Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Podświadomość bywa szokująca, to fakt DODI
RUDA, nawiązując do Twoich lęków mam tylko jedną radę: staraj się budować w głowie wyłącznie pozytywne scenariusze. Też nad tym pracuję, bo miewam chwile tak panicznego strachu, że nawet Wam o tym nie chcę pisać. Najgorzej gdy obudzę się w nocy na plecach lub na prawym boku - wtedy z przerażeniem wracam na bok lewy i niecierpliwie czekam na jakikolwiek ruch, znak, że mała żyje.... I długo nie mogę zasnąć ogarnięta świadomością, że szczęście może skończyć się w jednej chwili, bez konkretnej przyczyny. To paskudnie wykańcza psychicznie i jedynym sposobem, by nie oszaleć wydaje mi się pozytywne nastawianie swoich myśli. Więc Ruda, uszy up, a tu na forum razem łatwiej opanować lękiJesteście niezastąpione, częściej Was czytam niż coś piszę, ale wiedzcie, że dajecie ogromne wsparcie nawet w najbanalniejszych problemach :*
Dodi, Ruda27, Moni&, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala mi dziekuje kochana :*
Wiem musze myslec pozytywnie, staram sie i przewaznie tak jest.. W koncu cala ciaze po prostu czulam ze bedize dobrze.. A ostatnio jakies durne mysli mammusze w sobote pogadac z moim ginem, bo wiem ze zwariuje. Nie chce juz nawet mezowi mowic bo on pozniej sie tez martwi, ostatnio powiedzial ze nie chce 2 dziecka i znowu przechodzic przez te stresy w ciazy..
Dla mnie tez jestescie ogromnym wsparciem, byloby ze mna ciezko jakbym tu nietrafila..Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
mala_mi masz rację we wpisie powyżej.... i widzę, że nie jestem sama, że nie tylko ja nie piszę tutaj wszystkiego o swoich zmartwieniach tak jak np dzisiaj rano kiedy się obudziłam bodajże też na prawym boku, położyłam sie na plecach i myślałam że zejdę na zawał bo mój brzuch ani drgnął
zawsze było coś widać, chociażby wrażenie oddechu w środku bądź bijącego serduszka... na szczęście po kilku minutach Amelka kopnęła parę razy, ale śmiem twierdzić, że pogoda jej nei pasuje...
Zjadłam śniadanie i idę obserwować moje dziecięRuda27, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dodi na usg EC jedz juz przed 9 beda kolejki ja bym jechala ale jutro szwagierka wpada z niemiec do nas i spi do soboty bo w sobote na 18-ke idziemy i raczej nie dalabym rade ale juz mam piekne zdjecie malego wiec to mi wystarczy napalam sie na niego taka buzke ma kochana
Dodi, Camille87, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość
-
Kada ja się w sumie waham czy jechać bo pojadę tak ekstra a potem się okaże że się nie dostanę bo chętnych będzie za dużo albo coś
samej mi się nie uśmiecha jechać a mój nie ma cierpliwości do takich rzeczy, więc może sobie daruję...
Za tydzień mam wizytę, więc może dotrwama Ciebie impreza czeka, no fajnie
Ruda ja w sumie też śpię na prawy i lewym nie potrafiłabym inaczej...Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa spie na prawym boku
tak mi wygodniej ale na lewym tez spie, podobno ta zyla dolna glowna ktora sie uciska spiac na plecach jest bardziej po prawej stronie stad przekonanie aby na prawym boku nie spac...
A ja dostalam maila od sprzedawcy ze pieniadze za wysylke koszuli oddadza mam tylko podac kwote i nr kontano kurde jestem w szoku
Dziewczyny ja ide na spacer bo u nas dzis ladna pogoda
Daria gdybym nie zdazyla to zycze Cie udanej podrozy do Polski
Dojedzce cali i zdrowi!Dodi, Ruda27, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamila na fajnego sprzedawcę trafiłaś, skoro się zadeklarowali oddać kasę
oby byli słowni...
ja zaraz chyba będę próbowała dzwonić do tego drugiego sprzedawcy bo mnie ch.... strzeli za chwilę!Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda nie bede cie kopac tylko mocmo prxytule i napisze DON'T WORRY BE HAPPY
wszystko bedzie dobrze... A jezeli masz obawy kup ten detektor... Po porodzie go sprzedasz...
Ja czekam na wypis... Ludzie jak mi sie czas dluzy...
A sen z segregatorem super... Przebija nawet moja misje na marsa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:46
MILA, Dodi, mala_mi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Ruda, dziewczyny już mniej więcej wyjaśniły, że spanie na prawym boku jest niezalecane. A gdy ma się takie fobie jak ja, to urasta ono do zagrożenia większego niż wyśniony segregator
Ale pytałam kiedyś położnej i powiedziała mi, że to uczulanie trochę na wyrost, by kobiety w ciąży możliwie najczęściej kładły się na lewy bok. Tu są różne opinie lekarzy:
http://www.senmata.pl/Opinie-Lekarzy-clinks-pol-12.html
Positive, fajnie, że wreszcie wychodzisz
Detektor tętna lekarz mi odradził, bo uznał, że do reszty oszaleję, a on przy mnieAle mam do Was pytanie: planujecie zakup monitora oddechu, takiego do łóżeczka? Bo przymierzam się do zakupu, najlepszy chyba jest AngelCare. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
ja to wogóle jestem denna bo mnie się wogóle nic nie śni ostatnio
widocznie mam kiepsko wybujałą wyobraźnię hehe
Ruda oni nie odpisali mi na maila od wtorku, telefonu nie odbierają, wysłałam im smsa teraz. Kur.... co za gnoje. Nie polecam sprzedawcy INTRAPEX! -
Cześć dziewczyny. Właśnie wstałam... nadrabiam was i czytam czytam a tu ciągle stron przybywa...
Miałam ciężką noc, ząb mnie nadal boli ten który mi wczoraj dentystka plombowała nie wiem czy jechać już czy jeszcze poczekać, bo może tak boli ale przjdzie... mała wierzgała z dwie godziny w nocy i to tak ze spać nie mogłam... męża wybrałąm do pracy na 8 i poszłam jeszcze pospać, dobrze mi to zrobiło
positive cieszę się ze wychodzisz :*
Ruda tobie udanych zakupów i szczęsliwej podróży :*
Właśnie się dowiedziałam że znajoma z przychodni urodziła synka w 31 tc... masakra, na szczęście wszystko jest ok, mały jest zdrowy ale maleństwo waży 1,6 kg...Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
AAA sny to też miałam dziwne. Śniło mi się że koronka z mojej koszuli nocnej ożyła i mnie udusić chciała....
MILA, Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość