Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie serduszko bije 170 uderzeń jestem w 7 tc opozniamy się troszku ale lekarz powiedział że nadgonimy ok 15 tc...
Jestem szczęśliwa choć razem z lekarzem czekamy z tą radością jeszcze 2 tyg bo poprZednia ciąża zatrzymała się na 8 tc teraz wizyta 21.01 to jest najważniejsza data dla Nas!!!
Camille SUPER!!Moni&, Miniak, Lanusia93, MILA, Jus1985, Camille87, kada24 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Camille87 wrote:Czesc ja juz po wizycie!!
Dzidzia zdrowa, ma 37 mm raczki nozki serduszko bije pieknie takze wszystko w jak najlepszym porzadku!! Mam troche za wysokie TSH (2.14) ale powiedzial ze do 2, 5 jest jeszcze ok.
Na razie mam brac jeszcze luteine za 3 tyg mam kolejne usg juz przez brzuszek wtedy zmierzy prziernosc karkowa kosc nosowa itp
Ale świetne wiadomości:)Fantastycznie:) GRATULACJE;)
Co do TSH, a masz niedoczynność tarczycy, czy w ciąży Ci się podniosło?
Ja ma niedoczynność i moja gin utrzymuje mi poziom TSH poniżej 2... -
8485, biorę tylko kwas foliowy, ProMagB6, Duphaston, zakupiłam Falvit Mama, będę brać od 2 trymestru.
Camille87, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku Masz rację, nie martwmy siebie i innych tym ustaniem objawów albo jakimiś głupotami, bo stresujemy nie tylko siebie, ale również inne ciężarne. A ja się tak zeschizowałam, że w szpitalu wylądowałam... I potem wsłuchujemy się w swój organizm i zauważamy jakieś drobnostki, na które byśmy nie zwróciły uwagi, gdybyśmy ciągle nie myślały o ciążach obumarłych, poronieniach- "mniej bolą mnie piersi, mdłości ustąpiły, jestem mniej senna, kłuje mnie w łokciu i rwie w nadgarstku"
Cieszmy się ciążą, o którą się tak długo starałyśmy, która jest Naszą upragnioną, wymarzoną. P. mi powiedział: "Kochanie, nie denerwuj się, bo dziecko też się denerwuje, a ono nie wie, że Ty się o niego martwisz, ono czuje po prostu Twoje złe, negatywne emocje".
I ma świętą rację. Przecież wiecie, że dziecko odczuwa tak samo emocje matki i odczuwa je dłużej niż my same!Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Paulia87, no i znowu się niepotrzebnie stresujesz, przecież wszystko jest w porządku i tak już zostanie!
Super wiadomości
Obiecuję uroczyście, że nie będę marudzić, chcę się cieszyć w pełni tą ciążą.Jus1985, marderkowa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualny
-
Super dziewczynki gratulacje!
Moja następna wizyta dopiero 23go stycznia.
1wsza była 27go grudnia, wtedy byłam dokladnie w 1 dniu 8 tygodnia (tygodnie liczę rzeczywiscie, czyli wg mnie teraz jestem dalej w 8, a nie w 9tym), czyli prawie tak jak Ty Paulia.
Ile Twoje dzieciątko mierzy???
Na nastepną wizytę ide w ostatnim dniu 11 tygodnia.
Czy ja tak rzadko chodze do gina, czy Wy tak często?
Czy chodzimy tak samo, tylko mi się zdaje, że Wy częsciej hihihih -
marderkowa, chodzisz prawidłowo Powinno się mieć 3 USG w trakcie całej ciąży i wizytę u ginekologa (a tak naprawdę położnej) raz w miesiącu. To My takie narwane i rozhisteryzowane jesteśmy. Ale Ty jesteś w 9 tygodniu, tak się właśnie liczy.Aniołek (*) 12.03.2013
Gratuluje Camille, teraz 3mam Cie za słowo ze nie bedziesz sie denerwować
Paulia87, widzisz u Ciebie tez wszystko ok i tak zostanie a Maluszek nadrobi
Camille a mam takie pytanie, bo napisałaś ze za 3 tyg bedziesz miała robiona przeziernistosc karkowa i nosowa, a to nie za późno? Bo wszyscy mówią ze te badania robi sie do 13t6d ciąży, nie chce Cię denerwować czy coś tylko zastanawiam sie czy lekarz coś Ci mówił -
Marderkowa ja chodzę często bo maluszek nie chce rosnąć i musi być ciągle podglądany.
Dziewczyny super wieści
Ja tu uroczyście oświadczam na tym forum wszem i wobec, że jeśli w czw kropek urośnie minimum 12 mm i będzie widać serduszko to nie będę więcej się zamartwiać. A no i skończą się te cholerne plamienia! Przysięgam
Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulia cieszę sie ze wszystko dobrze tego musimy sie kochana trzymać wiem jakie to stresujące sama bałam sie wizyty bo to był moment kiedy ostatnim razem dowiedziałam sie najgorszego.. Ale musimy wierzyć i myśleć pozytywnie będzie dobrze zobaczysz
Czekamy na wieści od pozostałych dziewczyn -
No ale dziewczyny jak to w koncu jest z tymi tygodniami.
Dlaczego Wy mówicie, że jesli wg OM jestem w 8 tygodniu to nazywacie to 9, czy tak powinno byc?
No bo mi się wydaje, że jesli w 9 to wtedy są inne parametry dzieciątka itd.
Jak byłam na wizycie u gina własnie 1go dnia 7go tygodnia to powiedział jest Pani dokladnie w 7 tygodniu, nie powiedział w 8. I wtedy dziecko miało 8,1 mm i serce biło mu 126 razy na minutę.
Gdybym była w 8 tygodniu (czyli tak jak Wy to liczycie) to pewnie byłoby wieksze.
Zagmatwane to hihihi -
marderkowa, jesteś w 8 tygodniu 4 dniu= zaczęłaś 9 tydzień, lekarze mówią, że jesteś w 9 tygodniu. Tak po prostu jest. To nie ma nic do wymiarów dziecka, to tylko nazewnictwo Nawet w bellybestfriend masz napisane, że jesteś w 3 miesiącu, 9 tygodniu.
Ruda27, dokładnie, czekamy na dalsze dobre wiadomościJus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm