X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma czkawke buzię ma na dole po lewej stronie bardziej a jego nóżki po prawej stronie po zebrach mnie kopia he ale to śmieszne wygląda

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale żescie napisały tego :-P

Ninkapa gdzie ty tam jesteś na końcu :-) ja z OM mam termin na 27 sierpnia. A podejrzewam że gdyby nie to ze bedzie CC wcześniej to na pewno zachaczyła bym o wrzesień :-P :-)

Witaj Kasieńka , dawno nie pisałaś :-))

co do zakupów to mi została tylko wanienka i papmersy :-)
    wczoraj kupiłam trochę takich pierdół jak termometr do wody, podkłady i majtki wielorazowe

Do pępka ja bede jednak używać wacików takich gotowych ze spirytusem. A to dlatego że przy córce też stosowałam i bardzo dobrze działało. tzn ładnie wysuszyło pępek i szybko się zagoił i odpadł. A teraz z kolei czytałam ze się odradza, a ja nie rozumiem czemu. Bo spirytus b.dobrze wysusza i o to chodzi. np ten polecany omnisept ponoć na pepuszek nie jest wcale dobry a to dlatego że bardzo długo się goi. Czytałam na jakimś forum bardzo złe opinie ze zamiast własnie leczyć pogarszał stan pępka u dziecka :-P jakaś dziewczyna naweyt pisała ze po 2 tyg. gdzie pępka już powinno nie być jej dziecku zaczeło się tam wszystko ślimaczyć i dostało stanu zapalnego :-P
    Także radzę sie zastanowić. Ja stosowałam te waciki ze spirolem i pepuszek zaleczyłam w tydzień chyba :-)

Kada, Ninkapa, Positive wy czego używałyście do pępka??

Co do ruchów mój się dużo rusza. Jeździ chyba nóżkami po brzuchu, wierci się i chyba przeciąga :-) a dzisiaj w nocy pierwszy raz mnie obudził :-P myślałam ze coś sie mu strasznego dzieje bo się tak strasznie wiercił ze zaczełam się martwić :( obracałam się z jękami z jednego boku na drugi ale nie przestawał. A rano gdy wstałam była cisza :-(
    No i już miałam stresiola ,ze w nocy się coś stało :-( ehhhhhh ale w końcu zaczoł się ruszać :-P :-)

Camille87, Dodi, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Pekinka bylas wczesniaczkiem? :-) piekna kobieta z Ciebie wyrosla ;-)
    My sie z mezem zbieramy do tesciowej bo urodziny ma.

Tak Kamilko-urodzona w 8 miesiącu.... Mamie odeszły wody,a ja nie chciałam wyjść :D I dziękuję za komplemencik :)

Oj to najesz się pyszności u teściowej :)
    Baw się dobrze i świętuj , świętuj urodzinki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:09

Camille87, MILA, Dodi, Ruda27, celia, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus chyba piruet zrobil bo teraz nogi wylaza po prawej stronie dosc wysoko ;-) maz reke przylozyl to az wielkie oczy zrobil ze ta nozka tak wierzgal :D

U nas polozna mowila ze pepuszek przegotowana woda tylko obmywac a jak cos sie zaczyna dziac to octaniseptem.. i mowila zeby dobrze wycierac ze to dzidzie wgl nie boli a jak sie dobrze wytrze to szybciej sie goi :)

MILA, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Pekinka ale w którym tygodniu się urodziałas ? :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym musiała zapytać mamy, lub poszukać w kartach...ale jak kiedyś była rozmowa...to sam początek 8 miesiąca... I w pierwszych chwilach oceniano mnie na 8 punktów, potem dostałam 10.

Camille87 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ciekawa jestem który to był tydzień :-) ha ha ha :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mam książeczkę w łapkach... Nie ma tu tygodni. W kartach szpitalnych jest zawarta informacja tygodnia urodzenia. I mierzyłam 48 cm :)

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie:P ja bylam z M u rodzicow, znowu ziemniaczkow z ogniska pojedlismy:P a teraz lezymy i ogladamy tv:)

Monia tez jestem ciekawa w ktorym tyg sie urodzilas:D ja ponoc rowno w 40:P
    hah dlatego zawsze jestem punktualna:P

ja jeszcze nie zasiegalam opinii co do pielegnacji pepuszka ale w szpitalu wymagaja czegos takiego jak octanisept wiec raczej to plus gaziki

ja rano zawzze czekam na pierwsze ruchy, ostatnio mam tak ze budze sie razem z malym, ale czasem jak siedzi cicho to sie stresuje i probuje go obudzoc:P

pekinka82, Dodi, Ruda27, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co sie dzieje kolejna tragedia w Nowym Saczu. kobieta w 9 miesiacu stracila dziecko bo lekarz nie przyjal jej na obserwacje a zle sie czula... ehh chce juz urodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:11

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....I weź tu się nie stresuj.... Jak tu tyle tragedii....
    Każdy taki lekarz, który doprowadził do takiej tragedii powinien mieć z miejsca odebrane prawo wykonywania zawodu. Tak jak teraz zabierają prawo jazdy.
    I jeszcze dodam...bez możliwości powrotu do wykonywania danej profesji.....
    Może wówczas by docenili pacjenta i byli bardziej wrażliwi.

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszalam o tej sytuacji z nowego sacza :( mi sie wydaje ze takie rzeczy zdarzaly sie i wczesniej tylko ostatnio je naglasniaja a niestety takie informacje szkodza nam - ciezarnym bo niepotrzebny stres powoduja i brakuje zaufania do personelu :/ jedna dziewczyna z watku lutowego chyba miala tez jakies przeboje w szpitalu, jak sie okazalo w tym gdzie zmarly blizniaki..
    Ja sie staram takich sytuacji nie brac do siebie bo potem psychicznie na porodowcenie wyrobie :/

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nie chce sluchac o takich tragediach..

Dodi co u Ciebie??

Dodi lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie rmf widzialam... masz racje Kamila, takie sytuacje sie zdarzaja tylko teraz sa bardziej nagłasniane... nie mozemy sie psychicznie zadreczac bo naprawde psychiczniw wysiadziemy. musimy myslec tak - wszyscy wokolo rodzą zdrowe dzieci wiec i i nas tak bedzie;)
    juz mi sie oczy zamykaja a Synus znowu dopiero co zaczyna swoje hece:P ciekawe czy po urodzeniu tez bedzie aktywny o takich porach:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie macie racje z tym nagłasniaiem :-P

ale wiecie co ja tez staram się patrzeć z innej strony. Tzn bywają cięzarne bardzo przewrażliwione, które każdy jakis ból z boczku, jakieś tam zawroty głowy i byle objaw odrazu odczytują tak jak najgorsze :-( same się nakręcają. Potem przyjmowane są na oddział szpitalny tym samym zajmując miejsce innej ciężarnej która tej pomocy faktycznie potrzebuje :-( mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. A potem taka lezy i jęczy ze chce do domu ..... :-P :-/ I to jest powód potem takiej znieczulicy lekarzy - takie moje zdanie. Chociaż bywają lekarze konowały, których oczywiście powinni wsadzić za kratki.
    Ostatnia głośna sprawa prof. Chazana dla mnie nie do przyjęcia :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor

Ruda :*
    Od kilku dni tylko Was podczytuje i zabieram sie do tego, by sie odniesc do Waszych wpisow ale moj ma urlop i male malowanie w domu robimy stad moj brak czasu badz sil a poza tym jakas nie w sosie jestem.

Jak sie ogarne ze wszystkim to postaram sie wrocic ;)

Ciesze sie z Waszych zdrowych i duzych dzieciaczkow i gratuluje kolejnych tygodni <3
    Buziaki dla Was :*

Camille87, Moni&, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie! postawilam system na nowo :D i dziala wszystko jak nalezy, przynajmniej teraz :P jeszcze musze jakiego antywira sciagnac (polecacie cos z darmowych?), ale to moze jutro, nie dam rady napisac cos do kazdej z Was, przepraszam, ale sledzilam Was caly czas, tylko tyle moglam.

Jutro do pracy, ostatni dzien, i bede kolejna dziewczyne przyuczac wiec powinno zleciec szybko :) buziole dla Was i maluszkow :*

Dodi, Camille87, MILA, Moni&, Magda2013, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila z tym zajmowaniem miejsca przez przewrazliwione kobiety to nie do konca sie zgodze bo ja uwazam ze gdy chodzi o zdrowie i nie rzadko zycie dziecka nalezy byc czujnym i nie wolno bagelizowac sygnalow, glupie jest to ze (np u mnie tak jest) gdy kobieta przyjedzie na ip to mimo ze z badania moze wynikac ze wszystko ok to i tak ja klada na oddzial na obserwacje :/ ale po co? Skoro wszystko ok? Lekarze do kazdej pacjentki powinni podchodzic indywidualnie a nie wszystkie do jednego worka wrzucac i jak jedna jest przewrazliwiona to kazda nastepna takze.. ja wierze ze jrodze zdrowego synka i tego sie trzymam.

A on mnie teraz z prawej strony kopie przyzwyczaic sie nie moge bo bylo z lewej ;)
    Dobranoc mamusie :*

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej niedzieli Mamuski ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, gratuluje 31 tygodnia :-)

Milej niedzieli rowniez zycze i dzien dobry tak btw :-)

Dodi lubi tę wiadomość

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ