Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiebieska Wojtus bardzo ladne imie!
Kochana gdybys do nas czesciej zagladala (Bron Boze to zaden zarzut) to wiedzialabys ze kazda z nas ma to samo w nocy
niestety wstawanie i przekrecanie sie z boku na bok to nie lada wyzwanie ja tez chodze jak slon boli mnie miednica i krzyz
Super ze domek coraz blizej wykonczeniaa tesciowa jak to tesciowa chce dobrze
ale juz niedlugo!
Dodi, Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia gratuluje 34 tygodnia
Co do proszku jak kupilam dzidziusia i stoi w lazience jeszcze nieotwarte opakowanie a jak sie wchodzi to czuc bardzo piekny zapach
Ja lovele kupie jak wyhacze promocje bo 25zl to za drogo
Ja chyba zaraz wstawie reczniki posciel i pieluchyDodi, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Mila ja już zapomniałam co to przespane noce.. Co chwilę siku i za każdym razem jak wstaję staram się to robić bardzo delikatnie, żeby nie obudzić synka, bo jak już się obudzi to najbliższą godzinę mam z głowyDziś znów jak się rozszalał o 5 rano to aż męża obudził
Chyba przygotowuje nas do zarwanych nocek
Magda śliczne te pościele to wózka, ale ja nie kupuję.. Poduszki i tak nie będę używać, a zamiast kołderki mam kocyk. poza tym na chłodniejsze dni mam śpiworek do wózka więc w zupełności wystarczy
Monia mój maluch jest ułożony główką a kopie cały czas z boku brzucha aż czasem bardzo w stronę kręgosłupa. Ale to najbardziej czuję jak leżę na boku. W sumie to czuję nóżki po prawej stronie, ale jak kopie to musi się odbijać bo po lewej stronie czuje też uderzenia i takie śmieszne gilanieA jak siedzę to pod żebrani czuję i widzę wypychanie więc musi się pupcią pchać
Położna na usg powiedziała, że maluch może zmieniać strony, obracać się wokół własnej osi.. Niby już powinien zostać główką w dół, ale wszystko może się zdarzyć. Na razie nie myślę o tym, będę się martwić po 36tc
Aggie to będziemy razem czekały na poród jako jedne z ostatnichJa się nie nastawiam na poród przed terminem, podobno pierworódki bardzo rzadko rodzą w terminie i zazwyczaj przenoszą ciążę. Chciałabym oczywiście urodzić wcześniej, ale to maluch zadecyduje kiedy wyjść
Niebieska miło, że się odezwałaś, fajnie, że prace w domku postępująPamiętam jak my czekalśmy z niecierpliwością kiedy będziemy mogli się wprowadzać, jak urządzaliśmy domek... A teraz stoi pusty i samotny w PL
Trochę tęsknię za nim... W końcu to MÓJ DOM...
Kamila ja dziś wieczorem jadę z mężem na rybyPojedziemy na fiord, mąż będzie łowił a ja się wyłożę na leżaczku pod kocykiem i będę chłonąć widoki
A może też sobie porzucam?!
Ruda27, Moni&, Camille87, Magda2013, Dodi, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Na razie kupulam lovele nie patrzac na cene bo nje chcialo mi sie biegac po sklepach:P ale potem wyprobuje dzidziusia bo jest tanszy niz lovela, no chyba ze beda jakies promocje na lovele.
ale pochmrno u mnie dzisiaj dobrze ze nie pada na razie...
a kołderke i posciel tez bede miala od szwagierki:P
a kupujecie jakas poduszke do wózka? w ogole jak to jest z poduszkami, bo slyszalam ze taki noworodek nie powinien spac na poduszce dopiero pozniejMonis
[/link]
-
Sylwia zazdroszcze, sama bym posiedziala nad takim fiordem i moze polubilabym wędkowanie:) no cóz moze marzenie sie spełni;) nie wyobrazam sobie do konca zycia gnic w tym kraju...
ja kiedys slyszalam ze chlopcy lubia sie rodzic przed terminem wiec mam cicha nadzieje ze sie to sprawdzi:P
no i gratuluje rozpoczecia 32 tygodnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:43
Sylka lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnySylwia milego dnia
korzystaj ale Ci fajńe
Niebieska to lecicie z domkiem, super!
Monia bez poduszeczki, do wozka tez nie bede dawala poduszki.. Musże tylko kupic przescieradelko i bede przykrywac kocykiem
Czytalam troche o tym SIDS i dziecko nie moze miec miekko pod glowka, ze do snu klasc na plecach najlepiej.. (Myslalam ze na boczku lepiej czesciej)...
Ja bede kupowala lovele.. U mńie 21 zl 1,8 kg zobaczymy na ile pran wystarczy
Monia gratuluje 34 tygodnia, Sylwia 32!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:48
Sylka, Moni&, Dodi, Niebieska lubią tę wiadomość
-
NO I DUPA czemu jak jedno przejdzie drugie sie zaczyna zas mi te serce skacze jak oszalale eh... mama moja przyszla i wziela mi pranie bo widzi jak sie mecze dzis nawet corka sie sama ubrala i poszla na podworko bawic sie z psami he
-
Sylwia mam nadzieje, mój mąż uparcie dązy do celu, jeszcze jeden kurs i w nastepne wakacje planuje zacząć szukac pracy w NO:)
Tez tak własnie mysle o tej poduszce no i nie bede kupowac, ale dobrze siekogos doradzic:)
kada zró sobie melise i usiądź, nie przemęczaj sie bo przez to masz to kołatanie, dobrze ze mama Ci pomaga.Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
czesc dziewczyny czytam was prawie na biezaco pomijajac 3 tyg kiedy bylam w pl i nie mialam neta ale tak jakos nie mialam sil zeby do was napisac moze teraz sie przelamie.....
nie moge uwierzyc w to ze niektore z Was sa juz w 35tc
zazdroszcze Wam ze juz wszystko macie gotowe ja jeszcze nic procz lozeczka ktore jest po starszych dzieciach wozek i fotelik kupujemy od znajomych i jak na razie u nich stoi bo my nie mamy miejsca jak na razie ciuszki w siatkach czekaja na pranie i prasownie musze jeszcze kupic wszystkie kosmetyki wlacznie z pampersami i husteczkami nawilzajacymi aha no i mam staniki do karmienia....za pranie zamierzam zabrac sie w nadchodzacym tyg tylko najpierw musze zrobic miejsce w szufladach
w Pl bylam na usg i wazyl 1150g w 27t6d i byl glowka na dole a teraz w 31t niestety sie obrocil i strasznie mi sie wypina probujac sie przekrecic od kilku dni mam prblem przy dluzszych spacerach czy nawet zakupach bo brzuszek zaczyna bolec napisana sie i strasznie ciazy czesto wlasnie mam te twardnienia tak zwane skurcze bh....obysmy dotrwali do tego 36tyg
w Pl bylam na spotkaniu klasowym i dowiedzialam sie ze moja kolezanka w 38 tyg musiala urodzic juz martwe dziecko bo sie zaplatalo i udusiolo pepowina jezusiek jaka tragednia jak o tym sobie mysle to mam juz ciarki
pisalyscie cos o proszkach i plynach do plukania i chyba niektore z was nie chca uzywac tych plynow moge zapytac sie dlaczego? te plyny super pachna i sa takie delikate np u nas sa takie specjalne dla noworodkow ktore pachna tak jak one i maja jekies olejki nawilzajace zeby nie podrazniac skory naszych babli.....
aha przypomnialo mi sie pisalyscie tez o przyroscie masy ciala u mnie jakos jest to dziwne bo od prawie 12 tyg nic nie przytylam tyle ile wazylam tyle waze wiec na plusie okolo 11-12kg no moze ten 1 kg przylyma w tym okresie powiedzialam o tym poloznej ale powiedziala ze macica rosnie bo u nas mierza brzuszek wiec jest okCamille87, Ruda27, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
aha no i zegnamy sie z naszym lokatorem bo jednak potrzebujemy wiecej miejsca i w tym pokoju robimy dla chlopcow sypialnie wiec pod koniec lipca czeka nas remont tego pokoju wlacznie z malowaniem scian obramowan okien a nie wiem czy tez paneli nie bedziemy musieli wymieinac bo on ma tam syf ze naprawde wstyd z kims takim mieskac i juz sie wkurzam bo jednak my jestesmy rodzina juz prawie 5 os a on nic sobie nie robi dla niego wazne tylko ps4 i piwko i powiedzialam dosc chce miec ten pokoj dla chlopcow bo Kuba ma swoj wlasny ale malutki a my ciagle narzekamy na ze mamy na nic miejsca i wszystko przezrzucany w kata w kat jutro jedziemy kupic lozko pietrowe dla chlopcow i moze cos jeszcze sobie upatrze.....
Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkapa super ze sie odezwalas!
I ze u was wszystko dobrze
Ja plynu do prania uzywac nie bede, nie widze potrzeby, po to by pachnialo? I tak bedzie pachnial, a im mniej kosmetykow i detergentow tym lepiejnawet gdzies tu sie tez tak doradca loveli wypowiadal
A takw ogole, To Ci fajnie ze nie tyjesz
Kada jestes straszna, widac a pupsku nie usiedzisz.. -
nick nieaktualnyNinkapa super ze sie odezwalas
Ciesze sie ze z dzidzia wszystko dobrze, a na obrot jest jeszcze czasnie martw sie na zapas!
Co do przygotowan to dla mnie osobiscie to byla frajda kupowac dla malego ale mialam gdzie to trzymac bo pokoik juz dawno gotowy, wiec nie dziwie Ci sie ze skoro nie masz miejsca to ciezko to wszystko przechowywac.. ale mysle ze powoli powinnas sie juz rozgladac za rzeczami dla dzidzi bo potem moze zbraknac sil
Co do plynow ja nie spotkalam żadnego ktory moznaby stosowac od pierwszych dni zycia, nie wiem jak u Ciebie.. znalazlam jedynie Dzidziusia ale tam tez bylo napisane ze dla dzieci (zadnej info ze dla noworodkow wiec nie bralam). Dla mnie plyn by sie przydal chocby po to zeby zmiekczyc pranie jesli piore w proszku ale wole zrezygnowac jesli cos nie jest przystosowane dla noworodkow..
Super ze waga w miejscu zazdroszcze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny