X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do obwijania pępowiną to są przypadki - oczywiście.
    Nie znam powodów przez które się to zdarza ale już w poprzedniej ciązy słyszłam że w zaawansowanej ciąży nie powinno się chodzić do kina. I ja też nie chodziłam i teraz tez nie mam zamiaru, chociaż nie mówie że czasem nie miałam ochoty.
    A to dlatego że w kinie jest bardzo głośno a wiadomo ze teraz to nasze dzieci już dobrze słyszą. Słyszałam ze dziecko mogło się owinąć pępowiną właśnie kiedy kobieta poszła do kina bo wystaszyło się okropnego hałasu, zaczęło się starsznie wiercić czy coś (sory szczegółów nie pamiętam) . Także ja do kina z tego właśnie powodu nie chodze

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi ja też nie dostałam skierowania na obciążenie glukozą, ale tutaj w NO robi się je tylko wtedy gdy kobieta ma nadwagę.

Co do owinięcia pępowiną - córka mojego brata (moja niedoszła chrześniaczka) owinęła się pępowiną, niestety skończyło się tragicznie i to dzień przed terminem porodu. Nie będę się zagłębiać, dużo rozmawialiśmy z lekarzami na ten temat (mój mąż jest bardzo przewrażliwiony na tym punkcie) powiem tylko tyle, że w ostatnich tygodniach trzeba bardzo uważnie wsłuchiwać się w nasz organizm, gdy tylko czujemy, że coś jest nie tak, że maluch mniej sie rusza - reagować od razu. Nic więcej nie możemy zrobić, to jest niezależne od nas...

MILA, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po wizycie kolejna za 2 tyg mały waży 1100g szyjka na razie ok 28 maja będzie decyzja o krążku czy tak czy nie

MILA, Moni&, Dodi, Camille87, Kajoni, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Kada, niepotrzebnie się martwiłaś :*
    Wiem, wiem łatwo mówić :) Ja też się schizuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:44

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ciesze sie ze Twoje wyniki sa ok:)
    ja do kina tez nie zamierzam chodzic na razie, zreszta nie ma potrzeby bo nic ciekawego nie puszczaja:P powinnysmy ogolnie unikac halasu, sluchania glosnej muzyki bo maluszki sie boją. ale z drugiej strony slyszalam ze one slyszą wszystko jak glosny odkurzacz.
    duzo rzeczy ma ten sprzedawca:)

MILA, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka przykro mi:( ehh czemu takie przypadki sie zdarzaja. teraz mi to bedzie łazic po glowie do samego porodu chyba:/
    kada ciesze sie ze jest wszystko ok!:)

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dobrze piszesz, tez tak mysle o kinie.. Zwalaszcza jakies sensacyjne czy cos to juz w ogole..
    Sylwia przykro mi ze kogos z Twoich bliskich spotkala taka sytuacja.. Ja nawet nie chce o tym myslec, niestety samo mi sie to cisnie do lba :/ nie moge sie doczekac jak bede w polsce, bede czula sie bezpieczniej wiedzac ze moge chodzic sprawdzac serduszko malego kidy tylko zechce..
    Mial wiele rzeczy ma ten sprzedawca :) ja narazie juz nic nie zamawiam, kupie w sklepie..
    Kada dobrze ze u lekarza ok z szyjka, co powiedzial o tych bolacych skurczach??

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to dobrze ze wszystko ok :-)

Kurde Sylka to jakiś obłęd jest ze takie sytuacje się zdarzają, że matka natura najpierw tworzy człowieka ""z niczego" a potem odbiera :-(

Ja wam powiem że moja Milena faktycznie na początku zasypiała przy odkurzaczu. ha ha
    A jak ryczała czy coś co i tak rzadko sie zdarzało to puszczałam suszarkę i zaraz była cicho :-D a to dlatego że ja dużo odkurzam i ten dzwięk pamietała z zycia płodowego, ale
    trzeba pamiętać że dzwięk odkurzacza jest niczym w porównaiu z hałasem basów i innch w
    kinie :-/ JA nie wiem bo w kinie w zaawansowanej ciąży nie byłam i tak jak pisałam nie mam zamiaru eksperymentów robić, a o tej hitorii z kina wiem już od dawna. A żeby nie było że któraś mnie zbeszta ze bzdury gadam, każda zrobi co chce

Ruda27, Moni&, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się tym na zapas. Jedyne co możemy zrobić to szybko reagować... Uszy do góry! Nasze maleństwa są zdrowe i tak musi zostać! :)

Kurde muszę pozakładać moskitiery na okna, bo muchy zaczynają wlatywać...

MILA, Moni&, Ruda27, Dodi, amela lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Kurde muszę pozakładać moskitiery na okna, bo muchy zaczynają wlatywać...

Kur..a nawet mi nie mów. Nie cierpie tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:54

Sylka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka tak czytam co piszecie i mam ochotę się walnąć w łeb bo ja ostanio siedziałam z mężem na remoncie a on tam wiertarką, kątówką i innymi głośnymi sprzetami pracował... ale mała się nie denerwowała, wieczorem jak zwykle mnie skopała i tyle.

co do glukozy to zapytam na następnej wizycie i tyle. ale dziwne ze mi tego nie zlecił :/

kada grunt ze wszystko dobrze :)

ja prawie codziennie podsłuchuję malutką stetoskopem :) uspokaja :)

celia lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz siatke naszykowalam i moj ma dzisiaj zalozyc.. Takie nerwy mialam wczoraj.. Nienawidze pajakow!! Siedze pod koldra a to mi po koldrze w moja strone idzie, masakra!!!!! Pozniej wieczorem widze innego.. Dzisiaj wstaje rano a jakis dupek na rolecie mi siedzi.. Podejrzewam ze to przez kwiatka.. Kupilismy i postawilismy na oknie..
    Najgorsze ze jak ruszylam roleta to ten gdzies zniknal.. W ulamku sekundy i nie wiem gdzie jest dziad jeden :/ nienawidze najbardziej i wytepilabym wszystkie pajaki... Ble :(

MILA, Camille87, Sylka, Aggie lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja się panicznie boję, szczegolnie dużych pająków.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam z psem na dzialce rozejrzec sie jak warzywka rosna :-)
    Mojemu piesiurowi cos zaszkodzilo bo kupe brzydka zrobil i wymiotowal piana :( ja tak czulam ze cos jest nie tak bo pietki od chleba nie zjadl i oderacal glowe od arbuza a to jego przysmaki :( Sylka to straszne ze w waszej rodzinie zdarzyla sie taka tragedia :(
    Daria pekinka nam kiedys sprzedala patent na pajaka, pamietasz? Lakierem do wlosow go :P
    Nezumi mam to samo - schizuje gdy siedze i chce cos siegnac i mysle ze gniote kubusia albo jak sie schylam :/ czytalam gdzies ze jak dzieciom nie pasuja to daja znac kopniakami :) co do glukozy to dziwne bo to rutynowe badanie :( ja bym zadzwonila i zapytala, to badanie nie jest drogoe nawet jesli mialabys je zrobic odplatnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:12

Moni&, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamknijmy temat pępowiny bo tyle kobiet rodzi i jest wszystko ok, a nasze dzieciaczki urodza sie zdrowe:) cieszmy sie ciążą, rosnącym brzuszkiem:)
    Ja sie pajakow nie boje a boje kleszczy no i nienawidze komarow wrrr:P szczegolnie jak mi w nocy lata przy uchu i gryzie heh.
    objadlam sie arbuzem pękne zaraz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:13

Camille87, MILA, Sylka, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak moja córcia to reaguje na niewygodę kopniakami... ostanio oparłam sobie na brzuszku ciepły kubek z herbatą, ciepły nie gorący, tak że mnie nie parzył, małej się to jednak nie spodobało i tak mnie skopała że szok :)

Camille87, Moni&, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)Kochane a ja Was zaskocze:)i powiem ze boje sie ryb..kiedys mi karp wyskoczyl do reki jak chcialam je nad wanna umyc:)od tamtej pory nie poradze trzymac siatki nawet z malutkimi rybami:)

co do owieniecia pepowina..to tak naprawde nigdy nie wiadomo co dzidzia zmajstruje?moja np sie przestraszyla ostatnio dzwieku jakiejs wiertarki, ktora sasiad na ogordku wlaczyl i zaczela kopac..czasem nie mamy tez wplywu na dzwieki,ktore do naszych malenstw dochodza..

a wogole od kilku dni budze sie w nocy,bo mala mnie kopie, kiedy jej nie wygodnie i musze sie przekladac na to na jeden to na drugi bok:)

Camille87, Moni&, Dodi, MILA, Sylka, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& ja też się nie boję robactwa chyba ze szczypawic one mnie przerażają, no a komary wku##iają.
    ja się objadłam łazankami teraz leżę z brzuchem do góry :) i jakże się cieszę ze mam już laptopa :D

Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika moja mała mnie aż tak nie kopie mocno żeby mnie obudzić, no chyb a ze kopie po pęcherzu, to wtedy budzi mnie ból...
    no jeżeli chodzi o banie się, to ja się boję weży, każdy mój koszmar senny jest z wężem.

Ruda27 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokonczylam arbuza bo cwiartke od rana meczylam cos mi nie wchodzil dzis :P lece teraz mieszkanko ogarnac i obiad zrobi :)

Bywajcie mamuski :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ