X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posiedziałam trochę na dworze, jest tak cudownie :)
    Moni powodzenia ;)

MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieco zdołował mnie ten ranking chusteczek :/ Już nawet w małe dzieci ładują chemię - naprawdę nie da się naturalniej? Mam chusteczki Huggies (nie najgorsze w tym zestawieniu) oraz Pampers (kiepściutkie wg testerki). Na początek chyba postawię na umywalkę i wodę z mydłem :P

Camila i Madzikova, gratuluję rozpoczęcia trzydziestych tygodni - to już namacalna końcówka :D Final countdown można by rzec :D :D :D

Przez kilka ostatnich dni moja córcia mniej się ruszała - rzadziej i słabiej, co doprowadzało mnie do skraju wytrzymałości psychicznej. Mój mąż wykonał kawał dobrej roboty, bym nie oszalała ze strachu. Przekonywał, że to tylko czas słabszej aktywności, bo gdy kładł głowę na moim brzuchu to czuł ruchy, tylko, że ja odczuwałam je jako słabsze niż zwykle. A dzisiaj najwyraźniej mała ma powrót formy, bo daje mocne i wyraźne kopsańce :) Ufff... Ale przez ten stres zamiast przybierać na wadze straciłam 1,5 kg w ciągu paru dni... Mam co nadrabiać. Może wrzucicie jakiś przepis na ciacho? :P

Moni&, Madzikovy, Sylka, Ruda27, MILA, Camille87, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mam to samo.. Nie ma z kim :/ zostaje lawka..
    Madzia milego dnia :)

Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... ja na szybko...

powodzenia wizytującym... ja idę jutro ale na nfz więc oprócz pomiaru wagi rr i tętna szału nie będzie...
    najbardziej cieszę się z potem bo idę na pedikiur ;-)

za wszystkich wizytujących trzymam kciuki... i gratuluję tym z 3 z przodu... jeszcze trochę i tylko patrzeć jak będziemy się rozdwajać ;-)

Celia ... ja polecałam bloga sroki... ale takiego odzewu nie było...

dobra ja uciekam dalej... pranie mnie woła... a zaraz idę po córkę do przedszkola... i w planie mam zupkę z młodej kapustki... mniam...

aggie bardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze... no i widzę że kolejny fascynujący dzień się zapowiada...

Moni&, Sylka, Ruda27, amela, Camille87, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi na mnie nie licz bo taki ze mnie cukiernik ze hoho:P ostatnio i tak zaszalalam bo zrobilan muffinki hehe.
    ja spacerek zalicze gdy mężuś z pracy wroci aledzisiaj siedzi do 17:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:59

mala_mi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam, ze najlepsze do mycia pupy dziecka jest zwykła ściereczka z oliwą :) Hmmmm może to jest sposób :)

Monia ceny są porównywalne jak w PL ale tylko części akcesoriów dla dzieci np butelek, smoczków itp. Jeśli chodzi o wózki, ciuszki, nosidła to są strasznie drogie chyba że trafi się na jakąś super promocję. Dlatego ja część rzeczy będę kupowała tutaj a część ściągała z PL. Najważniejsze, ze pampersy są tanie bo tego to będę potrzebowała najwięcej.

Też czasem sobie myślę, że pies by się przydał na spacery ;)

Ruda27, Moni&, positive, Camille87, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi zrób sernik na zimno albo pancakes :)

Moni&, Camille87, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka też słyszałam o super tanich pampersach... to duży plus...

a co do przemywania pupci... my długo przemywaliśmy tylko czystą wodą i watką... mała miała wielką ranę na pupci po chusteczkach i tylko odizolowanie jej od detergentów nam pomogło... a jak tanio to wychodzi...
    niekoniecznie prosto ... ale tanio...

Camille87, mala_mi, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie własnie zastanawiam co kupic do pupy dziecka? czy kupowac juz cos na odparzenia ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często zwykłe domowe sposoby są najlepsze :) W praktyce okaże się co najbardziej będzie pasowało naszym maluszkom..

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja mam sudocrem i bepanthen.

amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POSITIVE też u nas sie zdarzało ze trzeba było odstawić chusteczki, a po jakimś czasie ten zapach chusteczek to już mnie tak odrzucał że obłęd jakiś :-/

Sylka, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mysle ze to jest koneiczne. Ja sudocrem bede uzywala :)
    Ale tak jak mowi Sylwia dopiero same sie przekonamy co jest najlepsze dla naszych maluszkow :)

Ja wlasnie gotuje zupe koperkowa i pozniej ide na lawke z ksiazka :D

MILA, Sylka, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja sie własnie zastanawiam co kupic do pupy dziecka? czy kupowac juz cos na odparzenia ?

co do tego to ja jednak sudocrem. W sumie to go cały czas używam. Często córka ma odprzoną dupcię i cipcię a ma juz 8 lat . Wtedy sudocrem pomaga. Nawet ja jakies wysypki. A dla zmiany linomag.

Sylka, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tez kupie ten sudocrem :) dzięki za rady ;*

MILA, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze kochany jaki upal u nas! Po 10 minutach oblalam sie potem :/ nie wiem co to bedzie w lipcu! Tylko ze zalozylam jeansy z pasem z lajkry :( jutro sukienka i japonki albo leginsy i tunika! :D

Daria, nie wiem czy dobrze mierze ten brzuszek ale dzis wyszlo mniej niz tydzien temu :P chyba wiec nie urosl :(

Wiecie co, tak czytalam was o tej chemii w artykulach dla dzieci i wydaje mi sie ze tego sie nie da uniknac :( niestety dzieci to my faszerujemy juz w ciazy w jedzeniu jest tyle chemii :( wiec wydaje mi sie ze i tak bedziemy uzywaly tych artykulow ktore dzieciom podpasuja, nie beda uczulac itd.. ja nie musze wcale uzywac pampersow czy relamowanych rzeczy.. aby dzidzi odpowiadaly..

A co z tym alantanem? To nie jest odpowiednik sudokremu? Ktoras pisala ze lepszy??

Ja ide sobie zaraz ciasta ukroic maz mowil ze pyszne :D

Ruda27, Sylka, Magda2013, Moni&, positive, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mialas dac zdjecie :P
    Sama mam ochote cos upiec :P musze sie w koncu uczyc nie :P
    Co do tych produktow i chemii masz racje.. Tego sie raczej uniknac nie da., chyba ze zamieszkamy we wiesce amiszow :P

Camille87, positive, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz kochanie ukroje i zrobie :)

Ruda27, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobiety. ja czytam, czytam i później z Was ściągam i kupuję to co już macie sprawdzone, czyli kupię ten sudocrem, bo już gdzieś słyszałam, że najlepszy. co do pieluch, to znajomi, którzy mają małe dziecko mówili mi, że sprawdzali już wszystkie i najlepiej się sprawdziły jakieś z biedronki, wcale nie oryginalny pampers.
    u mnie burza, ledwo zdążyłam do domu wrócić, bo się dziś do centrum wypuściłam.
    Jeeezu ile jest ciężarnych w Łodzi! boję się, że na porodówce miejsc braknie:)

Camille87, Ruda27, pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zwykle to ciasto ;) bez bitej smietany bo mi sie nie chcialo robic :P ale smaczne :)
    2rm3wg8.jpg

Ruda27, kada24, amela, Magda2013, pekinka82, Sylka, Aggie, positive, mala_mi, Dodi, celia lubią tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ