Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasienka moze byc tak ze malutka bedzie dluga ale nie bedzie miala duzo tluszczyku wiec rodzic latwiej
mojej siostry corcia w 32tc "wazyla" 1930 a przy porodzie wyszla 4kg bo byla tlusciutka
Daria fajnieja tez musze poprzegladac ubranka Kuby, poprac poprasowac i posegregowac rozmiarami
bede musiala cos wybrac do szpitala tez
Dostakismy na sr liste rzeczy do szpitala i malo tego w porownaniu do tego co np Kada pisala, nie musze np podkladow na lozko brac bo szpital dajeRuda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOo Kamila no to super ze szpital daje juz podklady
u mnie na necie jest strona co do szpitala trzeba wziac i tez nie ma tam az tylu rzeczy..
Ja tu duzo ubranek nie mam, tylko te co tu pokupowalamduzo mam na rozm 68 juz tes
nie moge sie doczekac jak w polsce bede ukladala to i jakos przyrzadzala ten pokoj
Powiem wam ze mimo że mam wiekszosc, to jakos tego nie czujemoze dlatego ze to wszystko jest poskladane w torbach i jakos do mnie nie dociera ze to juz niedlugo
Camille87, Dodi, celia, positive lubią tę wiadomość
-
a propo wagi dziecka u mojego gina wisza zdjecia dzieciaczkow i sobie tak wczoraj ogladam z corki i w pewnym momencie szczeka opadla zdjecie fajnego chlopaczka cud miod maly pulpecik a podpis " wojtus ur 2013r waga 5450g wzrost 63cm " no szczeka opadla mi i mezowi
Camille87, Dodi, Moni&, MILA, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria no bo tego nie widac jak pochowane jest
Mi dzis wychodza rowne dwa miesiace do porodu
Tobie zreszta tez jakos tak
W zime jak sie siedzialo w domu to mam wrazenie ze jakos wolniej czas lecial a t3raz jak jest juz cieplo to rano na spacer potem sprzatanie obiad odpoczynek zaraz wieczor i spac
Aaa i przypomnialo mi sie ze polozna na sr mowila ze do porodu nie musimy sie golicze jak beda nacinac to sobie kawalek wygola hihihi
Dodi, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKada no cos Ty!
ale klocek! Z tego co slyszalam to czesto takie ogromne dzieci sie przy cukrzycy rodza, masakra! Mojego meza siostra i moja siostrzenica cioteczna urodzily sie po 5kg ale i tesciowa i siostra cioteczna mialy cukrzyce w ciazy..
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze jedna rzecz ze szkoly rodzenia mi sie przypomniala, mysle ze istotna - noworodkom od razu po urodzeniu nie wolno obcinac paznokci bo miko ze bywaja dlugie to sa przez pierwsze dni sklejone z opuszkami i obcinajac paznokcie mozemy obciac kawalek opuszka! Po kilku dniach paznokcie sie odklejaja i mozna obciaz a do tego czasu zakladac lapki niedrapki
Dodi, celia, Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Jeszcze jedna rzecz ze szkoly rodzenia mi sie przypomniala, mysle ze istotna - noworodkom od razu po urodzeniu nie wolno obcinac paznokci bo miko ze bywaja dlugie to sa przez pierwsze dni sklejone z opuszkami i obcinajac paznokcie mozemy obciac kawalek opuszka! Po kilku dniach paznokcie sie odklejaja i mozna obciaz a do tego czasu zakladac lapki niedrapki
ponadto płytka paznokcia jest bardzo miękka a obcinając za wcześnie można tym samym do jakiegoś zakażenia doprowadzić
apropo wagi dzieci to działa to właśnie w dwie strony przy cukrzycy bo mogą być albo mniejsze niż normalnie albo dużo większe... -
Kasienka super wiesci
mala kluseczka z Twojej coreczki juz jest
dobrze ze wszystko ok.
Kada jaki duzy chlopakmaly klopsik
Co do golenia to ja tez uwazam ze nie trzeba dokladnie tego robic do porodu,tym bardziej ze jest ciezko z tym.Ale jak kolega mi opowiadal co mu jego znajoma polozna opowiadala to normalnie bylam w szoku jak polozne sobie gadaja o nieogolonych pacjentkachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:13
-
Camille87 wrote:Jeszcze jedna rzecz ze szkoly rodzenia mi sie przypomniala, mysle ze istotna - noworodkom od razu po urodzeniu nie wolno obcinac paznokci bo miko ze bywaja dlugie to sa przez pierwsze dni sklejone z opuszkami i obcinajac paznokcie mozemy obciac kawalek opuszka! Po kilku dniach paznokcie sie odklejaja i mozna obciaz a do tego czasu zakladac lapki niedrapki
Kuzynka mi mowila ze w tym szpitalu gdzie rodzila to jedna dziewczyna obciela wlasnie swojemu dziecku kawalek paluszka -
nick nieaktualny
-
Witam.Mam na imię Dorota.Jestem na forum wrześniówek,hmm ciekawe jak to będzie,bo najpierw termin miałam na 7.09,potem na 1.09,a teraz z usg wychodzi 28.08.Dodam,że pierwszego synka urodziłam 24.08,wiec kto wie
może i na 24.08 bedę miec termin.Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki.
Camille87, Ruda27, Dodi, Sylka, Moni&, MILA, celia, positive lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
nick nieaktualnyHihihi Dari wyobrazilam sobie akcje porodowa, trzeba naciac krocze a polozne nakladaja pianke na psioszke i gola hihi
ja jak poczuje ze cos sie zaczyna to szybko do wanny i sie ogole, moja siostra zdazyla
Dodi moze i masz racje, moze nie ma reguly z ta waga przy cukrzycy ale u mnie wlasnie te dwa przypadki mowia za tym ze jednak duze byly dzieci
Magda wlasniea potem sie zakazenie robi i dzidzia cierpi
Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Dodi nie wiem czy miala nie te nozyczki co trzeba..czy moze ze stresu.Nie mam pojecia. A znowu w tym szpitalu to polozne nie kaza zakladac niedrapek bo dziecko moze sobie je sciagnac jak bierze raczki do buzi i sie udusic
Tez o tym slyszalam ale to raczej malo prawdopodobne predzej sie dzidzia paznokietkiem zadrapie.. mozna tez kupowac kaftaniki z mankietaki wywijanymi wowczas nie sciagnieDodi, Magda2013 lubią tę wiadomość