Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda ja mialam umowe na czas okreslony rozwiazana z przyczyn niezaleznych od pracownika (likwidacja zakladu pracy) wiec do porodu placi mi zus 100% i po porodzie zasilek macierzynski mi sie rowniez nalezy - ja decyduje sie na rok platne 80%. Wiadomo ze podstawa zasilku jest urodzeniw dziecka a nie sam fakt bycia w ciazy
ja ide w najblizsza srode do zusu ze zwolnieniem i ukowilam sie z babka ze wowczas zalatwimy te formalnosci - dam znac co ustale
moze ta babka u mnie sie pomylila bo mi powiedziala ze to sie zalatwia najpozniej dwa tygodnie przed porodem (moj maz potwierdzil ze tak mowila) a moze chodzilo o dwa tygodnie po porodzie
dam znac
Ja juz sie klade, Kubus wierci sie jak szalony, juz moglby sie uspokoic hehe bardzo nisko czuje i chyba czkawke znow ma
Dobranoc :*Dodi, Magda2013, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Ja zas mialam pobudke ok 5.2o i zasnelam ok 7 ale nie jest zle.. Pogoda super, za pare h jedziemy do polski
Wczoraj za dlugo stalam i robilam i dzisiaj troche plecy bola.. A czeka mnie jeszcze smazenie mielonych..
Dzisiaj nagralam jak maly kopnal ale normalnie jakby zaba mi skoczyla haha.. Wczesniej bardziej wyskoczyl ale nie zdazylam tego ujac
Aggie wspolczucia
Quendi pochwal sie co upolowalasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:04
Moni&, Dodi, Sylka, positive lubią tę wiadomość
-
Ruda ja tez dzis bede mielone cisnela:))heh..
a co do pytan..to tak bede potem mieszkala w czechach dokladnie w cieszynie czeskim,a teraz w pieknym lubuskim mieszkam:)moj Kochany jeszcze chwilke w wawie a potem bedzie remonty robil w tym cieszynie..
Bozenko czy Was tak zebra bola jak dluzej siedzicie?
Aggie a kiedy Ty słonko mozesz przestac pracowac?jak to u Was tam jest?Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mika, ja zaczynam urlop 23/06 a potem macierzynski od 1/08, i to moja wina ze dalej pracuje, myslalam ze dam rade, zeby byc jak najdluzej z moim serduszkiem pozniej... ale jest ciezko, cholernie ciezko, 9 dni roboczych zostalo, niby niewiele, ale tak jak dzis, to bedzie najgorszy dzien...
Woohoo mama zaraz wpada na poranna kawe przed pracachyba z rok u mnie nie byla, Leniuszek jeden
i przychodzi zeby z Darkiem farbe kupic dla brata do pokoju
sama z siebie ni chu chu
positive lubi tę wiadomość
-
witam i ja
Aggie współczuje, niby te kilka dni to niedużo, ale pomyśl że już niedlugo bedziesz cały czas z maleństwem
Quendi co tam kupujesz ? ja też cały czas siedze na allegro i coś dokupuje
Mika ja na temat pleców się nie wypowiadam, mnie bolą nawet jak chodze, siedze, śpie itd..;(
Zapowiadają straszne upały do 33 st, ale bedzie gorąco. U mnie narazie pochmurno i troche kropi, ale ma się później rozpogodzić !
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Daria to szczesliwej podrozy! daj potem wrzuc filmik z fikającym Natanielkiem
Mika czeski Cieszyn to piekne miasto:) bylam tam kilka lat temu, ciotka mojego meza mieszka w polskim Cieszynie i blisko mielismy to tam chodzilismy. najlepsze ze na granicy stali i zachecali do kupna "spirytusiku" hehe:P
Agus wierze ze jest ci ciezko, ja Cie podziwiam bo jak jiz kiedys pisalam ja cos zrobie i juz mnie plecy bola. wczoraj mylam lazienke,scieralam kurze itp i musialam sobie usiasc na wannie odpoczac bo plecy bolaly ze hej, nie mowiac o zmywaniu naczyn:/ tym bardziej teraz przez 2 tygodnie tesciowej nie bedzie to cale mieszkanie na mojej głowie, na szczescie wysprzatala wszystko tak ze ja tylko bede odkurzac, kurze scierac i czasem zmyje podloge a jak przyjdsie sobota to M bedzie sprzatal:P ale gltowanie bleee nie lubie gotowac
u mnie dzis sloneczko swieci, zapowiada sie ladny dzien:) jade za godzine do rodzicow, dzis tam zjemy obiad.
Quendi pochwal sie co upolowalas:D ja czekam na wyplate i zaczynam zakupy pelna para bo to juz ostatni dzwonek, za miesiac to juz bedziemy dbi odliczacRuda27, Sylka, positive, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia dodalam
Ty masz juz cos pokupowane dla malego?? Duzo Ci brakuje?
Monia milego dnia u rodzicowa tesciowej tylko 2 tyg nie bedzie, to duzo sprzatac nie bedziesz musiala
Moj na szczescie wczoraj calutkie mieszkanie zrobil, skoda ze dopiero jak ja wyjezdzam
Anitka, co Ty ciagle kupujesz?Ty juz chyba masz wszystko co?
Ja sie az boje tych upalow, bo w weekend troche zalatwiania z moim mamy...
Aggie to milej kawki z mamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:46
amela, Moni&, Magda2013, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria a tak szukam jakiś "perełek" a to coś dla siebie kupuje, ostatnio kupiłam sobie dwie pary butów. Malutka już ma prawie wszystko potrzebuje jeszcze tylko kilku kaftaników, koszulek z długim rękawem i kilka body z długim rękawem.
Kada uważaj na siebie, trzeba było sobie jakieś przystanki robić w trakcie!Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Daria fajny filmik!
swoja droga to takie filmiki, zdjecia to fajna pamiatka potem:)
ja mam juz caly karton ciuszkow malych i wiekszych wiec nie kupuje, wozek, fotelik mamy, teraz chcemy zamowic lozeczko na allegro z materacem z firmy klupś safari takie ciemne no i priorytetem bedzie kupienie wszystkich rzeczy higienicznych do szpitala w tym miesiacu, potem zostana jakies smoczki, buteleczki takie pierdółkimyslalam ze bedzie gorzej z ta wyprawka:P myslimy jeszcze o komodzie ale z tym nam sie nie spieszy, mozna kupic nawet po narodzinach
no na szczescie tylko dwa tygodnie jej nie bedzie bo ja sie tak strasznie rozleniwilam ze az sama jestem tym przerazona:P ale korzystam z lenistwa póki moge, jeszcze 2 miesiace i sie skonczyMagda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]