X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam ok 3 cm po 20 tc, kurde sama nie wiem co o tym myslec:/ wydaje mi sie ze bardziej wiarygodnym pomiarem szyjki jest usg dopochwowe a takie badanie palcem to tak bardziej "na oko".

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia napewno na oko, ale lekarze znaja sie i wiedza mniej wiecej ile ma 1,5 cm czy 2 czy 3.. Ja mialam 3,5 a ostatnio moj powiedzial ze sie skrocila ale troche i mam sie nie martwic. I tu lekarz powiedzial ze ma ok 3 cm ale tez recznie spr.. Wiec cos w tym jest.. Prawde mowiac na Twoim miejscu bym sie troche oszczedzala 1,5 cm to malutko chyba

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni palcem ?? :/ moj bada przez usg dopochwowe, ja mialam ostatnio ponad 5 cm i zamknieta. 1,5cm to malo tak mi sie wydaje..nie znam sie zbytnio ale porownojac moja a Twoja to malutko.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam tez ze wazne jest czy nie ma jakiegos rozwarcia, moja jest zamknieta. martwi mnie to bo lekarz nie dale zadnych zalecen zeby sie oszczedzac itp, jego zdaniem wszystko jest ok. duzo to ja nie robie i tak, bo co mozna robic siedzac caly czas na l4, czasem odkurze bo tesciowa sprzata, gotuje, robi zakupy. bede musiala troche przystopowac ze spacerami na wszelki wypadek :P

positive lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.04 mialam szyjke 52mm a 21.05. 57mm. Z tego 4.04 mam nawet zdjecie usg. Teraz ide w piatek i ciekawe czy bedzie mi sprawdzal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 22:56

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no skroc spacery troszke :P
    Madzia Twoja szyjka wow dluga :)
    Ja sie dowiem w poniedzialek..

Magda2013 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zawsze bada palcem, ale nie mówi mi ile cm, tylko że długa i zamknieta.
    Ja też ostatnio dużo chodze, chyba muszę zacząć się oszczedzac ...
    Moni a kiedy teraz kazał Ci przyjść ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no kurde nie rozumiem co im szkodzi sprawdzic ta szyjke,czy to naprawde tyle problemow im sprawia ?? :/ bagatelizuja powazne sprawy. Nie dziwie Ci sie ze jestes wkurw... Brak slow.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tez bada "ręcznie" ostatnio mówił ze wszystko okey, ale idę teraz 10 to wiem, ze bedzie badał. Zobaczymy, bo tez mnie to ciekawi, bo zależy od dnia ale nieraz dość często twardnieje mi brzuch.

Dziewczyny, na pewno dam znać i wrzuce foty wózka. Sama jestem go ciekawa na żywo ale nie jest to moj typ :( dla mnie jest za bardzo ekstrawagancki.

Dziś jak byliśmy na łódce na rybach, to jak tylko dotknęłam wedke to moja mała sie ozywiala :) a jak siadalam i ja odkladalam to cisza :)

Zapomniałam Wam napisać, ze jak ktoś ma kartę sklepu Selgros, to jest duża promocja, bo 5 kg proszku Lovela kosztuje 35 zł. Ja kupiłam do białego i do koloru.

Magda2013, Camille87, Dodi, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam spac :* ide jutro do zusu dowiedziec sie jak zalatwia sie ten urlop macierzynski.

Dobranoc <3

Camille87, Madzikovy lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, my wrocilismy z kina faktycznie bylo glosno ale wzielam koc zlozylam go w kostke i przykrylam brzuch, maly sie ruszal wiec pewnie slyszal i caly film myslalam tylko o tym nie moglam sie na filmie skupic :/ mam nadzieje ze wszystko u niego ok!

Co do szyjki - odkad wyjechalismy brzuch bardzo czesto mi twardnieje w kinie to mialam wrazenie ze co 15 min kialam twardy :(
    I pierwszy raz mialam bolesny skurcz! Bylismy w sklepie poczulam ze mi duszno i goraco brzuch byl twardy i podbrzusze mnie bardzo zabolalo... moze za duzo wrazen, czyt.chodzenia... dobrze ze wizyta juz we wtorek po powrocie zapytam o szyjke zeby zbadal na usg bo zawsze bada recznie tak jak i wam!

Madzia Twoja szyjka faktycznie dluga! ;)

positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarza sie wam popuscic siku podczas kichania?
    Jezuu przed chwila mi sie to zdarzylo a bylam juz w pizamie :/
    Dobrze ze maz wyrozumialy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa i pierwszy raz zostalam przepuszczona w kolejce do wc! SZOK! :D

Madzikovy, Ruda27, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille w kolejce tez juz byłam puszczona i to miłe ale jakby mnie nie puścili to bym sie zesikala :) co do kichania zdarzyło mi sie to raz. No niestety, nie wszystko w ostatnim okresie ciazy funkcjonuje tak jak powinno.
    Madzia a Ty co załatwiasz z zusem?

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mile niesamowicie :)
    Magda urlop macierzynski zalatwia sie najpozniej 14 dni przed porodem choc to glupota bo nigdy nie wiadomo kiedy sie urodzi ;)
    Ja ide 10 lub 11 bo bede miala.nowe zwolnienie wowczas zaniose i wypelnie deklaracje :)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tępa. Kamilka możesz mi wytłumaczyć co trzeba zrobic z tym zusem bo nie wiem :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo ja w drodze na lotnisko he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kada a ty samolotem lecisz??

Ja już w pracy. Od poniedziałku biorę L4 na 2 tyg.

Jeszcze dzisiaj i jutro :-P

Moni&, positive, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na nastepna wizytw ide 18 ale raczej nie bedzie mnie badal bo mowil mi kiedys ze przy prawidlowej ciazy gdy nic sie nie dzieje bada 3 razy szyjke w ciagu calej ciazy, wiec pewnie zbada dopiero pod koniec ciazy...zapowiedzial tylkk ze na poczatku lipca zrkbi mi wymaz z pochwy na paciorkowca to moze wtedy jeszcze zbada szyjke. wiem ze jest dobrym lekarzem, ma dobre opinie, wiwle moich znajomych prowadzilo u niego ciaze i urodzily zdrowe dzieciaczki. on jest czasem troche roztrzepany moze mi zle powiwedzial, kiedys w karcie ciazy wpisal zly tydzien ciazy i sie zastanawial jakim cudem on tak wpisal.kurde nie wiem, bo jesli szyjka naprawde bylaby krotka to musialby cos powiedziec na temat zebym uwazala, sie oszczedzala itp.
    a jeszcze moj synus znowu pokazal bezwstydnie swoje klejnoty hehe, przynajmniej nie bedzie niespodzianki bo moja sasiadka miala urodzic corke a urodzila syna, z kolei inna sasiadka byla pewna ze ma miec synka a urodzila corke :P

kada wspolczuje ze bylas na nogach juz tak wczesnie
    ja sobie jeszcze smacznie spalam:)

a tak w ogole to witam sie w sloneczny dzionek :)

a co do urlopu macierzynskiego to slyszalam tez ze do dwoch tygodni po porodzie mozna zalatwic

Ruda27, positive, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Kada jak wcześnie już działasz :-) odprawa męża i córci??

Ja już jak co rano w tym tygodniu kanapki mężowi do pracy zrobiłam. Bije się z myślami czy się jeszcze położyć heh. Muszę dzisiaj skoczyć na zakupki :-) kurcze od weekandu upały-ech

Coś mnie krzyż boli...

W poniedziałek pierwsza Szkoła Rodzenia :-) oczywiście godzina do bani-od 15, wiec mój mąż nie ma szans być. ..Mami namówię:-) potem 12 czerwca wizyta i 16 czerwca upragnione usg :-)

Dzisiaj Babcia męża wychodzi już do domu...nie byłam w odwiedzinach w szpitalu-stan był dobry-jakby było źle nikt by mnie nie powstrzymał!! A panuje na oddziale paciorkowiec i biegunka zakaźna :-/
    Mąż odbiera dzisiaj Babcię.
    Ale się rozpisałam :-)
    Miłego dnia :-*

Moni&, Ruda27, positive, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ