Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kada na skurcze to czekolada!!! Nie dość, że zdrowa to jaka smaczna!
Ja właśnie gotuję barszczyk czerwony
Galaretka do serniczka mi się studzi. Wysprzątałam. Pranie zrobiłam. Pies nakarmiony. Teraz trzeba nakarmić Adasia i MamusięDodi lubi tę wiadomość
-
U mnie taka wizyta kosztuje 160 zl w tym jest: badanie + USG położnicze z oceną rozwoju płodu, biometrią płodu + KTG i tyle samo kosztuje co polowkowe. Nie wiem czy to jest to wzrostowe,bo tez o tym badaniu nie slyszalam.
W jakich tyg.wykonujesie to badanie ??
Kajoni lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:U mnie taka wizyta kosztuje 160 zl w tym jest: badanie + USG położnicze z oceną rozwoju płodu, biometrią płodu + KTG i tyle samo kosztuje co polowkowe. Nie wiem czy to jest to wzrostowe,bo tez o tym badaniu nie slyszalam.
W jakich tyg.wykonujesie to badanie ??
to jest właśnie towykonuje się między 30 a 32 tygodniem. U mnie drożej i to sporo!
-
nick nieaktualnyJejku dziewczyny tak czytam ile u was te badania kosztuja i jestem w szoku to jest jawne naciaganie moim zdaniem.. ja chodze do gina co trzy tygodnie i na zadne badanie (ani prenatalne ani polowkowe ani wzrostowe) nie musialam sie specjalnie umawiac ani doplacac, za kazda wizyte place 100zl a moj gin wie co i kiedy ma zbadac. Nie rozumimem tych kosztow ktore ponosicie
-
ja chodzę na wizyty w prywatnej przychodni, która ma podpisany kontrakt z nfz, więc nie płacę ani za wizyty, ani za badania, chyba tylko na HIV trzeba było dopłacić ze 30 zł, więc za te 3 usg mogę zapłacić, bez bólu:)
później sobie sprawdzę w nfz ile to wszystko kosztowało z porodemCamille87 lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyNie no bo ja rozumiem ze jesli robi sie jakies dodatkowe badania test pappa czy amniopunkcje czy cos jeszcze no to ok sa dodatkowe koszty ale usg to usg jedynie w tych trzech przypadkach sprawdza sie troche wiecej no ale ludzie tym ginekologom sie we lbach poprzewracalo nie dosc ze kobieta regularnie chodzi na wizyty wiec ma stala klientke na caly okres ciazy to jeszcze tak zdzierac
noz mi sie w kieszeni otwiera... sorry jakos bojowo nastawiona jestem dzis przez to allegro
Dodi lubi tę wiadomość
-
Kamila, a nie masz tam męża gdzieś pod ręką? hehe
mój jak w niedz widział, że jestem bojowa, to dowalił do pieca mówiąc: dobrze, że jutro idę do pracy. i to był jego błąd bo już do wieczora miałam focha:)Mellin, celia, MILA lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
no mnie wyslal do osrodka do katowic na polowkowe za ktore zaplacilam 280 zl badanie trwalo 20 min, fakt ze podejscie do pacjenta perfekt,ale tak to jest ze u nas sie za wszystko placi eh nie dosc ze czlowiek placi podatki. takze wydaje mi sie ze jakvy mnie wyslal na to badanie 30 tyg to zaplacilabym z 300 zl. no ale zobaczymy, nie mam zamiaru zalowac na synka mimo ze nie za kolrowo z kasą, ale swiadomosc ze wszystko jest w porzadku jest warta takich pieniedzy.Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMaz w pracy
na psiaku sie troche wyzylam
tzn jak byl sam w domu to reklamowke podarl i musialam sprzatac po nim w calym mieszkaniu wiec go do jego budy pognalam za kare.. ale zaraz go zawolalam i sie pogodzilismy bylo przytulanie buziaki i rzucanie zabawek
Ruda27, MILA, Aggie lubią tę wiadomość
-
Ja chodzę też prywatnie i za każdą wizytę płacę 80 zł, ale mam badanie na fotelu za każdym razem i usg, pomiar wagi i ciśnienia i wszystkie rzeczy techniczne - zlecenia badań, rozmowa, bla bla bla, a to badanie jest dodatkowe, bo na innym sprzęcie, tym 3D/4D jak połówkowe, i wykonuje je nie ginekolożka ta moja, ale jakaś specjalistka zajmująca się diagnostyką wad płodu, mega doświadczona i strasznie sympatyczna
też nie będę oszczędzać na Adaśku. Wolę wiedzieć, że wszystko jest ok
Kamila, ale dajesz czadu! Bojówka niezłaja to dziś raczej tak leniwie, bo męża nie będzie do nocy bo znowu pojechał za granicę i tak mi jakoś tęskno.
Dodi, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny powiedzcie co myslicie. Belly pokazuje mi 24 tydzien i 4 dzień dzis bylam na usg lekarz powiedzial ze malajest mniejsza o tydzien ze wymiary ma na 24 i 2 dzień a ja jestem niby w 25 od ostatniej miesiaczki. Mam przyjść za 2 tyg do kontroli. Martwie sie cży zdrowo rośnie. A waży 715 gram to chyba ok prawda?