X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super wieści :) Gratuluję :) Pochwal się synkiem :)

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do Lanusi, odpisala ze ktg pokazuje delikatne skurcze, ale wg usg mala rozwija sie prawidlowo, wazy 1040g :) wylatuja jej jeszcze jakies skrzepy ale do porodu przedwczesnego nie powinno dojsc bo krew leciala jej z jakiejs zylki - lozysko sie delikatnie opuszcza.
    Jutro zdecyduja czy ja beda przewozic do Lowicza.. mysle ze bedzie dobrze :)

Aggie, pekinka82, Moni&, Dodi, MILA, nezumi, celia, Sylka lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre informacje....Dzielne dziewczyny <3 Dalej trzymam za nie kciuki-bardzo mocno !!! <3

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre informacje, troche mi ulżyło:) będzie dobrze:) juz tyle wytrzymala to dotrwa do konca:)

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie wspominal o odklejaniu lozyska wiec to zmienia postac rzeczy :D
    Daja jej duzo lekow jest pod dobra opieka wiec musi byc dobrze ;)

A mnie znow podbrzusze boli :/ miesiaczkowy bol co jest grane :(

• aicha Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA ciesze sie z udanej wizyty. Moja maleńka jest nieco lezejsza a gin stwierdził ze tydzień do tyłu :-( mogę cie zapytac o pierwszy dzien ostatniej miesiaczki? Moze to głupie ale jestesmy w tym samym wieku ciąży jestem ciekawa. Z góry dzieki za odpowiedź:-)

MILA lubi tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAmilka, ja mam tak od kilku dni, myslalam ze to te cale przygotowujace skurcze, ale one powinny chyba byc bezbolesne? a moje sa... nie jakos bardzo ale potrafie sie zgiac z zaskoczenia...

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Aga a pytalyscie swoich lekarzy o te bóle? mnie tez czasem brzuch pobolewa ale nie umiem okreslic czy to ból jak na miesiaczke. lezec i odpoczywac kobitki:)
    dobrze ze to nic z lozyskiem bo by bylo nieciekawie tym bardziej w tym tyg ciazy. naczytalam sie znowu troche w googlach o tym...:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...wchodzę i co widzę.....Lanusia.....matko święta... To przerażające... Ale ostatnie wieści sa pozytywne i wierze, ze z mała Lilianką dadzą radę. To silne dziewczyny, tylko ile muszą sie wycierpiec.... Aż nie mogę przestać myśleć...ja tez ogromnie trzymam kciuki... <3

MILA super wiadomości :) gratuluje serdecznie :) dobrze ze Bartuś rosnie i zdrowo sie rozwija.

......dziewczyny przepraszam ale przeczytałam dziś wszystko...tylko nie mogę po wiadomości Lanusi uruchomić mózgu... Wszystko mi wylecialo... A Ruda, udanej podróży. .....cholera zapomniałam co dalej....

Ja jutro idę na ta nieszczęsna glukoze... Ciekawe jak bedzie... Trochę sie boje picia...i wyników...

Camille87, Aggie, Dodi, MILA, celia, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz przeszlo, lezalam na boku i wtedy zaczelo mnie pobolewac podbrzusze mialam brac nospe ale mam tylko forte wiec zrezygnowalam, ale wstalam na siku polezalam na plecach i juz nie boli :)

Monia ja taki bol mam dopiero drugi raz w ostatnim czasie tzn tak silny ale jak bede u gina to spytam..

Madzia powodzenia na glukozie ;)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE - dziękuje Kama ;) hehe mam nadzieje ze sobie poradzę :) muszę jeszcze zrobic sod, potas, kwas moczowy, morfologie krwi i moczu aaaaj :/

Dobrze ze juz Ci bol przeszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:37

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    MILA ciesze sie z udanej wizyty. Moja maleńka jest nieco lezejsza a gin stwierdził ze tydzień do tyłu :-( mogę cie zapytac o pierwszy dzien ostatniej miesiaczki? Moze to głupie ale jestesmy w tym samym wieku ciąży jestem ciekawa. Z góry dzieki za odpowiedź:-)

Aicha nie przejmuj sie! Moj tez jest o tydzien mlodszy i nie ma w tym zadnego problemu po prostu takie jest tempo wzrostu naszych dzieci. Problemem jest hipotrofia gdy dziecko sie nie rozwija a poki nikt czegos takiego nie stwoerdza to spokojnie :)
    Poza tym czytalam w ksiazce mojej dzis ze najwiekszy skok wagowy jest po 31-32 tc nawet o kilkaset gram bo teraz jeszcze nie nabieraja tluszczyku :)

Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja mam dalej mdlosci i dalam rade na glukozie :) dasz rade na pewno :)

Kuzwa, wlazlam do wanny zeby mi plecy odpoczely ale nie pomoglo :( nie daje juz rady :( a wszyscy tylko "jeszcze troche", "dasz rade", "nie przesadzaj"... kurwa ja nie siedze za biurkiem tylko sprzatam! ;( wyc mi sie chce... ja po pracy nie mam na nic sily... nie sprzatam w domu... biedny Darek gotuje, robi zakupy, sprzata, a ja placze bo tylka ruszyc nie moge ;( slonce dzis pieknie swiecilo, a ja nawet sie ruszyc nie moglam... co za chory kraj... zeby moc byc dluzej z coreczka musze sie meczyc w czasie ciazy... ehh chcialam sie tylko wygadac, nawet nie reagujcie na posta

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wspolczuje strasznie :( dopoki sie dobrze czulas praca nie byla problemem a teraz powiekszajacy sie brzuszek i bole plecow zaczynaja przeszkadzac :( ja jak przejde sie na spacer albo posprzatam w mieszkaniu to musze sobie polezec bo nie daje rady a co dopiero mowic o pracy i to jeszcze fizycznej... :(
    Chore sa te zasady :/

A przypomnij kiedy mozesz juz isc na zwolnienie??

• Moni& Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia na glukozie bedzie git:)
    Agi po to tu jestesmy zebysmy sie mogly wygadac:)
    ide nyny dobranoc:*

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop zaczynam 23/06... 22 jest moja ostatnia zmiana... takze jeszcze kawal czasu :( wydaje sie malo... ale wlasnie, tak jak napisalam, powiekszajacy sie brzuszek (ktory do najmniejszych juz nie nalezy) i te cholerne plecy... klne na moja poprzednia prace bo od niej sie wszystko zaczelo :( a teraz tylko gorzej... musze jakos przetrwac... jutro kolejny dzien potem 4 dni wolnego... odpoczne

Moni dobranoc, ja juz tez sie klade, wiec dla wszystkich milych snow... o wlasnych mezach zbereznice :)

Moni& lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie masz chyba wyjscia musisz dac rade :* faktycznie to jeszcze ponad miesiac :( ale jakos minie trzymam kciuki :*

A my przed chwila wyrwalismy naszemu pieskowi ogromnego kleszcza :(
    Siedzial na pysku jebany tak wielki ze nie bylam w stanie go wyciagnac moj maz musial to zrobic bo mnie az ciarki przechodzily :/ kurwa kupilismy obroze za ponad 80zl i co? Gowno dala :/ ide z nim jutro do weterynarza bo mlze jego zle samopoczucie to wina tego kleszcza.. oby nie! Niby wczoraj i dzis zjadl normalnie wode tez pije wiec mam nadzieje ze chory nie jest :( :(

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na pewno jakoś wytrzymam :)
    Aggie współczuje Ci bardzo, masz racje chory kraj. Wierze jak musi Ci byc cieżko. Ja siedząc w domu ledwo zbieram siły a co dopiero Ty....

Moje dziecko dzis wieczorem nie kopie. Moje dziecko tak mi wypycha brzuch co chwile po prawej stronie ze chyba mi go rozerwie. I mam tak zdeformowany ze szok. Przez chwile chciała mi "coś" wsadzić pod żebro ze aż zabolało. Daawno juz sie aż tak nie rozpychala.

Dobranoc wszystkim.

Camille87, Moni&, celia, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kama, to rzeczywiście.... Może biedaczek od tego sie złe czuł, ale dobrze ze go zauważyłaś. A jak był duży to juz niestety sie opil krwi. mam nadzieje ze nic mu nie bedzie.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Madzia ze sie wypycha :D z kazdym dniem jest coraz silniejsza ;)
    No byl bardzo opity skurwiel jeden :/ my kupujemy pieskowi obroze foresto odkad go mamy i nigdy nie mial tak wielkiego kleszcza bo nawet jak sie wbij to usychal a teraz widocznie jakas trefna obroze kupilismy a ze wierzylismy w jej dzialanie to nie ogladalismy go dokladnie .. ale jak widac trzeba.. jutro szukam sprawdzonych kropelek dla niego.
    Zjadl kolacje i bawil sie miskiem nie wyglada na chorego ;)

Dobranoc mamusie :*

MILA lubi tę wiadomość

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ