X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daria, Daria... Nie możesz mieć negatywnych myśli w głowie, bo wywołasz wilka z lasu... Musimy zrozumieć, ze nasze dzieciaczki też potrzebują odpoczynku i nie będą cały czas fikać na maksa. Mój maluch też ma takie dni kiedy wydaje mi się, ze cały dzień śpi tylko od czasu do czasu przewróci się z boku na bok. Nie możemy panikować, bo to odbija się na naszych Skarbach. Bądź dobrej myśli Kochanie :*

MILA, Ruda27, Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Ja śpię na każdym boku po trochu bo sie nie da inaczej :-P wszystko mnie boli - plecy, kość ogonowa okropnie mnie boli i ręce drętwieją :-P więc śpię to na prawym, to na lewym i tak na "wpół" na plecach :-/
    to tak jak ja, no i każda zmiana pozycji to się trzeba obudzić i nagimnastykować... ech.
    ide coś zjeć. ale boje się ze znów tyle stron natrzaskacie że nie nadążę :P

co do pieluszek to u nas w szpitalu nie trzeba, jedynie przy wypisie trzeba zostawić 3 pieluszki.
    podkłady też w moim szpitalu dają i to bardzo dużo, więc nie trzeba zabierać swoich.
    jednak ja na wszelki wypadek wezmę paczkę pieluszek myślałam o Pampersach Newborn nawet nie wiem jak one się w kg prezentują.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziekuje :* wiem macie racje... Maly pokopal teraz :) juz nawet nie chodzi o mniejsze ruchy, ale tak durne mysli mnie nachodza :/ fakt mniej sie ostatnio rusza, tzn slabiej czuje, ale on juz jest spory i moze ma mniej miejsca i bede inaczej juz odczywala..

Nezumi koronka ozyla?? O matko jahahahah skad wy macie takie sny :P
    Dodi oby sie odezwali :/ ja zamowilam u 3 sprzedawcow, posciel wczoraj juz wyslali, dzisiaj napisali inni ze otrzymali wplate i poinformuja jak wysla, wiec pewnie nie dojdzie na sb :( a z kocykiem jeszcze cisza..
    Nezumi fajnie ze u was w szpitalu tyle rzeczy daja :)

Jejku w 31 tygodniu urodzila? A wiesz moze dlatczego? Wazne ze wszystko jest ok.. Juz od tych tygodni przewaznie dzieciaczki rodza sie zdrowe nie? :) mnie i mojego meza to pociesza :) w koncu silne dzieci mamy :)

Dodi, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi toś sobie pospała ;) choć nie zazdroszczę bólu zęba... też czasem tak mam, że dzień lub dwa po zrobieniu boli a potem ustaje, ale musisz to ocenić, bo może coś zrobiła babka nie tak? No i następna szalona ze snem hehehe normalnie kapcie zjadłam :P

Ruda odpisali w końcu na smsa :D niby jutro mam mieć paczkę ufff.... od teraz będę znowu dużą uwagę zwracała na komentarze sprzedawcy. Mam nadzieję, że Ty też wszystko otrzymasz co zamówiłaś ;)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda skoncz zle myslec w dupsko dostaniesz maluszki nasze sa zdrowe !!!!!! nic sie im nie stanie!!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliłam się pieluszek nie dają, dają za to ubranka dla dziecka na czas pobytu w szpitalu więc nie trzeba brać swoich. Ale do wypisu proszą o 3 pieluszki jakby jakaś mama nie miała to zawsze mają zapas :)

Dziś mam w planach malowanie łazienki drugi raz, jeden raz już pomalowałam a teraz muszę to dzieło dokończyć... ale pogoda jest taka że nie chce mi się nic a nic robić....

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada wiem wiem :*
    Dodi no to dobrze! :) to teraz czekamy na nasze paczuszki :)
    Ja juz poszykowalam co mam spakowac.. Teraz ide posciele lozko i sie ogarne moze :P

Dodi lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam czasem mysli ze umre przy porodzie :( nie mysle o okreceniu pepowina czy o niedotlenieniu tak bardzo jak o tym ze moge umrzec :/ ehhhhhh przepraszam ale musialam to napisac.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://deezee.pl/obuwie_damskie/czolenka/platformy_victoria_mint_high_heels.html zakochałam sie dziewczyny :D

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Dziewczyny a ja mam czasem mysli ze umre przy porodzie :( nie mysle o okreceniu pepowina czy o niedotlenieniu tak bardzo jak o tym ze moge umrzec :/ ehhhhhh przepraszam ale musialam to napisac.

Mysle ze nie Ty jednamasztakie mysli. Ja sie pod tym podpisuje rowniez.

Mnie ostatnio strasznie czarne mysli nachodza, a ze rodze w Irlandii gdzie opieka w czasie ciazy jest bliska zadnej to wzmaga moje przerazenie z kazdym tygodniem.
    :(

t60z7qg.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bedzie dobrze nic sie nie stanie a potem martwicie sie czemu maluszki sie nie ruszaja

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wiem o czym mowisz.. Ja chodze do kosciola i sie modle, zeby porod przebiegl dobrze i zeby malenstwu ani mi sie nic nie stalo..
    Kochane bedzie dobrze, niestety jeszcze 2-3 miesiace strachu i obaw nam zostaly.. Ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze.. Nie mamy w koncu innego wyboru

Nezumi u nas tez ubieraja w ubranka szpitalne, chyba ze rodzice chca dac swoje..

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    :* każda z nas ma jakieś swoje koszmary, ja też co chwila się czymś zamartwiam i coraz to straszniejsze wizje mnie nachodzą i to nie tylko związane z porodem ale np ze mój maż będzie miał wypadek i zginie, albo że się przewrócę i stanie się coś złego. no tak te hormony nami manipulują....

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY NAPEWNO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE <3

chyba sobie przerwę zrobię od forum jak będziecie tu o takich rzeczach pisały :(
    dlatego nie czytam żadnych innych for ani tym podobnych żeby się nie nakręcać i proszę Was odgońcie te Wasz czarne myśli!!!

Kada zajebiaszcze :) kupujesz już czy zaraz po porodzie? :P

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada wow ale wysokie obcasy :P lubisz takie ? dla mnie za wysokie. Ja lubie na niskim obcasie..max do 7 cm :)

Pekinka ja tez mialam ost.jakis sen erotyczny hehe i wydaje mi sie mialam orgazm przez sen bo tak samo jak ty obudzilam sie z twardym brzuchem :D
    Swoja droga z tym Stathamem tez bym poszalala :P kurcze chyba mam jakies braki :P

Dziewczyny dobrze ze nie ma jakichs wiekszych problemow z tymi sprzedawcami.

Dodi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Madzia wiem o czym mowisz.. Ja chodze do kosciola i sie modle, zeby porod przebiegl dobrze i zeby malenstwu ani mi sie nic nie stalo..
    Kochane bedzie dobrze, niestety jeszcze 2-3 miesiace strachu i obaw nam zostaly.. Ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze.. Nie mamy w koncu innego wyboru

Nezumi u nas tez ubieraja w ubranka szpitalne, chyba ze rodzice chca dac swoje..
    no no ale potem już ich nie odzyskają, a przynjamniej nie jest to łatwe, bo jak położne myją dzieci to jadą z nimi taśmowo nie zwracają uwagi w co ubierają :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff ile naskrobalyscie. bylam w sklepie i kupilam znowu arbuza:P
    ja na to usg nie pojade, bylo kiedys u mnie w miescie i nie bylam bo moj maz jest zbyt nerwoey zeby kilka godzin czekac. maluszek daje znac wiec musi byc dobrze.
    Daria ja sie tez strasznie boje tego okrecenia pepowina, juz bym chciala zeby minely te 3 miesiace niecale i tulic maluszka. codziennie sie modle o to zeby szczesliwie i zdrowo sie urodzil. ja sie nie boje ze mi sie cos stanie przy porodzie, nigdy o tym nie myslalam, mysle tylko o synku zeby on byl zdrowy. kiedys jak bylam mlodsza to sie zastanawialam nad matkami ktore wybieraja zycie maluszkow przy porodIe itp glownie na filmach a teraz dopiero to rozumiem bo matka faktycznie jest zdolna poswiecic zycie dla dziecka. ale nie mozemy sie zadreczac i miec takie mysli, nasze dzieciaczki beda zdrowe!
    ja spie na lewym i prawym boku, nie umialabym tylko na lewym, plecy mnie bola w nocy a i tak sie przekrecam dopiero jak sie przebudze czyli co jakies 2h bo ostatnio czedto wstaje do kibelka w nocy.
    Nezumi to sobie pospalas:) korzystaj poki mozesz:P
    Daria jak w czerwcu bedziesz to koniecznie jakas kawka!:)
    dobrze ze z dzieckiem wszystko ok, wiele wczesniakow sie rodzi i jest ok. moja mama urodzila sie jako wczesniak w 7 miesiacu i jest z blizniat.
    positive smacznego arbuza! a Tobie Sylwia smacznych truskawek hihi :P

Ruda27, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja tez chodze do kosciola,do spowiedzi,modle sie codziennie o moja kruszynke zeby byla zdrowa i wogole.. Sama jestem zla na siebie za to ale czasem nie moge odgonic od siebie tej mysli :/
    Przepraszam dziewczyny. Juz wiecej o tym nie pisze.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi mam urodziny 24 maja heheh moze meza poprosze ale po porodzie dopiero ubiore ja uwielbiam takie buty mam dosc sporo ich hehe w sobote na 18-ke ide w moich ulubionych szpilkach ale tylko na wejscie a potem baleriny pojda w ruch ehhe

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi kochana nie odchodz. Czasami jest dobrze wylac co nam lezy na sercu, bo widzisz jak dziewcyzny ladnie potrafia wesprzec :) pozniej od razu ma sie lepsze samopoczucie i inne myslenie :)
    Napewno bedzie dobrze u nas wszystkich! :) tyle wytrwalysmy to dotrwamy do konca :)
    Co do zamartwiania sie to pozniej bedzie jeszcze gorzej.. Ja widze jaka moja siostra stala sie wrazliwa. Jak placze nad jakas tragedia, jak cos nawet opowiada.. Wiem jak przezywa i tez sie boi o zycie dzieci swoich.. To nam zostanie do konca zycia :P

Monia daj arbuza :P ja bym i tak nie mogla dzisiaj zjesc, bo maz by mnie chyba ubil, jakby musial sie co chwile na siku zatrzymywac :P

Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ