X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zazdroszcze szpitala i opieki :/

Daria ja dzis nie moge wygodnej pozycji znalezc :/ siedziec mi ciezko bo brzuch przeszkadza a od lezenia mnie glowa boli :/

Zachcialo mi sie nalesnikow z twarogiem :) musze meza po twarog do sklepu pognac ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz pojade z mezem

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze mojego lekarza nie bylo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada jacys nieodpowiedzialni ludzie tam pracuja :/ zeby tak Cie odeslac :/

Kamila ale smaka zrobilas :P ale mi by sie nie chcialo stac i smazyc.. Z pozycjami tez ciezko, siedziec nie idzie bo gniecie mnie pod bustem :/ musze sie wyginac..
    Kurde ale lipa jak Cie glowa boli przy lezeniu..

Dodi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porodowka byla oblezona tylko tyle zrobili no i powiedziedzieli ze do katowic na ligote jechac jak by cos sie mocniej dzialo jakies krwawienia bo oni na wczesniaki nie maja sprzetu

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Tesco (F&F) - 30% na ubranka dziecięce, tam jest ogromny wybór, obkupiłam się dzisiaj, powiedziałam mężowi, że jak będę chciała coś kupić dla Michałka, to ma mi zabronić. To dziecko ma więcej ubrań ode mnie!:) ale jak widzę trampeczki czy coś w stylu szara bluza z kapturem nie mogę się powstrzymać.

Jeśli któraś nie kupiła jeszcze wózka i ma dopiero zamiar, to mam info z pierwszej ręki o Quinny. Koleżanka mówi, że jest okropnie rozczarowana, że ten wózek na pewno nie dotrwa do drugiego dziecka, bo po 1,5 m-ca jest w fatalnym stanie, i bardzo się trzęsie, ma bardzo mały kosz i poza tym, że fajnie wygląda nic dobrego raczej nie może powiedzieć. Fakt, mieszkamy w Łodzi a to nie jest zbyt piękne miasto i te chodniki są jakie są, ale jest lekko wkurzona, tym bardziej że ok 3000 kosztował ten pojazd.

Camille87, Ruda27, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • agapast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, trzymam kciuki! kurde, szkoda że Cie nie zostawili na kilka godzin chociaż pod obserwacją

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Daria jak poleze nawet godzinke to glowa nje boli ale ja dzis caly dzien lezalam to co sie dziwic :P

Al zebralam tylek nastawilam wczesniej trzy prania i ogarnelam w kuchni nastawilam zmyware i smaze te nalesniki ;) nie chce mi sie ale mam taka ochote ze hoho :D

Aga wez nic nie pisz o quinny bo Daria juz zaliczke wplacila :(
    Moze kolezanka trafila na trefna partie a wozek mozna w ciagu dwoch lat reklamowac jesli cos bedzie nie tak..

Dodi lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj, to sorry...Daria, nie czytaj!!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast chyba tylko ja kupuje z tego watku Quinny :)
    Dzieki za info, o koszyku wiem przeciez to widac i to dla mnie wazne nie jest. Czytalam wiele opini i nikt nie stwierdzil ze sie psuje... Wiec pozostaje przy mojej decyzji :)
    Aaa co do tego ze on sie trzesie, jesli chodzi o gondole to ona taka jest. Specjalnie skonstruowana zeby sie ruszac a nie jest na sztywno :)

Dzieki za cynk z tesco :) szkoda ze ja juz mam duzo ubranek, tez nie planuje kupowac narazie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:10

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to mam leb :/
    Mamy kuchenke inox i wlasniw zauwazylam ze jest cala porysowana :( musialam sie zamyslic i szorstka strona gabki myc! o.O Boze oddaj mi mozg!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to podziwiam :P ja to mam lenia i nie chce mi ske nawet nastawiac prania :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam wczesniej poprac na tn wyjazd - ruszamy we wtorek rano wiec jutro wszystko spakowane juz musi byc :) ale szczerze to samej mi ze soba zle bylo jak tak lezalam :P

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tam dobrze :P lezymy i ogladamy hmm bajke :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluje udanych lowow :) Moja Majeczka tez chyba ma wiecej ciuchow ode mnnie :P moj krzyczy jak jakies zabawki kupuje :P

Daria, Ty to chocby Ci sama firma produkujaca mowila ze bubel ten wozek to i tak bys kupila :P

Z Darkiem juz rozmawialam :) w miedzy czasie :P ustalilismy ze pojedzie jak juz na wolnym bede siedziec, i mamy ustalone co robimy w wypadku akcji przed wczesnej :) kolega w razie w po niego pojedzie (dwie godzinki i w szpitalu bedzie), co do picia tez powiedzial ze bedzie grzeczny (a on na codzien nie pije, bo ja nie lubie, wiec calkiem nie moge zabronic). Jak Was teraz czytalam na ten temat, to kurcze, super ze myslimy bardzo podobnie :)

A ja po pracy dalam rade jeszcze do mamy i chlopakow moich pojechac (padlam na sofce ogrodowej, ale ciichosza, ma sie nie wydac) i Zuzia przyszla (siostrzenica, roczna z mama w sensie przyszla) i jak mnie zobaczyla to biegiem sie do mnie rzucila, kochany Cukiereczek cioci najslodszy :) dostala kolejna maskotke ode mnie, wziela w lapki, usmiech od ucha do ucha, of course, przytulila tego kroliczka i buzi dala :D ciocia najlepsze kupuje :D owieczke co dostala na roczek ode mnie chodzi z nia wszedzie, siostra wyprac jej nawet nie moze :P

Co ja tam jeszcze mialam pisac... nie pamietam :P

A Kada, ciesze sie ze w koncu pojechalas do tego szpitala, i prosze jedz pozniej jeszcze raz jak beda sie utrzymywac te skurcze... to nie zarty (Kamila, dziekuje za poparcie).

Kamilko, moj mozg tez poszedl na urlop :P wroci pewnie na jakies kilka miesiecy po urodzeniu malej :P

Wiecie co, ten moj facet to na prawde jest zajebisty, wysprzatal caly dom, az sie blyszczy, nawet lazienke zrobil czego nie znosi robic, zrobil zakupy, i ugotowal wyjebiaszczy obiad... no zyc nie umierac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:34

Camille87, Magda2013, Ruda27, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to dobrze ze w koncu pojechalas ale ci lekarze to sa naprawde nieodpowiedzialni a potem sie dziwia ze dochodzi do jakiejs tragedii :/ wysylaja z jednego szpitala do drugiego :/

Ja musze sobie zrobic liste co jeszcze musze kupic.

Tez juz nie wiem jak mam lezec,na plecach mam dusznosci i tak samo jak Ciebie Daria tez mnie gniecie pod biustem :D jak siedze to musze sie do tylu odchylac :P Ale jeszcze 2 mies wytrzymamy :)

Ja mam tez duzo ubranek. Juz nic nie kupuje :)

Dodi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to milego ogladania ;)
    Aggie podobno po ciazy zanika roztargnienie i przychodzi syndrom budowania gniazda czy jakos tam ;) podobno po urodzeniu mamy sa super zorganizowane no chyba ze dopada ich baby blues ;)
    My siadamy do kolacji nalesniczki gotowe :)

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no super ten Twoj Darek sie postaral :)

Musze mojego tez zagonic do roboty bo sie sam za nic nie wezmie :/ a ma teraz tydzien urlopu do go wezme do galopu :D

Camilla zamowilam sobie wlasnie ten krem Gerbera, wydajny jest?starczy mi do konca ciazy ? mam jeszcze ten balsam Babydream i bede uzywac na zmiane.

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tez bym sobie zjadla nalesniczki :P musze zrobic w tyg. bo ciagle jem to miecho :/ Zrobie z truskawkami i z mascarpone :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada to co to za lekarze w tym szpitalu? jak masz mozliwosc to jedz jeszcze ra z mezem

my bylismy na spacerku, nogi mnie bola juz:P teraz robimy szaszlyki na kolacje:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ