Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam badanie i już mój maluszek waży 1150 gramPrawie nie mieści się już w macicy, taki ściśnięty był
Ma buzię, jak księżyc w pełni.
Niestety ginekolog powiedział, ze na tym etapie nie można określić długości dziecka. Trzeba by dodawać długości poszczególnych części ciała a wynik nie będzie dokładny ;/
Ja przytyłam dopiero ok 6-7.5 kg ale brzuszek już dobrze widaćCamille87, Ruda27, Sylka, Kajoni, Moni&, celia, kada24, MILA, Aggie, Magda2013, Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moni& wrote:Niebieska super ze Twoj Kacpercio juz taki duzy:)
haha Kajoni fajnie napisalas usmialam sie:P Ty sie umiesz jeszcze golic? czy lusterko Ci pomaga:P
Moniś, wczoraj to miałam taką gimnastykę przez wizytą, że szok. Ale wzięłam golarkę elektryczną i sru, w każdym miejscu po 15 razy chyba, raczej się udało hahah przynajmniej w lusteru i "pod ręką"
Niebieska, duży chłopczykgratuluję
malutko przytyłaś, łatwo będzie Ci wrócić do figury sprzed ciąży
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Nie da sie za Wami nadarzyc...
Staram sie nadrabiac jak moge a;e ciezko jest
Mi dzis przyszedl wóżek i jest prze cudnynie spodziewalam sie ze bedzie az tak ladny
łóżeczko tez juz poskladane... czekam tylko az mi posciel przyjdzie i juz chyba wszystko mam. Jeszcze tylko laktator kupic i tyle
jak przyjdzie walizka to ja spakuje bo rzeczy do szpitala juz mam wiec zostanie tylko spokojnie czekac do porodu
Miłęgo popoludnia
celia, Kajoni, MILA, Moni&, Ruda27, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Patrze sobie wlasnie na karte ciąży byłam u mojego gin dokładnie miesiac temu i mam wpisany wtedy 20 tydz. A teraz 25 tydzień chyba moj lekarz sie pomylil i jednak jestem w 24 tyg a nie 25 bo z tego co wiem miesiąc ma 4 tyg. A ja sie niepotrzebnie zestresowalam hmmm.....
-
Kajoni wrote:
Mila, ale Ty już masz dziecko, to wcześniej też miałaś konflikt? A i super sesja na fb!!
no własnie o to chodzi ze ja mam grupę AB RH - , a mąż ) Rh +
Córka ma grupę dodatnią po mężu. Dostałam po porodzie immoglobulinę , a mimo to przeciwciała trzeba badac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:10
-
Camille87 wrote:Nie no bo ja rozumiem ze jesli robi sie jakies dodatkowe badania test pappa czy amniopunkcje czy cos jeszcze no to ok sa dodatkowe koszty ale usg to usg jedynie w tych trzech przypadkach sprawdza sie troche wiecej no ale ludzie tym ginekologom sie we lbach poprzewracalo nie dosc ze kobieta regularnie chodzi na wizyty wiec ma stala klientke na caly okres ciazy to jeszcze tak zdzierac
noz mi sie w kieszeni otwiera... sorry jakos bojowo nastawiona jestem dzis przez to allegro
i tu kochana ci powiem że je ze tak ujmę "dzięki " amniopunkcji wszystkie do tej pory badania miałam za darmo. Tzn samą amnio plus badania połówkowe . Dowiem się dopiero jak to jest w przypadku tego trzeciego, wzrostowego badania
-
Aicha teraz nie wiem jakie wymiary ma mój mały bo idę dopiero na wizytę w czwartek, ale uważam ze u ciebie tak jak pisały dziewczyny jest wszystko OK .
A często się zdarzają takie własnie rozbieżności. Wiadomo, ze gdyby lekarz stwierdził że coś nie tak to by powiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:16
aicha, Dodi lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:Nie, bo Kajoni lubi dawać poczuć swoje feromony ha ha ha ha
Ha ha mój lekarz jest kobietą, więc to by mi nic nie dało, niestety. Jej, ale by mi było wstyd jakbym nieumyta poszła! Zawsze jeszcze mam chusteczki do higieny intymnej w torebce i tuż przed wejściem korzystam z łazienki. Kkiedyś gdzieś czytałam, nie wiem czy na forum czy nie, jak jedna dziewczyna pisała, że siedziała w poczekalni u giną i słyszała, jak lekarz mówił do pacjentki w gabinecie, że przed wizytą to wypada umyć nie tylko pochwe. Szok! Ciekawe czego nie umyła. Zapadlabym się pod ziemię ze wstydu!MILA, Moni&, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kajoni, obstawiam, że miała brudne stopy z pazurami hahaha
a ja kiedyś byłam u takiej pani ginekolog, która byla okrutnie niemiła i odstraszała swoim zachowaniem, powiedziała do mnie dokładnie takie słowa" radziłabym nie golić sromu" hahaha, jeszcze ta jej poważna mina. opowiadałam to koleżance i ona też u niej raz była i dokładnie to samo jej powiedziała.MILA, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014