X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria przyjeżdzasz do PL ?? super :-) planujesz zakupy??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive i jak z malutka Twoja ? Ile wazy? Nie wiem czy pisalas, czy przeoczylam czy co..

Dodi dziekuje:* leje caly czas to sie bedzie niciekawie jechac,,

Mila tak przyjezdzam ale tylko do niedzieli. W sobote mam wizyte i pozniej busz po sklepach z siostra :D planuje kupic jeszcze pare rzeczy dla malego :) i w piatek jade do zor zobaczyc wozek :)

Dodi, MILA, nezumi, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda na kawe wpadaj jak do zor jedziesz hehehe :P

Dodi, Ruda27, nezumi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to bedzies miala ciekawy weekend:)
    ja chyba tez kupie 2 paczki tych mniejszych i 2 tych wiekszych bo wydaje mi sie ze moj synus tez bedzie z tych mniejszych:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale masz fajnie :P

Ja w sumie gdybym wiedziała, ze tak wyjdzie tez bym posiedziała w PL dłużej. A tak wróciłam, popracowałam 2 dni i dostałam zwolnienie..

Dodi, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ogarnąć i lecę do sklepu po truskawki bo mam chcice :D

Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Zareklamowalam ta koszule z owieczkami ktora kupilam na allegro :/
    Wczoraj ja przepralam i okazalo sie ze jest krzywo skrojona (szwy na bokach sie maksymalnie poprzekrecaly), ale wyglada na to ze firma super solidna wiec chyba wszystko powinno byc ok tylko musze ustalic co z kosztami wysylki bo zgodnie z kodeksem cywilnym powinni mi zwrocic.

Daria no ta pani od jogi faktycznie w porzadku ;)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda chciałam napisać to samo co Kada :D a jedziecie do tego sklepu ewozki? czy gdzieś indziej?
    Pogoda faktycznie nie sprzyja długim trasom, no ale cóż.... jakoś to przetrwacie <3

Sylka faktycznie jakbyś wiedziała, że sprawy się potoczą tak czy inaczej to mogłabyś śmiało jeszcze zostać hehe no ale nie wszystko można przewidzieć ;) najważniejsze, że teraz możesz trochę odsapnąć :D

Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to spokojnej podrozy... Ja dzisiaj poogladam wozki...

Nie wiem ile wazy moja mala bo nie powiedzial mi ostatnio... Moze na wypisie bedzie...

Ja dzisiaj kupie arbuza... WIELKIEGO i go zjem... A w domu czeka na mnie zupka szparagowa...mniam...

A co do pogody to zapowiadali ulewy na ten weekend...

Ruda27, Dodi, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bardzo sie poprzekrecaly? Widac to??
    Dodi tak ewozki :) znalazlam na all ich oferte i moze kupie tak z odbiorem u nich :) narazie jedziemy go zobaczyc :D stwierdzilismy, ze lepiej dodac te 100-200 zl ale miec pewnosc i lepiej ze sklepu stacjonarnego niz przez neta.. Bo jakby cos sie psulo itd mozna zaiwezc, a nie odsylac i cźekac dluzej i koszty wysylki oplacac..

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive dziekuje :) smacznego arbuza :) ale zesmy Ci smaka narobily hehe :) w koncu sobie zjesz :D
    No wlasnie my z reguly co jedziemy do pl to brzydka pogoda jest.. Ani pogrillowac ani nic :(
    Mam nadzieje, ze lato bedzie fajne i bedziemy szmigac na spacerki :D
    Co do kawki dziewczyny to w czerwcu obowiazkowo! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:14

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dodi tak ewozki :) znalazlam na all ich oferte i moze kupie tak z odbiorem u nich :) narazie jedziemy go zobaczyc :D stwierdzilismy, ze lepiej dodac te 100-200 zl ale miec pewnosc i lepiej ze sklepu stacjonarnego niz przez neta.. Bo jakby cos sie psulo itd mozna zaiwezc, a nie odsylac i cźekac dluzej i koszty wysylki oplacac..

Ruda to są Ci co linka podsyłałam ale z tym innym fotelikiem, więc spoko że sobie tam podjedziecie ;)
    a czy mogę mieć do Ciebie prośbę byś zobaczyła czy mają na stanie Riko Nano ale w kolorze malachit? bo tam stoi szary napewno a nie wiem czy ten będą wogóle mieć żeby porównać?

Powiedzcie mi czy któraś z Was wybiera się w sobotę do EC do smyka na to USG 4D?

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jak dla mnie mocno - przekrecily sie o ok 10cm brzydko to wyglada a moja mama byla krawcowa wiec ja jestem wyczulona na takie rzeczy..

A ja mam tez arbuza ostatnia cwiartke ;-) zjadlam sniadanie i ide go skroic :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi tak to to co podalas :) jestem Ci wdzieczna :) bo znalazlam z mlim fotelikiem ale wlasnie na all, a jak nie to kupimy osobno fotelik i wozek..
    Jasne zobacze Ci to. Musze sobie zapisac :)
    Ja nie bede jechala do smyka na to badanie, bo mam w sb wizyte u mojego wiec nie musze :) tak se mysle to w smyku bedzie ruch ze ho ho :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiscie Kamila :/ oby Ci to bez problemu uznali..
    Ja juz nie mam arbuza :(

Wiecie co, musze to napisac..
    Mam durne mysli.. Jestem taka zla na siebie :( jakies durne wyobrazenia ze cos tam sie niedobrego dzieje.. Ze ta pepowina itd. Najgorsze jest to ze to wyobrazam sobie :( teraz do mnie dotarlo, ze jak bylam wczesniej w ciazy balam sie ze bedzie dziekco chore albo poronie i do tego doszlo.. W tej ciazy czulam ze bedzie ok.. A teraz? Jakies durne mysli. Czy to normalne? Mam nadzieje, ze to sa tylko obawy jak kazdej innej kobiety w ciazy, a nie intuicja jak poprzednio..
    Zastanawiam sie nad zakupem detektora tetna plodu. Zaczynam chyba wariowac :/ ehh przepraszam ale nie mam komu napisac czy tego powiedziec, mam nadzieje ze mi nakopiecie do dupy i przemowicie do rozumu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to na pewno nie intuicja tylko normalny strach! Ja tez siw boje caly czas o mojego synka, dzis nawet obudzilam sie na plecach i durne mysli mialam ze dziecko sie nie dotlenilo :/ mysle ze my mamy po stratach bardziej sie boimy bo wiemy jak ciezko jest ciaze utrzymac i jak latwo o tragedie :(
    Ale trzeba sie cieszyc ciaza a nie myslec tylko o tych zlych rzeczach bo niedlugo te 9 miesiecy minie a nasze wspomnienia z tego okresu beda krecic sie wylacznie wokol strachu :(

Dodi, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDA, szczęśliwej podróży!
    A co do snów to dzisiaj mi się śniłaś :D Gonił nas wielki segregator, w którym były wyniki obciążenia glukozą i musiałyśmy mu je wyrwać jednocześnie przy tym nie ginąc :P Byłaś superbohaterką, która dzielnie stawała z nim do walki :) Skąd ten pokręcony sen??? Nie oglądałam ani wczorajszego "Lśnienia", ani innych horrorów, więc nie mam pojęcia skąd takie sceny akcji w mojej głowie :P Były też inne dziewczyny, ale Ty byłaś najbardziej charakterystyczna, bo wyglądałaś dokładnie jak w swoim avatarze :)

Ruda27, Dodi, Camille87, MILA, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi hahahahaha gonil nas segregator :D to sie usmialam :D ale podoba mi sie wizja superbohaterki :D

Kamila wiem masz racje.. Chce sie cieszyc ta ciaza.. I ciesze sie ogromnie :) prawde mowiac nawet bym mogla byc w ciazy rok :P byle czuc codziennie moje dziecko i byc pewna ze jest ok i bedzie ok.. Mowie do Nataniela zeby mnie skopal.. A on tak lekko popukuje,. Oszalec idzie z tym :/ wiem ze to normalne, moze tez wydziwiam bo w koncu sie rusza, widze jak brzuch sie rusza.. Ale nie wiem czemu mam wrazenie ze kiedys mocniej czulam

mala_mi, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem spokojniejsza :) kopie i bawie sie z nim..
    Ale te durne mysli i tak pewnie czasami zostana.
    Dizekuje Kamila :*

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kochana proszę Cię przestań.... każda z nas brzydko mówiąc świruje na swój sposób, ale nie ma co popadać w paranoję... dobrze wiesz, że jeśli będziesz się stresować to Nataniel to odczuje, więc pamiętaj. Będzie dobrze, nie ma innego opcji i staraj się nie myśleć tymi kategoriami <3

Poza tym Kamila ma pewnie rację, że kobiety po stracie inaczej podchodzą do tematu kolejnej ciąży. Nie zmienia to jednak faktu, że już niewiele zostało do końca ciąży i nieważne na jakim etapie byśmy nie były to stres będzie zawsze :/ teraz stresujemy się w ciąży a jak się maleństwa urodzą to się dopiero zacznie....

mala_mi dobrze, że jeszcze panuję nad swoimi zwieraczami bo normalnie posikałabym się po przeczytaniu Twojego snu :D matko... skąd się to bierze w naszej podświadomości, masakra heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:46

Ruda27, mala_mi, Camille87, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ