X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Madzikovy ...gratuluje i Madzia 3 z przodu :)

Powodzonka na wizytach lekarskich :)

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Powodzenia na wizytkach :-)

Madzikovy , Madzia gratuluje 3 z przodu :)

Właśnie apropos ruchów jechałam do pracy i myslłąm że napisze bo ja młodego wczoraj np. mało czułam :-/ a dzis od rana (w porównaniu z poprzednimi dniami) licho :-( no i czekam i czekam .......
    Ale też mi się zdawało że 10 ruchów na godzinę to w ogóle nie ma takiej opcji :-P Ponoć dziecko coraz więcej śpi więc jak tu 10 ruchów na godzinę by miało być :-P

Madzikovy, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:)

zapowiada sie upalny dzien:)az spac mi sie odechcialo..

wogole w ten week bylylismy w czechach u tesciow, gdzie bedziemy mieszkac i tesciowa kupila mi caly wor ciuszkow:)

wybieralismy wszystko do remontu gory..takze nachodzilam sie co nie miara:)

moja Maja to wicie co rusza sie totalnie jak chce..jeden dzien jest aktywna, a potem dwa kolejne prawie jej nie czuje?zaczynam sie zastanawiac o co tu chodzi??

powodzenia na wizytach Laseczki:**********

MILA, Ruda27, Dodi, celia, Sylka, Camille87, Magda2013, pekinka82, positive lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjjjjj!

Madzikovy ja też wczoraj miałam dzień, że już nie wiedziałam jak się nazywam. Powodzonka na wizycie :-*

Mikus ja też tak mam, czasami aż czuje Małego przez brzuch a czasami cichutko...taka ich natura!

Kamilka ja już przechodziłam akcje z moim psiulkiem i kleszczami....złapał bolerioze-nikomu nie życzę. ..odchodził nam praktycznie. ..szybka reakcja. ..zastrzyki i bąbel jest z nami!!! Teraz bez frobtlibe i obroży-kupiłam tego foresta bayeru, nie ma życia.

Dariuś-nie mart się Kochana. Wszystko będzie dobrze!! Wody płodowe i tak się przed porodem zmniejszają! !! Buziulki :-* :-*

Ech i tyle z mojej pamięci. ..zapomniałam komu co jeszcze skrobnąć :-*
    Dla reszty buziaki na miły dzień od Mojego Synka :-* :-* :-* :-D

Włączam kompa i pisze świadectwa he he....

Aaaaa i drugą noc takie mnie czasami bóle złapią na bokach w pachwinie że szok. A budzę się normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 07:00

MILA, Ruda27, Moni&, Madzikovy, Dodi, celia, Sylka, Camille87, Magda2013, pekinka82 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi na kiedy masz termin porodu?bo patrze ze nasze suwaczki sie zgraly:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)
    u mie pooda piekna dzis.
    ja od wczoraj malego tez mniej czuje. zawsze wieczorem takie kopy dawal ze hej a wczoraj tak leciutko. nie chce schizowac bo pewnie sie inaczej odwrocil, czuje jak sie wierci ale moze kopie w lozysko? bo czuje takie jakby stlumione kopniaki?

MILA, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powodzenia na wizycie:) ja mam jutro ale pewnie bez usg bo ostatnio bylo

Madzikovy, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikus według miesiaczki na 18 sierpnia, usg podobno 22 sierpnia

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam mieć dzisiaj wizytę, ale przełożyłam ją na przyszły tydzień bo dopiero co byłam na tym echo serduszka i widziałam małego i wszystko ok, więc stwierdziłam po co mam teraz iść :-) tym bardziej że mój gin robi tylko zwykłe USG a frajdą jest faktycznie to 3 i 4D więc nuda ha ha ha :-)

Moni&, Ruda27, Dodi, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin wg OM mam na 9 sierpnia, a wg usg ostatnio wyszło na 4 sierpnia, przed 20 tygodnie też wyszło usg na ten termin. ale cos czuje że Kacperek i tak wyjdzie wcześniej :P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!
    Gratuluje wam 30 tygodnia ciazy! :)
    Chociaz dzisiaj najladniejszy suwaczek zaczyna sie u Kamilki :)
    Madzia powodzenia na wizycie. Napewni jest wszystko dobrze, prosze bez stresow :)
    Mika bedziecie w czechach mieszkac? To jakis przy granicy czy dalej?

Monia mysle ze zalezy jak sie maky ulozy i dlatego raz czuc mocniej raz slabiej.
    Moj sie przekrecil i jest pupka do dolu.. A juz ostatnie 2 usg byl glowka, ale jeszcze jest czas :)

MILA, Moni&, Madzikovy, Dodi, celia, Sylka, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie słonecznie aż chce się żyć

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wg OM termin 28 sierpień ale jak CC to 18 sierpień :-)

Kada gratulacje 29 tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 08:03

Moni&, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg om to 6 sierpien. Ale maly od poczatku jest wiekszy i terminy byly 29.07-1.08.. A ostatnio juz 17-20.07 :P fajnie jakby do konca lipca pojawil na swiecie :) podejrzewam ze tak bedzie skoro on taki byczek :P

Kada gratuluje 29 tygodnia :)
    U nas tez super pogoda, pojde pozniej na lawke posiedziec z ksiazka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 08:11

Moni&, Dodi, celia, Sylka, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Madzikovy - karta jest bezpłatna ale musisz coś kupić żeby rabat nie przepadł, nie pamiętam dokładnie ale chyba 6 rzeczy w 90 dni, jakoś tak.

U mnie termin OM na 12.08, USG 10.08, a wg wagi na 5.08 :)

U mnie też dziś zaczęła się ostania dwudziestka :) No a 30 tydzień to brzmi dumnie - gratulacje :D

Pogoda piękna, chyba pójdę piechotką na szkołę rodzenia :)

Moni&, MILA, Ruda27, Madzikovy, Dodi, celia, Sylka, positive lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

U mnie też dziś zaczęła się ostania dwudziestka :) No a 30 tydzień to brzmi dumnie - gratulacje :D

Oj Nezumi Wszystkiego naj naj i gratulacje :-)

A ja umówiłam juz badanie trzeciego trymestru na 18 czerwca :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mnie właśnie obudził pies, wskakujacy mi za łóżko i co....zapodał mi takiego śliniaka!! Feeee...

Dzięki za gratulacje i trzymanie kciukow na wizycie :) idę na 15 wiec jeszcze trochę czasu zostało.

Nezumi dzięki za odp, wczoraj juz nie miałam siły, ale dziś wejdę na ich stronę i poczytam :) i gratulacje ostatniej 20-tki :)

Ruda, to widzę ze nasze dzieci bedą lipcowe :) chyba jeszcze Kamilka sie zalapie :)

Moni no ja będę mieć USG i to chyba to ważne wiec mam stresa, ale cieszę sie bo odebrałam wyniki wszystkich badań i sa dobre, poza tym brak tej cukrzycy tez podnosi mnie na duchu.

MILA, celia, Moni&, Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy bedzie dobrze ;-)

Madzikovy lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecicie mi jakieś dobre książki? bo skonczyłam czytac serie polskiej autorki "Ja diablica" "ja anielica" "ja potepiona" i nie wiem za co sie wziąć:P Sylvie Day mam ale drugą częśc na razie , czekam na pierwszą wiec nie zaczynam:P
    maluszek mój sie chyba obudził bo mocniej sie zaczął ruszać:) kurde jakie to stresujące, każdy dzien uzależniony jest od ruchów małego, jak są mocne to jestem spokojna i mam humor jakby mi słonko w czasze przygrzało a jak są słabsze to chodzę przymulona wrr.
    Nezumi gratuluje 29 tygodnia! :) ja 30 zaczne w sobote oh yeah :D
    Daria Twój byczuś na pewno wyjdzie wcześniej :) bedzie lipcowym szkrabem :)
    ale gdzies tez czytałam, ze najbardziej prawdopodobna data porodu jest data z OM albo wg usg ale podana przed 20 tygodniem bo później każde dziecko rozwija sie w swoim tempie. zobaczymy jak to bedzie :)

Madzia oczywiście ze bedzie dobrze! Niestety na ten stres nic nie poradzimy, do konca ciąży bedziemy sie bać czy wszystko wporządku z naszymi maluszkami, ale juz bliżej niz dalej zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 08:57

Ruda27, celia, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mońia tez tak wlasnie czytalam :) czyli u mnie data 29.07-1.08... Pozostalo nam cżekac hehe :)
    Jakie ksiazki Cie interesuja? Moze cos o dzieciach? :D
    Madzia napewno masz stresa, ale juz tyle waznych badan bylo i bylo wszystko ok :) musimy w to wierzyc.. Sama sie martwie ale nic innego jak wiara nam nie zostala..

Moni&, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ