X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Kamila :) Super!!!! Przekonaj mojego syna, żeby też czerpał z moich zapasów :P

celia, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka brawo !!!!!!! :-D czyli jaka waga?

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Jakbyś chciała spisać mój to popatrz na komentarze w poście, tam podałam mój aktualny nr bo w poście jest stary :P
    Okey Moni :) spisze nowy :)

Moni& lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Madziu powodzenia na wizycie :)

Dziewczyny gratuluje 30 tyg :D u mnie ostatni dzien 2 trymestru wedlug belly :P

Corcia moja to bzika dostala wczoraj po tym badaniu :P z wieczora jeszcze tak tancowala w brzuchu ze nawet Darek mogl to zauwazyc :) Dzis mam wizyte z tymi plecami u lekarza :/ jak mi kaza brac paracetamol to sie chyba powiesze :/ nie dziala! no nic... trza bedzie jeszcze na troszke do pracy wrocic.

Idziemy tez z mama powybieraac welne na kocyk :D aaaleeee jestem podekscytowana :D uwielbiam mixy kolorow :D

I zyczymy z Maja wszystkim milego dnia :D bo pewnie bede pozno :)

Madzikovy, Sylka, Ruda27, Camille87, MILA, Magda2013, positive, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie zatem udanego dnia :)

Kama, to gratulacje, tez bym wolała aby moja córka juz czerpałam z zapasów :) a mam wrażenie ze ona je dalej gromadzi :) hah

Dzięki Sylka. W takim razie masz spokojny, relaksujacy dzien :) pozazdrościć.

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila swietnie! Zazdroszcze :P tez sie dzisiaj wazylam, i waga stoi ale ja juz glupieje z ta moja waga bo ona lubi mnie delikatnie oklamywac :P

Sylwia to szykuje sie mily dzien, odpoczywaj i relaksuj sie :)
    Tez chyba musze poczytac tego bloga z analizami.. Bylam zdecydowana na chusteczki pampersa ale zobaczymy

Camille87, celia, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Kamilka brawo !!!!!!! :-D czyli jaka waga?

77,7 :P juz rozumiecie dlaczego sie ciesze? :P 13,7kg na plusie...

celia, MILA, Ruda27, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratuluję wagi :) Ja się staram odżywiać racjonalnie, ale czuję, że teraz częściej jestem głodna :P Co pewnie waga też pokaże ;)

Aggie niesamowity ten filmik na fb :D Oglądaliśmy wczoraj oboje i się cieszyliśmy, że nasze maleństwo też bryka w takich "okolicznościach przyrody" :)

U mnie na termometrze 33,5 o.O Ale akurat słońce na niego świeci :P

Camille87, MILA, Ruda27, Aggie, mala_mi, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, no ta Twoja waga lubi oklamywac ;) mkze tm razem nie skoczy tak nagle :)
    Mi belly pisze 8 miesiac ale belly zawsze o krok do przodu :P
    Kochane ja sie zbieram na spacer bo jest cudownie!
    Nadrobie pozniej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 10:00

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka waga super :-)

Aggie to miłego buszownia po sklepach :-)

Zazdroszczę wam spacerków :-(

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie 20 stopni, ale jest goraco:P

Kamilka gratuluje wagi:) mam nadzieje ze moj synus tez zacznie w koncu z zapasow korzystac:P
    Sylwia dzieki za tytuly! napewno skorzystam:)
    ja tez myslalam ze pampersy sa dobre bo drogie a tu jednak sie okazuje inaczej. mma nadzieje ze na pieluszki z biedronki moj maluszek nie bedzie uczulony bo sa tansze a papmpersy drogie jak cholera. Sylwia z tymi pieluszkami to macie fajnie, inne rzeczy dla dzieci tez sa tansze? potem siedziwic ze w Polsce coraz mniejszy przyrost naturalny, kasy na dzieci zadnej a wszystko drogie jak zloto, ludzi nie stac na posiadanie dzieci. ja bym chciala miec 3 dzieciaczkow, moze nawet 4 ale to pod warunkiem ze uda nam sie wyjechac z twgo kraju bo tak to mozna pomarzyc i poprzestac na 2..

MILA, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym blogu sroki jest analiza sudocremu i wcale on nie jest taki super ;/ tez wybrałam hippa na odparzenia

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do produktów to nie ma o czym mówić że z pieluszek najlepszy jest pampers.
    Ale co do całej reszty najzwyklejsze i najtańsze produkty okazują sie być najlepsze, dlatego tak jak już pisałam zaopatruję się tylko w bambino :-)

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co wczoraj trochę czytałam o pierwszym mleku.
    Wiem juz że u mnie przynajmniej mleko NAN które mi kazali dawać w szpitalu się nie sprawdziło. Córka nie chciała go pić :-( nie przybierała mi na wadze Potem znajomi mówili bebilon bo jest smaczne, a wczoraj wyczytałam na różnych forach opinie że mleka Bebiko i Bebilon są smaczne ale bardzo duzo mam skarżyło że dzieci miały problem z kupkami, zaparciami, bólami brzuszka (a wierzcie mi to jest masakra :-P) a i wysypkami :-P
    I doszłam do wniosku że mleczko Hipp jest bardzo chwalone a najwazniejsze jest to że jest dostępne w takich sklepach jak Rossman czy LidL co jest dla mnie bardzo ważne bo do Lidla mam blisko i wiem że spacerkiem mogę sobie przy okazji zakupów mleczko tam kupić. Najgorzej jak sie człowiek nastawi na mleko po które albo trzeba do dużego marketu pojechać albo w aptece kupować :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 10:15

Moni&, Camille87, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie mam fajnie maz sprzata hehe i mysle jakie ciasto sobie zamowic na urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 10:26

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na temat mleka nie czytalam.. Mam ogromna nadzieje ze bede karmila i narazie nie bede sobie tym zawracala glowy :P pieluszki to tylko pampers napewno, po dluzszym czasie zaczne probowac te dada ale to napewno po paru miesiacach dopiero.. Krem sudocrem zostaje, zobaczymy jak sie spisze :P
    Ale z chusteczkami sie musze zastanowic jeszcze.. Ale to jest chore puszczaja dla dzieci produkty, przeszly jakies testy a sa jakies same na chemii..
    Kamila jaki obwod brzuszka? Urosl? :)
    Milego spacerku :)
    Aggie udanych zakupow :D
    Ja wam powiem ze dawno takiego lenia nie mialam :/ pogoda sliczna planowalam dzisiaj wyjsc wczesniej na lawke ale kurde tak okropnie mi sie nie chce :/
    Jutro to ju bede zmuszona sie zebrac w garsc bo musze rano jechac na kontrole do ubezpieczalni i juz mam stresa..

Moni&, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzis tez piekna pogoda az szkoda siedziec w domku :) Ide zaraz po wyniki moczu a pozniej na laweczke posiedziec na sloneczku :)

Madzia czekamy na wiesci z dzisiejszej wizyty, dla Ciebie tez gratulacje 3 z przodu hehe :) idziemy leb w leb :P

Mi termin po ost.badaniu wyszedl na 10 sierpnia,to pewnie przez ta glowke mniejsza. A wg OM wychodzi 5.08 a wg pierwszego usg 3.08.

Moni ja mam tez jutro wizyte :) na ktora Ty idziesz ?
    Jestem ciekawa jak moja corcia jest ulozona,bo kopie mnie zdloz i wszerz po tym brzuchu,jezdzi mi reka albo noga pod skora a teraz sie usadowila tak ze z prawej strony czuje cos twardego :P moze to plecki :)
    Aga super ze humorek dopisuje :)

U mnie tez waga nie chce stanac w miejscu :P caly czas idzie do gory. Camilla jak Ty to robisz ? :P

Nic ide.. zycze wszystkim milego i slonecznego dnia <3

Madzikovy, Moni&, Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też będę karmiła, ale dobrze jest mieć wybrane jakieś mleko ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Madzia :) no jakby nie patrzeć łeb w łeb :)
    Wszystkie idą na spacerek a ja idę sprzątać bo potem lekarz.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja ma na 10 ale nie wiem o ktorej wejde :/
    tez jeszcze nie czytalam na temat mleka mam nadzieje ze bede mogla karmic piersia:)
    tez bym poszla na spacer ale samej to sie nie chce:/ szkoda ze nie mam psa to przynajmniej jakis towarzysz:P

Ruda27, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ