Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutaj masz taką stronkę, tam są wymiary na każdy dzień każdego tygodnia, tylko musisz znaleźć interesujący Cię tydzień. Odpowiednie CRL na 7t1d to 7mm, więc super
Ale każde dziecko rośnie w swoim tempie, odchylenia o kilka milimetrów są normalne.
http://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazymarderkowa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Gratuluje Camille, teraz 3mam Cie za słowo ze nie bedziesz sie denerwować
Paulia87, widzisz u Ciebie tez wszystko ok i tak zostanie a Maluszek nadrobi
Camille a mam takie pytanie, bo napisałaś ze za 3 tyg bedziesz miała robiona przeziernistosc karkowa i nosowa, a to nie za późno? Bo wszyscy mówią ze te badania robi sie do 13t6d ciąży, nie chce Cię denerwować czy coś tylko zastanawiam sie czy lekarz coś Ci mówił
Wg gina i CRL jestem w 10tc a nie 12(11t0d) jak z om takze bedzie w sam raz
Ja mu ufam to dobry lekarz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 17:15
Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Wg gina i CRL jestem w 10tc a nie 12(11t0d) jak z om takze bedzie w sam raz
Ja mu ufam to dobry lekarz! -
Dla tych, które są troszkę obeznane w języku angielskim, bardzo fajna stronka:
http://pregnancy.familyeducation.com/first-trimester/10-weeks-2-days.html?detoured=1
Ciąża opisana jest dzień po dniu, bardzo fajna stronka, są różnego rodzaju rady, zdjęcia, rozwój dziecka na każdy dzień, a takiej polskiej strony nie znalazłam. Tygodnie wybieramy z tych malutkich kwadracików (fioletowe, niebieskie, różowe) obok My Pregnancy Week, sama nie mogłam długo tego odnaleźć
"A minute genital tube forms the external genitalia but each sex appears the same at this stage. This is not entirely surprising since the phallus is only 0.09 in (2.5 mm) long." hahaha
kada24, poczytaj sobie:
Angina
Jeśli masz wysoką gorączkę, a na migdałkach pojawił się biały nalot, pewnie złapałaś anginę. W takiej sytuacji, domowe sposoby leczenia w ciąży nie wystarczą. Powinnaś skonsultować się z internistą. Jeśli ból gardła będzie się przedłużał, lekarz może przepisać ci antybiotyk o miejscowym działaniu.
Co robić? Płucz gardło kilka razy dziennie (np. wodą z solą, wodą z sodą oczyszczoną, wodą z miodem, naparem z szałwii). Możesz stosować również ziołowe środki na ból gardła, np. drażetki z babką lancetowatą, a także inne pastylki do ssania dostępne w aptece bez recepty. Nie ma też żadnych przeciwwskazań do tego, żeby w ciąży używać preparatów w sprayu, które mają działanie przeciwzapalne oraz przeciwbólowe, takich jak choćby Tantum Verde.
Czego nie wolno? Nie nadużywaj środków do ssania - stosuj je najwyżej przez 2–3 dni. Najlepiej dopiero po konsultacji z lekarzem.Macca lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:A no to jasne, bo w suwaczku masz inaczej wiec i ja inaczej liczyłam sama sie zastanawiałam, a i nie chciałam negować kompetencji Twojego lekarza, a wiem ze na usg czasem wychodzi inny wiek ciąży
Tzn dokladnie jest tak: wg om i na suwaczku mam 11t0d wg usg jest 10t4d za rzy tygosnie bedzie 13t4d mniej wiecej wiec sie zalapie
Poza tym dziewczyny zapisalam sie dosatkowo do gina na nfz na 17.01 prawdopodobnie zrezygnuje z prywatnego gina bo likwiduja firme w ktorej pracuje ja i moj mazwiec musimy pieniazki oszczedzac..
Wiec jak bede u tego gina z nfz to tez jego zapytam o to usgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 17:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój maluszek dokładnie ma 9,56 mm....
Rozmawiałam z koleżanka która urodziła w sierpniu i jej mała też cały czas na usg była do tyłu 1,5 tygodnia i urodziła mala 1,5 po terminie więc mi ulzylo...
Tak się cieszę że widziałam jak bije serduszko mojego anioleczka....[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny.. . Długo nic nie pisalam ale stale was podczytuje
Cieszę sie ze wasze maluszki rosną zdrowe .
Ja mam jutro wizytę też mam nadzieję zobaczyć mojego kropka i posłuchać jak bije jego serduszko.
Z witamin biorę tylko kwas foliowy .
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.. . Długo nic nie pisalam ale stale was podczytuje
Cieszę sie ze wasze maluszki rosną zdrowe .
Ja mam jutro wizytę też mam nadzieję zobaczyć mojego kropka i posłuchać jak bije jego serduszko.
Z witamin biorę tylko kwas foliowy .
-
Lanusia93 wrote:Dla tych, które są troszkę obeznane w języku angielskim, bardzo fajna stronka:
http://pregnancy.familyeducation.com/first-trimester/10-weeks-2-days.html?detoured=1
Lanusia super stronka, zabieram się za czytanie, dzięki ogromne
Camille, Paulia gratulacje, cieszę się, że maleństwa rosną
A już miałam nadzieję, że mityczne 'wyluzowanie' przestanie mnie dotyczyć po staraniach. A tu znów wszyscy spokojnie, myśl pozytywnie... Łatwo powiedziećCamille87 lubi tę wiadomość
-
Camille jaki duży
Lanusia hahaha ja też widzę siusiaczka tylko jakoś tak za nisko? Cudne zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 18:17
Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość