X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana po to tu jestesmy:*
    Kamila nie mialam takiego bólu, moze poprostu zle spalas albo za dlugo w jednej pozycj kurcze no nie wiem. mnie za to łapie ostatni dziwne mrowienie skóry w miejscu żeber z lewej strony
    nie caly czas ale jak leze na lewej stronie i dzis jak siedzialam to tez. czytalam ze to moze byc spowodowane przygotowaniem macicy do obkurczania sie.
    kada a Ty nie przesadzaj z tym piwkiwm :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś malutko pisałyście, super, tak to ja mogę nadrabiać ;)
    Ale się obżarłam dzisiaj malin i jagód :O
    Na Bożym Ciele było całkiem fajnie, karuzele, pełno ludzi. Wszystko ok dopóki nie zaczęłam zwiedzać straganów w celu wyszukania jakichś skarbów; kupiłam małej 2 czapeczki, szukałam czegoś dla siebie, ale w tym roku wyjątkowo samo badziewie, któraś z Was mi tu wykrakała. Wiatraczki, baloniki, chińskie pierdoły. Zła jestem, bo szukałam biżuterii dla siebie, fajnej bluzki... Jezu, czegokolwiek! A tu takie rozczarowanie. Przez to wszystko na watę cukrową nie miałam ochoty, a teraz bym sobie podziamała :/

Sylka, dobrze zrobiłaś nie odzywając się kiedy nie miałaś ochoty, najważniejszy jest Twój dobry nastrój i maluszka <3
    Też nie lubię prasować. Pomijam fakt, że nie umiem, ale chyba mała się nie obrazi, że będzie tam więcej zagięć niż bakterii :D Bo w tym prasowaniu chodzi mi głównie o sterylizację, nie kwestię tego jak ubranko będzie wyglądało.
    Camille87, bardzo ciekawe to co napisałaś o tej diecie :) Będę żreć chipsy po porodzie :D Ja też wyprałam takie ubranka na roczek- dwa :D I hurtem poprasowałam.
    amela, zdrówka dla teścia :* Wyprałam ubranka (wiadomo :D ), pościel, pieluchy (tetrowe i flanelowe) i tyle. Nie mam na razie żadnych pluszaków.
    Quendi, trzymam kciuki żeby obudził Cię jutro porządny kuksaniec i żeby synek nie dał Ci normalnie funkcjonować przez swoją nadpobudliwość :D

Macie rację z tym śluzem, najwidoczniej tak musi być, dodatkowo przy pessarze wydzielina podobno bywa bardziej obfita. Od rana bolą mnie pachwiny. Kiedy chodzę czuję baaaaardzo silny ucisk na pęcherz i szyjkę, ale jak usiądę- mija niemal od razu. Co wieczór mam te skurcze przepowiadające :/ Czy to coś oznacza? Rychły poród, lekki poród, odległy poród, cokolwiek? :D

Camille87, amela, Sylka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela nie, oddycha mi sie normalnie tylko jak nabieram powietrza to boli wokol obojczyka taki bol jak czasem po duzym wysilku lapal jakby kolka ale w takim miejscu?? Zlapalo calkiem nagle nic nie robilam tylko siedzialam.. Wzielam nospe zobaczymy...

Ja tez ogladam mecz nawet piwko bezalkoholowe wypilam :P

Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia skurcze przepowiadajace mam od chyba 20tc na poczatku bralam nospe ale teraz nawet nie reaguje na nie bo tak musi byc macica przygotowuje sie do porodu u mnie nie powoduje skracania czy rozwierania szyjki :-)

Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko oby szybko przeszedł ból, może jakiś skurcz mięśnia ? Poleż i odpoczywaj !

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, ja tych bezalkoholowych to sobie walnęłam już z 6 w tej ciąży :O Ale po tym wzdęcia mam takie, że szok... Więc tylko na specjalne okazje je piłam- jakieś urodzinki, meczyk, grill w upalny dzień. Potem brzuch mnie dziwne bolał, czułam tam tysiące bąbelków.
    A ja miałam nadzieję, że COKOLWIEK to oznacza :D A to nie oznacza nic, tylko to, że mam normalne objawy ciąży, a urodzić i tak muszę :D

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje :-\ ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
    Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...:-\

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo nie wyrobie, promieniuje troche na ramie :/

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje :-\ ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
    Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...:-\

No moje skurcze powodują, a raczej spowodowały skrócenie o 2 cm, nie wiem jak jest teraz. Ostatnio szyjkę miałam mierzoną 5 czerwca (czyli równo 2 tygodnie temu), teraz wizytę będę miała 2 lipca. Jak dla mnie 2 lipca mogę już usłyszeć, że zostało niewiele szyjki i rozwarcie jest na 2 cm, lżej pójdzie :D
    Mój gin powiedział, że właśnie skurcze, różnorodne twardnienie brzucha powoduje jej skracanie, KTG u mnie wykazało częste skurcze, dlatego mam pessar.

Yyy.. czuję ukłucia w pachwinach i momentalnie mi się cycki zalewają o.O

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miewam bóle pachwin a jeszcze jak mały sie rusza to nieraz tak zaboli ze mnie zegniw w pół. pytalam o to lekarza i mowil ze to normalne, brzuch jest wiekszy, maluszek rosbie i macica uciska na narzady. musimy przetrwac i tyle;) Lanusia to mialas ciekawy dzien dzisiaj:) ja wypilam w ciazy tylko szklaneczke karmi i to jeszcze z wielkimi oporami:P a te piwa bezalkoholowe jakos mi nie podchodza, wole sie wody napic juz sie tak przyzwyczailam:P łyczka piwa od męża sobie zrobilam kilka razy i to wszystko.
    Lanusia nie martw sie jeszcze rodzic nie bedziesz:P no a na to czy bedziwmy mialy szybki poród czy nie chyba nic niw ma wplywu wiec tak jak piszesz- urodzic i tak musimy :P ja sie ciesze ze to juz blizej niz dalej :D

Lanusia93, Camille87, Dodi, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a może Cię zawiało? Łyknij sobie Apap, bo nie wydaje mi się, żebyś często stosowała paracetamol w ciąży. Na pewno będzie to dla Ciebie lepsze rozwiązanie niż męczenie się :*

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie, wzielam nospe max i leze, bardzo njeprzyjemny bol..
    Jak masz krazek to rozwarcia sie nie obawiaj ;-)

Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz usnał i nawet mecz go juz nie interesuje :-\
    Ja zjadlam galaretke z truskawkami i Mała szaleje :-)

Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Cholera wie, wzielam nospe max i leze, bardzo njeprzyjemny bol..
    Jak masz krazek to rozwarcia sie nie obawiaj ;-)

A miałam nadzieję, że się zrobi małe, bo mam wrażenie, że przez całe swoje życie chodzę w ciąży. Nie pamiętam już czasów kiedy w niej nie byłam :(

Wiem, że krążek nie chroni w 100% przed skracaniem i rozwarciem i tak sobie marzę, żeby to był właśnie mój przypadek :D

Chcę Liliankę juuuż! <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jeszcze troszkę i będziemy wszystkie tulic nasze maluchy :-)

Uciekam spać bo jutro musimy wcześnie wstać i jechać na budowę.

Dobranoc:-) do jutra :-* :-) :-) :-)

Lanusia93, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki <3

Ja też się już położę, kręgosłup musi kiedyś odpocząć :D

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc mamuski ja tez uciekam :)a moj synus dopiero zaczyna harce hehe :P

Camille87, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to dopiero 34tc wstrzymaj sie jeszcze z porodem :P
    A ja polezalam i chyba nospa zadzialala bo bol przeszedl!! :D uff

Dobranoc wam :*
    Ja tez juz w lozeczku ;)

Dodi, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mowila ze niby te przepowiadajace Braxtona cos tam to dopiero od 34 tyg oO w samej ksiazeczce ktora dostalam o lekarza bylo wczesniej :P ja nie wiem kogo oni przyjmuja w tym szpitalu. Swoja droga mnie caly czas cisnie na ta szyjke i mam bole jak na okres :/ dobrze ze juz finito z praca praktycznie bo bym jeszcze bardziej osiwiala.

Lanusia, przykro mi ze festyn nie dokonca Ci sie udal :( ale chociaz kupilas cos dla Lilianki :D

Cos mialam pisac, ale dzis nawet na prostej rozmowie sie skupic nie moge :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dopiero niedawno wróciliśmy. Byliśmy jeszcze u zanjomych i kumpel zrobił ognisko.
    Mój oczywiście spi nawalony, zaraz muszę go obudzić i wygonić do sypialni :-P
    ale na szczęście jeszcze wygoniłam go pod prysznic bo po tym ognisku śmierdzieliśmy jak skunksy :-P nie cierpię tego fuuuuuuuuuuuu :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ