WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ale upał :/

Amela my jedziemy jutro na ul.agatową, ale koszt 250zł nie jest najmniejszy. My wszystkie te trzy najważniejsze usg robiliśmy dodatkowo prywatnie i były w 3D. Ale wiadomo, że nie zawsze namówisz dziecięcie do zapozowania z buźką ;)

Madzia ja niestety nic wcześniej nie poprałam, a teraz, gdy patrzę na stosy ubranek to nie wiem kiedy ja to skończę ;)

Sylka, Amela m się też ta Roan Marita podoba, jakoś nie mam przekonania do skrętnych kół, no i mój M w końcu dał się przekonać na 3w1 ;) Tak czy siak, wózka wciąż nie mamy :P

Sylka, amela, positive lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)

Okazało się, że w tej mojej przychodni jest położna, która zarazem pracuje w rejestracji...Nie wiedziałam, że jest położna- a do tego zwolenniczka naturalnego karmienia :)... Zbadała serduszko mojego synka ...<3 cudny dźwięk <3
    I mam dotleniać brzuszek, by nie był taki twardawy .....

Potem poszłam do sklepu do koleżanki mojemu chłopu kupić jakąś koszulkę....i koleżanka właśnie testowała i..... II KRECHY :) Druga blada ale ...widoczna gołym okiem :D Ale się cieszę :)

Tak więc...dzieci przybywa :) albo teraz bardziej zwracamy na to uwagę będąc same w ciąży :) A potem będziemy bardziej wnikliwie mierzyć wzrokiem DZIECI innych mam :)

Miałam lekki makijaż.... i już cały spłynął... Na ulicy panują tropiki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:04

Dodi, Sylka, Camille87, celia, Magda2013, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Amelko Ty pytalas o te USG w W-wie? Moze cos takiego Was zainteresuje?

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/

Kamila gratki z okazji 34t, ale u Ciebie to leci :P toz to juz koncowka praktycznie ;)

Ruda nie zamartwiaj sie, napewno wszystko bedzie dobrze :*

Moni nie jestes jedyna z tymi ciuchami :-/ ja tezmam teraz z ubiorem ogromny problem, ale mam nadzieje ze juz niedlugo wrocimy do wczesniejszych wymiarow ;)

Za wizyty oczywiscie trzymam kciuki &&&&&

Amela Twoja waga to przy mojej tez pikus ale Ty to szczypioreczek bylas :P ja waze 80kg :|

Mila wazne ze zdychasz w domu a nie w pracy bo z dwojga zlego wolalabym ta opcje ;) jutro juz maja byc burze, wiec sie ochlodzi...

Leze sobie na lezaku pod parasolem i zaczynam ksiazke kolejna :D

Sorki, ze nie odnioslam sie do wszystkich :-/

pekinka82, Ruda27, amela, Sylka, celia, Magda2013, MILA, Moni& lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeść Mamunie. Pekinka, a jak masz dotleniać brzuszek? w sensie oddychać bardziej przeponą czy o co chodzi? też byłam na pobraniu dziś, najgorsze że moj głodomorek obudził się o 5.30 a u mnie pobranie od 8.30! ale jakoś dałam radę go przetrzymać. ja sobie siedzę w domowym bunkrze, nie ruszam się.
    zamówiłam na allegro ciuszki używane, spodnie, bluzy, z 7 sztuk, zapłaciłam 40 zł a ubranka jak nówki. mój mąż się dziwił, że to używki, myślał, że nowe. z tych pierwszych rozmiarówek, to dzieci tak szybko wyrastają, że pewnie nawet po moim jeszcze będą wyglądały jak nowe.

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aga...oddychać przeponą :)

Za badania krwi zapłaciłam 77 zł... :/ ach ta nasza służba zdrowia :P

• agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka, masz skierowanie z prywatnej wizyty? mnie się jakoś fartnęło i jak mi na teście 2 kreski wyszły to chcialam jak najszybciej się do lekarza dostać, więc poszłam w ciemno tego samego dnia do najbliżej prywatnej przychodni, wtedy 120 zł zapłaciłam, a teraz każdą wizytę mam na nfz i badania też. jak tak sobie policzyłam, to trochę zaoszczędziłam. kurde, tyle kasy co z mojej wypłaty idzie na ubezpieczenie zdrowotne i dodatkowo jeszcze mam 5 umów zleceń z których też muszę zdrowotne płacić, więc chociaż tyle skorzystam.
    ale to przywilej ciężarnej, jak w recepcji kiedyś podsłuchałam, to normalna wizyta na nfz za pół roku, jak zapłacisz, to nawet tego samego dnia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za badania 129, tak was pociesze :P
    Dodi ale Ci dobrze :) zazdroszcze :P a co czytasz?
    Ja leze j nudze sie.. Chyba pojde do sklepu, cos bym zjadla :P

Dodi, positive lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak tam? nastrój się poprawił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam ze spaceru i mialam doslownie cala bielizne mokra :/ przeciez to jakas masakra! A wizyta na 13:40 chba sie ugotuje na twardo :/
    Ledwl juz chodze, boli mnie cos z tylu po lewej stronie nie wiem czy to biodro czy miednica ale boli jak cholera i kustykam :(

Mila, Daria juz widze rozwinela skrot :P sr=szkola rodzenia :)

Daria glowa do gory ja tez bym juz chciala urodzic, zobaczysz ze to szybko zleci tak jak szybko zlecialo do tej pory :)

pekinka82, Dodi, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dziekuje ze pytasz :) poryczalam dosc intensywnie i jest juz troche lepiej..
    Musze byc caly czas do rej mysli ale jest mi jakos zle
    Aga pochwal sie ubrankami :)

positive lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chodzę prywatnie, bo u mnie na nfz nie ma fajnych ginekologów. Ponoć teraz pojawiła się jakaś fajna pani ginekolog... Ale cóż..już nam bliżej niż dalej, to nie będę zmieniała lekarza.

Aga...pierwsze badania też miałam na nfz...ale za hormony i tak płaciłam ...i płacę :/

Lekarz mi nie zlecił morfologii, ale dopłaciłam i zobaczymy jak tam stoją te moje krwinki :)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja za badania 129, tak was pociesze :P
    Dodi ale Ci dobrze :) zazdroszcze :P a co czytasz?
    Ja leze j nudze sie.. Chyba pojde do sklepu, cos bym zjadla :P

O kurde ale masakra z ta cena za badania :-/
    Ja na zmiane jakies thrillery z romansidlami ;) Sparks, Steel, Coben....
    Jakbys byla jeszcze blizej to bym Cie zaprosila na ogrodek w ramach walki z nuda ;)

pekinka82, Ruda27 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jedyna rada, trzeba zjeść coś słodkiego, idź no do tego sklepu:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_11746.jpg

Ruda27, pekinka82, Dodi, positive, Sylka, celia, Magda2013, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi chetnie bym wpadla :) niby daleko nie mamy ale jednak.. A w naszym stanie ciezko sie ruszac dalej, ja sie juz boje troche autem jechac :P jedynie gdzies blisko jak musze

Aga zjadlam wlasnie loda sniezke :D nie wiem czy pomoze, ale jak cos mam czekolade w lodowce haha

agapast, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Aga super ciuszki i wszystko za 40 zl? Ladnie sie oplacilo :)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki wyglądają jak nowe i jeszcze ta cena!! Jak za pół darmo :) Ogrodniczki są superanckie :)

• agapast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam opory żeby dziecku używane kupować, ale stwierdziłam, że takie niebieliźniane to mogę kupić. spodnie w sklepie przynajmniej 35 zł kosztują(najtańsze) a ile razy on to będzie miał na sobie, z 5? i tak sobie licytowałam, to mi grosze wyszło za sztukę.

Ruda27, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ubranka super i za taka kase to az grzech nie brac ;)

Kamila nie dziwie sie ze bylas calutka mokra bo ja tylko leze a leje sie ze mnie :-/

Daria jakbym miala auto sprawne to przysmigalabym do Ciebie, ale w pn dopiero do mechanika oddaje i az sie boje oczywiscie.

Camille87 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze he licytujecie oglądacie a ja tylko na fb i forum wchodzę i się piekę w tych 4 ścianach eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ