Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja pierdziu byla u mnie szwagierka z szwagrem i blizniakami masakra jak ona wyglada zafarbila sie na blond paznokcie do szpica zrobione nogi zmazane jak nie wiem smierdzialo od nich feeeeeeeeee az mieszkanie wietrzylam ale to nic kacperek szyja brudna uszy brudne kuba tez uszka brudne i ciemieniucha na glowce no masakra ubrania tez zmazane nie wyprasowane ehh
-
nick nieaktualnyMadzikovy u mnie spacerowka rozklada sie normalnie, sam tyl sie opuszcza po prostu.. Na 3 rozne poziomy
Dobrze ze sie przekonujes do Twojego wozka..
Mika super wiadomosciz porodem bedziesz miala lzej jak taki maluszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:26
Madzikovy, MILA, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Kada, najważniejsze ze mamusia wyglada jak modelka
masakra, szkoda słów...
Monia, z drugiej strony tez bym go odesłała....(jeszcze do końca nie wiem czy zostanie ale....) z drugiej strony sie trochę boje... Bo zanim dostaniemy zwrot kasy... A na moja wymarzona tautonie tez sie czeka z 6 tygodni jak pytaliśmy w hurtowni i boje sie ze byśmy sie z czasem nie wyrobili...ajj .... Mam łeb jak sklep...a ciagle myśle...juz padam dziś na pysk ...
-
Camilla no tak ta babka mowila,ze dopiero po porodzie trzeba isc. W dodatku znalazlam teraz taki artykul:
"Jednak samo rozpoczęcie urlopu macierzyńskiego i informacja o odbytym porodzie nie wystarczą, aby płatnik, czyli zakład pracy lub ZUS, wypłacił zasiłek macierzyński. Zasiłek ten wypłacony zostanie dopiero po otrzymaniu dokumentów poświadczających datę odbytego porodu (art. 53 ust. 2 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa, dalej zwaną „ustawą zasiłkową”). W tym celu należy przedłożyć w zakładzie pracy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka. Nawet jeśli płatnikiem jest ZUS, dokument należy dostarczyć do zakładu pracy, który wraz z pozostałymi dokumentami (w tym wypełnionym drukiem ZUS Z-3 oraz oświadczeniem pracodawcy o udzielonym urlopie macierzyńskim) przekaże całość do ZUS-u."
No i ta babka tez cos mowila o tym druku z-3. A ten urlop ojcowski to ojciec dostaje osobno i nie zabieraja go z Twojego.
A Ty idziesz wypisac sama deklaracje czy chcesz ten zasilek 80% czy 100% ?? czy cos jeszcze bedziesz wypisywac ? -
nick nieaktualnyMAdzikovy chyba w zadnym wozku nie ejsy dokladnie na plasko, ale ten co Ty masz to taki ze puoke ma dole, kubelkowe tez sa takie..
Wspolczuje Ci sytuacji, ale przemysl to dobrze.. I nie patrz na innych tylko na siebie co czujesz i myslisz
Kada korzystajMadzikovy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mika fajnie ze malutka rosnie i ze wszystko w porzadku
Madzikovy no wozek jest faktycznie nietypowya duza ma gondole ? A Twojemu sie podobal Twoj model? Troche dlugo sie czeka na inny,mozecie nie zdazyc. Tak jak Daria mowi,musisz to dobrze przemyslec..najlepiej jutro na spokojnie
Kada no ja mam do porodu tylko przedluzona i mi mowila ze musze przyjechac po porodzie,ze wczesniej nie ma sensu. Mam przywiezc akt urodzenia dziecka i swoj pesel i na miejscu sie wypisuje ta deklaracje typu-"Prosze o udzielenie mi zasilku macierzynskiego......" A nie wiem jaka Camilla ma umowe.Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Ehh..to ja juz nie wiem jak to jest
idzie w leb dostac z tymi przepisami. Moze jest tak jak mowisz,ze lepiej teraz wypisac a po porodzie maz moze pojechac z tym aktem,nie wiem. Moze ta baba zle gadala.
Ide sie tez kapac,spalam 2h teraz ,co ja bede w nocy robicDodi lubi tę wiadomość
-
To kolejna przegladarka mi sie popsula, nie moge odpalic belly a na chrom niestety nie da sie pisac... Z telefonu nie lubie korzystac
bede pewnie rzadziej zagladac, chyba ze cos mi sie uda wykombinowac.
Mika, ciesze sie ze z wami wszystko oka Maja moze z waga jeszcze podgonic tak czy inaczej
Madzia, przemysl czy Ci sie podoba ten wozek, czy odpowiada Twoim standardom i nie sugeruj sie innymi.amela lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
ale się dziś rozpisałyście !!!
Ja z rano zaniosłam mocz do analizy i zrobiłam morfologie, wyniki są ok ! później byłam w sklepie, potem obiad i tak dzień zleciał ..ale dziś było cieplutkoNelka wczoraj wieczorem tak się wierciła że myślałam że wyskoczy
dziś to samo
uuu ja mięśnie kegla ćwicz też jak mi się przypomni ;/
positive gratuluje 30 tygodnia
Madziu jeżeli chodzi o wózek to mi się nie podoba zupełnie....nie mój styl, strasznie udziwniony, ale to Ty musisz podjąć decyzje kochana, jeżeli masz jakieś wątpliwości to nie wahaj się go zwrócić.
eh ja w noc wstaje na siusiu chyba ze 4 razy, i za każdym razem mam pełny pęcherz po brzegi że ledwo ide...nie mówiąć już o tym, że ide zgarbiona jak stara babcia ;/
pekinka82, positive, Madzikovy lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif