Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ale żescie napisały tego
Ninkapa gdzie ty tam jesteś na końcuja z OM mam termin na 27 sierpnia. A podejrzewam że gdyby nie to ze bedzie CC wcześniej to na pewno zachaczyła bym o wrzesień
Witaj Kasieńka , dawno nie pisałaś)
co do zakupów to mi została tylko wanienka i papmersy
wczoraj kupiłam trochę takich pierdół jak termometr do wody, podkłady i majtki wielorazowe
Do pępka ja bede jednak używać wacików takich gotowych ze spirytusem. A to dlatego że przy córce też stosowałam i bardzo dobrze działało. tzn ładnie wysuszyło pępek i szybko się zagoił i odpadł. A teraz z kolei czytałam ze się odradza, a ja nie rozumiem czemu. Bo spirytus b.dobrze wysusza i o to chodzi. np ten polecany omnisept ponoć na pepuszek nie jest wcale dobry a to dlatego że bardzo długo się goi. Czytałam na jakimś forum bardzo złe opinie ze zamiast własnie leczyć pogarszał stan pępka u dzieckajakaś dziewczyna naweyt pisała ze po 2 tyg. gdzie pępka już powinno nie być jej dziecku zaczeło się tam wszystko ślimaczyć i dostało stanu zapalnego
Także radzę sie zastanowić. Ja stosowałam te waciki ze spirolem i pepuszek zaleczyłam w tydzień chyba
Kada, Ninkapa, Positive wy czego używałyście do pępka??
Co do ruchów mój się dużo rusza. Jeździ chyba nóżkami po brzuchu, wierci się i chyba przeciągaa dzisiaj w nocy pierwszy raz mnie obudził
myślałam ze coś sie mu strasznego dzieje bo się tak strasznie wiercił ze zaczełam się martwić
obracałam się z jękami z jednego boku na drugi ale nie przestawał. A rano gdy wstałam była cisza
No i już miałam stresiola ,ze w nocy się coś stałoehhhhhh ale w końcu zaczoł się ruszać
Camille87, Dodi, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Pekinka bylas wczesniaczkiem?
piekna kobieta z Ciebie wyrosla
My sie z mezem zbieramy do tesciowej bo urodziny ma.
Tak Kamilko-urodzona w 8 miesiącu.... Mamie odeszły wody,a ja nie chciałam wyjśćI dziękuję za komplemencik
Oj to najesz się pyszności u teściowej
Baw się dobrze i świętuj , świętuj urodzinki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:09
Camille87, MILA, Dodi, Ruda27, celia, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKubus chyba piruet zrobil bo teraz nogi wylaza po prawej stronie dosc wysoko
maz reke przylozyl to az wielkie oczy zrobil ze ta nozka tak wierzgal
U nas polozna mowila ze pepuszek przegotowana woda tylko obmywac a jak cos sie zaczyna dziac to octaniseptem.. i mowila zeby dobrze wycierac ze to dzidzie wgl nie boli a jak sie dobrze wytrze to szybciej sie goiMILA, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
ale sie rozpisalyscie:P ja bylam z M u rodzicow, znowu ziemniaczkow z ogniska pojedlismy:P a teraz lezymy i ogladamy tv:)
Monia tez jestem ciekawa w ktorym tyg sie urodzilas:D ja ponoc rowno w 40:P
hah dlatego zawsze jestem punktualna:P
ja jeszcze nie zasiegalam opinii co do pielegnacji pepuszka ale w szpitalu wymagaja czegos takiego jak octanisept wiec raczej to plus gaziki
ja rano zawzze czekam na pierwsze ruchy, ostatnio mam tak ze budze sie razem z malym, ale czasem jak siedzi cicho to sie stresuje i probuje go obudzoc:Ppekinka82, Dodi, Ruda27, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
....I weź tu się nie stresuj.... Jak tu tyle tragedii....
Każdy taki lekarz, który doprowadził do takiej tragedii powinien mieć z miejsca odebrane prawo wykonywania zawodu. Tak jak teraz zabierają prawo jazdy.
I jeszcze dodam...bez możliwości powrotu do wykonywania danej profesji.....
Może wówczas by docenili pacjenta i byli bardziej wrażliwi.Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie slyszalam o tej sytuacji z nowego sacza
mi sie wydaje ze takie rzeczy zdarzaly sie i wczesniej tylko ostatnio je naglasniaja a niestety takie informacje szkodza nam - ciezarnym bo niepotrzebny stres powoduja i brakuje zaufania do personelu
jedna dziewczyna z watku lutowego chyba miala tez jakies przeboje w szpitalu, jak sie okazalo w tym gdzie zmarly blizniaki..
Ja sie staram takich sytuacji nie brac do siebie bo potem psychicznie na porodowcenie wyrobie
Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
na stronie rmf widzialam... masz racje Kamila, takie sytuacje sie zdarzaja tylko teraz sa bardziej nagłasniane... nie mozemy sie psychicznie zadreczac bo naprawde psychiczniw wysiadziemy. musimy myslec tak - wszyscy wokolo rodzą zdrowe dzieci wiec i i nas tak bedzie;)
juz mi sie oczy zamykaja a Synus znowu dopiero co zaczyna swoje hece:P ciekawe czy po urodzeniu tez bedzie aktywny o takich porach:PCamille87 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
dokładnie macie racje z tym nagłasniaiem
ale wiecie co ja tez staram się patrzeć z innej strony. Tzn bywają cięzarne bardzo przewrażliwione, które każdy jakis ból z boczku, jakieś tam zawroty głowy i byle objaw odrazu odczytują tak jak najgorszesame się nakręcają. Potem przyjmowane są na oddział szpitalny tym samym zajmując miejsce innej ciężarnej która tej pomocy faktycznie potrzebuje
mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. A potem taka lezy i jęczy ze chce do domu .....
I to jest powód potem takiej znieczulicy lekarzy - takie moje zdanie. Chociaż bywają lekarze konowały, których oczywiście powinni wsadzić za kratki.
Ostatnia głośna sprawa prof. Chazana dla mnie nie do przyjęcia -
Dobry wieczor
Ruda :*
Od kilku dni tylko Was podczytuje i zabieram sie do tego, by sie odniesc do Waszych wpisow ale moj ma urlop i male malowanie w domu robimy stad moj brak czasu badz sil a poza tym jakas nie w sosie jestem.
Jak sie ogarne ze wszystkim to postaram sie wrocic
Ciesze sie z Waszych zdrowych i duzych dzieciaczkow i gratuluje kolejnych tygodni
Buziaki dla Was :*Camille87, Moni&, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość
-
Udalo sie! postawilam system na nowo
i dziala wszystko jak nalezy, przynajmniej teraz
jeszcze musze jakiego antywira sciagnac (polecacie cos z darmowych?), ale to moze jutro, nie dam rady napisac cos do kazdej z Was, przepraszam, ale sledzilam Was caly czas, tylko tyle moglam.
Jutro do pracy, ostatni dzien, i bede kolejna dziewczyne przyuczac wiec powinno zleciec szybkobuziole dla Was i maluszkow :*
Dodi, Camille87, MILA, Moni&, Magda2013, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila z tym zajmowaniem miejsca przez przewrazliwione kobiety to nie do konca sie zgodze bo ja uwazam ze gdy chodzi o zdrowie i nie rzadko zycie dziecka nalezy byc czujnym i nie wolno bagelizowac sygnalow, glupie jest to ze (np u mnie tak jest) gdy kobieta przyjedzie na ip to mimo ze z badania moze wynikac ze wszystko ok to i tak ja klada na oddzial na obserwacje
ale po co? Skoro wszystko ok? Lekarze do kazdej pacjentki powinni podchodzic indywidualnie a nie wszystkie do jednego worka wrzucac i jak jedna jest przewrazliwiona to kazda nastepna takze.. ja wierze ze jrodze zdrowego synka i tego sie trzymam.
A on mnie teraz z prawej strony kopie przyzwyczaic sie nie moge bo bylo z lewej
Dobranoc mamusie :*Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny