WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma czkawke buzię ma na dole po lewej stronie bardziej a jego nóżki po prawej stronie po zebrach mnie kopia he ale to śmieszne wygląda

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale żescie napisały tego :-P

Ninkapa gdzie ty tam jesteś na końcu :-) ja z OM mam termin na 27 sierpnia. A podejrzewam że gdyby nie to ze bedzie CC wcześniej to na pewno zachaczyła bym o wrzesień :-P :-)

Witaj Kasieńka , dawno nie pisałaś :-))

co do zakupów to mi została tylko wanienka i papmersy :-)
    wczoraj kupiłam trochę takich pierdół jak termometr do wody, podkłady i majtki wielorazowe

Do pępka ja bede jednak używać wacików takich gotowych ze spirytusem. A to dlatego że przy córce też stosowałam i bardzo dobrze działało. tzn ładnie wysuszyło pępek i szybko się zagoił i odpadł. A teraz z kolei czytałam ze się odradza, a ja nie rozumiem czemu. Bo spirytus b.dobrze wysusza i o to chodzi. np ten polecany omnisept ponoć na pepuszek nie jest wcale dobry a to dlatego że bardzo długo się goi. Czytałam na jakimś forum bardzo złe opinie ze zamiast własnie leczyć pogarszał stan pępka u dziecka :-P jakaś dziewczyna naweyt pisała ze po 2 tyg. gdzie pępka już powinno nie być jej dziecku zaczeło się tam wszystko ślimaczyć i dostało stanu zapalnego :-P
    Także radzę sie zastanowić. Ja stosowałam te waciki ze spirolem i pepuszek zaleczyłam w tydzień chyba :-)

Kada, Ninkapa, Positive wy czego używałyście do pępka??

Co do ruchów mój się dużo rusza. Jeździ chyba nóżkami po brzuchu, wierci się i chyba przeciąga :-) a dzisiaj w nocy pierwszy raz mnie obudził :-P myślałam ze coś sie mu strasznego dzieje bo się tak strasznie wiercił ze zaczełam się martwić :( obracałam się z jękami z jednego boku na drugi ale nie przestawał. A rano gdy wstałam była cisza :-(
    No i już miałam stresiola ,ze w nocy się coś stało :-( ehhhhhh ale w końcu zaczoł się ruszać :-P :-)

Camille87, Dodi, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Pekinka bylas wczesniaczkiem? :-) piekna kobieta z Ciebie wyrosla ;-)
    My sie z mezem zbieramy do tesciowej bo urodziny ma.

Tak Kamilko-urodzona w 8 miesiącu.... Mamie odeszły wody,a ja nie chciałam wyjść :D I dziękuję za komplemencik :)

Oj to najesz się pyszności u teściowej :)
    Baw się dobrze i świętuj , świętuj urodzinki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:09

Camille87, MILA, Dodi, Ruda27, celia, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus chyba piruet zrobil bo teraz nogi wylaza po prawej stronie dosc wysoko ;-) maz reke przylozyl to az wielkie oczy zrobil ze ta nozka tak wierzgal :D

U nas polozna mowila ze pepuszek przegotowana woda tylko obmywac a jak cos sie zaczyna dziac to octaniseptem.. i mowila zeby dobrze wycierac ze to dzidzie wgl nie boli a jak sie dobrze wytrze to szybciej sie goi :)

MILA, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Pekinka ale w którym tygodniu się urodziałas ? :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym musiała zapytać mamy, lub poszukać w kartach...ale jak kiedyś była rozmowa...to sam początek 8 miesiąca... I w pierwszych chwilach oceniano mnie na 8 punktów, potem dostałam 10.

Camille87 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ciekawa jestem który to był tydzień :-) ha ha ha :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mam książeczkę w łapkach... Nie ma tu tygodni. W kartach szpitalnych jest zawarta informacja tygodnia urodzenia. I mierzyłam 48 cm :)

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie:P ja bylam z M u rodzicow, znowu ziemniaczkow z ogniska pojedlismy:P a teraz lezymy i ogladamy tv:)

Monia tez jestem ciekawa w ktorym tyg sie urodzilas:D ja ponoc rowno w 40:P
    hah dlatego zawsze jestem punktualna:P

ja jeszcze nie zasiegalam opinii co do pielegnacji pepuszka ale w szpitalu wymagaja czegos takiego jak octanisept wiec raczej to plus gaziki

ja rano zawzze czekam na pierwsze ruchy, ostatnio mam tak ze budze sie razem z malym, ale czasem jak siedzi cicho to sie stresuje i probuje go obudzoc:P

pekinka82, Dodi, Ruda27, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co sie dzieje kolejna tragedia w Nowym Saczu. kobieta w 9 miesiacu stracila dziecko bo lekarz nie przyjal jej na obserwacje a zle sie czula... ehh chce juz urodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:11

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....I weź tu się nie stresuj.... Jak tu tyle tragedii....
    Każdy taki lekarz, który doprowadził do takiej tragedii powinien mieć z miejsca odebrane prawo wykonywania zawodu. Tak jak teraz zabierają prawo jazdy.
    I jeszcze dodam...bez możliwości powrotu do wykonywania danej profesji.....
    Może wówczas by docenili pacjenta i byli bardziej wrażliwi.

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszalam o tej sytuacji z nowego sacza :( mi sie wydaje ze takie rzeczy zdarzaly sie i wczesniej tylko ostatnio je naglasniaja a niestety takie informacje szkodza nam - ciezarnym bo niepotrzebny stres powoduja i brakuje zaufania do personelu :/ jedna dziewczyna z watku lutowego chyba miala tez jakies przeboje w szpitalu, jak sie okazalo w tym gdzie zmarly blizniaki..
    Ja sie staram takich sytuacji nie brac do siebie bo potem psychicznie na porodowcenie wyrobie :/

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nie chce sluchac o takich tragediach..

Dodi co u Ciebie??

Dodi lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie rmf widzialam... masz racje Kamila, takie sytuacje sie zdarzaja tylko teraz sa bardziej nagłasniane... nie mozemy sie psychicznie zadreczac bo naprawde psychiczniw wysiadziemy. musimy myslec tak - wszyscy wokolo rodzą zdrowe dzieci wiec i i nas tak bedzie;)
    juz mi sie oczy zamykaja a Synus znowu dopiero co zaczyna swoje hece:P ciekawe czy po urodzeniu tez bedzie aktywny o takich porach:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie macie racje z tym nagłasniaiem :-P

ale wiecie co ja tez staram się patrzeć z innej strony. Tzn bywają cięzarne bardzo przewrażliwione, które każdy jakis ból z boczku, jakieś tam zawroty głowy i byle objaw odrazu odczytują tak jak najgorsze :-( same się nakręcają. Potem przyjmowane są na oddział szpitalny tym samym zajmując miejsce innej ciężarnej która tej pomocy faktycznie potrzebuje :-( mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. A potem taka lezy i jęczy ze chce do domu ..... :-P :-/ I to jest powód potem takiej znieczulicy lekarzy - takie moje zdanie. Chociaż bywają lekarze konowały, których oczywiście powinni wsadzić za kratki.
    Ostatnia głośna sprawa prof. Chazana dla mnie nie do przyjęcia :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor

Ruda :*
    Od kilku dni tylko Was podczytuje i zabieram sie do tego, by sie odniesc do Waszych wpisow ale moj ma urlop i male malowanie w domu robimy stad moj brak czasu badz sil a poza tym jakas nie w sosie jestem.

Jak sie ogarne ze wszystkim to postaram sie wrocic ;)

Ciesze sie z Waszych zdrowych i duzych dzieciaczkow i gratuluje kolejnych tygodni <3
    Buziaki dla Was :*

Camille87, Moni&, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie! postawilam system na nowo :D i dziala wszystko jak nalezy, przynajmniej teraz :P jeszcze musze jakiego antywira sciagnac (polecacie cos z darmowych?), ale to moze jutro, nie dam rady napisac cos do kazdej z Was, przepraszam, ale sledzilam Was caly czas, tylko tyle moglam.

Jutro do pracy, ostatni dzien, i bede kolejna dziewczyne przyuczac wiec powinno zleciec szybko :) buziole dla Was i maluszkow :*

Dodi, Camille87, MILA, Moni&, Magda2013, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila z tym zajmowaniem miejsca przez przewrazliwione kobiety to nie do konca sie zgodze bo ja uwazam ze gdy chodzi o zdrowie i nie rzadko zycie dziecka nalezy byc czujnym i nie wolno bagelizowac sygnalow, glupie jest to ze (np u mnie tak jest) gdy kobieta przyjedzie na ip to mimo ze z badania moze wynikac ze wszystko ok to i tak ja klada na oddzial na obserwacje :/ ale po co? Skoro wszystko ok? Lekarze do kazdej pacjentki powinni podchodzic indywidualnie a nie wszystkie do jednego worka wrzucac i jak jedna jest przewrazliwiona to kazda nastepna takze.. ja wierze ze jrodze zdrowego synka i tego sie trzymam.

A on mnie teraz z prawej strony kopie przyzwyczaic sie nie moge bo bylo z lewej ;)
    Dobranoc mamusie :*

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej niedzieli Mamuski ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, gratuluje 31 tygodnia :-)

Milej niedzieli rowniez zycze i dzien dobry tak btw :-)

Dodi lubi tę wiadomość

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ