Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzikovy to trzymam kciuki za wizytę
Mika to kiedy się już tak definitywnie przeprowadzacie do Czech?
A ja naczytałam się wczoraj, które wybrać chusteczki, płyny do kąpieli, kremy itp Korzystałam ze strony, którą już ktoś tu polecał http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html no i naprawdę można się zdziwić jaki marny skład mają produkty markowe i że płacimy tylko za markę, ehh...
Dziś mamy kolejną szkołę rodzenia, u nas jest 5x po 3h
Aha i dziś idziemy do urzędu, w celu uznania dziecka poczętego
Piękny i gorący dziś dzień, zaraz zamierzam skorzystać ze słoneczkaMoni&, MILA, amela, Madzikovy, Sylka, Dodi, Ruda27, pekinka82, mala_mi, positive lubią tę wiadomość
-
Witam
Madziu trzymam kciuki za wizyte, na pewno Zuzia pieknie rosnieDaj znac od razu po, na ktora masz?
Ja znalazłam na allegro w dobrej cenie kosmetyki hipp, kremik do twarzym 75 ml, zel do mycia ciala 400ml i włosków i oliwke 200ml za 48 zl juz z przesylka
Ja juz od 8 dzis nie spie, obudziło mnie piekne słoneczkolece zaraz na spacerek
Celia a z kim chodzisz na sr?MILA, Madzikovy, Moni&, Sylka, Dodi, positive lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
A co do liczenia ruchów, ja też sądzę, że w porach aktywności w ciągu godziny powinno być przynajmniej 10. Jednak po ostatniej wizycie u ginki moja Mała chyba się zawstydziła i teraz kopie i kręci się bardzo często
Tak więc stwierdzam, że nie ma co liczyć, bo tych szurnięć i kopnięć jest więcej niż 10
I oczywiście gratuluję wszystkim mamusiom z 3 przoduMadzikovy, Moni&, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Kryminały, thillery, romanse, o dzieciach by sie przydało tez poczytac jakąś książke dobrą
Musze sie wybrac do biblioteki, bo daaawno nie byłam a za duzo juz mam książek w domu
Celia zdaj nam potem wykład o czym były zajęcia:D Fajna stronka, nie wiedziałąm ze jest tyle tych chusteczek:P I co tu wybrać? Kiedyś nie było takiego wyboru gdy nasi rodzice sie nami opiekowali i żyjemy... a teraz marka goni markę, każdy myśli że jak markowe i drogie to super, a czasem jest wręcz odwrotnie....
Mika fajnie że bedziecie w Czechach mieszkaćUmiesz czeski?
Fajny język:)
celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Amela jak to z kim chodzę na sr? Z tatusiem przyszłym
Dziś na zajęciach będzie pielęgnacja i kąpanie, niech się przygotowuje
Mila polecam tę stronę generalnie Wam wszystkim. Dziewczyna analizuje skład chemiczny wszystkich produktów. I np w chusteczkach nawilżanych w większości znanych pampersów czy nivea są tylko konserwanty z wodą
Najlepsze okazują się najtańsze chusteczki z dyskontów np z netto, tip z real, no i lidl i rossman całkiem nieźle się trzymają.
Taka opinia wydaje się bardzo obiektywna bo to jednak po prostu analiza składu.
Amela zajrzyj tam na oliwki, bo też się okazuje, że większość to olej mineralny plus konserwanty - a ten pierwszy powoduje tylko zatykanie porów, nie przepuszcza wody i przyczynia się do powstawania wyprysków np.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 09:16
Moni&, Dodi, MILA, mala_mi, positive lubią tę wiadomość
-
Ja na sr chodze z mama bo to ona bedzie przy porodzie
Oj Madzia to będziemy tu tyle czasu czekać na wieści od Ciebie!!! Ale Ci zazdroszczę ze dziś już zobaczysz Malutka
Moni&, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyDzien dobry!!
Ojej Daria pamietaszdziekuje, dzis mam juz 3 z przodu
No ja z om mam termin na 29 lipiec ale wg usg jest mniejszy (4 sierpien) ale mysle ze urodze w lipcu - podobno termin z om lub I usg jest najtrafniejszy
Dziewczyny gratuluje zaczecia nowych tygodni
Madzia powodzenia na wizycie
Quendi moj pies tez ma foresto bayera85zl wodoodpowrna...
MILA, Moni&, Madzikovy, Sylka, Ruda27, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Mila polecam tę stronę generalnie Wam wszystkim. Dziewczyna analizuje skład chemiczny wszystkich produktów. I np w chusteczkach nawilżanych w większości znanych pampersów czy nivea są tylko konserwanty z wodą
Najlepsze okazują się najtańsze chusteczki z dyskontów np z netto, tip z real, no i lidl i rossman całkiem nieźle się trzymają.
Taka opinia wydaje się bardzo obiektywna bo to jednak po prostu analiza składu.
Celia i wcale mnie to nie dziwi bo ja od początku odradzam różne kosmetyki i obstaję przy starych, polskich produktach
Kamilka super wyglda ta trójka z przodu
celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Moni& wrote:Madzik to pisz smsa do którejś z nas
Ale fajnie, że zobaczysz swoją Zuzke znowu
Celia naprawde świetna ta stronka, przynajmniej wiadomo, że możemy kupić coś dobrego i taniego
No naprawdę można sobie wiele przekonań zweryfikować. Ja byłam zdumiona, że takie firmy jak pampers, panten, nivea dedykowane dzieciom mogą wypuścić produkt przepełniony konserwantami
Analizuje też kremy do buziek, kremy na rozstępy itp. Wszystko co związane z ciążą i dziećmi. Ceny są kompletnie nieadekwatne do zawartości/ jakości produktu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 09:26
Moni&, Ruda27, MILA, mala_mi, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny!
U mnie dzisiaj też piękna pogoda, szkoda tylko, że nie mam z kim iść na spacerMąż do wieczora w pracy.. Pewnie spędzę dzień z książką i Wami :*
Madzikovy trzymam mocno kciuki za Twoją wizytęDaj znać szybciutko co słychać u Twojej córeczki
Moniś mój syn wczoraj też zmienił pozycję i kopie w stronę kręgosłupa, więc wszystkie ruchy są stłumione i mniej wyczuwalne. W ogóle mój maluch ostatnio bardzo często zmienia pozycje, bo ciągle czuję Go gdzie indziej.
Jak sobie przypomnę ten widok usg jak sobie słodko ziewał, jak mlaskał i pił wody tą swoją słodką buźką to aż mi łezki stają w oczach, że taki mały CUD siedzi w moim brzuszku..
A! Moni co do książek to ja pochłaniam wszystko jak leci, ale mogę Ci polecić kilka:
Jane Graves "Miłosne kołysanki" i "Mąż z ogłoszenia"
Melanie Gideon "Żona_22"
To są takie lekkie romansiki akurat na latoFajnie się czyta i nawet wciągają
John Verdon "Wyliczanka" kryminał
Teraz czytam Camille Lackberg "Ofiara losu" też kryminał.
No i jak byłam w PL kupiłam jeszcze poradniki Heidi Murkhoff "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka" i podczytuję sobie po trochu. Bardzo dużo przydatnych informacjiCamille87, MILA, Madzikovy, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny