikatnie ustapily za to piersi znow bola po bokach ahh przewrotna ta ciaza jeszcze wczoraj mialam spore mdlosci i o maly wlos nie zwracalabym obiadu ale maz zaparzyl mi miete a potem pilam wode z sokiem z cytryny i przeszlo
Znow smak mi ske zmienil - jak nie moglam pic zwyklej wody to kupilam 3 zgrzewki wody smakowej truskawkowej - niestety juz patrzec nie moge na nia mam miesowstret i ogromna ochote na kalafiora gotowanego i activie z owocami nie wiem co jedno ka do drugiego haha
Tak w ogole to zauwazylampewna dziwna rzecz- moze to troche krepujace ale co tam zanim sie zalatwie to mam podczas siadania takie dziwne uczucie pelnosci w dole brzucha, nawet takie uklucie czuje przed ciaza nigdy tak nie mialam to przechodzi po wyproznieniu tez tak macie? To chyba sie narzady przemieszczaja co??
Jutro zaczynam 11 tc a za tydzien mam usg
Milego dzionka Kochane -
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Dziękuje za słowa otuchy.... Boje sie jak diabli.... Jeszcze pokłócilam sie ze swoim... Oby wszystko było okey, tak bardzo sie boje...
Madzikovy trzymam kciuki daj koniecznie znac co i jak dzidzia pewnie bedzie sporaMadzikovy lubi tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Mi piersi tylko troszkę urosły, można powiedzieć że jedynie stały się pełniejsze. I od czasu do czasu mam mdłości ale na tym się kończy póki co i tak się zastanawiam czy wy też miałyście na początku mdłości a po jakimś czasie dopiero wymioty?
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Madzikovy trzymam kciuki daj koniecznie znac co i jak dzidzia pewnie bedzie spora
wszystko okeyJus1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzikovy wrote:Oczywiście ze dam znać czasem mam wrazenie ze tylko na was moge liczyć.... Chce wierzyć ze z Maluszkiem
wszystko okey
Ale cieszę że jest forum bo to dodatkowe wsparcie w Was jestWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 12:05
MILA lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Madzikovy, trzymam kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze, naprawdę. Wstaw zdjęcie z USG jeśli masz taką możliwość, bo jestem ciekawa, jak moja kluseczka teraz wygląda.
nezumi, szkoda, że się tak nacierpiałaś w święta, biedulko. Ale odpoczęłaś troszkę, to jest ogromny plus świąt. Mi od wczoraj jajniki pikają jak szalone, też niefajnie.
Poprawy samopoczucia.
Jus1985, ja mam tylko mdłości, bez wymiotów. Dzięki Bogu. Mi też urosły uuhuuu Kocham być w ciąży.
ElvinuTi, witaj Ja się strasznie martwię prenatalnym, co prawda nie mam chorych dzieci w rodzinie, ale zawsze jakaś obawa jest... Mocno trzymam kciuki, żebyś dzidziuś był zdrowiusieńki.
mala_mi, ja też troszkę podpatrzyłam i większość kobietek spodziewa się synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 12:44
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyZ tego co pamiętam, to zupełnie normalnym zjawiskiem od laaaaaaaaat jest to, że na świat przychodzi więcej chłopców. Także my również mamy większe szanse na chłopca :)Nie pamiętam w jakim wieku wyrównuje się liczba kobiet i mężczyzn, ale na pewno było to wiele wiele lat po rodzeniu się maluszka.
Statystycznie mężczyźni mają krótszy czas trwania życia, więc natura postanowiła, że aby przetrwać musi ich tworzyć więcej
A przynajmniej tak mówią sprawozdania statystyczne i tablice trwania życia
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Madzikovy 3mam kciuki za wizyte,nie stresuj sie kochana ciekawa jestem jak bedzie wygladalo Twoje malenstwo bo idziemy rowno i moje tez pewnie jest podobnej wielkosci. Napisz pozniej i wrzuc fotke pozdrawiam !
Co do mdlosci to ja je mam codziennie praktycznie przez caly dzien,tylko ze nie wymiotuje-3 razy tylko mi sie zdarzylo. Tez nie moge patrzec na mieso,kanapki jem albo ze serem albo z twarozkiem.. Zreszta sama nie wiem co mam jesc,ogolnie na sama mysl o jedzeniu robi mi sie niedobrze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 14:11
-
Ja czasem nie mam ochoty na nic kompletnie a wręcz na mysl o jedzeniu mam lekkie mdłości a czasem przychodzą mi takie smaki nie wiem skąd sie biorą Ostatnio wzięła mnie przeogromna ochota na flaki na obiad:P I kochana teściowa zrobiła falki:P A wczoraj jakos budyń za mną chodził.Monis
[/link]
-
Camille87, ja bardzo nie lubię wody, toleruję jedynie gazowaną. Nie wiem, czy powinnam się do niej zmuszać dla dobra maleństwa. Od kiedy napisałaś o Almette, mogłabym jeść takie serki codziennie. Obowiązkowo z pomidorem.
11 tydzień Jak ten czas leci...
Jus1985, fajnie, że się nie kłócicie, to jest Ci teraz najmniej potrzebne. A ja bym chciała, żeby P. się troszkę bardziej zainteresował tym małym osobnikiem zamieszkującym mój brzuszek
Magda2013, "Zreszta sama nie wiem co mam jesc,ogolnie na sama mysl o jedzeniu robi mi sie niedobrze.."- czasami mam tak samo i nawet nie potrafię się zmusić. Najczęściej odpuszczam sobie śniadania i kolacje. Ale od przyszłego roku mam następujące postanowienia noworoczne: lepiej się odżywiać, mniej stresować (siebie i innych), oszczędzać pieniążki na dzidziusiaAniołek (*) 12.03.2013
Ja bardzo chciałabym chłopca, ale mam wrażenie, że będzie dziewczynka.
W ubiegłym roku na 100 chłopców przypadało 95 dziewczynek, więc szanse są dla każdej z NasAniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyLanusia ponoc gazowane napoje ogolnie wzmagaja mdlosci wiec jesli je masz to moze gazowana sobie odpusc.. sprobuj tak jak ja zwykla woda mineralna z sokiem z cytryny jest super ostatnio na dole na belly byoa porada djia ze w ciazy powinnysmy wypijac 10szklanek wody! niestety robimy to dla naszych Malenstw wiec trzeba pokokbinowac
Nie przejmuj sie facetem moj tez caly czas nie mysli o dzidzi co prawda oglada ze mna PORODOWKE zobaczysz ze jak zacznie Ci brzuszek rosnac to sie nie odpedzisz
Ja tez mam zachcianki dzis spexjalnie jechalismy na miasto po kalafior bo taka ochota mnie naszla i na rurki z kremem mimo ze slodyczy nie toleruje..
I zauwazylam zaleznosc ze najbardziej niedobrze robi mi sie popoludniami tak jak teraz w porze obiadowej wieczorem przechodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 15:32
-
Camille87, właśnie wczoraj przeczytałam o tych 10 szklankach i jeszcze dzisiaj Ty o tym wspominasz. A to taki mój maleńki problem, ale piję zamiast wody mnóstwo soków, ok. 1,5 litra dziennie + herbatki. Kiedyś P. kupił pyszną wodę z minerałami, ta akurat była świetna, chyba Veroni Mineral. To chyba będzie moje kolejne postanowienie noworoczne- dostarczać organizmowi więcej wody
Robi mi się troszkę przykro, kiedy sama muszę opowiadać, że jestem już w 10 tygodniu, że dzidziuś już bawi się pępowiną, ssie kciuka, co się działo podczas USG itp... Czy mężczyźni nie mają takiego wewnętrznego poczucia, że miło byłoby się po prostu zapytać jak się rozwija maleństwo? Obyś miała rację, że wraz ze zwiększeniem obwodu brzuszka zwiększy się zainteresowanie.
A widzisz, też Cię dopadły słodycze Ja pochłaniam Rafaello na zmianę z kiwi. A najbardziej bierze mnie na mdłości wieczorami, ok. 18-20, chociaż zdarza się też w porze obiadowej, kiedy do jedzenia muszę się zmuszać, zwłaszcza jeśli na talerzu widzę mięso. My na miasto musieliśmy jakiś czas temu jechać po lody czekoladowe i kiwi. Faceci zdecydowanie tego nie zrozumieją.
Już wariaci puszczają petardy... Jak sobie pomyślę, że za rok będę klęła o północy, bo dziecko nie będzie mogło zasnąć przez fajerwerki to robi mi się cieplutko pod sercemAniołek (*) 12.03.2013
kada24, trzymam kciuki, żeby tym naszym facetom minęło to dziwne zobojętnienie. Oni chyba nie widzą powodów do nadmiernego ekscytowania się, brzucha nie widać, dzidzia ma 1-2 centymetry, nie kopie, o co tu pytać? Dobrze, że to nam, kobietom, przypada przywilej noszenia pod sercem tych drobinek.
Ale skoro twierdzisz, że nawiązał więź z córeczką, kiedy zaczęła kopać, to czekać na te wygibasy z coraz większą niecierpliwościąAniołek (*) 12.03.2013
no wtedy nawiazał ja potem specjalnie na tapczanie za nim lezalam zego kopała ona go czuła i zawsze kapniaki w plecy mial albo ja zaczepiał to tez brzuch mi latał na kazda strone swiata i do dzis tak maja jak sie wyglupiaja to dom na kołkach staje do gory nogami eh.,...
Lanusia93 lubi tę wiadomość