Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jakas placzliwa dzis jestem, ledwo wstalam i jakas bardziej uwrazliwiona
pewnie hormony znow bija.
Oczywiscie na lipcowki wlazlamtez poplakalam, a co
kurcze u nas tez niedlugo sie zacznie... Kamila leci jak burza to i pewnie do porodu pierwsza pojdzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Ja też sikam milion razy w nocy, ale cieszę się, bo od dwóch dni zasypiam bez problemu...
Nooo Kamilcia Ty pewnie pierwsza pójdziesz do rodzenia heheCiekawe jak to będzie
Ja na razie nie stresuję się porodem choć pewnie przyjdzie ten czas..
Monia dziś na obiad robię faszerowane paprykiA później jedziemy latać z mężem
Dodi, Camille87, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylka ja tez nie stresuje sie porodem
Moj maz troche wielkie oczy robi jak co pewien czas przypomina sobie ze to coraz blizejw koncu zostalo 33 dni
Dzis oprocz koszmaru snilo mi sie tez ze karmilam piersia synkatak ladnie zlapal pierś i nic nie bolalo jak ssal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:13
Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
No ciekawe jak to u nas bedzie
I ile z nas zostanie lipcowymi mamusiami jeszcze hehe
Sylwia to Ci smaka zrobiłam hehe:P A tesciowa dzis pojechała na targ i kupi bób, wiec dzis sie wreszcie doczekamSylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Oj ja tez mam z tym sikaniem , najgorsze jest to ze do toalety musze zejsc po schodach .. zdąze sie przez to przebudzic przez co czesto mi pozniej zle zasnac
Dzis na szczescie wstalam tylko raz
Sylka my mamy termin podobnie w sumie praktycznie tak samo ciekawe która bedzie pierwsza .Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
Kamila przypomniałaś mi właśnie mój sen! Mi też się śniło, że karmiłam piersią.. Za pierwszym razie było cudownie, a za drugim synek miał już ząbki i tak mi pogryzł sutka że praktycznie go nie miałam.... Matko ale głupoty.....
Ona20 no ciekawehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:13
Camille87, ona20, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz wrocilam
zelazko mam
niestety tylko zolte byly
a chcialam czerwone
W ogole dobrze, ze autem pojechalam bo tu chcialam oddac wymaz a tu nie przyjmuja i musialam dalej do lab jechac.. K
Zaraz musze poczytac lipcowkiale jaja
ciekawe jak u nas bedzie i kto poleci pierwszy
Powiem wam ze jak czytam czerwcowki i sa emocje, co dopiero bede czula u nas, z wami kochane
Kama mi tez sie ostatnio snilo, ze karmilam synka, ale pozniej zmienil sie w kota
Monia doczekasz sie bobuja wczoraj 2 kg kupilam
Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
Hej Wam
Ja dzis sie w miare wyspalam,siku wstalam tylko raz
u nas na szczescie nie padalo w nocy a dzis ladna pogoda,slonce swieci,chmur nie widac
Mi sie wczoraj snilo ze kuzynka z balkonu wyskoczyla na trawnik i wpadla do basenua dzis ze uciekl mi autobus a do pracy jechalam i wsiadlam do taksowki a prowadzila ja babka,ktora wiozla mnie naokolo zeby zarobic
te sny byly tak wyraziste jakbym film ogladala. Kazdy szczegol pamietam. Jak nigdy
Kurcze tez jestem ciekawa ktora z nas rozpocznie akcje "porody"
Wczoraj brzuch mialam praktycznie caly czas twardy i mowie do mojego meza ze chyba niedlugo urodze a on- To dobrze,nie ?
A powiedzcie czy skurcze macie jak wczesniej po kilkanascie sekund? bo moje sie zrobily dluzsze i bardziej je odczuwam a poza tym nie moge swobodnie oddychac czuje sie tak jak by mnie ktos za gardlo dusil.Camille87, Dodi, celia, amela lubią tę wiadomość
-
Ciekawa jestem jak jest u was z magnezem ?
duzo go zazywacie ?
bo z tego co zauwazyłam kazdy gin daje inaczejmój kaze zazywac duzo magnezu
Dzięki temu brzuszek nie jest az tak twardy , nie mam skurczy i nie stawia sieSylka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
Magda2013 wrote:Hej Wam
Ja dzis sie w miare wyspalam,siku wstalam tylko raz
u nas na szczescie nie padalo w nocy a dzis ladna pogoda,slonce swieci,chmur nie widac
Mi sie wczoraj snilo ze kuzynka z balkonu wyskoczyla na trawnik i wpadla do basenua dzis ze uciekl mi autobus a do pracy jechalam i wsiadlam do taksowki a prowadzila ja babka,ktora wiozla mnie naokolo zeby zarobic
te sny byly tak wyraziste jakbym film ogladala. Kazdy szczegol pamietam. Jak nigdy
Kurcze tez jestem ciekawa ktora z nas rozpocznie akcje "porody"
Wczoraj brzuch mialam praktycznie caly czas twardy i mowie do mojego meza ze chyba niedlugo urodze a on- To dobrze,nie ?
A powiedzcie czy skurcze macie jak wczesniej po kilkanascie sekund? bo moje sie zrobily dluzsze i bardziej je odczuwam a poza tym nie moge swobodnie oddychac czuje sie tak jak by mnie ktos za gardlo dusil.
Mi również zdarza sie to zaciśnięte gardło brakuje mi tlenu i trzeba głębiej pooddychać i mija (jesli to to o czym myslę)
A powiedzcie mi bo mam pytanko do dziewczyn które dostaja pieniądze nie z zusu tylko od pracodawcy i zastanawiałam się kiedy składać wniosek o macierzyński ?
czy to działa w ten sposób że po urodzeniu mamy 2 tygodnie na to żeby pracodawcy wysłać ten wniosek ?
Jeśli o magnez chodzi to mam to samo dużo do 4 tabletek mam brać a biore 2 i resztę w jedzonku uzupełniam i tez wtedy nie mam skurczyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:38
-
hehe ale macie sny:P ja nie pamietam co mi sie snilo znowu.
Daria dobrze ze udalo ci sie kupic zelazko, a kolor niewazny, wazne zeby sie sprawdzilo;)
ja ogladam drugi sezon The walking death ale mnie wciagnelo:P
i znowu mi zgaga wrocila od wczoraj mnie męczy:/ moze włosy mu rosną
ja obstawiam ze pierwsze pójda Kamilka i Lanusia a potem DariaCamille87, Ruda27, Magda2013, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMagda mam tak samo, jak mi brzuch stwardnieje to czuje ze od razu jest mi goraco i duszno, wydaje mi sie ze wczesniej macica nie siegala tak wysoko wiec inaczej sie odczuwalo te skurcze.. teraz macica na calego sie szykuje do porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:38
Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Camilla powiem Ci ze wkurza mnie ten krem Gerbera,bo mi sie roluje. Tez tak mialas ?? Im dluzej go wmasowywuje w brzuch tym wiecej sie tak zbiera w takie mini waleczki i spada. To juz lepsza jest ta emulsja z Rossmana BabyDream. Ją wcieram wcieram i nic sie nie roluje
-
ja nie miewam skurczy, biore magnez codziennie jedynie brzuch mi twardnieje czasem na kilka-ilkanascie sekund ale nie boli.
kolezanka z pracy urodIla miesiac temu i dzonili przed porodem do niej z centrali ze ma wyslac zaswiadczenie dwa tygodnie przed porodem o dlugosci macierzynskiego i czy mąz bedzie korzystal, wiec bede musiala sie tym juz zainteresowac. normalnie jest czas do dwoch tygodni po porodzie ale to pewnie wszystko zalezy od papierologii firmyMonis
[/link]