Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez nie licze ale czytalam ze w momentach aktywnosci 10 ruchow na godzine
i badz tu madra
w karcie ciazy jest instrukcja jak liczyc i zapisywac ruchy wydaje mi sie ze najbardziej prawidlowo
Nezumi ja mam w nocy tak jak Ty!
Daria no to z ta szyjka to faktycznie oszczedzaj sie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 20:38
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro idę na Edukacje Cieżarnych (taka nasza szkoła rodzenia) to zapytam położnej o te liczenie jak nie zapomnę of cors
Kamila mówiłaś o tym lekarzowi? Mi się wydaje ze to chyba nic takie tym bardzije ze jak już się ułoże wygodnie to przechodzi. -
nick nieaktualnyNie mowilam bo tez jak juz sie uloze to przechodzi
Kiedys gin mi powiedzial ze w ciazy ma prawo wszystko bolec
Ale tak na serio to mowil ze wszelkie bole podbrzusza klucia ciagniecia sa normalne ja mam szyjke badana na kazdej wizycie i jest ok wiec chyba te nocne bole nie sa niebezpieczne -
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Daria raczej nie 10 ruchow na caly dzien tylko na godzine. Jak lezalam z dziewczynami w szpitalu jedna byla 29tc a druga 36 tc.Mialy 3 pory licznia ruchow-rano,w poludnie i wieczorem. I zawsze jak przychodzila polozna na sprawdzenie tych ruchow to mialy podac ile przez godzine naliczyly.
Ja napisalam jak mi powiedzial ginekolog ze na dzien.
Sylwia tu nie chodzi ze ma sie kazda godzine ruszac, ale w porze jego aktywnosci ma byc 10.. Wiele lekarzy ma rozne teorie
Poza tym nie zawsze dziecko ma pory rano popoludniu i wieczorem.. Kazde dziecko rusza sie inaczej i w innych porach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 20:53
Camille87, Sylka, amela, nezumi, Magda2013, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Witajcie z powrotem
przepraszam ze nie dawalam znac, ale to byl dlugi i meczacy dzien... u nas parowka byla, w pociagu jeszcze gorzej, nie mialam czym oddychac, w dodatku byl jakis wypadek i mielismy opoznienia, obiad trza bylo juz w miescie zjesc
a po powrocie do domu, padlismy na lozko
A wiec, profesor powiedzial, ze wszystko ladnie rosnie w mozgu, tak jak powinno, jedynie czego nie chcialby widziec to nadal za wiele plynow gdzies w dole czaszki, ale! on sam powiedzial ze raczej nie przywiazywaly do tego wagi... a wiec, z Majeczka jest wszystko okStrasznie jej sie nie podobalo w tej maszynie, mieli maly problem zeby sprawdzic wszystko ale dali rade, na fb wrzucilam filmik
ps chyba ma nosek po tatusiu
pokazywal profesor zdjecia i tak sie rzucilo mi w oczy
Ruda27, amela, Sylka, nezumi, pekinka82, Camille87, Moni&, MILA, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Ja już wróciłam ze sr
byłam po drodze w lumpeksie wychaczyłam kilka ładnych nowych rzeczy dla Nelki no i dla siebie kilka sukienek i tunik. Zmęczona troche jestem bo troche dziś połaziłam ...
Ja w sumie jeszcze nie licze ruchów bo ostatnio mała jest bardzo aktywna, ale słyszałam że w trakcie aktywności dziecka należy naliczyć 10 ruchów ..
Kamilka z tymi kleszczami to jest masakra, tu u moich rodziców to zwierzaki sporo ich przynoszą, zwłaszcza koty, ale kotów nie zarażają tylko psy, moja mama właśnie ma też dla swojego pieska taką obroże za 100 zł i jak do tej pory miał tylko jednego.
pekinka82, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
No to ja już nie wiem jak to ma być z tym liczeniem, ale przyznaję, ze nie zagłębiałam się w to... Dlatego dziwne mi się wydało naliczenie 10 ruchów w godzinę, bo np ostatnią godzinę mój synek śpi i się nie rusza, a to chyba nie powód do tego, żeby się denerwować
Widocznie trzeba liczyć w godzinach aktywności.Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aggie super wieści!!!
Aggie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapuszczam sobie Lekarzy - dziś ostani oddcienk serii
Jestem zmęczona musze jakoś dotrwać aż maż wróci. Oczywiscie mała się zawsze wtedy aktywuje już wie że tata wraca o 22.30 i wtedy trzba zacząć harce w brzuszku
Ruda27, Magda2013, Sylka, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Ja napisalam jak mi powiedzial ginekolog ze na dzien.
Sylwia tu nie chodzi ze ma sie kazda godzine ruszac, ale w porze jego aktywnosci ma byc 10.. Wiele lekarzy ma rozne teorie
Poza tym nie zawsze dziecko ma pory rano popoludniu i wieczorem.. Kazde dziecko rusza sie inaczej i w innych porach..
No tak,ile lekarzy tyle opini. Jednego czlowiek sie naczyta,drugiego naslucha i wtedy glupiejeDokladnie nie wiem jak to sie liczy,napisalam tylko jak bylo w szpitalu i myslalam ze tak to sie robi
jestem ciekawa jaka moj lekarz ma teorie.
Aga superAggie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggie super wiesci
zaraz zerkne na filmik
Anitka ja tez ostatnio sobie w lumpeksie kupilam sukienke i dwie tunikina dziesiejszy upal jak znalazl! Ale dla.dzidzi juz nic nie kupuje bo za duzo mam
a co do obrozy to nie wiem czy sie jakas trefna nie trafila
w zeszlym roku dzialala - nawet jak kleszcz sje wbil to usychal a teraz sie wbijaja albo laza po psince
kupilam dzis krople ktore dzialaja miesiac bo boje sie o mojego mordziaka...
Sylka, amela, Aggie, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jestem
mąz wrocil z pracy
polezelismy sobie, poszlismy na spacer do parku i potem do znajomych,.wrocilismy niedawno.
Agus ciesze sie ze Majeczka zdrowo rosnie!
Daria, nie wydaje mi sie zeby ilosc wypijanych plynow miala wplyw na malowodzie lub wielowodzie. ale jak bedzie Ci lepiej to ogranicz arbuzy:P
tez nie wiem jak to w koncu jest z tym liczeniem, chcialam zaczac liczyc ale to chyba nie ma sensu, bo dzieciaczki faktycznie maja godziny odpoczynku kiedy nie musza soe ruszac. a 10 ruchow w ciagu dnia jest napewno. gdzie czytalam ze liczy sie kopniaczki i przepychanie, ale nie czkawke.
kurde glowa mnie zaczela bolec ide spac dobranoc:*Aggie, MILA, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej.
Miałam dzis tak zalatany dzień ze szok... Wszystko sie zwaliło... Szkoda pisać bo mi mózg wysiadzie...znowu. Wróciłam o 22 do domu, padłam na pyszczek i dopiero wstałam. Nawet nie zauważyłam ze tak jak Madzia zaczęłam dzis 30 tydzień. Krótko:
Cieszę sie ze z Lanusia i Lilką juz lepiej
Madzia gratuluje 30 tygodnia
Kamila mam nadzieje ze psince nic nie bedzie ale ta obroża to ...masakra jak tyle kleszczy przyciąga...
Nie liczę ruchów jak sie rusza, nie będę sie nakręcac bo i tak za dużo na głowie mamy, chyba ze mała ma słabszy dzień to w okresie jej największej aktywności liczę czy jest ich 10 ale zdarzyło mi sie to 2 razy.
Aggie, cieszę sie ze z Majeczka wszystko okey!!! Nie mogło byc inaczej!!
Tez muszę założyć te karte rossmana rossne. Ale nie wiem czy sie za to płaci czy nie bo nie czytałam zasad.
Jutro (dzis) mam wizytę u gina i usg. Proszę, 3majcie kciuki. Bo jak zwykle jak jest ważne badanie to panikuje strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 00:27
pekinka82, MILA, Moni&, Ruda27, Dodi, celia, amela, Sylka, Sylka, Aggie, Magda2013, positive lubią tę wiadomość