Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Boze to musi byc straszne nawet nie chce sobie wyobrazac:( nie wiem nic chyba nie mozna zrobic, nie mamy na to wplywu, ale nie kazde okrecenie pepowina zle sie konczy, znajoma urodzila coreczke i byla okrecona pepowina i nic sie bie stalo.
musimy myslec pozytywnie i nie czytac za duzo bo inaczje zwariujemy do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 12:39
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
oj dawno mnie nie bylo na fab a tam tyle nowych fotek
ja dzs na 18 znowu lece na szkole rodzenia, dzis bedzie o karmieniu piersia, potem jakies zajecia w basenie, ale ja nie ide boje sie zeby nie zlapac czegos!!
ja tez jeszcze czekam na kilka paczekb z allegro. Ostatnio do mnie sprzedawca z allegro zadzwonil z informacja ze nie ma takiego koloru myjki i pieluszek jakie zamowilam i na jaki chce zamienic. To mile bo inni to poprostu wrzucaja inna i tyle..Kajoni, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyKamila to malutko Ci zostalo
raz dwa i bedziesz miala wszystko..
Wiem ze macie racji co do pepowiny.. Ja sie boje bo jak bylam miesiac temu pepowina byla przed sama twarza malego, wystarszylam sie ale lekarz powiedzial ze to nie zdarza sie czesto.. Ale jednak sie zdarza i nie wydaje mi sie ze tak rzadkowiem ze lepiej o tym nie myslec, ale kurde.. Postanowilam ze jak bede w polsce, to chocbym co tydzien miala jezdzic sluchac serduszka to tak bede robila. Co tylko poczuje slabsze ruchy to bede dzialala.. Lepiej panikowac niz bagatelizowac jesli chodzi o zycie i zdrowie dziecka..
Sorki ze zaczelam taki temat..
Anitka fajnie ze chodzisz na ta szkolemasz jakies cenne rady dla nas jak ostatnio Celia?
Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy będę coś jeszcze zamawiać na allegro, ten sklep co znalazłam w Krakowie ma super ceny i nie będę musiała płacić za przesyłkę. Porównałam sobie z cenami z allegro czy auchan i rossman i mi się opłaca. A ja mam jeszcze masę rzeczy do kupienia.
Właśnie zabrałam się za porządkowanie szafy, żeby mi mąż przeniósł i tyle dziadów ile ja tam uzbierałam, to głowa mała! Normalnie cały kosz wywalę dziadostwa, starych kosmetyków, próbek, listów szkolnych. Masakra, ile to człowiek gromadzi pierdół.Camille87, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Madzia juz sprawdziłam. Mam ta mniejsza, kupiłam ja jednak w smyku, z tym ze po 29,90 bo nie zmienili ceny na produkcie a w systemie juz mieli chyba o 10 zł drożej. Ale sprzedać musieli po 29,90 i tak kupiłam.
Ruda, mojej koleżanki siostra urodziła chlopczyka owinietego pępowina 5 razy a wszystko sie dobrze skończyło. To nie jest jednak zależne od nas. Okropnie to przykre i nawet nie chce sobie wyobrazić co czuje matka, ale świat jest okropny. To sie zgadza.
Kamilka cieszę sie ze wszystko Ci przyszło to, co chciałas. Jednak z tym Allegro nie jest tak zleCamille87, Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria u mnie tez na kilku usg Kubus mial pepowine na ramieniu, ale ja nie mysle o takich strasznych rzeczach bo jak Monia pisze mozna zwariowac
Wiadomo ze jak slabo sie czuje ruchy to powinno sie interweniowac nie wolno bagatelizowac..
Anitka ja pytalam lekarza o basen i powiedzial ze nie ma zadnych przeciwwskazan ale zalecil kupno specjalnych probiotycznych tamponow o nazwie Ellen ktore wklada sie przed wejsciem do wody i wyciaga od razu po wyjsciu
Ja chyba sie zdecyduje na ten basen tylko musze stroj kupicamela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiesz mowila duzo rzeczy takich informacyjnych, duzo mowila kiedy sa przeslanki do cesarki, a jest ich sporo nawet nie wiedzialamze az tyle, np klopoty ze wzrokiem albo kregoslupem, kiedy o poprzedniego porodu nie uplynely 2 lata no jest tego mnostwo.
Kiedys chyba gdzies byl poruszany temat rozyczki, nie wiem czy u nas czy na innym forum, i polozna powiedziala ze szczepionka nie chroni nas na cale zycie i trzeba ja kontrolowac przed ciaza, ja myslalam ze jak zaszczepione to na cale zycie, a jednak nie...
Mowila co jest aby podwyzszyc zelazo w organizmie i tu wspomniala o kiwi, powiedziala ze ogolnie cytrusy nie sa zalecane w ciazy ale kiwi akurat jest ok i ma duuuzo zelaza. A i mowila zeby lepiej zawsze brac prysznic niz kapiel, bo podczas kapieli w cieplej wodzie mozna latwiej nabawic sie zapalenia ukladu moczowego no i latwiej o infekcje.Ruda27, Moni&, Kajoni, Sylka, Dodi, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny :*
Jak to ja durna weszlam na neta i chcialam cos poczytac, na szczescie nie znalazlam zawiele
Kajoni fajnie ze masz u siebie taki sklepja tez mam hurtownie dla dziecka, ale nie powiedzialabym ze tam az tak taniej.. Raczje duzo rzeczy podobnych cenowo jak na all albo i drozszych.. Ale napewno cos tam kupie.. Smyk tez nie jest zbyt tani, ale kupowac cos gdzie trzeba..
Ja plywac nie umiem, mimo ze chcialabym isc sie porozciagac w wodzie, to boje sie tych infekcji.. Jestem bardzo podatnaa poki co(odpukac) nie mam nic od grudnia/stycznia
amela, Kajoni, Dodi, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nie wiedzialam ze kiwi jest tak bogate w zelazo. Daria ja tez jestem bardzo podatna na infekcje, dlatego lepiej nie bede ryzykowac !
Ja wogole nie szukam nic w necie, zupelnie, czasami tylko o badaniach i ich normach ale to wszystko, nie chce sie denerwowac i martwic na zapas. Daria kochana Ty tez nic nie szukaj! wszystko jest i bedzie ok
a ja lece myc glowe, odezwe sie pozniejRuda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Odebrałam laptopa, byłam tez u dentysty. Tylko coś mnie ten ząb który mi robiła boli
nie wiem czy to przejdzie czy jednak trzeba będzie leczyć kanałowo... juz się boję bo nie wyobrażam sobie tego bez znieczulenia.
Zrobiłam też obiad, zjadłam obiad.
Ja dziś w biedronce kupiłam sobie melona i gruszkimam ochotę na coś soczystego
kada to crp dość wysokie... pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk.Ruda27, Moni&, Kajoni, Sylka, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Anitka fajnie ze przekazujesz nam takie info:) o tych cytrusach nie wiedzialam, slyszalam tylko ze podczas karmienia nie jesc cytrusow bo powoduje kolki u dziecka.
kurde ja to juz pol internetu wyczytalam wlasniw o tej pepowinie. zdarzaja sie takie przypadki jak tej dziewczyny na forum ale rzadko, dzieci nieraz rodza sie owiniete pepowina i jest wszystko ok. zaplatanie w pepowine zdarza sie najczesciej w 37-40 tyg, a to twz zalezy od dlugosci pepowiby i grubosci, grubsza pepowina dziecko sie raczej nie owinie a jak juz to napewno nie zacisnie.
japier zwariujemy do porodu:P pozostanie nam tylko kontrolowac ruchy szczegolnie pod koniec i nic nie bagatelizowac. dziewczyny bedzie dobrze:* ale chcialabym najlepiej sie przebiesc w czasie i byc ju po porodzie i tulic KacperkaRuda27, Dodi, amela, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Dziewczyny mam pewien dylemat. Bo mój gin nie zlecił mi jeszcze badania stężenia glukozy. Kolejną wizytę mam 28 maja więc będę już w 30 tc. Nie wiem czy się upominać? Czy moze stwierdził na podstawie innych wyników że nie trzeba? Nie chcę wyjść na jakąś mądralińską czy przewrażliwioną przed nim ale zastanawia mnie to....
MILA lubi tę wiadomość
-
o co chodzi z tą pępowiną? że dziecko się może w nią zawinąć w brzuszku? powiem wam ze ja ostanio miałam takie jakieś chore wizje.... albo że na przykład zgniotę maluszka jak się schylam albo jak długo siedzę pochylona. najlepiej i najpewniej się czuje z brzuchem wywalonym do przodu, mała też wtedy chętniej kopie
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nezumi idź sobie zrobic badanie prywatnie na własną rękę skoro Ci nie zlecił, bedziesz spokojniejsza:) albo zapytaj na wizycie o skierowanie
tak nezumi, dziecko moze sie zawinąć w łonie matki pępowiną. ja tez mam różne schizy, a najgorzej jak mały nie rusza sie w godzinach aktywnosci, zwariowac można. szkoda, że nie można w ciąży zażywac żadnych psychotropów to bym najchętniej naćpana chodziła do porodu żeby nie schizować za bardzo. w ogóle boję sie jakichkolwiek komplikacje przy porodzie ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:22
Monis
[/link]
-
Nezumi idź i zrób to badanie i tyle. Moze soboe zapomniał :-p
Ja odebrałam wynik przeciwciał i wszystko okuffffffffff
Ja podrzucam link do sprzedawcy na allegro u którego mam zamiar zrobić zakupy
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11128541
Kada jak tam??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:34
Ruda27, Dodi, amela, Magda2013, celia lubią tę wiadomość