X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie w ciazy bron Boze goraca kapiel! Nie wolno!
    A ja sie narobilam - przebralam i skroilam do zamrozenia ogromne ilosci natki pietruszki i kopru :O maz ogarnal ryby i pozostaly szpinak :D

Ogladam horror na polsacie ale zaraz sie klade ;)

Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kolor mial wyjsc taki bezowy ciemniejszy, cos jak piasek, czyli w sumie delikatny ale kolor a nie biel :-( ogolnie czulam ze bedzie jasny, ale sparzylam sie na innych co za ciemne wychodzily i wybralam odcien jasniejszy, a wyszedl jeszcze jasniejszy :-P

Daria, moj tez nie eo konca szczesliwy i pierwszy do malowania, ale nie lubi jak ni zle i placze, oczywiscie nie wykorzystuje tego, tak wyszlo ze stwierdzilam ze ten kolor jest wrecz ochydny i sie rozryczalam mowiac ze nie ma opcji, zebym Maji kacik tam zrobic. Jestem szczesciara jesli chodzi o D. <3

Camille87, Ruda27, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kamilka, wiesz dobrze, ze nie goraca goraca, tak napisalo mi sie:-P spokojnie pilnuje temperatury :-) ja dlugo sie wzbranialam nawet przed kapielami, ale w sumie msama w so ie niebezpieczna nie jest. Woda moze miec do 37-37,5℃ takze nie szaleje :-)
    Chyba nie sadzilas ze jestem na tyle nieodpowiedzialna, he? :-)

Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Aggie skad ;) ale wolalam dla pewnosci napisac :P
    Co do koloru to czasem tak bywa ze wychodzi inny niz na opakowaniu :( ale chyba lepiej jasniejszy niz za ciemny :)

To ja mam wyjatkowego meza :P bo u nas w mieszkaniu robi wszystko sam ;) szpachluje szlifuje maluje itp itd :D

Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, u nas to ja pierwsza do takich rzeczy :P moj do gotowania :P ale pewnych rzeczy sila woli nie dam rady zrobic, z malowaniem tez musze uwazac nawet jesli farba nie smierdzi az tak... na drabine juz nie wleze :P ale da sie Darek zagonic, dlugo musze prosic, normalnie :P dzis sam zaproponowal ze w przyszlym tyg pomaluje jeszcze raz, bardziej chodzilo mi o wywalenie kasy w bloto :( ale trudno sie mowi...

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rańca... już od 5 buszuję.... idę na badanie krwi i moczu i tak się tym przejęłam że już nie śpię...
    co do skurczy łydek też miałam i lekarz mi przepisał aspargin... na ulotce jest napisane że można brać nawet 3 x po 2 tabl... biorę go już kilka miesięcy i skurcze nie powróciły...

aggie kochanego masz męża...

MILA, Camille87, Ruda27, Dodi, Sylka, Magda2013, Aggie lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:

Quendi jestes?? Jak maluszek?

Hej Kochane!

Dariuś Słoneczko śliczna sesja!! Może mi też się uda nakłonić męża :-) a kto Wam pstrykał? Dziękuję za pamięć :-*
    Wczoraj byliśmy z tesciami na działce-super, opaliłam trochę ramiona :-)
    Mały to Mój Mały uparciuch-pukał wczoraj! Więc się uspokoiłam.
    Zauważyłam że często buszuje na dole-wtedy mam takie bulgotki lekkie. Jak jest u górze-co kocham-to brzuchol chodzi :-)
    W środę idę do gina tylko po zaświadczenie do Szkoły Rodzenia. Może posłucham <3 a 16 czetwcs mam dopiero usg.

Dzisiaj zaczęliśmy 28 tydz-ja kieruje się stanem jak ba suwaczku, bo wolę potem myśleć że 29 tydz.

Jakaś zmeczona jestem :-)

Miłego dnia Kochane

Aaaa my kupujemy-tzn dziadkowie kupują wózek w lipcu, nie będzie miejsca żeby go trzymać. ..:-/ chyba jednak baby design 3w1 grafitowy lub granatowy.
    :-)

positive, MILA, Camille87, Ruda27, Moni&, celia, Dodi, Sylka, Magda2013, Aggie lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-)

Ja już w pracy. Cieszę się że dzisiaj chłodniej u nas :-)

Młody coraz bardziej daje sie we znaki ha ha :-) czasem jak sie rozkopie to tak że mam wrażenie że zaraz wyskoczy :-)

Miłego dnia a jutro wizytka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:10

positive, Camille87, Ruda27, Dodi, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie to ja już od 4.00 nie spałam, bo córka się obudziła i łaziła jak najęta :-P myślałam że ją uduszę :-/ W końcu wstałam bo juz miałam po spaniu :-P więc od tej 4.00 do 5.30 było tylko obracanie z boku na bok :-P

Jutro na wizycie muszę zapytać gina o coś na bóle pleców. Ja przez weekend budziłam się rano i powstrzymywałam sie od płaczu z bólu normalnie :-O
    Wszyscy masowali ale i tak bolało jak cholera :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:14

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja tez juz nje spie :) maz mi chrapal musialam go co chwile szturchac :P
    Positive nie ma sie co stresowac ;)
    Quendi dobrze ze maluszek sie odzywa :) moj juz chyba odwrocony glowka w dol bo czesto czuje jak sie rozpycha na dole ;) moze raczkami mnie gilgocze :P
    A Ty Kochana zaczynasz 29tydzien, 28 juz przelecialo!

Mila milego dnia w pracy :)
    Ja jutro tez mam wizyte :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:14

positive, MILA, Quendi, Ruda27, Moni&, celia, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja jutro też wizytuję... już mam ciarki... co powie ? czy mała urosła? jak moje przepływy? i stan łożyska? Boże ile pytań....

Mila dobrze że się chłodniej zrobiło... zawsze to lepiej...
    a plecy też mnie bolą... szczególnie gdy się nachodzę... na szczęście po odpoczynku przechodzą... jak ci coś lekarz zleci to daj znać ...

camila wiem... ale wyjątkowo mam już dość kłucia... i nie lubię siuśków swoich nosić do badania...;-)

MILA, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą Kamilka Jutro idziesz? ja na 16.00 :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i miałam wam napisać że w rossmanie jest promocja dla posiadaczy karty rossnę i dostaje się 20 % rabatu... tylko nie wiem dokładnie na co chyba na akcesoria dziecięce... chyba skoczę jutro przy okazji po pampersy 1 i chusteczki...może kupię jakiś kremik na słońce dla starszej...

Camille87, Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 16:40...

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    Mila dobrze że się chłodniej zrobiło... zawsze to lepiej...
    a plecy też mnie bolą... szczególnie gdy się nachodzę... na szczęście po odpoczynku przechodzą... jak ci coś lekarz zleci to daj znać ...

tylko mnie nie bolą, mnie napierdzielają i to delikatnie mówiąc :-( masakra normalnie , mowię ci :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli jurto wizytki:

Mila
    Kamilka
    Positive

:-D

ktoś jeszcze? :-)

positive, Camille87, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może spróbuj takich poduszeczek rozgrzewających... ja mam z pestkami wiśni... nagrzewa się ją w mikrofali/piekarniku i przykłada w bolące miejsce...

a ciebie pewnie bolą bo długo siedzisz w pracy... ile ci jeszcze zostało do tego kredytu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:35

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy teraz na pozwolenie na budowę. Niby 2 tyg się czeka. Jak będzie pozwolenie to składamy dok. o kredyt.Ale liczę ze i tak do końca czerwca będę musiała chodzić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:37

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 17:20 :) wiec bede ostatnia :)
    Co do rabatu z karta rossne to chyba na wszystko bo czytalam na innym watku :)

MILA, Ruda27, positive, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Ja tez juz wstalam. Ale od wczoraj wieczora mam dziwny ucisk tak pod piersiami, po środku... Jak sie schylam czy siadam to jest źle. Dodatkowo teraz czuje ze twardnieje mi brzuch i chyba mała jest wysoko, nie wiem co to boje sie. Moze ona mi cos uciska?

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ