Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
dzis leniwy poranek z moim, bo idzie do pracy pozniej
ahh sie stesknilam za tym, a w [przyszlym tyg znowu lipa, bo bedzie mial na rano
Mam pytanie, wiem ze kiedys cos tam bylo na forum o tym, bedziecie kupowac te jednorazowe majtki? A jak tak to ile tego trzeba? Probuje sporzadzic liste i sie gubie i jestem przerazona, bo tak malo czasu zostalo, a jeszcze tyle do kupieniaamela, Dodi lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-do-120cm-i4205536784.html
Aggie Ja juz sobie kuplam 2 pary z tej aukcji , mysle ze na pewno sie przydadza !Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dzień dobry!
Kasieńka, ale masz córkę! Co Ty jej dajesz jeść?
Ja znam sój ostatni pomiar z połówkowych i normalnie chyba nie wyjdę z gabinetu jak się nie dowiem ile waży synuś, bo na moc kopniaków to pewnie ze 3 kg
Amela, Ty chudzielcu! Tzn. Zgrabniutka jesteś
Kamila, ja współczuje korzystania z telefonu, ja sobie odpuściłam, więc jak mam być na forum to albo z laptopa albo z tableta bo inaczej za dużo nerwów mnie to kosztuje.
Ja mam łóżeczko, pościel, część mebli, a póki co nie mam gdzie urządzać, bo nie wiem jak z wyprowadzką szwagierki... ehh... mnie się głupio pytać, bo ja jestem nie u siebie, nie chciałabym żeby to zabrzmiało tak, że wywalam ją z własnego domu. Po prostu chciałabym wiedzieć na czym stoję, a mój mąż - jej brat jakoś średnio się za to zabiera, bo uważa, że nie dość, że "mamy jeszcze czas", to z pewnością się nie wyprowadzą, bo tam trochę rzeczy do zrobienia jeszcze jest.
Madzikovy - ja też mam straszną sklerozę. Mam nadzieję, że po ciąży to minie, bo czasem jestem przerażona, że o czymś ważnym mogłam tak zapomnieć.
Kamila, ja mam pieluch tetrowych 10, bo taka paczka była i flanelowych 5, kolorowych z jakimiś chyba zwierzątkami. Sąsiadka mi mówiła, że te flanelowe są fajne, jak się idzie np. do lekarza, to położyć taką ciepłą i miękką na przewijak i od razu dziecku lepiej.
Po cc też trzeba te majtki? Bo ja się nie orientuję ;(
Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
Po CC też takie majtki się przydadzą ale najlepiej kupić takie jak pokazała Amelka czyli siateczkowe, wielorazowe. Tez fizeliny nie przepuszczają tak powietrza jak te z sitateczki
kurde ide sprzatac - naraWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:33
amela, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Ruda Słońce my narazie łózeczka rozkładać chyba jeszcze nie będziemy bo podobnie jak Mila nie mam osobnego pokoju a jeszcze malowanie nas czeka i nie miałoby sensu zagracać pokoju narazie. Ale łóżeczko to samo, które było na zdjęciu co ostatnio razem z wózkiem wrzucałam ostatnioPowiedz mi jaka jest najniższa cena wózka, którą znalazłaś tego który Ci sie podoba?
Dziewczyny a czy któraś z aktualnych już mam może się wypowiedzieć na temat używania pieluch tetrowych o ile wogóle była jakaś użytkowniczka?
Madzikovy zazdraszczam takiego miejsca, gdzie możecie się zaszyć i mieć święty spokój
positive współczuję niewyspaniajeśli masz tylko możliwość to faktycznie, kimnij się jeszcze chociaż godzinkę, bo potem człowiek nie do życia
amela, positive, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Ruda Słońce my narazie łózeczka rozkładać chyba jeszcze nie będziemy bo podobnie jak Mila nie mam osobnego pokoju a jeszcze malowanie nas czeka i nie miałoby sensu zagracać pokoju narazie. Ale łóżeczko to samo, które było na zdjęciu co ostatnio razem z wózkiem wrzucałam ostatnio
Powiedz mi jaka jest najniższa cena wózka, którą znalazłaś tego który Ci sie podoba?
Dodi rozumiemnie ma sensu jeszcze rozkladac racja..
Moj wozek 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi cabrio fix to najtaniej widzialam za 3099. Widzialam z innym fotelikiem za 3 tys, ale ja wole z maxi cosi, uwazam ze jest bezpieczniejszy. Do tego w gratisie jest moskitiera i folia przeciwdeszczowa i rozne adaptery..
Dodi lubi tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Dodi rozumiem
nie ma sensu jeszcze rozkladac racja..
Moj wozek 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi cabrio fix to najtaniej widzialam za 3099. Widzialam z innym fotelikiem za 3 tys, ale ja wole z maxi cosi, uwazam ze jest bezpieczniejszy. Do tego w gratisie jest moskitiera i folia przeciwdeszczowa i rozne adaptery..
pytam, bo na tej stronie którą wczoraj podawałam to jest za 3089zł ale tam jest fotelik Maxi Cosi CITI, Folia przeciwdeszczowa, Moskitiera, Adapter do fotelika i gondoli. Podejrzewam, że ta cena będzie jedną z najniższych +/- 50zł
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
mila chyba też się skuszę na ten płyn... bo i na blogu sroki jest na 3 miejscu i cena przystępna...
dodi... ja używałam przy pierwszej córce tetry... TYLKO przez pierwsze 4 miesiące.. miałam ich chyba z 60 by nie prać ich codziennie... na początku wiadomo szło ich masę później już mniej... minus ich był taki że jak dziecko się mocno zsiusiało to i pieluszka i reszta ubranek była do wymiany...
na początku to w ogóle po dwie ubieraliśmy..
a jeżeli chodzi o flanelę to my używaliśmy tych pieluszek by szerzej pieluszkować małą by jej się prawidłowo bioderka wykształciły...
później tetra była u nas stale w obrocie.. do wszystkiego... jako śliniak, do karmienia, do odbijania, do zabezpieczenia siebie przez ulaniem małej...
do wózka pod główkę...
później moja mama część z nich do mycia okien wyciągnęła...nic się nie zmarnuje...
położyłam się ale nie mogę usnąć więc wstałam...
amela bardzo oryginalny wózek... mnie koleżanka namawiała na podobny ... a spacerówkę kupujecie później osobno czy jest w zestawie?Dodi, amela, MILA lubią tę wiadomość
-
jeśli chodzi o nasze gusta to wiem, że są przeróżne zapewne, ale tutaj wrzucam jeszcze linka ze stroną sprzedawcy, gdzie podobają mi się pościele itp.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12789069 -
positive dziękuję za opinię
wiem, że teraz mało kto używa tetry jako pieluchy na codzień, ale ja chciałabym spróbować jak się to będzie spisywało.... Oczywiście na wszelkiego rodzaju wyjścia i pewnie na noc to pampers, ale w ciągu hmmm.....
kurcze im bliżej tym więcej wątpliwości, pytań i takich tam.... -
nick nieaktualnyDodi wrote:pytam, bo na tej stronie którą wczoraj podawałam to jest za 3089zł ale tam jest fotelik Maxi Cosi CITI, Folia przeciwdeszczowa, Moskitiera, Adapter do fotelika i gondoli. Podejrzewam, że ta cena będzie jedną z najniższych +/- 50zł
Dodi lubi tę wiadomość
-
my tez lozeczko nawet jak juz kupimy to M peenie rozlozy przed powrotem ze szpitala bo nie mamy miejsca, maly pokoik. male przemeblowanie w polkach bede musiala zrobic zeby ubranka dla malego gdzies zmiescic bo komoda to mi raczej nie wejdzie do tego pokoju:/
tez musze zaczac rovic liste rzeczy do nabycia bo moj mózg wszystkiego nie ogarnie:P w tym miesiacu napewno chce sie zaopatrzyc w rzeczy do szpitala i bede spokojniejsza, pate ciuszkow a w przyszlym miesiacu juz kosmetyki, akcesoria tj buteleczki, wanienka, przewijak,lozeczko, no a wozek pewnie zamowimy i odbierzemy przed porodem.
ale jestem dzisiaj rozdrazniona jakas:/
wypilam koktajl z truskawek pycha:)Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Coś jeszcze mi się przypomniało....
Położna mówiła, że bardzo dobrym sposobem na rozluźnienie mięśni gładkich jest stosowanie od 35 tc Oeparolu czyli oleju z wiesiołka 1x dziennie. Istnieje wtedy dużo mniejsze prawdopodobieństwo popękania w trakcie porodu, jeśli chodzi o pierworódki i kobiety niezbyt rozciągnięteJak przy wszystkim istnieje ryzyko, jakim może być wcześniejszy poród, ale to raczej w sytuacji bardziej rozciągniętych kobiet.... mam nadzięję, że nic nie pomieszałam
Ruda27, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
dodi... dobry pomysł z tym oeparolem... choć ja pewnie będę robiła wszystko by dzidziuśka jak najdłużej dojrzewała
amela ja niezłomnie polecam blog sroki... opisuje tak i recenzuje wszelkie środki dla dzieci i kobiet w ciąży...Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
napewno sudocrem, octanisept do pępuszka a co do kosmetykow do mycia do mysle ze johnson baby ale nie na samym początku, ktoras tutaj pisala ze na poczatku najlepiej mydelkiem myc maluszka, chyba są jakies mydelka hypoalergiczne dla bobasków bo jeszcze sie za tym nie rozgladalam
amela lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyAmela ja kupuje oilatum do kapieli. Plus oliwka nivea baby. Szamponu nie trzeba dla tak malego dziecka. Wystarczy ta emulsja do kapieli
ogolnie im mniej kosmetykow dla dzidzi to lepiej
oilatum dobrze nawilza, a oliwke chce tylko po kapieli na zgiecia, np szyjke czy faldki na nozkach czy pod paszkami
plus sudocrem i krem na slonce nivea
Dodi dzieki za cynk z tym wiesiolkiemtez cos slyszalam ze na sluz pozniej wplywa co porod ulatwia..
Ogladam ta stronke, rzeczywiscie ńie sa drogie te wozki.. Szkoda ze moj jest z innym fotelikiema bez fotelika i osobno kupujac wyjdzie mnie o 180 zl wiecej jakos.. Ale plus ze kupie w sklepie i wiem co biore.. Jeszcze obadam te katowcie i dabrowe jak Monia pojedzie
Dodi, amela, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle naskrobalyscie! Ja wlasnie robilam zakupy na allegro, nie kupowalam wszystkiego u tego sprzedawcy bo znalazlam tansze ale 150zl wydalam.. co do pieluszek ja zamowilam 5 tetrowych i 4 flanelowe moja siostra mi da swoje tetrowe bo mowila ze bardzo duzo kupila a jej sie nie przydaly az takie ilosci...
Amela ja kupuje plyn 3w1 johnsona z polecenia siostryto jest plyn do mycia z szamponem super nawilza pachnie i akurat dzieci siotry nie uczulil
Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość