Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiniak wrote:Camille87 wrote:Czesc ja juz po wizycie!!
Dzidzia zdrowa, ma 37 mm raczki nozki serduszko bije pieknie takze wszystko w jak najlepszym porzadku!! Mam troche za wysokie TSH (2.14) ale powiedzial ze do 2, 5 jest jeszcze ok.
Na razie mam brac jeszcze luteine za 3 tyg mam kolejne usg juz przez brzuszek wtedy zmierzy prziernosc karkowa kosc nosowa itp
Ale świetne wiadomości:)Fantastycznie:) GRATULACJE;)
Co do TSH, a masz niedoczynność tarczycy, czy w ciąży Ci się podniosło?
Ja ma niedoczynność i moja gin utrzymuje mi poziom TSH poniżej 2...
Powiem szczerze ze nie wiem.. mi ten sam wynik utrzymuje sie caly czas bo pamietam ze dwa lata temu tez mialam cos powyzej 2 wg normy laboratorium norma jest 0.25-5 wiec mieszcze sie w tyk przedziale natomiast moj gin powiedzial ze jak na ciaze to jest delikatjie za duzo. Lecz nie bedzie poki co nic z tym robil poki nie przekracza 2.5 ja sie nie znam wiec robie co kaze -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, czy on ma siusiaczka między nogami...?
Czy tylko ja to widzę?
Jakie cudne zdjęcie
nic nie chcialam mowic ale ja tez go widze !!
Nie wiem czy to na pewno siusiak bo gin nic nie mowil ale kto wie..?Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ja też po wizycie. Wiem tyle że mała/ły ma 0.8 cm. Wg usg 7 tc więc książkowo.
Słyszałam bijące serduszko ale zdjecia też nie mam bo jakiś sprzet testowy był, który nie ma aparatu i w ogóle kapa ale gin powiedział żebym przyjechała do niego w
przyszłym tygodniu na dyzur do szpitala
Juz sie wystarszyłam i zapytałam czy coś nie tak że kaze mi przyjechac za tydzień a on mówi ze wszystko Ok chce mi zrobic porządne usg i chce sie dokładnie przyjzec.
wtedy tez mi powie czy mam dalej brac luteine czy juz mozna odstawic.
Mam nadzieje ze jednak jest OK Wyniki badań bardzo ładne, założona karta ciąży.
Camillko śliczny bobasRuda27, Lanusia93, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:My już po wizycie serduszko bije 170 uderzeń jestem w 7 tc opozniamy się troszku ale lekarz powiedział że nadgonimy ok 15 tc...
Jestem szczęśliwa choć razem z lekarzem czekamy z tą radością jeszcze 2 tyg bo poprZednia ciąża zatrzymała się na 8 tc teraz wizyta 21.01 to jest najważniejsza data dla Nas!!!
Camille SUPER!!
Paulia ale jak to 2 tyg opoznienia? Skoro jestes w 7tc a suwaczek pokazuje 8tc to jezt tylko 1 tydzien roznicy.. poza tym skoro dzidzia ma niecale 10mm to moim zdaniem jest wszystko ok - ja bedac w 8tc moja dzidzia wg usg miala 7t4d i miala 12.74 mm. wg mnie nie powinnas sie w ogole przejmowac
Ja stracilam ciaze w 10 tyg teraz jestem prawie na tym samym etapie i z dzdzia wszystko ok wiec nie wiem czemu lekarz takie wielkie halo robi i Cie stresuje ze teraz najwazniejszy czas..
Kochana wrzuc na luz wiem ze nie warto sie marwic na zapas
No i oczywiscie gratulacje serducho bije wiec to najwazniejsze !! -
Camille wiem ale on dmucha na zimne nie dostałam karty ciąży brak badań jak na razie czekać mamy 2 tyg a później zobaczymy.... Nie opóźnia się tydzień a 2 tygodnie mamy czekać... Mój lekarz nie chcę robić mi nadziei widzi ze jest dobrze kazał być spokojnym a jak przejdziemy już 9 tc to już super!!!!
Martwić się martwię ale jakoś czuje się spokojna wiem że będzie dobrze MUSI!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 18:43
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
No stwierdził że kartę założyć można w każdej chwili.... Badania mi zrobi za dwa tygodnie.... Nie stresuje się jakoś co ma być to będzie i nie zmienię tego robię cieplarnianye warunki fasolce... Leżę śpię jak nam ochotę nie pracuje biorę duphaston no nic nie mogę zrobić więcej!!!
W poprzedniej ciąży pracowałam mm swoje lumpeksy więc chemia jest w pracy był dość nerwowy okres z mężem to wszystko miało wpływ na fasolkę dlatego ja straciłam!!![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnykada24 wrote:jak ci karty ciazy nie zalozyl?? powinnas miec a badan tez nie rozumie mi juz dał a choc tez poronialam do 8 tyg i kazał robic i WIERZYC ZE BEDZIE DOBRZE !!
No wlasnie dziwnie jakos.. skoro serduszko bije to powienien karte zalozyc kurna takimi decyzjami tez Cie dodatkowo stresuje ciaza jest zywa wiec nie rozumiem...
Nie przejmuj sie czasami zdarzaja sie lekarze ktorzy po prostu nie chca wzbudzac zbut pozytywnych emocji i stad zachowawcze dzialania alw bedzie dobrze na pewno!! -
nick nieaktualnyMILA wrote:Hej ja też po wizycie. Wiem tyle że mała/ły ma 0.8 cm. Wg usg 7 tc więc książkowo.
Słyszałam bijące serduszko ale zdjecia też nie mam bo jakiś sprzet testowy był, który nie ma aparatu i w ogóle kapa ale gin powiedział żebym przyjechała do niego w
przyszłym tygodniu na dyzur do szpitala
Juz sie wystarszyłam i zapytałam czy coś nie tak że kaze mi przyjechac za tydzień a on mówi ze wszystko Ok chce mi zrobic porządne usg i chce sie dokładnie przyjzec.
wtedy tez mi powie czy mam dalej brac luteine czy juz mozna odstawic.
Mam nadzieje ze jednak jest OK Wyniki badań bardzo ładne, założona karta ciąży.
Camillko śliczny bobas
Dzieki Milus wzajemnie gratulacjeMILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87, przecież Wy już znacie płeć Skoro chcesz chłopca to życzę Ci, żeby to była właśnie ta narośl, którą podejrzewam
Fajnie, że masz już tak dużo rzeczy, ja nie mam zupełnie nic, zaczynamy od zera. Dostanę tylko od mamy fotelik samochodowy, 2 worki zabawek i ubranek (ale to tylko jeśli Kacperek będzie Kacperkiem, bo ubranka chłopięce). A o resztę musimy zadbać sami
A Ameryce, w Minnesocie -60 stopni!!! Czy Wy to sobie wyobrażacie?
Skóra może zamarznąć w 10 minut przy takiej temperaturze...Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyLanusia, wlasnie moja siostra napisala mi smsa ze w tym czasie tworzy sie plec i taki siusak to zawsze jest tylko jesli bdzie dziewczynka to sie wchlonie moja siostra jak byla w ciazy z corcia u niej tez byl taki siusiak i gin do 20tyg plci nie mogl ustalic najpewniej plec ok 20 tyg jednak okreslac..
Ja na szczescie ubranka od sistry bede miala bo ona parke ma -
A mam takie pytanie, jest już u Was widoczna linea negra (ta ciemna kreska biegnąca od spojenia łonowego do pępka)?
Szczerze Wam powiem, że mi została po poprzedniej ciąży i nie zniknęła, próbowałam ją nawet opalić i nic z tego. A P. ją zauważył na kilka dni przed zrobieniem testu ciążowego w listopadzie (po tylu miesiącach! To tylko facet potrafi...) i zapytał co to jest. Powiedziałam, że ta kreseczka uwidacznia się w ciąży pod wpływem pigmentu, a on wytrzeszczył oczy, zszokowany, że jestem w ciąży. No to mu tłumaczę, że nie, bo robiłam betę (w 25dc) i była negatywna, więc nie jestem i miesiączkę dostanę w niedzielę. A on na to: "Nie dostaniesz, bo Cię zaraz zapłodnię". Hihihihihi
I kilka dni później robię test, a tam 2 kreseczki. Boże, jak się uśmiałam z tego mojego faceta - prorokaAggie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Camille87, nie słyszałam o tym siusiaku u dziewczynek Ale skoro siostra tak miała to ja nawet nie dyskutuję
Najwyżej będziesz się z córeczką za kilka lat z tego śmiała. Ale życzę Nam obu tych siusiaczków w dniu poroduAniołek (*) 12.03.2013
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm