Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria, co do sernika, to tu nie jestem kulinarnym geniuszem, kupuję gotową mieszankę, miksuję z zimnym mlekiem i serkami waniliowymi homogenizowanymi i wykładam na brytfankę wyłożoną biszkoptami lub herbatnikami i później zalewam galaretką. Lekkie, szybkie i smaczne. Nic tam jajek nie dodaję, nic nie piekę.
Co do badań, to w ciąży są 3 ważne usg - genetyczne (do 13 tyg.), połówkowe (18-22 tydz.) i wzrostowe (28 a 32 tydz.).I to ostatnie służy ocenie wzrostu płodu.
Magda, jak jest ciepło, to ja czuję, że mam spuchnięte palce i mi mrowieją i nie mogę czasem ściągnąć obrączki, ale jak umyję w chłodniejszej wodzie to schodzi bez problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:53
Dodi, Magda2013, Ruda27, Sylka, celia, MILA lubią tę wiadomość
-
Kajoni tak, właśnie to ten sam sprzedawca, ale jestem dobrej myśli skoro agapast już smsa dostała
Ruda będzie dobrze
Magda super, że plamienia ustały ufff...
ja może jutro przejdę się na glukozę, ale nie wiem kto mnie tak wcześnie obudzi bo na 7 musiałabym tam być
mnie jeszcze palce nie puchną na szczęście ale pewnie jak się ciepło zrobi to już nie będzie tak lekkoMagda2013, Moni& lubią tę wiadomość
-
ja tez nie wiedzialam o tym badaniu 30 tygodnia, lekarz tez mi nic nie mowil na ten temat. zreszta ja nawet prenatalnych nie mialam tych w 13 tyg tylko polowkowe i wszystko bylo ok. jak lekarz cos wspomni tozapisze sie na to badanie a jak nie to pewnie sam zrobi badanie usg oceniajac czy jest wszystko ok.
zamawialyscie wszustkoe u tego sprzedawcyktorego podala nam Kamila? mam nadzieje ze to nie bedzie jakis gniot bo tez bym chciala u niego pozamawiac kilka rzeczy, a tak jak piszecie kto chce wojowac o zwrot kasy:/ oby wam doszly paczki bezproblemow.
mi jeszcze nic nie puchnie, nosze obraczke jeszcze ale cos czuje ze jak przyjda upaly to sie zacznie. jak dla mnie to w tym roku lato mogloby byc na przelomie 25-28 stopni max
opalac i tak sie nie bede, zreszta w tamtym roku sie wyleczylam z opalania tak sie spalilam ze mialam chyba udar sloneczny a do pracy normalnie chodzilam, goraco mi bylo i zimno no i utykalam bo mnie spodnie uwieraly nie umialam jednej nogi dotknac bo taka czerwona byla brrDodi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Kamila, przyszła paczka od HealthWorld, brakuje jednej rzeczy a jakos nie poinformowali mnie, ze nie mają na stanie...konkretnie chodzi o smoczek, wiec jakby mi napisali to bym inny wybrała, a dodam że na paragonie jest(tylko raczyli na pudełku napisać, "brak smoczka"! zaraz tam napiszę. generalnie wszystko wrzucone do pudła , nawet kurier mi mówił, że on skleił porządnie pudelko, bo jakies rozwalone było.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
Hejka
Positive trzymaj sie ja też wierze że wszystko będzie ok
Sylka odpoczywaj dużo i uważaj na siebie
Kajoni super wieścipodali Ci jakieś wymiary?
Kamilka gratuluje 30tc aż nie moge uwierzyć że to tak szybko i że już tak blisko do końca
Trzymam kciuki za wizyty i wracam do sprzatania. Dzisiaj wynieśliśmy rzeczy z pokoju gdzie będzie nasz Skarb spałDodi, Magda2013, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
Magda, dam im szanse, to tylko smoczek:) napisałam, że mają dosłać, ja tam mam czas i potrafię być upierdliwa, więc pewnie mi w końcu wyślą, bo stwierdzą że jestem psycholka hehe
Dodi, Sylka, Aggie lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyO kuzwa
ale wam podalam sprzedawce
Ja pierdziele masakra jakas
Nawet nie zerknelam na te opinie tylko na ilosc sprzedazy ale jak widac babka nie ogarnia
Agapast zadzwon tam albo napisz wiadomosc na pewno ten smoczek dosla moze wzoru nie bylo cos...
Co do badania usg wzrostowego to ja mam je dzis wlasnie
Rez nie wiedzialam ze sie takie robi ale na ostatniej wizycie gin mowilDodi, celia, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia ciesze sie ze nie ma plamien
Ja tez takie drobiazgi wole sama w sklepie kupic.. Duzej roznicy cenowej nie ma tym lepiej ze mozna zobaczyc i byc pewnym co sie kupuje..
Kajoni sama bym zrobila taki seniczek mmm
Dzieki za info o tym badaniu. To napewno mi gin zrobi teraz w sobote albo w czerwcu jak pojdeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 13:14
Dodi lubi tę wiadomość
-
agapast kurde co za mendy...
ja się tylko modlę, żeby to wogóle doszło bo jakieś 90zł u nich zostawiłam
ja dzisiaj napisałam do nich, ale jak narazie cisza
Moni& sporo rzeczy zamówionych u niego, więc może poczekaj czy wszystkie dostaniemy jakby co albo faktycznie kup normalnie bo o parę złotych może faktycznie nie warto ryzykować a poza tym jak się koszty przesyłki doliczy to czy to faktycznie taniej wyjdzie??? -
OO, to sobie przehuka sprzedawca u nas! Ja jak nie dostanę tego co oczekuję to też zrobię awanturę.
Jus, ale Ci fajnie, że się urządzasz! Ja jak wchodzę do pokoju, gdzie mam "magazyn" wszystkich kupionych już rzeczy, to się na prawdę przerażam, jak ja to później ogarnę. Dziś mam ochotę wypakować z szafy rzeczy i żeby mi ktoś ją przeniósł do mnie do sypialni (bo mąż dziś późno wraca) i już powoli sobie układać to co mam i może nawet w tym tygodniu poprać ciuszki i wybrać, które wezmę do szpitala.
Tak się właśnie zastanawiam, czy robić te badania wzrostowe, bo ono jest takie jak połówkowe, tylko sprawdzają też przepływy różne, czy nie ma zastoju w żyłach, czy żołądek jest pełny, pępowina jak wygląda itd. no i kosztuje u mnie tyle samo co połówkowe, czyli 250zł. A na tym pierwszym genetycznym też nie byłam. Ale poczytałam w Internecie, że jakaś dziewczyna urodziła w 32 tygodniu dziecko z jakimiś wadami, które dało się wykryć na tym badaniu w 30-32 tyg., a na połówkowych nie pokazało ich. I strasznie żałowała, bo można było te wady zniwelować jeszcze w łonie. I mam dylemat.Dodi lubi tę wiadomość