X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie rozleca sie :P ale to napewno nie mozna tak wszystkich, jedynie bodziaki, spiochy itd.. Tez kolorowe moga wyblaknac.. Ja jeszcze nie wiem w jakis bede prala. Napewno pieluchy na ok 90

Chyba pora wstac z lozka.. Ale jestem daremna :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam wszystko w 50 st. nawet pieluszki, potem jak wyschlo to wszystko prasowalam na 3 kropki na zlelazku. Mysle ze to wystarczy :)

Camille87, amela, Dodi, positive, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nastawie na 60º i tez bede prasowac, na ubrankach jest niby 40º ale mysle ze to tak zapobiegawczo ;)

Amela ale Ci zazdroszcze tego domku! Obys zdarzyla przed porodoem sie wprowadzic :D

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wszystko będzie szło według planu to zdążymy, chyba że malutka się pospieszy i wyskoczy szybciej :D :D
    Myślę, że na 60 C będzie dobrze, też będę w tylu prała.

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki :)
    Kurna nie moge sie podniesc do tego prania tak mi sie nie chce :/ za duzo koktajlu ..

amela, positive, Moni& lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę wszystko prała w 40 stopniach... i prasowała na trzech kropkach... podobnie jak magda... myślę że wystarczy...

dziewczyny chłopami nie ma się co przejmować... ten typ tak ma...

ja dzisiaj zrobiłam makaron z twarogiem i truskawkami na obiad... teraz siedzę i się ruszyć nie mogę taka objedzona jestem... a najlepsze że jak sobie przypomnę jakie dobre było jeszcze bym zjadła...

w końcu pojawił się najnowszy wypust bebetto silvia... co o nim sądzicie??

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/904e39083c6c.jpg

w sumie to kupię albo ten albo tako extrem (ten sam co aggie) różnica w cenie ok 400 zł jest i dlatego jeszcze się waham ...

Ruda27, pekinka82, MILA, Camille87, Dodi, Aggie, Sylka, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Positive ciesze sie że wszystko ok :-) i ślicznie wyglądasz :-)

wózek super :-)

Ja parę godzin temu napisałam posta po czym zamknęłam sobie okno przeglądarki zamiast otworzyć nową kartę :-P i zamnkęłam laptopa bo mi się nie chciało nic na nowo pisać ":-P

Ja się ogromnie cieszę z ochłodzenia. Oby tak było do końca lipca :-) marzę o tym :-P

poza tym rozważałam sprawę zakupu tej kołyski którą wam pokazywałam.
    Kurde ale potem tak zaczełam kalkulować. Za kołyskę z pościelą musiałabym zapłacić 270zł. Tym bardziej że i to i to wystarczy na jakieś 6 msc.
    Pościel trzeba kupić bo taka z łózeczka jest za duża.
    Potem zaczełam się martwić bo kurde co z tego że mi się podoba jak krucho teraz z kasą bo mamy strasznie dużo wydatków :-(
    W sumie zależy mi na czymś do spania co się zmieści w naszej sypialni między łóżkiem a szafą no i kupiłam coś takiego

http://allegro.pl/kosz-lozeczko-wiklinowe-do-spania-gratis-i4320216381.html

uszanowane, tanie i odbiór osobisty więc dzisiaj jadę po nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 16:26

Dodi, Aggie, Ruda27, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila...słodkie to łóżeczko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zdrzemnelam troche ...
    Positive ja bebetto widzialam w smyku i wiem ze ktorys model "probowalam" i ogolnie wrazenia super mialam! Ale ja sie uparlam na camarelo jak dziecko :P

Mila szczerze mowiac tamta kolyska bardziej mi sie podobala ale ta sporo tansza wiec uwzgledniajac mozliwosci finansowe uwazam i tak ze zakup dobry :)

Dodi lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kamilko o to chodzi. Mi też się tamta dużo bardziej podobała ale co zrobić.
    To i tak będzie tylko na kilka miesięcy. Wiec czy tamta kołyska czy tak nie ma znaczenia

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja zawsze marzyłam o kołysce ale ze względów finansowych które wymieniłaś wyżej nigdy się na nią nie skusiłam...

a dostaniesz do niej pościel czy musisz dokupić ? podoba mi się ten kosz też...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wózka... nie mam swojego typu... dobrze że znalazłaś swój wymarzony... ja też oglądałam camarelo ze względu na dużą gondolę...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre opinie maja tez jedo ale jak dla mnie za ciezkie, x-landery toche za drogie i mala gondola, inne jakos mnie wizualnie nie porwaly a camarelo spelnia wszystkie moje wymagania :)

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie ciuszki wypiorę na 60 stopni i wyprasuję na 3 kropki (wszystko prasuję na tyle a i tak mam wrażenie, że żelazko kiepsko grzeje a jest nowe :/)

Positive wózek bardzo fajny :)

Mila fajny ten kosz, tym bardziej za takie pieniądze i skoro wszystko przekalkulowałaś to pewnie będzie to na chwilę obecną najlepsze rozwiązanie ;)

Kołyska też by mi się marzyła, ale niestety kasa robi swoje :/

Kupiłam sobie truskawki i zaraz troszkę skonsumuję :D

Camille87, Ruda27, positive, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive slicznie wygladasz :) a wozek super :D ale ja i tak dalej przy moim sie upieram :D ja go po prostu juz kocham :P

Mila kosz bardzo ladny :) sama mialam kupic ale mialam gdzie wstawic duze lozeczko, wiec po co marnowac kase?

Co do prania, ja wzystko zwykle w 50 st piore, tak samo ubranka dzieciece, nie bede sie piescic niepotrzebnie. I nie prasuje, bo jestem len :P wystarczy suszenie w suszarce na wysokiej temp :)

Ja posprzatalam w chalupie i wybylam odebrac okulary nowe :D sa super :P i oczywiscie poszlam do ulubionego lumpka i nakupowalam sobie bluzek :) Przymnierzalam nawet fajna sukienke i rozmiar ok ale ... ale moje nogi to jakas tragedia :(

Camille87, Dodi, positive, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie daj zdjecie w okularkach ;)
    Co do nog to nic nie mow, moje tez sa tragedia ale w upaly mam to gdzies :P
    Niech sie wstydzi ten kto widzi hihi

Dobra zbieram dupsko i wstawiam pranie!! Zaczynam od bodziakow :D

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie przejmuj się nogami!!!
    Tak jak Kamila pisze jest ciepło i co miałabyś się kisić nie wiadomo w czym? ja to mam głęboko w .... jak mam możliwość to wskakuję w sukienkę jakąś lekką i tak mi najlepiej bo nawet jak idę w długiej spódnicy to mi pot cieknie od tyłka po kostki :P
    Ostatnio w kościele tak miałam i mówię mojemu, że po mszy jak odejdę to chyba tylko kałuża po mnie zostanie :D

Camille87, Ruda27, Aggie, positive, MILA lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi he he he kaluza ...jutro wychodzę :-D:-D

Dodi, MILA, Aggie lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja w sukience do kolan tez tak sie upocilam :P nie wyobrazam sobie chodzic w spodniach w taki upal! o.O nawet moja siostra mowi zebym sie nie przejmowala ze kobiety w ciazy maja inne przywileje :P i se raczej ludzie rozumieja a jak nie to ich sprawa!

Nastawilam pranie - mam w pralce program baby care i on jest na 60º wiec ok ale 2,5 godziny trwa :O to sie bakterie moze wyniszcza :P

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki holtera mam małą tachykardie czy jakoś tak i niekiedy serce przyspiesza do 130 uderzeń i więcej arytmii nie mam ale cesarke prawdopodobnie będę mieć dla bezpieczeństwa dziecka wiec juz to przebolalam z mężemppo gadałam i załatwi tak ze będzie ze mną

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ