X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lipcowki zaczynaja sie rozpakowywac :-)

Super, niedługo u nas bedą takie emocje :)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lipcowki zaczynaja sie rozpakowywac :-)

Super :) wlasnie zdalam sobie sprawe, ze sie bojeeee....

celia, amela lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakas placzliwa dzis jestem, ledwo wstalam i jakas bardziej uwrazliwiona :/ pewnie hormony znow bija.

Oczywiscie na lipcowki wlazlam :) tez poplakalam, a co :P kurcze u nas tez niedlugo sie zacznie... Kamila leci jak burza to i pewnie do porodu pierwsza pojdzie :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Aggie sama ciekawa jestem jak to sie u nas potoczy, ktora pierwsza sie rozpakuje ;-) mi tam sie na razie nie spieszy, niech Kubus siedzi kocham jego kopniaki :)

Aggie, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiscie ze najlepiej jak posiedza ile trzeba :D ale chyba jestes pierwsza jesli chodzi o date? :) i tak z tym lecisz ze szok :P mam wrazenie ze jestem sto lat za Toba :P

Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, z om wychodzi mi 29.07 wiec z tym terminem jestem pierwsza ;-)
    Ale jak tak poczytalam czerwcowki to zaczynam watpic czy urodze w tyk terminie :P
    Aga jakie sto lat? Raptem 3 tygodnie :P

• Sylka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja też sikam milion razy w nocy, ale cieszę się, bo od dwóch dni zasypiam bez problemu...

Nooo Kamilcia Ty pewnie pierwsza pójdziesz do rodzenia hehe :) Ciekawe jak to będzie :) Ja na razie nie stresuję się porodem choć pewnie przyjdzie ten czas..

Monia dziś na obiad robię faszerowane papryki :) A później jedziemy latać z mężem :)

Dodi, Camille87, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja tez nie stresuje sie porodem :)
    Moj maz troche wielkie oczy robi jak co pewien czas przypomina sobie ze to coraz blizej :) w koncu zostalo 33 dni :O

Dzis oprocz koszmaru snilo mi sie tez ze karmilam piersia synka :) tak ladnie zlapal pierś i nic nie bolalo jak ssal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:13

Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jak to u nas bedzie :) I ile z nas zostanie lipcowymi mamusiami jeszcze hehe :P
    Sylwia to Ci smaka zrobiłam hehe:P A tesciowa dzis pojechała na targ i kupi bób, wiec dzis sie wreszcie doczekam :P

Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez mam z tym sikaniem , najgorsze jest to ze do toalety musze zejsc po schodach .. zdąze sie przez to przebudzic przez co czesto mi pozniej zle zasnac :) Dzis na szczescie wstalam tylko raz :)

Sylka my mamy termin podobnie w sumie praktycznie tak samo ciekawe która bedzie pierwsza . :D

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila przypomniałaś mi właśnie mój sen! Mi też się śniło, że karmiłam piersią.. Za pierwszym razie było cudownie, a za drugim synek miał już ząbki i tak mi pogryzł sutka że praktycznie go nie miałam.... Matko ale głupoty..... :)

Ona20 no ciekawe :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:13

Camille87, ona20, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sylka mi sie tez jakis czas temu snilo ze karmilam Kubusia ktory mial juz zabki :P

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wrocilam :) zelazko mam :D niestety tylko zolte byly :/ a chcialam czerwone :P
    W ogole dobrze, ze autem pojechalam bo tu chcialam oddac wymaz a tu nie przyjmuja i musialam dalej do lab jechac.. K

Zaraz musze poczytac lipcowki :D ale jaja :) ciekawe jak u nas bedzie i kto poleci pierwszy :)
    Powiem wam ze jak czytam czerwcowki i sa emocje, co dopiero bede czula u nas, z wami kochane :)
    Kama mi tez sie ostatnio snilo, ze karmilam synka, ale pozniej zmienil sie w kota :P

Monia doczekasz sie bobu :) ja wczoraj 2 kg kupilam :P

Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Ja dzis sie w miare wyspalam,siku wstalam tylko raz :D u nas na szczescie nie padalo w nocy a dzis ladna pogoda,slonce swieci,chmur nie widac :)

Mi sie wczoraj snilo ze kuzynka z balkonu wyskoczyla na trawnik i wpadla do basenu :D a dzis ze uciekl mi autobus a do pracy jechalam i wsiadlam do taksowki a prowadzila ja babka,ktora wiozla mnie naokolo zeby zarobic :D te sny byly tak wyraziste jakbym film ogladala. Kazdy szczegol pamietam. Jak nigdy :D

Kurcze tez jestem ciekawa ktora z nas rozpocznie akcje "porody" :D

Wczoraj brzuch mialam praktycznie caly czas twardy i mowie do mojego meza ze chyba niedlugo urodze a on- To dobrze,nie ? :D

A powiedzcie czy skurcze macie jak wczesniej po kilkanascie sekund? bo moje sie zrobily dluzsze i bardziej je odczuwam a poza tym nie moge swobodnie oddychac czuje sie tak jak by mnie ktos za gardlo dusil.

Camille87, Dodi, celia, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak jest u was z magnezem ?:) duzo go zazywacie ?:)
    bo z tego co zauwazyłam kazdy gin daje inaczej :) mój kaze zazywac duzo magnezu :)

Dzięki temu brzuszek nie jest az tak twardy , nie mam skurczy i nie stawia sie :)

Sylka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej Wam :) Ja dzis sie w miare wyspalam,siku wstalam tylko raz :D u nas na szczescie nie padalo w nocy a dzis ladna pogoda,slonce swieci,chmur nie widac :)

Mi sie wczoraj snilo ze kuzynka z balkonu wyskoczyla na trawnik i wpadla do basenu :D a dzis ze uciekl mi autobus a do pracy jechalam i wsiadlam do taksowki a prowadzila ja babka,ktora wiozla mnie naokolo zeby zarobic :D te sny byly tak wyraziste jakbym film ogladala. Kazdy szczegol pamietam. Jak nigdy :D

Kurcze tez jestem ciekawa ktora z nas rozpocznie akcje "porody" :D

Wczoraj brzuch mialam praktycznie caly czas twardy i mowie do mojego meza ze chyba niedlugo urodze a on- To dobrze,nie ? :D

A powiedzcie czy skurcze macie jak wczesniej po kilkanascie sekund? bo moje sie zrobily dluzsze i bardziej je odczuwam a poza tym nie moge swobodnie oddychac czuje sie tak jak by mnie ktos za gardlo dusil.

Mi również zdarza sie to zaciśnięte gardło brakuje mi tlenu i trzeba głębiej pooddychać i mija (jesli to to o czym myslę)

A powiedzcie mi bo mam pytanko do dziewczyn które dostaja pieniądze nie z zusu tylko od pracodawcy i zastanawiałam się kiedy składać wniosek o macierzyński ?
    czy to działa w ten sposób że po urodzeniu mamy 2 tygodnie na to żeby pracodawcy wysłać ten wniosek ?

Jeśli o magnez chodzi to mam to samo dużo do 4 tabletek mam brać a biore 2 i resztę w jedzonku uzupełniam i tez wtedy nie mam skurczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:38

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale macie sny:P ja nie pamietam co mi sie snilo znowu.
    Daria dobrze ze udalo ci sie kupic zelazko, a kolor niewazny, wazne zeby sie sprawdzilo;)
    ja ogladam drugi sezon The walking death ale mnie wciagnelo:P
    i znowu mi zgaga wrocila od wczoraj mnie męczy:/ moze włosy mu rosną:P
    ja obstawiam ze pierwsze pójda Kamilka i Lanusia a potem Daria :P

Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam tak samo, jak mi brzuch stwardnieje to czuje ze od razu jest mi goraco i duszno, wydaje mi sie ze wczesniej macica nie siegala tak wysoko wiec inaczej sie odczuwalo te skurcze.. teraz macica na calego sie szykuje do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:38

Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla powiem Ci ze wkurza mnie ten krem Gerbera,bo mi sie roluje. Tez tak mialas ?? Im dluzej go wmasowywuje w brzuch tym wiecej sie tak zbiera w takie mini waleczki i spada. To juz lepsza jest ta emulsja z Rossmana BabyDream. Ją wcieram wcieram i nic sie nie roluje :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miewam skurczy, biore magnez codziennie jedynie brzuch mi twardnieje czasem na kilka-ilkanascie sekund ale nie boli.
    kolezanka z pracy urodIla miesiac temu i dzonili przed porodem do niej z centrali ze ma wyslac zaswiadczenie dwa tygodnie przed porodem o dlugosci macierzynskiego i czy mąz bedzie korzystal, wiec bede musiala sie tym juz zainteresowac. normalnie jest czas do dwoch tygodni po porodzie ale to pewnie wszystko zalezy od papierologii firmy

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ