WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do domu o ile internista wyrazi pozytywna opinie

MILA, pekinka82, Magda2013 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

Ja kupuje pieluszki pampers :) a podklady mam jakies z sani czy cos takiego, ale to te na lozko co sa.. Wielkie podpaski mam bella mama :P
    Jedziemy po furke milego dnia myszki <3

Dodi, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zamówiłam podkłady bella w aptece doz.pl i kilka innych rzeczy, a jak sie ogarne to ide do rossmana i biedronki popatrzec, porównac ceny i cos wybrac z pieluszek i chusteczek nawilżających :)
    Daria to dzis bedziecie jeździć :D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzylam sie :/ M mial miec urlop od 18 sierpnia przez 2 tygodnie ale bedzie mial tylko tydzien bo przyszedl jakis koles z innego dzialu i ostatni tydzien im sie naklada, nosz kurr zawsze musi ustepowac jakby raz kto inny nie mogl ustapic i sobie urlopu przesunac eh.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

chciałam się tylko zameldować, że podczytuję ale więcej mnie w domu nie ma niż jestem, stąd moja nieobecność tutaj ;)

Kamila super fura dla Kubusia i zakupy świetne :)

Ruda najlepszego z okazji rocznicy :* widzę, że załatwiania macie sporo, ale jak się już ogarniesz to daj znać of kors :D

Kada oby się wszystko wyjaśniło i było ok z Matim ;) swoją drogą widzę, że krakanie dobrze Ci idzie....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Daria i Amelko :)

Aggie jak tam samopoczucie?

Mila masz już to L4 czy mi się ebło coś?

tyle w skrócie.... idę wieszać pranie i spadam na dwór :D (chyba z 30 stopni niedługo będzie :/ )

Miłego dzionka :*

Ruda27, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja dziś też nie w humorze, nie mogłam zasnąć do 2 w nocy... Strasznie nerwowa jestem ostatnio i byle co wytrąca mnie z równowagi...
    Poza tym mąż ciągle w pracy, wraca późnym wieczorem zje i idzie spać. Przykro mi, bo siedząc cały dzień sama w domu chciałabym żeby okazał mi choć trochę uwagi.. Ehhhh to się wygadałam, już nie przynudzam ;)

Monia rozumiem Cię... Też bym się wkurzyła :/

Co do torby do szpitala to ja się nie wypowiadam, bo tutaj wszystko w szpitalu dają...

Daria miłego dzionka :) Korzystaj z tego, że masz męża przy sobie i uczcijcie rocznicę :)

Moni&, Dodi, Ruda27, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oszaleje nadal nie ma internisty no masakra na 5 min mógł przyjść zobaczyć mnie i do widzenia jeszcze mi siara zaczęła lecieć no zesz k*** mac juz mam dość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to tez nie masz kolorowo pod wzgledem towarzystwa. ale weekendy chyba macie dla siebie? to ja tu nie mam co narzekac ze nie mam do kogo gęby otworzyc, bo o czym bede z tesxiem gadac:P do mamy nie chxe mi sie sie jechac bo nie chce mi sie zatloczonymi busami w taki upal jechac, autem sama sie juz boje jezdzic, jezdze tylkk z M. wiec musze czekac az wroci z pracy i wieczorem jakis spacer sobie zrobimy:)

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z laboratorium, zrobilam zakupy i zjedlismy sniadanko :)
    Kurna badania 62zl :/
    U nas marnie, rano lal deszcz ...

Ja dzis tez na szkole rodzenia ide sama bo maz do pracy idzie..

Dodi lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u nas teraz jest długi weekend bo dziś jest święto. Ale mąż oczywiście w pracy... Teraz ma taką robotę, że musi zapie**** od rana do nocy, ale mam nadzieję, że wkrótce się to skończy.

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ WSZYSTKIM :-)

Kada obyś dzisiaj wyszła. A mąż juz wrócił?

Dodi tak mam od dzisiaj L4 :-D przez 2 tyg yupiiii :-) Dzwoniłam już do szefa i do mojego gina. Jutro odbieram L4 :-)

Kurde ale gorąco :-P my w tej nieocieplonej chałupie mamy gorąco na piętrze :-P teraz mam pozamykane okna, zasunięte żaluzje i chodzi wentylator i jest w miarę Ok :-)

Tez chciałam poodkurzac ale nie wiem czy dam radę. POcieszam się ze od środy ma przyjść ochłodzenie :-)

Co do wagi maluszków to ja też ostatnią wagę jaką znam to 750g :-/ nastepna wizyta o badanie trzeciego trymestru i mam je 18 czerwca dopiero - buuuuuuuuuuuu :-P

Dodi, Sylka, pekinka82, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, dziekuje za troske, samopoczucie jako takie, w sensie kazdy krok bolio i plecy bola, wiec czuje sie troche uwiazana w domu, Darek wczoraj mnie wyciagal na spacer (!!! to jego trza sila zaciagac!!! ) i i tak nie poszlam, wiec wyobrazcie sobie :( ale za to caly tydzien w pracy nie bylam. Wisi mi to czy sie beda wsciekac czy nie, ja nie moglam przewidziec czy bede sie czula ok.

A tak to od rana telefony, wypelnianie papierow itd. i do miasta musze pojechac zapytac w urzedzie co mam zrobic z wlascicielem-idiota domu :/ gosc przegina, ja mu ladnie place czynsz, staram sie utrzymywac chalupke na ladnym poziomie (podloge polozylam, wykladziny - dosc drogie - na gorze, za nic nie dal kasy, i jeszcze marudzi jak ma cos zrobic):/ pozniej wam powrzucam fotki na fb co zrobil z dobudowka :/ wyc sie chce, nawet sasiad go postraszyl jakims inspektorem...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrzuć fotki - co za jełop :P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jutro rano będzie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a Ty mozesz gdzies to zglosic? Ktos cosnz tym zrobi?
    U nas sie pieknie wypogodzilo, wyszlo sloneczko i jest bezchmurne niebo :D

A ja robie sobie koktajl z truskawek :D

MILA, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia wrzucone, jakby ktos chcial popodziwiac moja "pralnie". Kama, mam nadzieje ze cos z tym zrobia, bo to jest niebezpieczne, ja ze swojej czesci umowy sie wywiazuje, wiec dlaczego wlasciciel nie moze? to lewus i kretacz :/ a ja musze dbac o bezpieczenstwo swojej rodziny. To ja jade, dam znac co mi powiedzieli w urzedzie!

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, strasznie to wyglada! Jak właściciel moze nie dbac o Was tym bardziej ze mu płacicie, to jest w jego piepszonym interesie!!
    Byłam w rossmanie kupiłam kilka kosmetyków w tym balsam na rostępy z babydream bo ta oliwka mnie troche zaczeła wkurzac, zobacze moze balsam bedzie lepszy i pare rzeczy dla maluszka. Kurde nie myslalam ze tak mnie bedzie cieszył zakup chusteczek nawilżających itp hehe :P
    I założyłam sobie konto Rossnę :)

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze wystosowac oficjalny list do wlasciciela, i jesli nie da odzewu albo nic nie zrobi w ciagu 28 dni to dopiero moge to zglosic do housing standards, ja im mowie ze za 2 miesiace rodze, ze nawet pralki uzyc nie moge bo pada :-( nie wiem co robic, nie stac nas na szukanie innego:-(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej. widzę, że po weekendzie nowe zdobycze wózki, samochody...fajnie gratuluję udanych zakupów. Ja byłam kilka dni u rodziców, fajnie było, nie za długo, nie za krótko, obyło się bez spięć:)
    ogólnie miło być w ciąży, bo każdy taki miły jest i troszkę to wykorzystuję, a co tam, jeszcze 2 miesiące tylko:)
    mój mąż pomalował ściany, rozłożył łóżeczko, więc też już prawie, prawie wszystko mam, muszę zacząć torbę do szpitala szykować.
    jak patrzę na te upały, to cieszę się, że już poprasowałam ubranka.
    strasznie mi się skóra na brzuchu napina, aż mam wrażenie, że mi pęka, chodzę cały dzień naoliwkowana w samym staniku, bo coś czuję, że to może rozstępy się robią...

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja teraz siedze i odpoczywam,rano wypralam ciuszki malej wyszly 2 pralki potem poszlam na zakupy.Pozniej znowu wstawilam pranie ale tym razem meza :D czesc ciuszkow juz poschla i zaraz sie biore za prasowanie ale na siedzaco bo juz mnie nogi bola :P

Ja mam dzis dobry humor bo dostalam kase za pobyt w szpitalu :D cale 360zl :P wloze do mojej skarbonki gdzie odkladamy sobie na wozek :D i powiem wam ze juz mamy 1000zl :D a zbieram jakies 2-3 mies :D takze nie jest zle,rodzice narazie nie wiem ile dadza i czy wogole cos doloza. Narazie wszystko to co kupilismy to za nasze.
    A jeszcze czekam na wyplate :P moze jeszcze dzis bedzie a jak nie to jutro :)

Daria wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
    Mila fajnie ze masz l4,odpoczywaj :)
    Sylka tak to jest-tyle wolnego czasu a czlowiek nie wie co ze soba zrobic. Mi tez sie nudzi czasem jak maz jest w pracy ale zawsze staram sobie znalezc cos do roboty. I tak jakos leci.
    Monia ja kupilam podklady seni 90x60cm a poporodowe Canpola.
    Amela i Daria powodzenia na wizytach <3

Ruda27, Aggie, Dodi, Sylka, amela, positive lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ