X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi calkowicie przestaly bolec piersi ?! Za to zygam jak kot i nie toleruje zqdnych zapachow leze cqly dzien na kanapie i do nieczego sienie nadaje :/ umieram..

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak wrote:
    Witajcie Mamuśki, dołączam i ja termin mam na 7 sierpnia:)po przeczytaniu kilku ostatnich postów zaczęłam się martwić bo... ja nie zauważyłam znaczącego powiększenia piersi..:( ale może to dlatego że do najmniejszych nie należą;P ???

Dolaczam sie do stwierdzenia, ze chyba kazda z nas inna. Ja np nie mam sluzu wogole- a wszedziepisza ze powinno byc duzo. Tez sie martwilam- ale taka juz nasza kobieca natura chyba sie zamartwiac:))

t60z7qg.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, a mnie strasznie bolą sutki Was tez?????????????, sa nabrzmiałe i przy dotyku bolą strasznie, w pierwszej ciazy nic nie bolalo i mam wrazenie ze moje sutki wiedzą co ich czeka :D:D:D:D bo karmienie na poczatku jest ............... krótko mowiac bolesne ;/

MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ile nam przybylo nowych mam :-O superowo !!! witajcie dziewczyny :-)

mnie cycki bolá ale nie urosly specjalnie, mdlosci raz sa raz nie , boli czasem brzuch

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie to dzis niezle przytulilo do muszli klozetowej :( a cycki mi sporo urosly, ale przed ciaza to ja praktycznie ich nie mialam :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • do Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też urosły (nie żebym jakoś specjalnie na to narzekała ;)) ale akurat miałam stanik z większą miseczką więc obecnie się spisuje idealnie, ale jeśli w takim tempie mi będą rosły cycuchy to za tydzień muszę kupić jeszcze większy :)

ex2b2n0ann34njlk.png
    34bwskjona5pfcie.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na razie nie bolą, zreszta nie bolały nawet za bardzo ale urosły i najbardziej cieszy to mojego M :P a tez do wielkich nie należały :)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz narzeka ze za duze sa

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. O 17 mam wizytę i USG aaaaaaa.......

kada24, MILA, nezumi, Jus1985, adakarola, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy - zazdrosze :-D na pewno zobaczysz ładne i juz spore maleństwo he he he
    weź wrzuć potem zdjęcie :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy trzymamy kciuki za Ciebie :* Kurcze ja bym chciała juz dzis usg a musze do piatku czekac i sie stresowac :P

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WAS po swiętach - które byly dla mnie bardzo cięzkie z uwagi na nieustające mdłości i złe samopoczucie.

Nie było mnie długo długo a to dlatego ze byliśmy u rodziny za granica cały zeszły tydzień, było pięknie chociaż cały czas przeleżałam i się przemęczyłam, bo tak źle się czułam :/ nawet sobie do porzadku nie pojadłam....
    teraz jestem w pracy i też cierpie ale musialam dziś przyjść. jutro ide do lekarza rodzinnego po zwolneinie bo następną wizytę u gina mma dopiero 8 stycznia a czuję ze nie wytrzymam do tego czasu.....

WITAM WSZYSTKIE NOWE KOLEŻANKI :)

MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi współczuję :-P takie męczarnie :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi tylko troszkę urosły, można powiedzieć że jedynie stały się pełniejsze. I od czasu do czasu mam mdłości ale na tym się kończy póki co i tak się zastanawiam czy wy też miałyście na początku mdłości a po jakimś czasie dopiero wymioty?

Madzikovy lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciąże, zresztą to widac po wszystkich naszych postach, jedna ma mdłości inna nie, jedną bolą piersi przez całą ciąże, inną tydzien, jeszcze inną cały trymestr. kiedyś nie było internetu i kobiety spokojnie przechodziły ciąże, miały objawy badź nie i wszystko było ok a my sie wszystkie schizujemy ze jak piersi nie bolą to coś nie tak, czy jak brak objawów to źle, za dużo tez niedobrze i na dobrą sprawe same nie wiemy co jest ok a co nie.
    ja na razie mam lekie mdłości nie codziennie. staram sie podchodzic juz spokojniej i spokojniej czekac do nastepnej wizyty bo człowiek w koncu zwariuje.

Macca, Jus1985, celia, Miniak lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie sie z Tobą zgadzam, Moni&. Nie dajmy sie zwariować, Kochane! Cieszmy się chwilą i tym, że już w sierpniu czekają nas szczęśliwe rozwiązania :-).
    Trzymajcie się ciepło!

Madzikowy, udanej wizyty u lekarza dzisiaj. Na pewno bedzie wszystko w porzadeczku :)

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Z przymusu włączyłam dziś laptop, więc mogę się odezwać, a nie tylko czytać jak na telefonie :)
    Ja na szczęście mdłości mam minimalne z czego jestem bardzo zadowolona, ale piersi..
    Nie dość, że zawsze były wielkie, to jeszcze dużo urosły i naprawdę nie wiem, jak i gdzie kupię sobie nowy stanik. Ani ile na niego wydam :/ Dotąd nosiłam 70J (teraz ciasnawy) i już taki rozmiar dostać w normalnej cenie na naszym rynku to wyzwanie nie lada. Także biust mnie przeraża, a mojego męża martwi, bo to jednak kolejne ciężary do dźwignia.
    Dzwoniłam dziś do poradni genetyczny umówić się na badania prenatalne. Mam w najbliższej rodzinie chłopca z zespołem downa. Widzę na codzień jak ciężkie jest życie z takim dzieckiem, jeśli upośledzenie jest duże i wolę się przygotować na to psychicznie wcześniej. Ewentualnie wcześniej cieszyć, że wszystko jest ok. Także 28 stycznia trzymajcie mocno kciuki :)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, moje święta wyglądały podobnie;) Głównie leżenie i wstręt do jedzenia. A że nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy o ciąży, to musiałam robić dobrą minę do złej gry;) Schudłam już 3kg.
    Ale w tym wszystkim trzymam się myślenia, że te mdłości to przykry objaw zdrowego rozwoju ciąży, więc staram się nie narzekać (choć czasem mam naprawdę dość). Niestety, ciąża po stracie (stratach) jest bardzo trudna i mało w niej radości, za to mnóstwo strachu.
    Byle do sierpnia kochane!

PS. jestem ciekawa jaka będzie proporcja płci w "naszym" miesiącu. próbowałam podpatrzeć w wątkach dotyczących wcześniejszych miesięcy, ale dziewczyny nie robiły tam żadnych zbiorowych statystyk. znalazłam jedynie info, że w marcowych mamusiach aż 80% spodziewa się synka.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa otuchy.... Boje sie jak diabli.... Jeszcze pokłócilam sie ze swoim... Oby wszystko było okey, tak bardzo sie boje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 11:29

Camille87 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ