X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny dzień córka mi śpi jeszcze heh aha i wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy!!! Ja mam wizytę w środę

Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Quendi dziekuje za mile slowa :) zdjecia robilismy sobie sami :P
    Porobcie tez, super pamiatka na pozniej :)

Aggie jak dzisiaj sie czujesz??

Positive dasz rade na badaniach :) juz niewiele nam zostalo :)

Jutro 3 wizyty i w srode ;) bo w srode ma positive, kada i ja :D

Madzikovy ja mysle ze to mala uciska.. Tez mam takie uciski pod piersiami, pewnie dlatego ze sie wszystko podnosi do gory i juz tak lekko nam nie jest :P

U nas pogoda juz dzisiaj gorsza, ale ja sie ciesze ze nie ma upalow. Ogolnie wstalam leniwa :P

MILA, Camille87, positive, Moni&, Dodi, Sylka, Aggie, Quendi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to czemu myślałam ze positive ma też jutro? :-/

Kada gdzie ty masz to słońce :-P ???

A mnie zaczęło w podbrzuszu boleć :-( wziełam nospę :-( z rana z kolei czułam ból w pochwie i takie parcie na pochwę. W sumie minęlo ale wiadomo ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:16

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to masz takie mniej wiecej bole jak ja.. Tez wczoraj na noc wzielam nospe..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda, właśnie teraz przeczytałam ze mogą sie pojawiać uciski itd z tym ze to czasem po prostu boli i jeszcze jak mi wypchnie jakaś cześć ciała to mam wrażenie ze to twardniejaca macica i glupieje. A po spaniu moj brzuch był owalny, nie taki jak zawsze, ale to mała sie tak ułożyła bo teraz juz wrócił do swojej postaci, a leze i nie chce próbować na razie czy dalej przy siadaniu mam ten ucisk.

Moni& lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze jak jem sniadanje to mnie boli zoladek :( dzis tez zjadlam jedna kanapke i taki bol ze oddychac nie moglam :( caly brzuch bolal ale glownie chyba zoladek... a maz rano dotykal brzuszka, masowal glaskal i w koncu mi caly brzuch stwardnial wiec to prawda ze nie powinno sie dotykac brzuszka za czesto..

Madzia ja mam taki ucisk jak duzo zjem :P mysle tak jak Daria ze macica rosnie i wszystko sie przesuwa do gory stad ten ucisk...

My zaraz z mezem ruszamy na miasto, musze poszukac sobie jakichs sukienek i ten nieszczesny stroj kapielowy..

Ruda27, positive, celia, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Hmmm to czemu myślałam ze positive ma też jutro? :-/

Positive pisala ze ma jutro wizyte, dobrze Milus myslalas :D

positive, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zle o wizytach napisalam :P a bo to Quendi ma w srode :P

Madzikovy podejrzewam ze pozniej ucisk bedzie jeszcze wiekszy.. Ja sie wtedy odchylam do tylu z rekami ze nie siedze tak prosto :P

Kamila udanych zakupow :D czekamy na zdjecia z lowow :)

Moj maluch tez kopie na dole czasami, zwlaszcza po 22 jak juz klade sie spac :P tez jakby bulgotki, laskotki.. Wczesniej myslalam ze to raczki bo byl glowka w dol, a ostatnio lekarz powiedzial ze pupa w dol jest.. Albo na usg tylko zmieńil pozycje i zas jest glowka w dol albo ja nie wiem jak on mnie tam na dole gila :P

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pewnie to racja z glaskaniem brzucha ze on twardnieje. Ale jak tu sie pohamowac? :(

• kada24 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie jest slonce a jak u ciebie twoj mikroklimat to ja nie wiem hehehe zartuje nie obrazaj sie u mnie swieci sloneczko i 16 stopni

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra córka w przedszkolu idę zjeść śniadanie i szykować się na te nieszczęsne pobranie krwi...

woli wyjaśnienia jutro mam wizytę...

kamila myślę że wiele z nas chciałoby być na twoim miejscu... morze plaża... wolne z mężulkiem... zazdraszczam na maksa...

a co do promocji to "na wszystko" obejmuje wszystko co jest w rosmmanie czy wszystkie akcesoria dla dzieci??

MILA, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu miałabym się obrazić :-P ;-)

ważne ze nie ma upału.

A ja byłam w sobotę w H&M i wydałam na ciuchy 250zł :-( A mówiłam sobie ze nic nie kupuję. Ale w piątek wieczorem miałam doła bo w co się nie ubrałam to była tragedia i wyłam jak bóbr :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was poniedziałkowo! Ale wczoraj naskrobałyście, wieczorem wróciłam do domu dopiero i nie miałam siły nadrabiać :)
    Smaczków narobiłyście, truskawki, lody, pyszności! Truskawki to ja uwielbiałam rozciapciane z jogurtem naturalnym albo śmietaną, do dzisiaj uwielbiam:) Ale o truskawkach na kanapce nie słyszałam:P Taki dżemik hehe:P

Dodi trzymaj sie, mam nadzieje, że dieta nie będzie aż tak rygorystyczna, bo przecież po 2h wynik miałaś ok:)

Ciekawy pomysł z tymi kosmetykami w małych flakonikach :) Do szpitala pojedziemy z torbą jak na wczasy, wiec po co brać całą kosmetyczkę:P

Miriam śliczna ta Twoja malutka! Co do wózka, to czarny to bardzo ładny kolor, a jeszcze z jakimiś akcentami jaśniejszymi to juz w ogóle można sie zakochac, no ale troche lipnie kupic czarny wózek i przykrywać go tetrą bo dziecku gorąco, lepiej coś jaśniejszego. Z drugiej strony jak urodzimy to lada chwila bedzie wrzesień, który już do upalnych nie należy, więc bedzie ok:)

A ja dalej nie mam kreski poniżej pępka:P Ciekawe czy sie pojawi:)

Daria ta sesja to świetny pomysł! Już pisałam na FB ale nie moge sie powstrzymać, zdjęcia wyglądaja jakby Wam profesjonalista robił :D Aż mojemu zaproponowałam taką sesyjkę, ale nie odpowiedział bo juz prawie zasypiał:P

Ja biorę magnez z dopelherz'a +wapn i na skurcze łydek juz daaawno nie narzekałam, a wystarczy brać jedną tabletke dziennie :)

Kamila też oglądałam wczoraj ten horror na polsacie, ale przysnęło mi się szybko:P

Quendi widzisz jaki uparciuszek z tego Twojego Hubercia :) ważme, że sie odzywa:*

Mój synuś daje coraz mocniejsze kopniaki, są dni że sie mniej odzywa tez i wtedy dotykam brzuszka i mówie mu ładnie, żeby kopnął mamusie bo mamusia sie stresuje :P Wczoraj jak sie wypuchał nóżką albo piąstką to aż czułam takie twarde zgrubienie, jak słodko <3

Mila, z jednej strony nie jest źle, bo masz prace siedzącą, ale praca siedząca tez szkodzi, po ile godzin dziennie siedzisz w pracy? Może powinnaś sie chociaż postarać, żeby wychodzić wcześniej albo miec dodatkową przerwe?

Madzia, nasze samopoczucie jest zależne juz coraz bardziej od tego, jak sie maluszki ułoża. ja zauważyłam, że jak mały jest na środku to brzuch mi sie napina i idzie do przodu i czuje zgrubienie na środku, a jak zejdzie bardziej w dół to wtedy ucisk na pęcherz, a jak ide to mi ciągnie strasznie w dół i musze często siadac szczególnie gdy jestem gdzies w drodze. Wczoraj tak mnie skopał z prawej strony w jedno miejsce że czuje jakbym siniaka miała w jednym miejscu i boli :P

Positive trzymaj sie na badaniach! Chociaz pewnie jestes juz po ;)

A dzisiaj kochane obchodzimy dzień madziemytki, hihi, za rok to dopiero bedziemy szczęśliwe, bo maluszki bedziemy w ramionach tulic :) życze Wam z tej okazji duuuużo kopniaczków! :*

u mnie dzis pogoda ok, słonko na razie nie świeci ale jest ciepło:)

Ruda27, celia, positive, Camille87, Magda2013, Sylka, Aggie, Dodi, Quendi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie mam tak samo z tym gilaniem w dole ;)
    Bylam przekonana ze to raczki a moze to nozki? ;)
    No nie da sie pohamowac a maz z rana juz w ogole nie mogl :D
    Ale kilka glbokich oddechow i przeszlo!

Jak uda mi sie cos upolowac to wstawie fotke :)
    Tymczasem zycze milego slonecznego dzionka :D

Ruda27, positive, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive nie robisz badan na czczo?
    Mila co sobie pokupowalas? :)

positive, MILA lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram się już nie kupować więcej ciażowych ubrań... mam ich już sporo... do niektórych tak się przywiązałam że zastanawiam się w czym ja będę chodzić jak już urodzę;-)

ruda nie muszę być na czczo... bo to CRP... i nie trzeba... zresztą już wsunęłam kawał ciasta z truskawkami.. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:01

celia, Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Mamuśki :D

Positive też zamierzam skorzystać z rabatu w rossmanie, dzięki za cynk :)

Daria no słów brak, bo sesja mega profesjonalna, suuuuper :D

Dziewczyny powodzenia na wizytach, ja w środę mam usg nareszcie i już się doczekać nie mogę :D

Ja nie wiem jak to możliwe biorąc pod uwagę wszystkie moje perypetie staraniowe, ale w ciąży czuję się znakomicie. Owszem, trochę szybciej się teraz męczę, ale żadne większe bóle mi nie dolegają, wyniki wszystkich badań w normie ... aż trudno mi uwierzyć ;)

Aha i pisałyście o ustępowaniu. Ja mam niemal same pozytywne doświadczenia. W autobusach czy metrze na ogół zaraz jak wejdę ktoś się podnosi. Na poczcie już kilkakrotnie mnie przepuszczano, nawet w teatrze w toalecie :D Także mam jak nalepsze zdanie o naszym społeczeństwie :) No chyba, że tak źle wyglądam :P

Słońce ma być jeszcze przez dwa dni, chyba pójdę się poopalać :)

positive, MILA, Moni&, Camille87, Ruda27, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ja pracuję 8h ale nie mam tak że jestem przywiązana do biurka, mogę nawet wyjść sobie na dwór czy coś ale jednak większość dnia siedzisz na dupie :-P

Daria kupiłam krótkie spodenki ciążowe a'la jeans tylko czarne, białe leginsy ciązowe, bluzkę, spodnie alladynki i sukienkę. Więc sporo ale naprawdę sie lepiej poczułam, bo kupiłam ciuchy ciążowe i czuję się w nich super, bo zwały tłuszczyku nie wystają, nic mnie nie uwiera no i nie jest mi tak gorąco :-)
    A praktycznie typowo ciążowych ubrań nie miałam więc ....
    Ciągle chodziłam w leginsach a miałam tylko długie wiec w pracy juz mi gorąco było ze hej :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:12

Moni&, Camille87, Ruda27, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promocja jest do 29 ale można z niej skorzystać tylko jednorazowo... i napisali na wszystko... kurde ja ostatnio fajne ręczniki tam obczaiłam... skusiłabym się z jeszcze na dwa jakby były z tym rabatem...

ludzie niech mnie ktoś kopnie w zad bo w życiu się nie ruszę ... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:08

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przypomnieli ze szef ma urodziny :-) kurde ale torty przyniósł :-P :-D ale sobie pojem :-P :-)

Ruda27, Dodi, celia, Moni&, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ