Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim
Kamilka gratulacje 30 tc
Sylka uważaj na siebie
Madzikovy toś poszalała z zakupami
Positive trzymaj się tam . Postaram się wkleić jakieś zdjęcie
TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE WIZYTY
A ja od rana znowu mały stresPoszłam odebrać wynki z badań krwi na alloprzeciwciala (mamy konflikt z mężem ) i kuzwa patrzę na wynik a tam - Badanie ponownie do kontroli i ze wykryli jakieś przeciwciała
Myslę sobie jak to ? przecież robiłam to badanie już chyba z 4-5 razy zawsze wynik był ujemny
Dzownię do labo i rozmawiałam z serologiem który powiedział że faktycznie coś się tam zadzaiało i najlepiej jak pojadę do Centralnej Stacji Krwiodastwa bo tam dokładnie zbadają co i jak i tylko oni badają co to za przeciwciała. Więc pojechałam. Gadałam międzyczasie z moim ginem, który powiedział ze mam sie nie stresować bo to może być wynik tego że po amniopunkcji dostałam immoglobulinę D i to ona dała fałszywy wynik, ale trzeba to zbadać własnie w Centralnej Stacji Krwiod.
Kobieta na miejscu też mi to powiedziała ze to może być wynikiem podania mi niedawno tej immoglobuliny DWięc mam taką nadzieję że to jest powód a nie że znowu cos się tam dzieje
ehhhhhhhhhhhhhh jak nie urok to sraczka. Tym sposobem wziełam jeszcze na jutro urlop bo ok 13 może już bedą wyniki
No i ważyłam się dzisiaj i waże 68 kga dopiero jutro zaczynam 26 tc
czyli już 10kg na plusWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:22
-
MILA...jak wcześniej było z tym badaniem ok...A lekarze podają Ci przyczynę tego wyniku, dlaczego wyszedł teraz taki....to się nie martw. Nie ma co, jest DOBRZE I JUŻ
Nie stresuj się, lekarz też Ci powiedział, że nie masz co się martwic i koniec kropka
MILA lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Ja znowu w tyle ze wszystkimi informacjami, ale może ponadrabiam, jak się odrobię ze sprzątaniem.
Wczoraj chcieliśmy kupić wózek i nam wykupili nasz typ! Wrrr, muszę szukać w innym miejscu, bo się uparłam na konkretny kolor, ciekawe czy znajdę.
Zamówiłam kilka rzeczy u tego allegrowicza co ostatnio podawałyścieBędę już miła myjki, patyczki, termometr, smoczki, wkładki laktacyjne i inne. 80 zł poszło.
Byliśmy wczoraj na wizycieAdaś jak zwykle głową do dołu, ruchliwy, albo ziewał, albo coś mamlał w buźce bo tak słodko ją otwierał i język pokazał
. Mały ma stópkę na 5,5 cm
taka stopa to dlatego takie mocne kopniaki.
Zapisałam się na 14 czerwca na usg wzrostowe. To będzie jakiś 31/32 tydzień.
Powiedziała mi też, że pomimo, że mam usztywniony kręgosłup, to nie jest powiedziane, że będę musiała mieć cesarkę. Tak że mam wizytę 27 maja u ortopedy, to się dowiem. Poza tym krzywa cukrowa u mnie w porządku. Powiedziała, że jestem zdrowa jak rybacieszy mi się micha.
Waga u mnie przez ostatnie 4 tyg +3 kg! Przez całą ciążę ok 8 do przodu.
Dziś sprzątam, zrobię chyba barszczyk na obiad i mam smak na sernik na zimnoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:42
Ruda27, Sylka, celia, Dodi, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila napewno jest wszystko dobrze, skoro juz dwoch lekarzy Ci powiedzialo jaka moze byc przyczyna to napewno tak jest..
Nie stresuj sie juz za duzo..
Kajini super wiescia wiesz ile dziubek wazy?
masz jakies zdjecia??
Ja siedze na allegro i bede zamawiala
Kocyk, przewijak, materacplus w aptece rzeczy pielegnacyjne
takze maly krok do przodu
Dodi, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa jednak nie bede tego zamawiala, po prostu kupie w sklepie w piatek albo w sobote
Jestem jakas zla i zniechecona, ze nie moge pokupoeac co chce i postawic gdzie chce, a bede po porodzie na garnuszku mamy.. Gdzie jest tak malo miejsca i oni pala i w ogole.. Ahh jak mnie to wszystko wkurza -
Kamila, ja zamówiłam od HealthWorld w piatek i dostałam smsa, że dziś kurier będzie, więc siedze w domu i się nie ruszam. czyli wysłali, ale co do zawartości paczki, to napiszę jak kurier sie pojawi.
celia, Dodi, Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Kamilka, super, że już 30 tydzień! Już z górki
Mila, ale Ty już masz dziecko, to wcześniej też miałaś konflikt? A i super sesja na fb!!
Ruda, Ty to malutko przybrałaśprzestań marudzić o tej wadze
Camille, widzę, że u Ciebie też zakupy pełną parą
Sylka, uważaj na siebie! Nie można tak się już schylać a przykucać! Ja już strasznie się też z tym pilnuję! Dbaj o Was! Ja teraz już dostałam na miesiąc zwolnienie, pochwaliła mnie ginka, że i tak ładnie, długo pracowałam! W końcu to 3 trymestr jużTak, że Ty też idź na zwolnienie.
Celia, miłych ćwiczeń! Ja tam zaraz odstawię taniec z odkurzaczem to ćwiczenie takie, że hohoh
Co do proszków to ja się nie znam niestety. Dostałam 3 woreczki Loveli i tego chyba będę używać. Jak tylko uprzątnę meble i mąż mi przeniesie szafę to zacznę prać, pewnie w przyszłym tygodniu, bo ma być pogoda super, to szybko wyschnie.
Positive, ja ciągle wierzę, że będzie u Ciebie pozytywnie!! Nie może być inaczej!
Madzikovy, super łóżeczko! My też będziemy musieli kupić na nasze wypady do babci. Ale to Twoje fantastycznie super wygląda.
Aggie, kochana, dzieci mają czasem leniwsze dni... ja w nocy z soboty na niedzielę miałam taki stres, bo spałam na prawym boku. Chciałam chwilkę tylko na nim poleżeć, żeby dać lewemu odpocząć i po prostu zasnęłam. Obudziłam się i szybko przekręciłam i cisza. Mały nic nie kopał, a zwykle kopał. I oszalałam, że może go przydusiłam. Wiem, wiem, zwariowałam, bo ginka mówiła mi, że można spać na prawym, byle by nie płasko na plecach. Ale mnie się upierdzieliło, żeby nie spać. I w środku nocy zjadłam batonika, bo on zawsze po słodkim ruchliwy i cisza, cisza i łup! Kopniaki jakich małoTak że nie ma się co na zapas stresować
Ruda, nie podała mi właśnie wagi, powiedziała jedynie, że powinien ważyć ok 900g (wydawało mi się, że mało). Będę miała to badanie wzrostowe, to się dowiem, a nie wiem czemu ona mi nie mówi.
Agapast, ja właśnie też zamówiłam u tego sprzedawcyjuż zapłaciłam, zamówiłam kuriera, to ciekawe kiedy dojdzie
Dodi, Ruda27, Sylka, MILA lubią tę wiadomość
-
Mila nie martw sie na pewbo jest dobrze, skoro lekarze Ci wytlumaczyli dlaczego mogl wyjsc taki wynik:)
Kajoni gratuluje wizyty, szkrabek rosnie:)
ja bylam na spacerku, na zakupach i teraz siedze i inke sobie pije. u mnie pogoda jest fajna, ale cos zaczyna sie chmurzyc , a mi jakos slabo dzisiaj w glowie sie kreci, cisnienie jest ok.
Kajoni, MILA lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Sylka oszczędzaj się! Chyba i tak lepsze niższe ciśnienie w ciąży niż wyższe, ale u Ciebie faktycznie baaaardzo niziutkie.
Mila nie martw się na zapas. Pewnie będziesz musiała powtórzyć badanie.
Kajoni super wieściJa też już się zapisałam na to 3 najważniejsze usg na 10 czerwca
Już się doczekać nie mogę
ha no i gratulacje, rozpoczęłaś 3 trymestr
W ogóle dziewczyny jak to możliwe??? że zapisuję się na usg w 30 tygodniu ciążyRanyyyyyy ja nie wiem jak to śmignęło
A ćwiczenia to naprawdę fajna sprawaNawet się zmęczyłam no i różnorodne, z piłką małą, na piłce dużej, z hantlami itp.
Kajoni, Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, MILA lubią tę wiadomość
-
No właśnie Celia, kiedy to zleciało. Masakra, dopiero pisałyśmy o usg genetycznym, potem połówkowe a teraz już trzecie wzrostowe! Nim się obejrzymy, to będziemy nasze pociechy tulić w ramionach!
Ćwiczenia fajneja mam dużą piłkę, hantle i inne takie a ćwiczę wiecie jak? z odkurzaczem, ścierką, miotłą, mopem, miską z praniem haha
Idę chyba machnąć serniczek
U nas póki co słoneczko, dogrzewaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:24
Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, celia, Aggie lubią tę wiadomość
-
Madzikovy mnie również bardzo podoba się to łóżeczko
Kamilko gratuluję 30 tygodniano i muszę przyznać, że zrobiłam chyba to samo co Ty... zamówiłam kilka rzeczy u tego samego sprzedawcy a pierwszy raz nie spojrzałam na komentarze
mam nadzieję, że jednak nasze zamówienia zostaną zrealizowane bo chyba się wścieknę!!! Nie miałam jeszcze nigdy sytuacji by coś nie dotarło i nie chciałabym wojować o zwrot kasy
Sylka kochana uważaj na siebie... Nie ma co ryzykować
Mila no nie zazdroszczę, ale jeśli wstepnie zostało Ci to już wyjaśnione to też myślę, że nie ma się co denerwować
Kajoni super, że na wizycie wszystko w porządkuwielką stopę ma Ten Wasz synuś
a czy Ty również składałaś zamówienie u tego samego sprzedawcy o którym pisała Kamila? już doczytałam....
Ruda kochana nie przejmuj się na zapas :*
agapast pocieszyłaś mnei z tym zamówieniem
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyKajoni, Moni&, Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
Dodi, ten sam sprzedawca? wydawało mi się, że tak. Zamówiłam dziś, od razu zapłaciłam, zobaczymy co i kiedy dojdzie. Nie straszcie
A co do synka, to mam nadzieję, że będzie duży po tatusiu (185 cm) a nie taki kurdupelek jak ja (163 i to w dowodzie!!!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:29
Ruda27, Dodi, Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni ja mysle, ze Twoj bobas ma lekko ponad kilo
No ale niedlugo poznasz jego wage
Kurde smaka na serniczek robiszdaj przepis
a uzywasz do ńiego surowych jajek?
Dodi wiem powinnam sie nie martwic, ale troche mnie to przytlacza..
Nawet nie wiedzialam ze jest jakies 3 najwzniejsze badanie usgkiedy je sie robi? I co to za badanie?
Ja dalej leze pod koldra, pogoda nijaka, taka do spania.. Cos mi dzisiaj ciezko na brzuchu, moze oo platkach?!Dodi, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Hej u mnie jak na razie bez plamien
pojechalam dzis do Tesco i kupilam ta oliwke Johnsona w promocji 2x300ml po 14,99-to sie oplacalo
i kupilam sobie jeszcze stanik do karmienia.
Camilla gratulacje 30 tyg.jeszcze 10 i finito
Aggie a co u Ciebie ? cos mi musialo umknac. Jakie masz znowu badania ?
Kajoni super ze wszystko ok,stopke tez ma juz duza
Mila jak wczesniej bylo ok to pewnie jest tak jak mowi ginspokojnie.
Kurcze musialam kupic sobie magnez bo mam skurcze w lydkach od paru dni.
Dziewczyny a puchna juz wam palce od rak?bo ja ostatnio nie moglam zdjac wieczorem obraczki i perscionkow ale teraz jakos mi przeszlo..Kajoni, Dodi, Ruda27, Sylka, celia, MILA lubią tę wiadomość