X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi masz racje :*

Dodi lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podświadomość bywa szokująca, to fakt DODI :)

RUDA, nawiązując do Twoich lęków mam tylko jedną radę: staraj się budować w głowie wyłącznie pozytywne scenariusze. Też nad tym pracuję, bo miewam chwile tak panicznego strachu, że nawet Wam o tym nie chcę pisać. Najgorzej gdy obudzę się w nocy na plecach lub na prawym boku - wtedy z przerażeniem wracam na bok lewy i niecierpliwie czekam na jakikolwiek ruch, znak, że mała żyje.... I długo nie mogę zasnąć ogarnięta świadomością, że szczęście może skończyć się w jednej chwili, bez konkretnej przyczyny. To paskudnie wykańcza psychicznie i jedynym sposobem, by nie oszaleć wydaje mi się pozytywne nastawianie swoich myśli. Więc Ruda, uszy up, a tu na forum razem łatwiej opanować lęki :) Jesteście niezastąpione, częściej Was czytam niż coś piszę, ale wiedzcie, że dajecie ogromne wsparcie nawet w najbanalniejszych problemach :*

Dodi, Ruda27, Moni&, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi dziekuje kochana :*
    Wiem musze myslec pozytywnie, staram sie i przewaznie tak jest.. W koncu cala ciaze po prostu czulam ze bedize dobrze.. A ostatnio jakies durne mysli mam :/ musze w sobote pogadac z moim ginem, bo wiem ze zwariuje. Nie chce juz nawet mezowi mowic bo on pozniej sie tez martwi, ostatnio powiedzial ze nie chce 2 dziecka i znowu przechodzic przez te stresy w ciazy..
    Dla mnie tez jestescie ogromnym wsparciem, byloby ze mna ciezko jakbym tu nietrafila..

Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi masz rację we wpisie powyżej.... i widzę, że nie jestem sama, że nie tylko ja nie piszę tutaj wszystkiego o swoich zmartwieniach tak jak np dzisiaj rano kiedy się obudziłam bodajże też na prawym boku, położyłam sie na plecach i myślałam że zejdę na zawał bo mój brzuch ani drgnął :/ zawsze było coś widać, chociażby wrażenie oddechu w środku bądź bijącego serduszka... na szczęście po kilku minutach Amelka kopnęła parę razy, ale śmiem twierdzić, że pogoda jej nei pasuje...
    Zjadłam śniadanie i idę obserwować moje dziecię <3

Ruda27, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu tak sie boicie spac na prawej stronie??
    Na plecach to rozumiem, ale na prawej stronie to nic az tak nie grozi przeciez.. Wiadomo lepiej na lewej, ale jak tu wytrzymac cala noc.. Ja spie i tak i tak..

Sylka, amela lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi na usg EC jedz juz przed 9 beda kolejki ja bym jechala ale jutro szwagierka wpada z niemiec do nas i spi do soboty bo w sobote na 18-ke idziemy i raczej nie dalabym rade ale juz mam piekne zdjecie malego wiec to mi wystarczy napalam sie na niego taka buzke ma kochana

Dodi, Camille87, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ja się w sumie waham czy jechać bo pojadę tak ekstra a potem się okaże że się nie dostanę bo chętnych będzie za dużo albo coś :/ samej mi się nie uśmiecha jechać a mój nie ma cierpliwości do takich rzeczy, więc może sobie daruję...
    Za tydzień mam wizytę, więc może dotrwam :) a Ciebie impreza czeka, no fajnie ;)

Ruda ja w sumie też śpię na prawy i lewym nie potrafiłabym inaczej...

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie na prawym boku :-) tak mi wygodniej ale na lewym tez spie, podobno ta zyla dolna glowna ktora sie uciska spiac na plecach jest bardziej po prawej stronie stad przekonanie aby na prawym boku nie spac...

A ja dostalam maila od sprzedawcy ze pieniadze za wysylke koszuli oddadza mam tylko podac kwote i nr konta :) no kurde jestem w szoku :D

Dziewczyny ja ide na spacer bo u nas dzis ladna pogoda :)
    Daria gdybym nie zdazyla to zycze Cie udanej podrozy do Polski :-)
    Dojedzce cali i zdrowi!

Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ja tez sie wpatruje w zdjecie Kubusia normalnie zakochana w tej buzce jestem :)
    Masz racje dopiero co mialas usg nie ma co dzieciaczka meczyc ;)

Dodi, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila na fajnego sprzedawcę trafiłaś, skoro się zadeklarowali oddać kasę ;) oby byli słowni...

ja zaraz chyba będę próbowała dzwonić do tego drugiego sprzedawcy bo mnie ch.... strzeli za chwilę!

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi firma na prawde solidna odpisuja na maile w przeciągu godziny ;)
    Zadzwon zadzwon tylko spokojnie :) na pewno paczka dojdzie!!

Dobra uciekam!

Dodi lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Darii najpierw kop w tyłek :-P :-) zeby ci te głupoty wykopać z głowy przy okazji :-)

A co do snów to chyba wolę już sex z ginem niż goniący mnie segragator buahahahahahahaha :-D

Ruda27, Dodi, mala_mi, Magda2013, Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wow ladna pogoda? Gdzie nie slysze to leje.. Wiec korzystaj :)
    Na fajna firme trafilas, dobrze ze zwroca pieniadze..
    Ja dalej w lozku :P pozniej musze sie spakowac..
    Dodi daj znac jak zadzwonisz

Dodi, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie bede cie kopac tylko mocmo prxytule i napisze DON'T WORRY BE HAPPY :-)
    wszystko bedzie dobrze... A jezeli masz obawy kup ten detektor... Po porodzie go sprzedasz...

Ja czekam na wypis... Ludzie jak mi sie czas dluzy...

A sen z segregatorem super... Przebija nawet moja misje na marsa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:46

MILA, Dodi, mala_mi, Ruda27 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko o.O to moje sny są bardzo przyziemne :-P ale nudna jestem ha ha :-D

Dodi, mala_mi, Ruda27 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, dziewczyny już mniej więcej wyjaśniły, że spanie na prawym boku jest niezalecane. A gdy ma się takie fobie jak ja, to urasta ono do zagrożenia większego niż wyśniony segregator ;) Ale pytałam kiedyś położnej i powiedziała mi, że to uczulanie trochę na wyrost, by kobiety w ciąży możliwie najczęściej kładły się na lewy bok. Tu są różne opinie lekarzy:
    http://www.senmata.pl/Opinie-Lekarzy-clinks-pol-12.html

Positive, fajnie, że wreszcie wychodzisz :)
    Detektor tętna lekarz mi odradził, bo uznał, że do reszty oszaleję, a on przy mnie :P Ale mam do Was pytanie: planujecie zakup monitora oddechu, takiego do łóżeczka? Bo przymierzam się do zakupu, najlepszy chyba jest AngelCare. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wogóle jestem denna bo mnie się wogóle nic nie śni ostatnio :/ widocznie mam kiepsko wybujałą wyobraźnię hehe

Ruda oni nie odpisali mi na maila od wtorku, telefonu nie odbierają, wysłałam im smsa teraz. Kur.... co za gnoje. Nie polecam sprzedawcy INTRAPEX!

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Właśnie wstałam... nadrabiam was i czytam czytam a tu ciągle stron przybywa...
    Miałam ciężką noc, ząb mnie nadal boli ten który mi wczoraj dentystka plombowała nie wiem czy jechać już czy jeszcze poczekać, bo może tak boli ale przjdzie... mała wierzgała z dwie godziny w nocy i to tak ze spać nie mogłam... męża wybrałąm do pracy na 8 i poszłam jeszcze pospać, dobrze mi to zrobiło :)

positive cieszę się ze wychodzisz :*

Ruda tobie udanych zakupów i szczęsliwej podróży :*

Właśnie się dowiedziałam że znajoma z przychodni urodziła synka w 31 tc... masakra, na szczęście wszystko jest ok, mały jest zdrowy ale maleństwo waży 1,6 kg...

Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na każdym boku po trochu bo sie nie da inaczej :-P wszystko mnie boli - plecy, kość ogonowa okropnie mnie boli i ręce drętwieją :-P więc śpię to na prawym, to na lewym i tak na "wpół" na plecach :-/

Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA sny to też miałam dziwne. Śniło mi się że koronka z mojej koszuli nocnej ożyła i mnie udusić chciała....

MILA, Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ