Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jus1985 wrote:A dlaczego aż 6 miesięcy?!? W którym tyg poroniłaś?
Ja wcześniej poroniłam w 12 tc i po pierwszej @ miałam monitorning który potwierdził że wszystko jest ok i po ok 2 miesiacach zaczeliśmy starania. Zmień lekarza, ni chyba że byłaś już w drugim trymestrze.
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz postaram się pomóc -
kada24 wrote:Nie zgodzę się ja po 1 poronieniu 2cykle i znowu byłam w ciąży nie trwało to długo jak to 8tyg ciąży w szpitalu wylądowałam krwawieniem i znowu czyszczenie i kazali czekać pół roku i czekałam dłużej i zaszłam w październiku i córka ma 3 lata już a teraz od sierpnia miałam czekać do listopada i czekałam i narazie ciąża rozwija się prawidłowo
-
Camille87, mi bardziej od wrażliwości na zapachy doskwiera ból krzyża i napięcie w brzuchu. Nasprzątałam się, umyłam schody i podłogi i teraz czuję się co najmniej dziwnie Dokładnie, jak już dzidziuś będzie na świecie, to i pieniążki się znajdą
MILA, hihihi no to pogratulować
nadulek, kochana, odczekaj tak jak radzi lekarz, żebyś po upływie pół roku mogła cieszyć się spokojną ciążą. Ja odczekałam 7 miesięcy po zabiegu (tzn. odczekałam 3, a kolejne 4 to starania) i mam trochę mniej obaw niż gdybym zaszła po kilku cyklach. Powodzenia kochana, dużo siłAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyLanusia ja tez mam napiety brzuch ale to chyba tak musi byc co? Nie jest twardy po prostu napiety dosc.. ciesz sie ze nie jestes tak wrazliwa na zapachy oszalec mozna.. ja sie ogolnie czuje jak na niekonczacym sie kacu mega mdlosci i zawroty i bol glowy..
Przed chwila ogladalam Porodowke na tlc i ryczalam jak kobiety dzieci rodzily -
Czesć Dziewczyny mam wielki dylemat i ze względu na to że do lekarza nie umie się dostać liczę na waszą pomoc. Starałam się o dzidziusia ponad 6 miesięcy od 2 ostatnich miesięcy miałam przepisany duphaston bez zadnych badań progesteronu. W listopadzie zapomniałam go wziąć w 16 dc i zaszłam w ciążę dokładnie w wigilię zobaczyłam 2 kreseczki:) Teraz zastanawiam się czy powinnam jednak zacząć go brać tyle naczytalam się o poronieniach ze jestem pełna obaw jednocześnie nie chcę sobie zaszkodzić proszę powiedzcie co o tym myślicie?
-
Lanusia, faktycznie się naczekalam, w sumie to można powiedzieć, że 4 lata, bo z poprzednim facetem 2 lata starań, z mężem można powiedzieć że prawie 2. No niestety, los mnie wystawił na ciężką próbę, imprzynajmniejmam w sobie przez to więcej pokory i cierpliwości do życia.
Makka, przykro mi, że nie udało Ci się w między czasie znaleźć pracy - zawsze ten socjal by był. Ale nie martw się, ja na swoim garnuszku będę miała tyle, ile wcześniej oddam ZUSowi, więc też nie jestem w najwygMacca lubi tę wiadomość
-
aicha, jeśli masz przepisany Duphaston to go bierz Ale tylko w takiej sytuacji, jeśli masz już taką ilość opakowań, która wystarczy Ci do kolejnej wizyty u lekarza, ponieważ nagłe odstawienie zwiększonej dawki progesteronu może skutkować poronieniem.
Wiele z nas bierze go bez wcześniejszych badań, on nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc. GratulacjeMacca, aicha lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Camille87, no właśnie u mnie też nie jest twardy, ale mam takie uczucie, jakbym go celowo napinała, jakbym go chciała wypchnąć i czasami jak czuję takie mocne napięcie po wysiłku, to zastanawiam się porządnie, czy ja go nie wypycham w danej chwili, skoro mam takie odczucia. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego, nie za bardzo wiem nawet jak to określić, żeby wyszukać w internecie co to może w ogóle oznaczać. Biorę wtedy no-spę i odpoczywam. Może to wszystko w środku rośnie, ale może to z przeciążenia... Też bardzo lubię sobie popatrzeć na TLC, często oglądam "Porodówkę", która również powoduje u mnie lawinę wzruszeń. Generalnie tam są dobre programy na leniwe dni, np. "In vitro- czekając na dziecko", "Matka w ciąży, córka w ciąży" albo "Ciąża z zaskoczenia"Aniołek (*) 12.03.2013
adakarola, 4 lata starań to naprawdę dużo... Cieszę się, że Wam się udało
Camille87, szukam i szukam i nie mogę nic znaleźć, żadnej wzmianki o takim napięciu w brzuchu, kobiety mają takie ok. 20 tygodnia... Ja chyba zeświruję, zaczęłam się martwić. Jest jedynie takie coś:
"Skurcze Braxtona-Hicksa - brzuszek pod napięciem.
Delikatne napinanie brzucha możesz odczuwać przez całą ciążę. Na przykład podczas dłuższego spaceru, gładzenia lub jego masowania. Jednak to jeszcze nie są skurcze mięśnia macicy. Te mogą się zacząć po 20. tygodniu ciąży. Są to skurcze przepowiadające, nazywane skurczami Braxtona-Hicksa. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania."Aniołek (*) 12.03.2013
Dzięki za odpowiedź. Mam przepisane 1 opakowanie powinnam brać od 16 dc przez 10 dni ale zapomniałam o nim i teraz jak już jestem w ciąży nie wiem jak go stosować czy także po 1 tabletce co dziennie jeśki tak to wystarczy mi do wizyty ... Nie wiem co robić;(
-
nick nieaktualnyLanusia spokojnie nie popadaj w panike ja sie nie przejmuje az tak bardzo tym napieciem brzuch mnie nie boli nie plamie wiec nie sadze zeby t bylo cos zlego. Jesli zauwazylas ze napiecie wzrasta po wiekszej aktywnosci to po prostu staraj sie wiecej odpoczywac. Moze przejdzie a jesli nie zadzwon do gina kochana w necie nic madrego raczej nie znajdziesz tylko sie stresujesz niepotrzebnie
-
aicha, ja biorę Duphaston 3 razy dziennie po 1 tabletce. Wcześniej brałam luteinę, 4 tabletki dziennie. Większość z nas tak właśnie dostarcza progesteron. A nie możesz telefonicznie skontaktować się z lekarzem? Nie miałaś robionych badań, może to byłoby zupełnie niepotrzebne, żebyś w ogóle faszerowała się lekami (których później do 20 tygodnia nie odstawisz) jeśli nie ma takiej potrzeby.Aniołek (*) 12.03.2013
Camille87, chyba masz rację. Nie mam plamień ani innych niepokojących objawów. Odpocznę i powinno minąć. Na USG idę za 3 tygodnie, to jeszcze masa czasu, ale kiedyś kobiety nie miały robionego USG i raczej nadmiernie z tego powodu nie cierpiały
Już się odrywam od internetu, miłego i spokojnego wieczorkuAniołek (*) 12.03.2013
No własnie dzwoniłem i lekarz jest na urlopie.... W poniedziałek znowu zadzwonię ale do innego gin może coś poradzi. Tak sobie myślę, że skoro zaszłam gdy zapomniałam o dupku to może nie jest on taki niezbędny... tempkę mam mniej wiecej na takim samym poziomie może pójdę poprostu zrobić badanie na progesteron? Martwię się bo po jakims czasie oczekiwania pewnie kazda z nas ma obawy. Ja w sumie mam tylko czasem lekkie bole brzucha i wilczy apetyt no i zapach troche wyostrzony pozatym nie zauwazam nic szczególnego... Może poprostu panikuje niepotrzebnie..... Dzieki za odpowiedz:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, chyba masz rację. Nie mam plamień ani innych niepokojących objawów. Odpocznę i powinno minąć. Na USG idę za 3 tygodnie, to jeszcze masa czasu, ale kiedyś kobiety nie miały robionego USG i raczej nadmiernie z tego powodu nie cierpiały
Już się odrywam od internetu, miłego i spokojnego wieczorku
No dokladnie !! Jak sie nic zlego nie dzieje to po co sobie na sile problemy wyszuiiwac?
Ja ide za troche ponad tydzien na kolejne spotkanko z dzidziusiem