X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana po to tu jestesmy:*
    Kamila nie mialam takiego bólu, moze poprostu zle spalas albo za dlugo w jednej pozycj kurcze no nie wiem. mnie za to łapie ostatni dziwne mrowienie skóry w miejscu żeber z lewej strony
    nie caly czas ale jak leze na lewej stronie i dzis jak siedzialam to tez. czytalam ze to moze byc spowodowane przygotowaniem macicy do obkurczania sie.
    kada a Ty nie przesadzaj z tym piwkiwm :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś malutko pisałyście, super, tak to ja mogę nadrabiać ;)
    Ale się obżarłam dzisiaj malin i jagód :O
    Na Bożym Ciele było całkiem fajnie, karuzele, pełno ludzi. Wszystko ok dopóki nie zaczęłam zwiedzać straganów w celu wyszukania jakichś skarbów; kupiłam małej 2 czapeczki, szukałam czegoś dla siebie, ale w tym roku wyjątkowo samo badziewie, któraś z Was mi tu wykrakała. Wiatraczki, baloniki, chińskie pierdoły. Zła jestem, bo szukałam biżuterii dla siebie, fajnej bluzki... Jezu, czegokolwiek! A tu takie rozczarowanie. Przez to wszystko na watę cukrową nie miałam ochoty, a teraz bym sobie podziamała :/

Sylka, dobrze zrobiłaś nie odzywając się kiedy nie miałaś ochoty, najważniejszy jest Twój dobry nastrój i maluszka <3
    Też nie lubię prasować. Pomijam fakt, że nie umiem, ale chyba mała się nie obrazi, że będzie tam więcej zagięć niż bakterii :D Bo w tym prasowaniu chodzi mi głównie o sterylizację, nie kwestię tego jak ubranko będzie wyglądało.
    Camille87, bardzo ciekawe to co napisałaś o tej diecie :) Będę żreć chipsy po porodzie :D Ja też wyprałam takie ubranka na roczek- dwa :D I hurtem poprasowałam.
    amela, zdrówka dla teścia :* Wyprałam ubranka (wiadomo :D ), pościel, pieluchy (tetrowe i flanelowe) i tyle. Nie mam na razie żadnych pluszaków.
    Quendi, trzymam kciuki żeby obudził Cię jutro porządny kuksaniec i żeby synek nie dał Ci normalnie funkcjonować przez swoją nadpobudliwość :D

Macie rację z tym śluzem, najwidoczniej tak musi być, dodatkowo przy pessarze wydzielina podobno bywa bardziej obfita. Od rana bolą mnie pachwiny. Kiedy chodzę czuję baaaaardzo silny ucisk na pęcherz i szyjkę, ale jak usiądę- mija niemal od razu. Co wieczór mam te skurcze przepowiadające :/ Czy to coś oznacza? Rychły poród, lekki poród, odległy poród, cokolwiek? :D

Camille87, amela, Sylka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela nie, oddycha mi sie normalnie tylko jak nabieram powietrza to boli wokol obojczyka taki bol jak czasem po duzym wysilku lapal jakby kolka ale w takim miejscu?? Zlapalo calkiem nagle nic nie robilam tylko siedzialam.. Wzielam nospe zobaczymy...

Ja tez ogladam mecz nawet piwko bezalkoholowe wypilam :P

Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia skurcze przepowiadajace mam od chyba 20tc na poczatku bralam nospe ale teraz nawet nie reaguje na nie bo tak musi byc macica przygotowuje sie do porodu u mnie nie powoduje skracania czy rozwierania szyjki :-)

Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko oby szybko przeszedł ból, może jakiś skurcz mięśnia ? Poleż i odpoczywaj !

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, ja tych bezalkoholowych to sobie walnęłam już z 6 w tej ciąży :O Ale po tym wzdęcia mam takie, że szok... Więc tylko na specjalne okazje je piłam- jakieś urodzinki, meczyk, grill w upalny dzień. Potem brzuch mnie dziwne bolał, czułam tam tysiące bąbelków.
    A ja miałam nadzieję, że COKOLWIEK to oznacza :D A to nie oznacza nic, tylko to, że mam normalne objawy ciąży, a urodzić i tak muszę :D

amela lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje :-\ ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
    Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...:-\

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo nie wyrobie, promieniuje troche na ramie :/

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Lanusia ja nie mam takich skurczy albo tak mi się wydaje :-\ ale tak jak pisze Kamilka jak nie powodują skracania szyjki to to jest normalne.
    Co do bólu pachwin to mnie tez bola okropnie...:-\

No moje skurcze powodują, a raczej spowodowały skrócenie o 2 cm, nie wiem jak jest teraz. Ostatnio szyjkę miałam mierzoną 5 czerwca (czyli równo 2 tygodnie temu), teraz wizytę będę miała 2 lipca. Jak dla mnie 2 lipca mogę już usłyszeć, że zostało niewiele szyjki i rozwarcie jest na 2 cm, lżej pójdzie :D
    Mój gin powiedział, że właśnie skurcze, różnorodne twardnienie brzucha powoduje jej skracanie, KTG u mnie wykazało częste skurcze, dlatego mam pessar.

Yyy.. czuję ukłucia w pachwinach i momentalnie mi się cycki zalewają o.O

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miewam bóle pachwin a jeszcze jak mały sie rusza to nieraz tak zaboli ze mnie zegniw w pół. pytalam o to lekarza i mowil ze to normalne, brzuch jest wiekszy, maluszek rosbie i macica uciska na narzady. musimy przetrwac i tyle;) Lanusia to mialas ciekawy dzien dzisiaj:) ja wypilam w ciazy tylko szklaneczke karmi i to jeszcze z wielkimi oporami:P a te piwa bezalkoholowe jakos mi nie podchodza, wole sie wody napic juz sie tak przyzwyczailam:P łyczka piwa od męża sobie zrobilam kilka razy i to wszystko.
    Lanusia nie martw sie jeszcze rodzic nie bedziesz:P no a na to czy bedziwmy mialy szybki poród czy nie chyba nic niw ma wplywu wiec tak jak piszesz- urodzic i tak musimy :P ja sie ciesze ze to juz blizej niz dalej :D

Lanusia93, Camille87, Dodi, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a może Cię zawiało? Łyknij sobie Apap, bo nie wydaje mi się, żebyś często stosowała paracetamol w ciąży. Na pewno będzie to dla Ciebie lepsze rozwiązanie niż męczenie się :*

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie, wzielam nospe max i leze, bardzo njeprzyjemny bol..
    Jak masz krazek to rozwarcia sie nie obawiaj ;-)

Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz usnał i nawet mecz go juz nie interesuje :-\
    Ja zjadlam galaretke z truskawkami i Mała szaleje :-)

Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Cholera wie, wzielam nospe max i leze, bardzo njeprzyjemny bol..
    Jak masz krazek to rozwarcia sie nie obawiaj ;-)

A miałam nadzieję, że się zrobi małe, bo mam wrażenie, że przez całe swoje życie chodzę w ciąży. Nie pamiętam już czasów kiedy w niej nie byłam :(

Wiem, że krążek nie chroni w 100% przed skracaniem i rozwarciem i tak sobie marzę, żeby to był właśnie mój przypadek :D

Chcę Liliankę juuuż! <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jeszcze troszkę i będziemy wszystkie tulic nasze maluchy :-)

Uciekam spać bo jutro musimy wcześnie wstać i jechać na budowę.

Dobranoc:-) do jutra :-* :-) :-) :-)

Lanusia93, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki <3

Ja też się już położę, kręgosłup musi kiedyś odpocząć :D

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc mamuski ja tez uciekam :)a moj synus dopiero zaczyna harce hehe :P

Camille87, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to dopiero 34tc wstrzymaj sie jeszcze z porodem :P
    A ja polezalam i chyba nospa zadzialala bo bol przeszedl!! :D uff

Dobranoc wam :*
    Ja tez juz w lozeczku ;)

Dodi, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mowila ze niby te przepowiadajace Braxtona cos tam to dopiero od 34 tyg oO w samej ksiazeczce ktora dostalam o lekarza bylo wczesniej :P ja nie wiem kogo oni przyjmuja w tym szpitalu. Swoja droga mnie caly czas cisnie na ta szyjke i mam bole jak na okres :/ dobrze ze juz finito z praca praktycznie bo bym jeszcze bardziej osiwiala.

Lanusia, przykro mi ze festyn nie dokonca Ci sie udal :( ale chociaz kupilas cos dla Lilianki :D

Cos mialam pisac, ale dzis nawet na prostej rozmowie sie skupic nie moge :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dopiero niedawno wróciliśmy. Byliśmy jeszcze u zanjomych i kumpel zrobił ognisko.
    Mój oczywiście spi nawalony, zaraz muszę go obudzić i wygonić do sypialni :-P
    ale na szczęście jeszcze wygoniłam go pod prysznic bo po tym ognisku śmierdzieliśmy jak skunksy :-P nie cierpię tego fuuuuuuuuuuuu :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ