Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bylam w zusie sie dowiedziec o tym urlopie macierzynskim to mi tak babka powiedziala- ze ide to zalatwiac dopiero jak sie dziecko urodzi bo musze miec ze soba akt urodzenia dziecka. I wtedy wypisuje na miejscu deklaracje jaki chce miec ten urlop. Na zalatwienie tego jest tylko 2 tyg.od porodu !
Ojcu dziecka,jesli ma umowe o prace, przysluguje 2 tyg.urlopu ojcowskiego ktory moze wybrac w ciagu 1 roku dziecka. Platny 100%.positive lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To jest bardzo dziwne, że nie można macierzyńskiego załatwić przed terminem porodu.... Polska
W NO jest 49 tyg. macierzyńskiego 100%, albo 59tyg. 80%. Z czego 14 tygodni musi wykorzystać matka, a 14 ojciec. Reszta do podziału. Jeśli ojciec nie wykorzysta swojego urlopu to przepada.. Więc w naszym przypadku z małym zostanie tata przez 3,5 miesiącaAggie, positive, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda jestes pewna ze to sie zalatwia po porodzie?
Bo ja ide juz w przyszlym tygodniu zlozyc deklaracje...
Potem moze byc problem z wyplaceniem pieniedzy tk bardziej ze od razu po porodzie nikt nie bedzie mial sil lazic po zusacha jeszcze nie daj Boze cesarka sie trafi..
A te dwa tygodnie dla ojca to biora z naszego urlopu macierzynskiego jesli dobrze kojarze -
Jestem, wróciłam ... W końcu. Mam dość. Jak sie zaraz czymś nie zajme to zasne.
Wiecie co... Wszystkim w koło mnie sie podoba ten wozek.. Nawet pradziadkom Zuzi u których skladalismy wozek. Wysłałam zdjęcia 2 koleżankom i tez im sie podoba. Ja nie wiem, dziś juz chyba nie myśle... Zostawiam decyzje do jutra, to na pewno. Moj W szaleje, jeździł nim po całym mieszkaniu. Wydaje mi sie tylko ze na żywo wyglada mniej surowo i jak sie dłużej patrzeć na niego to ta spacerowka nie jest aż taka zła, bo do gondoli nie mam zastrzeżeń. Ale jednak mam mieszane uczucia. Czytałam w domu opinie na niecie i naprawdę nie przeczytałam złej opini o tym wózku od ludzi uzytkujacych go. Wszystkie negatywne opinie były od osób, którym sie nie podoba wygląd.
Daria a na jakiej zasadzie rozkłada sie quinny do spania dla malucha?Aggie, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
witajcie Kobitki:)co u Was ciekawego?ja dzis juz do porodu w swoich stronach rodzinnych:)Warszawe opuscilam na dobre:)
byłam na wizycie..mala wazy 1233gramy:)gin powiedzial ze bedzie miala kolo 3kg wiec spoko:)a tak poza tym spoko..pekinka82, Madzikovy, Ruda27, MILA, Magda2013, Aggie, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Mika to nie bedziesz sie meczyla przy porodzie:P super ze maluszek juz tyle wazy:) ponad kilogram.to juz cos:D
Kamila urlop ojcowski jest to co inego niz tacierzynski - ojcowskiego nalezy sie 2 tygodnie a tacierzynskijesli bedziesz chxiala sie podzielic swoim urlopem rodzicielskim to wtedy decydujesz ile Twoj maz ma byc na takim urlopie, o tyle Ty krocej jestes.
ja musze zadzwonic do kierownika i zapytac jak to jest z jakims zaswiadczeniem czy teraz czy dopiero po porodzie bo sama nie wiem.
Madzia tak czy siak to Twoj facet zafundowal ci niezly stres, bo wozek powinien podobac sie przede wszystkim Tobie a nie zebys sie musiala dopiero do niego przekonywac. fajnie ze ma dobre opinie, ale jakby mi tak facet zrobil to wozek odeslalabym spowrotem i kupila nowy za zwrocone pieniadzepekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]