X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Mila, to masz robote za biurkiem :) fajnie :P

Ja dzis z lepszym humorem, plecy przeszly (nie do konca ale jestem w stanie sie ruszac). Moj na mnie nakrzyczal jeszcze wczoraj ze mam do lekarza isc, ale to mi nic nie da... znaczy dalby pewnie na dwa tyg zwolnienie od pracy, ale mi tak glupio :( pozamieniam sie z ta dziewczyna na prace zebym nie musialam sie zginac (wczoraj na probe ja poprosilam, dziewczyna 18 lat a stekala jeczala jak starsza kobitka, i pyta mnie jak ja daje rade?), w domu i tak Darek swietnie sobie radzi :) Bede musiala wiecej odpoczywac i tyle :)

Kamilko przykro mi ze Twoj piesior zle sie czul :( mi sie serce kroji jak zwierzeta cierpia... wazne ze juz mu lepiej :)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha znowu z opoznieniem zauwazylam ze zaczelam 7 miesiac :P i studniowka dzis oO wooo matko jak ten czas zapierdziela :D

MILA, nezumi, Camille87, pekinka82, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka odnośnie kleszczy to nawet mi nie mów. Pies mojej mamy przyjechał z działki z całą masą kleszczy :-( nawet pogryzł moją mamę jak mu je wyciągała bo już go tak bolało. A par dni temu była z nim na zabiegu bo kleszcz wlazł mu pod skórę na karku i musieli mi nacięcie zrobić żeby skurwiela opitego wyciągnąć. :-P :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Brrrr nienawidzę kleszczy! Fuj!! Biedne psiaki :(

Trochę mi ulżyło po wiadomości od Lanusi, mam nadzieję, że dadzą sobie radę dziewczyny.

Mój synek dziś za każdym razem kiedy szłam w nocy do łazienki budził się i buszował w brzuszku. Coraz silniejszy jest ten mój maluch, już teraz śpię na raty, a co będzie później...?!

Dziś mam usg :D o 10:20 więc muszę się powoli szykować. Muszę poprosić żeby mi podali wagę, bo jestem bardzo ciekawa ile ten mój klopsik waży ;) w 23tyg miał 738g.. Mój mąż się śmieje, że bardzo dobrze Go dokarmiam :D

Aggie, Moni&, MILA, Camille87, pekinka82, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja już w domku... ludzie jak dobrze wyspałam się nie musiałam walczyć o łazienkę i zjadłam przyzwoite śniadanie...

mam nadzieję że u Lanusi się polepsza... jak przeczytałam wczoraj to aż mnie zmroziło... ale z tego co pisze lekarze wiedzą co robią... myślę że będą ją stale obserwować i gdy zajdzie taka konieczność zakończą ciążę w bezpiecznym dla nich czasie...
    kamila prześlij i ode mnie mocne uściski...

a i dziękuję za modlitwę... to wiele dla mnie znaczy...

co do pościeli też obstawiałabym tą pierwszą... ale może lepiej dać coś wybrać dla męża by nie czuł się zupełnie odstawiony od zakupów... ja tak robię ze swoim...
    Aggie ja współczuję ci że musisz pracować.. ja pracowałam w pierwszej ciąży do końca 7 miesiąca i też fizycznie... wiem jak było mi ciężko...
    boli mnie najbardziej chyba to że angole mają to gdzieś... tzn... jak tam jakaś zachodzi w ciążę to zaraz zwalnia się i siedzi na zasiłkach... a polacy tacy sumienni są...

kada ... chłopy już takie są... mój też świruje... ale ja raczej z typu MILI jestem... i czasem mu po prostu robię jatkę...

mika czy ty leżałaś w tym szpitalu?? unormowali ci tą glukozę ? dostałaś dietę? czy insulinę?
    przepraszam jeżeli już o tym pisałaś a ja niedoczytałam...

kajoni poproszę jeszcze raz wkleić link do golarki ...
    a i chyba ty wklejałaś link do jakiegoś sklepu z art dla dzieci... taniego takiego...

ruda jak droga...? masujesz się już??

ja wczoraj byłam oglądać wózki...
    nie było tego tako extreme bo go wyprzedali... i nie miałam gdzie obejrzeć... oglądałam te... camarelo... czy jakoś tak... uciekła mi nazwa... one zdecydowanie większe są od np bebetto... gondole mają bardzo duże... ale spacerówki takie sobie... i kupiłam wanienkę i przewijak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:13

MILA, Sylka, nezumi, Aggie, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie gratuluję studniówki...

sylka a za was trzymam kciuki...

ach i mila przypomniało mi się że ktoś tu miał zdjęcia z sesji pokazać...

Sylka, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive cieszę się ze już w domku jesteś :-) ale ja kochanie nie miałam problemów z glukoza tylko M I K A ;-)

positive lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma juz siarę?? pisałam o tym wcześniej ale chyba nikt nie zauważył...

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi ja mam tylko odrobinę... zasycha na piersiach... nie miałam wycieku... ale wiem że tak może być...

mila pomyliłam literki na klawiaturze... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:12

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi mi wypływa ale tylko jak trochę poduszę :P Sama na razie nie leci...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi nie sprawdzałam ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze nic nie leci z piersi...

• kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi ja mam non stop wkładki używam nawet

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO Mila pani komornik :P w razie czego bede prosić o porady hehhee :P:P

Aguś właśnie tak jest za granicą, Polacy są sumienni, chcą pracować a ci krajowi to juz to mają w d.... , skoro są obcokrajowcy to niech zapierdalają ehh:/ Jak masz możliwość, to idz chociaż na te 2 tyg na l4, potem Ci szybciej zleci. I nie miej wyrzutów sumienia, robisz to dla siebie i córeczki:) Za to potem Ci szybciej zleci :) Moja szwagierka pracuje w Niemczech w sklepie i tez daje z siebie wszystko a Niemki to widzą i nieraz to wykorzystują, chodzą na l4 kiedy im pasuje a jak ktoś ma przyjść na zastepstwo to oczywiscie szwagierka, bo Polka to nie odmówie ehh:/

Sylwuś fajnie że masz dzisiaj usg:D Daj znac później ile ma ten Twój klopsik <3 :)

Positive ciesze sie, że wreszcie sie wyspałaś, nie ma to jak w domu :) Ja tez nigdy nie byłam w szpitalu i juz sobie nie wyobrażam tych kilku dni po porodzie ehh:P Ale z maleństwem u boku napewno bedzie to bardziej znośne niz takie leżenie i czytanie gazet z nudów.
    Ja sie wahałam pomiędzy Bebetto Luca a Adamex Jogger Sport alu i chyba wybiore ten drugi właśnie ze względu na gondolę, jest większa, a o tym Bebetto naczytałam sie troche opinii i cos tam przy spacerówce większości nie pasuje, a nie chce sie potem z wózkiem meczyć i klnąć przy dziecku :P

http://www.myszka-sklep.pl - chyba o ten sklep chodzi, mam zamiar skorzystac i kupic piżame bo są bardzo fajne i nie drogie:)

a co do facetów to ja nie mogę narzekać, mój to jest złotym facetem, nigdzie nie wychodzi z kumplami na piwo, każda wolną chwile spędza ze mną, nawet miał isć kiedys na spotkanie z pracy to nie poszedł, bo wolał posiedzieć ze mną :P

MILA, nezumi, positive, Dodi, Camille87, Aggie, Magda2013, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś się obudziłam z plamą i się zastanawiam czy teraz to już tak codziennie będzie...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobrek :)

Piesior ma sie chyba dobrze rano mnie przywital merdajacym ogonem :)
    Kleszcze sa obrzydliwe ale te male to jeszcze zniose i jestem w stanie wyciagnac a tamten byl mutantem :/ Mila na milosc boska kleszcz pod skora? To jakas masakra! Najgorsze sa walsnie kleszcze lakowe bo potrafia kilka dni siedziec i pic :/

Aggie gratuluje 7 miesiaca :)
    Sylka powodzenia na wizycie :) ponad 700g to dosc duzo jak na 23tc :)
    Kada nie stresuj sie mezem, jezeli sa jakies problemy z jego wyjazdami to po prostu nie puszczaj go. Moj mezus na szczescie wszedzie ze mna hihi ;) samej by mnie nie zostawil, czasem jak jest w pracy a ja tel nie odbieram to mi sie zbiera ze sie martwi ze cos sie stalo :P czasem przesadza ale coz..

Nzeumi niektore dziewczyny mialy siare bardzo wczesnie ale nke wszystkie maja mi tylko dwa razy kropelka poleciala, to chyba nie bedzie leciec non stop az do porodu spokojnie :)

nezumi, MILA, Moni&, Dodi, Aggie, Magda2013, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA fajna praca, ja też pracuję w administracji, tylko że z powodu tragicznego samopoczucia na początku ciaży od razu poszłam na zwolnienie, a potem to wiadomo już nikt nie wraca ;)

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi mi też siara leci żółty płyn ale bardzo mało i to jak przycisnę pierś, czasem jakaś malutka plamka na piżamie sie pojawi ale nie ma tego dużo i nie codziennie

ja pracuje w markecie i umowe mi przedłużyli na czas nieokreślony aż sie sama zdziwiłam, pewnie dlatego, że tam zawsze lipa z pracownikami, ważne, że bede miała blisko do pracy minuta drogi co przy małym dziecku bedzie ogromnym plusem:) zreszta zobaczymy jak sie ułoży wszystko i kiedy mój maż bedzie chciał startować za granicę za pracą, mam nadzieje ze sie wszystko ułoży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:25

Dodi, Aggie, MILA, Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Nzeumi niektore dziewczyny mialy siare bardzo wczesnie ale nke wszystkie maja mi tylko dwa razy kropelka poleciala, to chyba nie bedzie leciec non stop az do porodu spokojnie :)
    no mam nadzieje... ale i tak nie wyobrażam sobie spać w biustonoszu i wkładce, to już chyba wolę piżame wymieniać w razie potrzeby, bo jak to faktycznie nie jest tak ze codzinnie to po co się męczyć.

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi ia pewnie tez bym nie dala rade spac w staniku i tez wolalabym codziennie pizame zmieniac, ale jesli masz jakas obcisla w biuscie koszulke to mozesz te wkladki do niej przykleic nie musisz stanika zakladac :)

Magda2013, nezumi, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ