WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni muszę pospać w dzień, to ode mnie silniejsze :-) od 19 do teraz smacznie spałam-ciekawe jak będzie w nocy :-)

celia, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mialam umowe na czas okreslony rozwiazana z przyczyn niezaleznych od pracownika (likwidacja zakladu pracy) wiec do porodu placi mi zus 100% i po porodzie zasilek macierzynski mi sie rowniez nalezy - ja decyduje sie na rok platne 80%. Wiadomo ze podstawa zasilku jest urodzeniw dziecka a nie sam fakt bycia w ciazy ;) ja ide w najblizsza srode do zusu ze zwolnieniem i ukowilam sie z babka ze wowczas zalatwimy te formalnosci - dam znac co ustale ;) moze ta babka u mnie sie pomylila bo mi powiedziala ze to sie zalatwia najpozniej dwa tygodnie przed porodem (moj maz potwierdzil ze tak mowila) a moze chodzilo o dwa tygodnie po porodzie :P dam znac ;)

Ja juz sie klade, Kubus wierci sie jak szalony, juz moglby sie uspokoic hehe bardzo nisko czuje i chyba czkawke znow ma :)

Dobranoc :*

Dodi, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana :)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-)

Ja też się witam :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam...nie śpię już od dobrych 2h-buszuje na allegro :-)

Dodi, positive lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi co masz zamiar kupić :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, dzis zaczynam moje kolejne 4 dni pracy :( nie wiem jak dam rade, w dodatku zapowiada sie bardzo cieply dzien :/ brawo kurna, jak wolne niech pada, do pracy slonce, co bym sie jak swinia pocila w uniformie... no nic, milego dnia, mamuski :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja.. ja jeszcze leze w lozku hehe zaraz sniadanko kawusia i na 10 na spotkanie z poloznymi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie jak ja ci współczuję :-(

A z pogodą tak zawsze jest. W tygodniu jak do roboty to pogoda jak ta lala,a przychodzi weekend i deszcz w mordę jerza. Chociaż ten weekend zapowiadali u nas gorący :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja zas mialam pobudke ok 5.2o i zasnelam ok 7 ale nie jest zle.. Pogoda super, za pare h jedziemy do polski :)
    Wczoraj za dlugo stalam i robilam i dzisiaj troche plecy bola.. A czeka mnie jeszcze smazenie mielonych..
    Dzisiaj nagralam jak maly kopnal ale normalnie jakby zaba mi skoczyla haha.. Wczesniej bardziej wyskoczyl ale nie zdazylam tego ujac :P

Aggie wspolczucia :(
    Quendi pochwal sie co upolowalas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:04

Moni&, Dodi, Sylka, positive lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja tez dzis bede mielone cisnela:))heh..

a co do pytan..to tak bede potem mieszkala w czechach dokladnie w cieszynie czeskim,a teraz w pieknym lubuskim mieszkam:)moj Kochany jeszcze chwilke w wawie a potem bedzie remonty robil w tym cieszynie..

Bozenko czy Was tak zebra bola jak dluzej siedzicie?

Aggie a kiedy Ty słonko mozesz przestac pracowac?jak to u Was tam jest?

Dodi, positive lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale jak bedziesz w czechach mieszkac, to normalnie bedziesz do polskich lekarzy chodzila czy jak to jest? :P

Mnie tez plecy bola jak dluzej siedze, dlatego lepiej nie siedziec dlugo w jednej pozycji..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika to tez blisko bedziemy miec do siebie hehe z jakies 40 min :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja zaczynam urlop 23/06 a potem macierzynski od 1/08, i to moja wina ze dalej pracuje, myslalam ze dam rade, zeby byc jak najdluzej z moim serduszkiem pozniej... ale jest ciezko, cholernie ciezko, 9 dni roboczych zostalo, niby niewiele, ale tak jak dzis, to bedzie najgorszy dzien...

Woohoo mama zaraz wpada na poranna kawe przed praca :D chyba z rok u mnie nie byla, Leniuszek jeden :) :P i przychodzi zeby z Darkiem farbe kupic dla brata do pokoju :P sama z siebie ni chu chu :D

positive lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja ;)
    Aggie współczuje, niby te kilka dni to niedużo, ale pomyśl że już niedlugo bedziesz cały czas z maleństwem :) :)
    Quendi co tam kupujesz ? ja też cały czas siedze na allegro i coś dokupuje :)
    Mika ja na temat pleców się nie wypowiadam, mnie bolą nawet jak chodze, siedze, śpie itd..;(

Zapowiadają straszne upały do 33 st, ale bedzie gorąco. U mnie narazie pochmurno i troche kropi, ale ma się później rozpogodzić !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to szczesliwej podrozy! daj potem wrzuc filmik z fikającym Natanielkiem :D

Mika czeski Cieszyn to piekne miasto:) bylam tam kilka lat temu, ciotka mojego meza mieszka w polskim Cieszynie i blisko mielismy to tam chodzilismy. najlepsze ze na granicy stali i zachecali do kupna "spirytusiku" hehe:P

Agus wierze ze jest ci ciezko, ja Cie podziwiam bo jak jiz kiedys pisalam ja cos zrobie i juz mnie plecy bola. wczoraj mylam lazienke,scieralam kurze itp i musialam sobie usiasc na wannie odpoczac bo plecy bolaly ze hej, nie mowiac o zmywaniu naczyn:/ tym bardziej teraz przez 2 tygodnie tesciowej nie bedzie to cale mieszkanie na mojej głowie, na szczescie wysprzatala wszystko tak ze ja tylko bede odkurzac, kurze scierac i czasem zmyje podloge a jak przyjdsie sobota to M bedzie sprzatal:P ale gltowanie bleee nie lubie gotowac :P

u mnie dzis sloneczko swieci, zapowiada sie ladny dzien:) jade za godzine do rodzicow, dzis tam zjemy obiad.
    Quendi pochwal sie co upolowalas:D ja czekam na wyplate i zaczynam zakupy pelna para bo to juz ostatni dzwonek, za miesiac to juz bedziemy dbi odliczac :P

Ruda27, Sylka, positive, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dodalam :)
    Ty masz juz cos pokupowane dla malego?? Duzo Ci brakuje?
    Monia milego dnia u rodzicow :) a tesciowej tylko 2 tyg nie bedzie, to duzo sprzatac nie bedziesz musiala :P
    Moj na szczescie wczoraj calutkie mieszkanie zrobil, skoda ze dopiero jak ja wyjezdzam :P
    Anitka, co Ty ciagle kupujesz? :P Ty juz chyba masz wszystko co? :D
    Ja sie az boje tych upalow, bo w weekend troche zalatwiania z moim mamy...

Aggie to milej kawki z mamusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:46

amela, Moni&, Magda2013, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce mi wyskoczy po schodach weszłam i mam zawału dostać no i jak by nie było bez bólu dzień znowu wszystko boli i nawet skurcze mam wrr

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a tak szukam jakiś "perełek" a to coś dla siebie kupuje, ostatnio kupiłam sobie dwie pary butów. Malutka już ma prawie wszystko potrzebuje jeszcze tylko kilku kaftaników, koszulek z długim rękawem i kilka body z długim rękawem.
    Kada uważaj na siebie, trzeba było sobie jakieś przystanki robić w trakcie!

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria fajny filmik!:D swoja droga to takie filmiki, zdjecia to fajna pamiatka potem:)
    ja mam juz caly karton ciuszkow malych i wiekszych wiec nie kupuje, wozek, fotelik mamy, teraz chcemy zamowic lozeczko na allegro z materacem z firmy klupś safari takie ciemne no i priorytetem bedzie kupienie wszystkich rzeczy higienicznych do szpitala w tym miesiacu, potem zostana jakies smoczki, buteleczki takie pierdółki :) myslalam ze bedzie gorzej z ta wyprawka:P myslimy jeszcze o komodzie ale z tym nam sie nie spieszy, mozna kupic nawet po narodzinach :)

no na szczescie tylko dwa tygodnie jej nie bedzie bo ja sie tak strasznie rozleniwilam ze az sama jestem tym przerazona:P ale korzystam z lenistwa póki moge, jeszcze 2 miesiace i sie skonczy :P

Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ