Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Quendi kochana po to tu jestesmy:*
Kamila nie mialam takiego bólu, moze poprostu zle spalas albo za dlugo w jednej pozycj kurcze no nie wiem. mnie za to łapie ostatni dziwne mrowienie skóry w miejscu żeber z lewej strony
nie caly czas ale jak leze na lewej stronie i dzis jak siedzialam to tez. czytalam ze to moze byc spowodowane przygotowaniem macicy do obkurczania sie.
kada a Ty nie przesadzaj z tym piwkiwmMonis
[/link]
-
Ale dziś malutko pisałyście, super, tak to ja mogę nadrabiać
Ale się obżarłam dzisiaj malin i jagód
Na Bożym Ciele było całkiem fajnie, karuzele, pełno ludzi. Wszystko ok dopóki nie zaczęłam zwiedzać straganów w celu wyszukania jakichś skarbów; kupiłam małej 2 czapeczki, szukałam czegoś dla siebie, ale w tym roku wyjątkowo samo badziewie, któraś z Was mi tu wykrakała. Wiatraczki, baloniki, chińskie pierdoły. Zła jestem, bo szukałam biżuterii dla siebie, fajnej bluzki... Jezu, czegokolwiek! A tu takie rozczarowanie. Przez to wszystko na watę cukrową nie miałam ochoty, a teraz bym sobie podziamała
Sylka, dobrze zrobiłaś nie odzywając się kiedy nie miałaś ochoty, najważniejszy jest Twój dobry nastrój i maluszka
Też nie lubię prasować. Pomijam fakt, że nie umiem, ale chyba mała się nie obrazi, że będzie tam więcej zagięć niż bakteriiBo w tym prasowaniu chodzi mi głównie o sterylizację, nie kwestię tego jak ubranko będzie wyglądało.
Camille87, bardzo ciekawe to co napisałaś o tej diecieBędę żreć chipsy po porodzie
Ja też wyprałam takie ubranka na roczek- dwa
I hurtem poprasowałam.
amela, zdrówka dla teścia :* Wyprałam ubranka (wiadomo), pościel, pieluchy (tetrowe i flanelowe) i tyle. Nie mam na razie żadnych pluszaków.
Quendi, trzymam kciuki żeby obudził Cię jutro porządny kuksaniec i żeby synek nie dał Ci normalnie funkcjonować przez swoją nadpobudliwość
Macie rację z tym śluzem, najwidoczniej tak musi być, dodatkowo przy pessarze wydzielina podobno bywa bardziej obfita. Od rana bolą mnie pachwiny. Kiedy chodzę czuję baaaaardzo silny ucisk na pęcherz i szyjkę, ale jak usiądę- mija niemal od razu. Co wieczór mam te skurcze przepowiadająceCzy to coś oznacza? Rychły poród, lekki poród, odległy poród, cokolwiek?
Camille87, amela, Sylka lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyAmela nie, oddycha mi sie normalnie tylko jak nabieram powietrza to boli wokol obojczyka taki bol jak czasem po duzym wysilku lapal jakby kolka ale w takim miejscu?? Zlapalo calkiem nagle nic nie robilam tylko siedzialam.. Wzielam nospe zobaczymy...
Ja tez ogladam mecz nawet piwko bezalkoholowe wypilamLanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia skurcze przepowiadajace mam od chyba 20tc na poczatku bralam nospe ale teraz nawet nie reaguje na nie bo tak musi byc macica przygotowuje sie do porodu u mnie nie powoduje skracania czy rozwierania szyjki
Lanusia93, amela lubią tę wiadomość
-
Camille87, ja tych bezalkoholowych to sobie walnęłam już z 6 w tej ciąży
Ale po tym wzdęcia mam takie, że szok... Więc tylko na specjalne okazje je piłam- jakieś urodzinki, meczyk, grill w upalny dzień. Potem brzuch mnie dziwne bolał, czułam tam tysiące bąbelków.
A ja miałam nadzieję, że COKOLWIEK to oznaczaA to nie oznacza nic, tylko to, że mam normalne objawy ciąży, a urodzić i tak muszę
amela lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje
ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...Lanusia93 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
amela wrote:Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje
ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...
No moje skurcze powodują, a raczej spowodowały skrócenie o 2 cm, nie wiem jak jest teraz. Ostatnio szyjkę miałam mierzoną 5 czerwca (czyli równo 2 tygodnie temu), teraz wizytę będę miała 2 lipca. Jak dla mnie 2 lipca mogę już usłyszeć, że zostało niewiele szyjki i rozwarcie jest na 2 cm, lżej pójdzie
Mój gin powiedział, że właśnie skurcze, różnorodne twardnienie brzucha powoduje jej skracanie, KTG u mnie wykazało częste skurcze, dlatego mam pessar.
Yyy.. czuję ukłucia w pachwinach i momentalnie mi się cycki zalewająCamille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
ja tez miewam bóle pachwin a jeszcze jak mały sie rusza to nieraz tak zaboli ze mnie zegniw w pół. pytalam o to lekarza i mowil ze to normalne, brzuch jest wiekszy, maluszek rosbie i macica uciska na narzady. musimy przetrwac i tyle;) Lanusia to mialas ciekawy dzien dzisiaj:) ja wypilam w ciazy tylko szklaneczke karmi i to jeszcze z wielkimi oporami:P a te piwa bezalkoholowe jakos mi nie podchodza, wole sie wody napic juz sie tak przyzwyczailam:P łyczka piwa od męża sobie zrobilam kilka razy i to wszystko.
Lanusia nie martw sie jeszcze rodzic nie bedziesz:P no a na to czy bedziwmy mialy szybki poród czy nie chyba nic niw ma wplywu wiec tak jak piszesz- urodzic i tak musimyja sie ciesze ze to juz blizej niz dalej
Lanusia93, Camille87, Dodi, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Camille87, a może Cię zawiało? Łyknij sobie Apap, bo nie wydaje mi się, żebyś często stosowała paracetamol w ciąży. Na pewno będzie to dla Ciebie lepsze rozwiązanie niż męczenie się :*Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Cholera wie, wzielam nospe max i leze, bardzo njeprzyjemny bol..
Jak masz krazek to rozwarcia sie nie obawiaj
A miałam nadzieję, że się zrobi małe, bo mam wrażenie, że przez całe swoje życie chodzę w ciąży. Nie pamiętam już czasów kiedy w niej nie byłam
Wiem, że krążek nie chroni w 100% przed skracaniem i rozwarciem i tak sobie marzę, żeby to był właśnie mój przypadek
Chcę Liliankę juuuż!Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia jeszcze troszkę i będziemy wszystkie tulic nasze maluchy
Uciekam spać bo jutro musimy wcześnie wstać i jechać na budowę.
Dobranoc:-) do jutra :-*Lanusia93, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Mi polozna mowila ze niby te przepowiadajace Braxtona cos tam to dopiero od 34 tyg oO w samej ksiazeczce ktora dostalam o lekarza bylo wczesniej
ja nie wiem kogo oni przyjmuja w tym szpitalu. Swoja droga mnie caly czas cisnie na ta szyjke i mam bole jak na okres
dobrze ze juz finito z praca praktycznie bo bym jeszcze bardziej osiwiala.
Lanusia, przykro mi ze festyn nie dokonca Ci sie udalale chociaz kupilas cos dla Lilianki
Cos mialam pisac, ale dzis nawet na prostej rozmowie sie skupic nie mogeLanusia93 lubi tę wiadomość
-
a my dopiero niedawno wróciliśmy. Byliśmy jeszcze u zanjomych i kumpel zrobił ognisko.
Mój oczywiście spi nawalony, zaraz muszę go obudzić i wygonić do sypialni
ale na szczęście jeszcze wygoniłam go pod prysznic bo po tym ognisku śmierdzieliśmy jak skunksynie cierpię tego fuuuuuuuuuuuu
Lanusia93 lubi tę wiadomość