X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze niedawno był listopad i zapisywalysmy sie do grupy... :D

Ruda27, Moni&, Dodi, MILA, Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamila jak to zlecialo :)
    Mam nadizeje, ze te nastepne 3 miesiace tak zleca :P

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle miesięcy nam przeleciało, a najgorsze były pierwsze 3 stresujące miesiace, to zobaczycie jak te ostatnie juz niecałe 3 miesiace nam zlecą szybciutko:) korzystajmy z lenistwa, odpoczywajmy póki możemy bo potem okres ciąży będziemy miło wspominać:) jeju ja juz sie nie mogę doczekac nawet tych nieprzespanych nocy, byleby maluszek juz był z nami zdrowy :)

Ruda27, Dodi, amela, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troche zaluje ze tego czasu lepiej nie spozytkowalam na nauce języka na przyklad.. heh

Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mimo tego, że mam wolne jakoś zawsze cieszy mnie piątek:) u nas też pogoda nie rozpieszcza, a szkoda, bo mam dziś wychodne z koleżankami.

pisałyście coś o sposobach na zgagę, ja staram się do niej nie dopuszczać, jak tylko poczuję jakieś pieczenie to siadam na prosto, nie kładę się. wiele osób mówiło mi, że pomaga zjedzenie migdałów, parę sztuk.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, ja właśnie ostatnio o tym gadała z koleżanką, zleciało niewiadomo kiedy. początkowo mialam wyrzuty, że może powinnam spiąć tyłek i chodzić do pracy, ale teraz sobie myślę, że już nigdy nie przytrafi mi się taka okazja kiedy będę panią własnego losu, przecież nawet gdybym kiedyś byla jeszcze w ciąży to już bede miala dziecko, wiec nie bede mogla robić tego co mi sie tylko podoba.

Ruda27, Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedze od połowy grudnia na l4 i tez załuje ze tego czasu nie spożytkowałam właśnie na nauke języka. mój mąż chodzi juz drugi rok na naukę języka norweskiego, bo niestety kurs jest drogi, a chcemy kiedyś wyjechać i też chciałabym umiec chociaż jakieś podstawy, a jak się dzidzia urodzi to nie bedzie czasu no ale mam jeszcze 3 miesiace, może sie wezme jeszcze :P
    aga masz racje, nawet jak kiedyś bedziemy w ciaży to juz nie bedzie takiej swawolki, bo dziecko juz jedno bedzie na świecie. wiec cieszmy sie tym lenistwem, bo to ostatni beztroski czas dla nas, potem juz będą obowiazki, będziemy odpowiedzialne za małego człowieczka i choćby sie waliło i paliło a skały srały to na pierwszym miejscu zawsze będzie nasz maluszek :)

Ruda27, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowalyscie juz pieluszki tetrowe/flanelowe? Po ile sztuk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja mam narazie tylko pare, chyba 3 flanelowe i 4 tetrowe.. Mysle ze tego nigdy zawiele :P tetrowych chcialabym miec z 10, nie zmarnuja sie :)
    Moj maly fika sobie :) jejku moglabym tak caly dzien patrzec i czuc go <3
    Kamila daj filmik jak Twoj brzuszek faluje :)

Moni&, amela, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero bede kupowac, ale mysle ze 10 sztuk chyba wystarczy na poczatek

Monis
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam 10 szt 70x80, 10 szt 80 x 80. ale tak naprawde w ciemno wrzuciłam po 10 szt, bo tak naprawdę to nie wiem ile potrzeba:) ile kupujecie?

• MILA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helllo kochane :-)

U nas też pogoda do duupy :-P
    Ale ja póki co mam poskładaną komode, wrzuciałam już pierwsze ciuszki do prania żeby móc je tam poukładać i mieć z głowy.
    Co do łóżeczka to my rozłożymy dopiero najwcześniej w lipcu. Ogólnie tutaj jest takie pojęcie ze za wczesnie nie powinno się rozkładać łóżeczka. Być może to mit i ja też tak do tego sceptycznie podchodze ale nie będę potem słychać tego gadania poco itp itd :-P :-) poza tym nie mam jeszcze osobnego pokoju dla małego więc teraz by tylko zawadzało :-)

Co do czasu jak zleciał to fatycznie :-) jak z bicza he he :-)

Madzikovy wrzuć jakąś fotkę :-)

Co do chodzenia do pracy to mam takie dni że mam dosyć i już mnie w pracy wszystko wkur....a ale po pierwsze trzyma mnie cholerny kredyt który jak wiecie będe brała na rozbudowę ( mam nadzieję ze w czerwcu już uruchomimy procedury) a po drugie z drugiej strony mam zajęcie, czas szybciej leci i nie jeżdżę non stop po sklepach ha ha :-D bo teraz to bym tylko kupowała a kasy już nie mam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:49

Ruda27, Moni&, amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamlika ja narazie kupiłam 5 z tetry i 1 flanelową. Dokupię tylko jeszcze jedną flanelę i dla mnie wystarczy ;-)

A teraz wyciągnęłam pierwsze pranie z pralki :-D jejuuuuuuuuuu jak cudnie i dzidziolkowo pachnie :-D cudnie !!!!

Moni&, Ruda27, amela, Dodi, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja juz po sniadanku, mala sie wygina az mam wrazenie ze zaraz wyjdzie bokiem :D Pogoda u mnie ponura i dosyc chlodno ;/
    Ja mam 6 tetrowych pieluszek i chyba 4 flanelowe takie kolorowe. Czekam na paczke bo wczoraj zamowilam tyle rzeczy i juz nie moge sie doczekac az przyjda ;)

Te 3 miesiace nam zleca szybciutko, kolezanka mi mowila ze jak nam stuknie 30 tc to ani sie nie obejrzymy a bedziemy rodzic ;)

Ten reprezentant na eurowiji to jakias masakra.... az mnie zatkalo jak to zobaczylam ;O

Moni&, MILA, Ruda27, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wstałam z rana by małą do przedszkola wyprawić... i nie mam siły na nic... w nocy ponad trzy godz nie spałam bo się obudziłam i koniec...

teraz oczy mam na zapałkach... nie wiem jak ja będę funkcjonowała...

amela a jaki to dokładnie model??

mila a co masz za płyn bo przegapiłam jak pisałaś...

ruda szkoda że joga nie wypaliła ale zobacz dobre strony możesz sobie poleżeć ';-)

ja chyba idę się jeszcze położyć na godzinkę chociaż...

ja mam 12 tetrowych nowych i po córce mam jeszcze z 50... (bo nie używaliśmy pampersów) ale tych po amelinie póki co nie będę wyciągać...
    no i mam jedną flanelową ... w drodze są kolejne 4 flanelowe... i myślę że to wystarczy

dzisiaj ma przyjść moja piżama i szlafrok jak nie przyjdzie to będę kwiczeć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:10

amela, Ruda27, MILA, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka ja też myślę że jak zaczniemy 30 tc to już jakoś to poleci szybciej :-)

Positive ja wczoraj chyba pisałam że

http://frega24.pl/bobini-plyn-do-prania-ubran-niemowlat-1l.html

kupiłam płyn do prania Bobini. Cena 9,59 zł wystarcza na 12 prań. W porównaniu z cenami proszków typu lovella czy nawet dzidziuś który i tak jest tańszy od lovelii to się opłaca.
    Poza tym ja ogólnie nie używam proszów tylko płynów do prania, bo paskudne osadny w pralce biorą się z osdzania resztek proszku własnie, a jakoś tak plyn jest zawsze ładnie wypłukiwany do końca ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:20

amela, positive, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive chodzi Ci o wozeczek ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila nie mogę otworzyć linka...

amela tak o model wózka...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to jest Lonex Clasic Retro ;)

positive lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive teraz zobacz link :-D

positive lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ