X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wczoraj miałam badanie i już mój maluszek waży 1150 gram :) Prawie nie mieści się już w macicy, taki ściśnięty był :P Ma buzię, jak księżyc w pełni.
    Niestety ginekolog powiedział, ze na tym etapie nie można określić długości dziecka. Trzeba by dodawać długości poszczególnych części ciała a wynik nie będzie dokładny ;/
    Ja przytyłam dopiero ok 6-7.5 kg ale brzuszek już dobrze widać :)

Camille87, Ruda27, Sylka, Kajoni, Moni&, celia, kada24, MILA, Aggie, Magda2013, Dodi, amela lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Niebieska, niech rośnie Kacperek w siłę :D

Niebieska, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Niebieska! :)

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni a Ty sie nie kąpiesz przed wizytą?? :P :P :P

kąpię i myję i szoruję i golę, ale to świetnie zabrzmiało haha

Moni&, Camille87, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super ze Twoj Kacpercio juz taki duzy:)

haha Kajoni fajnie napisalas usmialam sie:P Ty sie umiesz jeszcze golic? czy lusterko Ci pomaga:P

Kajoni, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie :P
    Niebieska ciesze sie ze wszystko ok i synek taki duzy! :)
    Kamila czekamy na wiesci po wizycie :)
    Myo obiedzie, rozlalo sie strasznie wiec lezymy i odpoczywamy :)

Kajoni, Moni&, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Niebieska super ze Twoj Kacpercio juz taki duzy:)

haha Kajoni fajnie napisalas usmialam sie:P Ty sie umiesz jeszcze golic? czy lusterko Ci pomaga:P

Moniś, wczoraj to miałam taką gimnastykę przez wizytą, że szok. Ale wzięłam golarkę elektryczną i sru, w każdym miejscu po 15 razy chyba, raczej się udało hahah przynajmniej w lusteru i "pod ręką"

Niebieska, duży chłopczyk :) gratuluję :) malutko przytyłaś, łatwo będzie Ci wrócić do figury sprzed ciąży :)

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze gole zwykla maszynka ale chyba tez musze zainwestowac w jakas eleltryczna bo sie ppcoelam ze hoho ale bez wysepek raczej :P

Dobra zbieramy sie maz jedzie ze mna :D

Moni&, celia, Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ja sie wysluguje mezem, a co niech sie wysili troche, a on zreszta nie ma nic przeciwko:P
    Kamilka powodzonka na wizycie, fajnoe bo zobaczysz znowu Kubunia :)

celia, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie da sie za Wami nadarzyc... :)
    Staram sie nadrabiac jak moge a;e ciezko jest :/
    Mi dzis przyszedl wóżek i jest prze cudny :) nie spodziewalam sie ze bedzie az tak ladny :) łóżeczko tez juz poskladane... czekam tylko az mi posciel przyjdzie i juz chyba wszystko mam. Jeszcze tylko laktator kupic i tyle :) jak przyjdzie walizka to ja spakuje bo rzeczy do szpitala juz mam wiec zostanie tylko spokojnie czekac do porodu :) Miłęgo popoludnia <3

celia, Kajoni, MILA, Moni&, Ruda27, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia na wizycie :)

Camille87 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze sobie wlasnie na karte ciąży byłam u mojego gin dokładnie miesiac temu i mam wpisany wtedy 20 tydz. A teraz 25 tydzień chyba moj lekarz sie pomylil i jednak jestem w 24 tyg a nie 25 bo z tego co wiem miesiąc ma 4 tyg. A ja sie niepotrzebnie zestresowalam hmmm.....

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:

Mila, ale Ty już masz dziecko, to wcześniej też miałaś konflikt? A i super sesja na fb!!

no własnie o to chodzi ze ja mam grupę AB RH - , a mąż ) Rh +
    Córka ma grupę dodatnią po mężu. Dostałam po porodzie immoglobulinę , a mimo to przeciwciała trzeba badac :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:10

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA widzę ze mamy ten sam tydzien ciąży mozesz powiedzieć jakie wymiary ma twój maluszek?

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Nie no bo ja rozumiem ze jesli robi sie jakies dodatkowe badania test pappa czy amniopunkcje czy cos jeszcze no to ok sa dodatkowe koszty ale usg to usg jedynie w tych trzech przypadkach sprawdza sie troche wiecej no ale ludzie tym ginekologom sie we lbach poprzewracalo nie dosc ze kobieta regularnie chodzi na wizyty wiec ma stala klientke na caly okres ciazy to jeszcze tak zdzierac :/ noz mi sie w kieszeni otwiera... sorry jakos bojowo nastawiona jestem dzis przez to allegro :/

i tu kochana ci powiem że je ze tak ujmę "dzięki " amniopunkcji wszystkie do tej pory badania miałam za darmo. Tzn samą amnio plus badania połówkowe . Dowiem się dopiero jak to jest w przypadku tego trzeciego, wzrostowego badania :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni a Ty sie nie kąpiesz przed wizytą?? :P :P :P

Nie, bo Kajoni lubi dawać poczuć swoje feromony ha ha ha ha :-D :-D

Kajoni, Kajoni, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha teraz nie wiem jakie wymiary ma mój mały bo idę dopiero na wizytę w czwartek, ale uważam ze u ciebie tak jak pisały dziewczyny jest wszystko OK .
    A często się zdarzają takie własnie rozbieżności. Wiadomo, ze gdyby lekarz stwierdził że coś nie tak to by powiedział ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:16

aicha, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Nie, bo Kajoni lubi dawać poczuć swoje feromony ha ha ha ha :-D :-D

Ha ha mój lekarz jest kobietą, więc to by mi nic nie dało, niestety. Jej, ale by mi było wstyd jakbym nieumyta poszła! Zawsze jeszcze mam chusteczki do higieny intymnej w torebce i tuż przed wejściem korzystam z łazienki. Kkiedyś gdzieś czytałam, nie wiem czy na forum czy nie, jak jedna dziewczyna pisała, że siedziała w poczekalni u giną i słyszała, jak lekarz mówił do pacjentki w gabinecie, że przed wizytą to wypada umyć nie tylko pochwe. Szok! Ciekawe czego nie umyła. Zapadlabym się pod ziemię ze wstydu!

MILA, Moni&, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sobie tez nie wyobrazam zeby sie nie unyc przed wizyta, zreszta kąpie sie codziennie wiec nie mam takiego problemu. ale jak widac niektorzy nie maja wyczucia i wstydu:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, obstawiam, że miała brudne stopy z pazurami hahaha
    a ja kiedyś byłam u takiej pani ginekolog, która byla okrutnie niemiła i odstraszała swoim zachowaniem, powiedziała do mnie dokładnie takie słowa" radziłabym nie golić sromu" hahaha, jeszcze ta jej poważna mina. opowiadałam to koleżance i ona też u niej raz była i dokładnie to samo jej powiedziała.

MILA, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ