X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-)

Kamilka gratulacje 30 tc :-)

Sylka uważaj na siebie :-)

Madzikovy toś poszalała z zakupami :-)

Positive trzymaj się tam . Postaram się wkleić jakieś zdjęcie ;-)

TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE WIZYTY <3

A ja od rana znowu mały stres :-/ Poszłam odebrać wynki z badań krwi na alloprzeciwciala (mamy konflikt z mężem ) i kuzwa patrzę na wynik a tam - Badanie ponownie do kontroli i ze wykryli jakieś przeciwciała :-( Myslę sobie jak to ? przecież robiłam to badanie już chyba z 4-5 razy zawsze wynik był ujemny :-(
    Dzownię do labo i rozmawiałam z serologiem który powiedział że faktycznie coś się tam zadzaiało i najlepiej jak pojadę do Centralnej Stacji Krwiodastwa bo tam dokładnie zbadają co i jak i tylko oni badają co to za przeciwciała. Więc pojechałam. Gadałam międzyczasie z moim ginem, który powiedział ze mam sie nie stresować bo to może być wynik tego że po amniopunkcji dostałam immoglobulinę D i to ona dała fałszywy wynik, ale trzeba to zbadać własnie w Centralnej Stacji Krwiod. :-P
    Kobieta na miejscu też mi to powiedziała ze to może być wynikiem podania mi niedawno tej immoglobuliny D :-P Więc mam taką nadzieję że to jest powód a nie że znowu cos się tam dzieje :-P :/ ehhhhhhhhhhhhhh jak nie urok to sraczka. Tym sposobem wziełam jeszcze na jutro urlop bo ok 13 może już bedą wyniki ;-)

No i ważyłam się dzisiaj i waże 68 kg :-( a dopiero jutro zaczynam 26 tc :-(
    czyli już 10kg na plus :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:22

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA TEŻ SIĘ PRZEJDĘ.... BO POGODA TAKA DZIWNA, A PÓKI CO NIE PADA...
    BUZIAKI :*

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Mila... Ty biedna też naprzechodzisz tych nerwów... Nie martw się na zapas :*

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA...jak wcześniej było z tym badaniem ok...A lekarze podają Ci przyczynę tego wyniku, dlaczego wyszedł teraz taki....to się nie martw. Nie ma co, jest DOBRZE I JUŻ <3 Nie stresuj się, lekarz też Ci powiedział, że nie masz co się martwic i koniec kropka :D :D :D <3

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka wiem i dałam na luz ;-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja znowu w tyle ze wszystkimi informacjami, ale może ponadrabiam, jak się odrobię ze sprzątaniem.

Wczoraj chcieliśmy kupić wózek i nam wykupili nasz typ! Wrrr, muszę szukać w innym miejscu, bo się uparłam na konkretny kolor, ciekawe czy znajdę.

Zamówiłam kilka rzeczy u tego allegrowicza co ostatnio podawałyście :) Będę już miła myjki, patyczki, termometr, smoczki, wkładki laktacyjne i inne. 80 zł poszło.

Byliśmy wczoraj na wizycie :) Adaś jak zwykle głową do dołu, ruchliwy, albo ziewał, albo coś mamlał w buźce bo tak słodko ją otwierał i język pokazał <3. Mały ma stópkę na 5,5 cm :D taka stopa to dlatego takie mocne kopniaki.

Zapisałam się na 14 czerwca na usg wzrostowe. To będzie jakiś 31/32 tydzień.
    Powiedziała mi też, że pomimo, że mam usztywniony kręgosłup, to nie jest powiedziane, że będę musiała mieć cesarkę. Tak że mam wizytę 27 maja u ortopedy, to się dowiem. Poza tym krzywa cukrowa u mnie w porządku. Powiedziała, że jestem zdrowa jak ryba :) cieszy mi się micha.
    Waga u mnie przez ostatnie 4 tyg +3 kg! Przez całą ciążę ok 8 do przodu.

Dziś sprzątam, zrobię chyba barszczyk na obiad i mam smak na sernik na zimno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:42

Ruda27, Sylka, celia, Dodi, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila napewno jest wszystko dobrze, skoro juz dwoch lekarzy Ci powiedzialo jaka moze byc przyczyna to napewno tak jest..
    Nie stresuj sie juz za duzo..
    Kajini super wiesci :) a wiesz ile dziubek wazy? :) masz jakies zdjecia?? :)
    Ja siedze na allegro i bede zamawiala :)
    Kocyk, przewijak, materac :D plus w aptece rzeczy pielegnacyjne :) takze maly krok do przodu :)

Dodi, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha jednak nie bede tego zamawiala, po prostu kupie w sklepie w piatek albo w sobote :P
    Jestem jakas zla i zniechecona, ze nie moge pokupoeac co chce i postawic gdzie chce, a bede po porodzie na garnuszku mamy.. Gdzie jest tak malo miejsca i oni pala i w ogole.. Ahh jak mnie to wszystko wkurza

• agapast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ja zamówiłam od HealthWorld w piatek i dostałam smsa, że dziś kurier będzie, więc siedze w domu i się nie ruszam. czyli wysłali, ale co do zawartości paczki, to napiszę jak kurier sie pojawi.

celia, Dodi, Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co robic kochane nadal mam skurcze czekam na meza moze pogonie go na ktg sprawdzic czy jest ok

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i przyszedlmoj kosz na ubrania i te koszyki bardzo ladny jest :)

Dodi, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, super, że już 30 tydzień! Już z górki :D

Mila, ale Ty już masz dziecko, to wcześniej też miałaś konflikt? A i super sesja na fb!!

Ruda, Ty to malutko przybrałaś :) przestań marudzić o tej wadze :D

Camille, widzę, że u Ciebie też zakupy pełną parą :D

Sylka, uważaj na siebie! Nie można tak się już schylać a przykucać! Ja już strasznie się też z tym pilnuję! Dbaj o Was! Ja teraz już dostałam na miesiąc zwolnienie, pochwaliła mnie ginka, że i tak ładnie, długo pracowałam! W końcu to 3 trymestr już :D Tak, że Ty też idź na zwolnienie.

Celia, miłych ćwiczeń! Ja tam zaraz odstawię taniec z odkurzaczem to ćwiczenie takie, że hohoh

Co do proszków to ja się nie znam niestety. Dostałam 3 woreczki Loveli i tego chyba będę używać. Jak tylko uprzątnę meble i mąż mi przeniesie szafę to zacznę prać, pewnie w przyszłym tygodniu, bo ma być pogoda super, to szybko wyschnie.

Positive, ja ciągle wierzę, że będzie u Ciebie pozytywnie!! Nie może być inaczej!

Madzikovy, super łóżeczko! My też będziemy musieli kupić na nasze wypady do babci. Ale to Twoje fantastycznie super wygląda.

Aggie, kochana, dzieci mają czasem leniwsze dni... ja w nocy z soboty na niedzielę miałam taki stres, bo spałam na prawym boku. Chciałam chwilkę tylko na nim poleżeć, żeby dać lewemu odpocząć i po prostu zasnęłam. Obudziłam się i szybko przekręciłam i cisza. Mały nic nie kopał, a zwykle kopał. I oszalałam, że może go przydusiłam. Wiem, wiem, zwariowałam, bo ginka mówiła mi, że można spać na prawym, byle by nie płasko na plecach. Ale mnie się upierdzieliło, żeby nie spać. I w środku nocy zjadłam batonika, bo on zawsze po słodkim ruchliwy i cisza, cisza i łup! Kopniaki jakich mało :) Tak że nie ma się co na zapas stresować :)

Ruda, nie podała mi właśnie wagi, powiedziała jedynie, że powinien ważyć ok 900g (wydawało mi się, że mało). Będę miała to badanie wzrostowe, to się dowiem, a nie wiem czemu ona mi nie mówi.

Agapast, ja właśnie też zamówiłam u tego sprzedawcy :) już zapłaciłam, zamówiłam kuriera, to ciekawe kiedy dojdzie :)

Dodi, Ruda27, Sylka, MILA lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nie martw sie na pewbo jest dobrze, skoro lekarze Ci wytlumaczyli dlaczego mogl wyjsc taki wynik:)
    Kajoni gratuluje wizyty, szkrabek rosnie:)
    ja bylam na spacerku, na zakupach i teraz siedze i inke sobie pije. u mnie pogoda jest fajna, ale cos zaczyna sie chmurzyc , a mi jakos slabo dzisiaj w glowie sie kreci, cisnienie jest ok.

Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka oszczędzaj się! Chyba i tak lepsze niższe ciśnienie w ciąży niż wyższe, ale u Ciebie faktycznie baaaardzo niziutkie.

Mila nie martw się na zapas. Pewnie będziesz musiała powtórzyć badanie.

Kajoni super wieści :) Ja też już się zapisałam na to 3 najważniejsze usg na 10 czerwca :D Już się doczekać nie mogę :) ha no i gratulacje, rozpoczęłaś 3 trymestr :D
    W ogóle dziewczyny jak to możliwe??? że zapisuję się na usg w 30 tygodniu ciąży o.O Ranyyyyyy ja nie wiem jak to śmignęło :P

A ćwiczenia to naprawdę fajna sprawa :) Nawet się zmęczyłam no i różnorodne, z piłką małą, na piłce dużej, z hantlami itp. :P

Kajoni, Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, MILA lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Celia, kiedy to zleciało. Masakra, dopiero pisałyśmy o usg genetycznym, potem połówkowe a teraz już trzecie wzrostowe! Nim się obejrzymy, to będziemy nasze pociechy tulić w ramionach!

Ćwiczenia fajne :) ja mam dużą piłkę, hantle i inne takie a ćwiczę wiecie jak? z odkurzaczem, ścierką, miotłą, mopem, miską z praniem haha

Idę chyba machnąć serniczek :)

U nas póki co słoneczko, dogrzewa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:24

Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, celia, Aggie lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy mnie również bardzo podoba się to łóżeczko :)

Kamilko gratuluję 30 tygodnia <3 no i muszę przyznać, że zrobiłam chyba to samo co Ty... zamówiłam kilka rzeczy u tego samego sprzedawcy a pierwszy raz nie spojrzałam na komentarze :( mam nadzieję, że jednak nasze zamówienia zostaną zrealizowane bo chyba się wścieknę!!! Nie miałam jeszcze nigdy sytuacji by coś nie dotarło i nie chciałabym wojować o zwrot kasy :/

Sylka kochana uważaj na siebie... Nie ma co ryzykować :/

Mila no nie zazdroszczę, ale jeśli wstepnie zostało Ci to już wyjaśnione to też myślę, że nie ma się co denerwować :)

Kajoni super, że na wizycie wszystko w porządku :) wielką stopę ma Ten Wasz synuś :P a czy Ty również składałaś zamówienie u tego samego sprzedawcy o którym pisała Kamila? już doczytałam....

Ruda kochana nie przejmuj się na zapas :*

agapast pocieszyłaś mnei z tym zamówieniem :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Kajoni, Moni&, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, ten sam sprzedawca? wydawało mi się, że tak. Zamówiłam dziś, od razu zapłaciłam, zobaczymy co i kiedy dojdzie. Nie straszcie :D

A co do synka, to mam nadzieję, że będzie duży po tatusiu (185 cm) a nie taki kurdupelek jak ja (163 i to w dowodzie!!! :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:29

Ruda27, Dodi, Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ja mysle, ze Twoj bobas ma lekko ponad kilo :P
    No ale niedlugo poznasz jego wage :)
    Kurde smaka na serniczek robisz :) daj przepis :) a uzywasz do ńiego surowych jajek?

Dodi wiem powinnam sie nie martwic, ale troche mnie to przytlacza..

Nawet nie wiedzialam ze jest jakies 3 najwzniejsze badanie usg :P kiedy je sie robi? I co to za badanie?
    Ja dalej leze pod koldra, pogoda nijaka, taka do spania.. Cos mi dzisiaj ciezko na brzuchu, moze oo platkach?!

Dodi, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie jak na razie bez plamien :) pojechalam dzis do Tesco i kupilam ta oliwke Johnsona w promocji 2x300ml po 14,99-to sie oplacalo :) i kupilam sobie jeszcze stanik do karmienia.

Camilla gratulacje 30 tyg.jeszcze 10 i finito :D
    Aggie a co u Ciebie ? cos mi musialo umknac. Jakie masz znowu badania ?
    Kajoni super ze wszystko ok,stopke tez ma juz duza :)
    Mila jak wczesniej bylo ok to pewnie jest tak jak mowi gin :) spokojnie.

Kurcze musialam kupic sobie magnez bo mam skurcze w lydkach od paru dni.

Dziewczyny a puchna juz wam palce od rak?bo ja ostatnio nie moglam zdjac wieczorem obraczki i perscionkow ale teraz jakos mi przeszlo..

Kajoni, Dodi, Ruda27, Sylka, celia, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy fajne to lozeczko :) dobrze ze z przewijakiem bo jakby nie bylo to czasem ciezko dopasowac,bo te lozeczka turyst.maja rozne wymiary :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ